Politika

SM DPS Kolašin: Scene s maturske proslave zabrinjavajuće, Ministarstvo prosvjete da uloži napor da se sistem vrijednosti vrati u obrazovne ustanove

Kolašin

Zabrinjavajuće scene kojima smo danas mogli svjedočiti u Kolašinu dok su se maturanti opraštali od srednjoškolskih klupa, govore u prilog istini da je kreirana nezdrava atmosfera za rast i razvoj novih generacija, ocijenili su iz Savjeta mladih DPS Kolašin.

<<<Maturanti u Kolašinu kraj školovanja poslavili uz trube i srpske trobojke<<<

“Jasno je da je politički diskurs koji dolazi sa adresa određenih ostrašćenih prosrpskih partija u Crnoj Gori, uzeo maha i u redovima mladih, koji su kraj srednje školje odlučili da proslave uz ikonografiju za koju u obrazovnim ustanovama ne bi smjelo da bude mjesta”, poručili su iz Savjeta.

Navode da su podjele “uzele maha i u krugovima mladih”.

“Postavlja se pitanje, dokle smo to kao društvo stigli, pa su nam podjele, zahvaljujući sprovođenju loših politika, koje nastoje da uruše cijeli sistem vrijednosti na kojima bi trebalo da počiva progresivno društvo, uzele maha i u krugovima mladih, koji bi, po prirodi stvari, trebalo da se drže van tokova koji su obojani nacionalnim podjelama”, dodali su.

Tačno je da se radi o sistemskom problemu, smatraju oni,  “te da je pred novom postavom u Ministarstvu prosvjete težak zadatak vraćanja obrazovnih institucija na pravi put”.

“U krajnjem, pozivamo sve društveno odgovorne pojedince i grupe da se zajedničkim naporima izborimo za društvo u kojem se mladi, ni u školskim ustanovama, a ni van njih, neće baviti dijeljenjem po bilo kojem osnovu”, zaključili su iz Savjeta mladih DPS Kolašin.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sičija
Gost
sičija

Što se čini od čuvenog crnogorskog Kolašina…uplivale pare dušmanske…

Nikad vise 1918
Gost
Nikad vise 1918

Polusvet 🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Ruzmarin
Gost
Ruzmarin

Vaš sistemski problem su građani CG koji su Srbi i oni koji vole Srbiju. Toliko o vašoj toleranciji. Vi pevajte Druže Tito ljubičice bela, niko vam ne brani.

expert123
Gost
expert123

Ubuduce bi ttrebalo zabraniti da dodje do ovakvih situacija. Treba uvesti pravilo da se zastave raznih nacionalnih grupa mogu isticati samo uz drzavnu zastavu. Ovo je pravilo i standard u vecini drzava svijeta , i niklo ne bi mogao da tvrdi da je to nedemokratski cin.

Send this to a friend