Politika

Smjena, Rezolucija, optužbe, nemoral, prijetnje paravojnim jedinicama…

Jelena Božović

Dešavanja na političkoj sceni Crne Gore sve su burnija i neizvjesnija. Tome svjedoče i događaji koji su obilježili proteklu sedmicu. Izglasana je Rezolucija o genocidu u Srebrenici, smijenjen je ministar pravde, premijer je poslnike optužio da u Skupštini iznose neistine, i da u njoj “vlada nemoral”. U Cetinjskom manastiru počeli građevinski radovi bez dozvole pa je inspekcija naložila njihovu obustavu. Tim povodom je poslanica DF-a Jelena Božović imala skandaloznu prijeteću poruku: “Pozivam policiju i minsitra da reaguje i privede ove ljude, da obezbjede adekvatnu policijsku zaštitu koja će trajno obezbijeđivati Cetinjski manastir, da se ne bi dešavalo da se ponovo formiraju neke paravojne jedinice koje će da stanu u zaštitu SPC”.

Ukoliko niste stigli sve da pročitate to možete uraditi danas u nedjeljnom pregledu najčitanijih vijesti na CdM-u.

1.Poslanica DF-a prijeti formiranjem paravojnih jedinica da štite SPC

“Ove scene uzmemiravaju veliki dio crnogorske javnosti posebno vjernike SPC. Riječ je o maloj grupi huligana. Pozivam policiju i minsitra da reaguje i privede ove ljude, da obezbjede adekvatnu policijsku zaštitu koja će trajno obezbijeđivati Cetinjski manastir, da se ne bi dešavalo da se ponovo formiraju neke paravojne jedinice koje će da stanu u zaštitu SPC”, rekla je ona.

<<<Poslanica DF-a prijeti formiranjem paravojnih jedinica da štite SPC<<<

2.Aktivisti DF-a stigli u Prijestonicu, Cetinjani ih otjerali

Predvodio ih je direktor Komunalnog preduzeće u Budvi Predrag Drago Ivanović u pratnji zaposlenih iz svog preduzeća i drugih aktivista Fronta. Cetinjani nisu krili ogorčenje što ih vide pa su otjerali.

<<<Aktivisti DF-a stigli u Prijestonicu, Cetinjani ih otjerali<<<

3.Smijenjen Vladimir Leposavić, Demokrate uzdržane

Poslanici Skupštine Crne Gore su na zahtjev premijera Zdravka Krivokapića smijenili ministra ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

<<<Smijenjen Vladimir Leposavić, Demokrate uzdržane<<<

4.Burno u Skupštini: Završena rasprava o razrješenju Leposavića, sjutra glasanje

Nakon što je završena rasprava premijer je tokom iznošenja završne riječi o svom prijedlogu kazao da u Skupštini vlada nemoral, što je izazvalo burnu reakciju posalnika.

<<<Burno u Skupštini: Završena rasprava o razrješenju Leposavića, sjutra glasanje<<<

5.Krivokapić u Skupštini: Ovdje vlada nemoral; Poslanici: Sram te bilo

Verbalni inciden dogodio se u crnogorskokm parlamentu kada je premijer Zdravko Krivokapić poslanicima rekao da “ovdje je prisutan nemoral”. Na to su burno reagovali posalnici u skupštinskoj sali pa su mu odgovorili riječima: “Sram te bilo”. Uzburkane strasti su smirili predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović. Bečić je upozorio premijera da ne koristi neprimjerene riječi u najvišem zakonodavnom domu.

<<<Krivokapić u Skupštini: Ovdje vlada nemoral; Poslanici: Sram te bilo<<<

6.Razgovor građana sa Gojkom Perovićem na ivici incidenta, inspekcija naložila Mitropoliji da podnese zahtjev za obavljanje radova

Nakon što sto iz građani Cetinja posjetili Cetinjski manastir oglasila se Mitropolija, navodeći da njihov predstavnik nije bio upoznat da je potrebno obratiti se Upravi za zaštitu kulturnih dobara radi redovnog održavanja sanitarnog čvora. Na snimku koji objavljuje CdM, razgovor građana sa rektorom Bogoslovije Gojkom Perovićem bio je na ivici incidenta.

<<<Razgovor građana sa Gojkom Perovićem na ivici incidenta, inspekcija naložila Mitropoliji da podnese zahtjev za obavljanje radova<<<

7.Potresne scene: U Podgorici uhapšen samohrani otac dvoje djece, mališani neće kod majke, pokrenuta peticija za njegovo oslobađanje

Društvenim mrežama kruži uznemirujući snimak na kome se vidi kako su policajci uhapsili samohranog oca dvoje djece Tomaša Boškovića i da su radnici Centra za socijalni rad Podgorica djecu protiv njihove volje namjeravali da predaju majci.

<<<Potresne scene: U Podgorici uhapšen samohrani otac dvoje djece, mališani neće kod majke, pokrenuta peticija za njegovo oslobađanje<<<

8.Ovako je izgledao “susret” Krivokapića i Bajdena

Nakon što je premijer Zdravko Krivokapić na Twitteru saopštio da je na marginama NATO samita u Briselu razgovarao sa predsjednikom SAD Džo Bajdenom, a izjavu je pratila montirana fotografija, društvene mreže su pune komentara građana.

<<<Ovako je izgledao “susret” Krivokapića i Bajdena<<<

9.Tenzije u Podgorici: Policija spriječila sukob patriota i pristalica SPC ispred Hrama

Podgorička policija spriječila je sukob učesnika patrotske auto-kolone i pristalica Srpske pravoslavne crkve ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. Potom je došlo do incidenta ispred zgrada u Bloku pet – policija je privela jednog od okupljenih, jer nije želio da se udalji i pored upozorenja. Policija je upotrijebila sprej.

<<<Tenzije u Podgorici: Policija spriječila sukob patriota i pristalica SPC ispred Hrama<<<

10.Lekić o premijeru: Molim da ovaj klovn, pajac politički više nema podršku ove većine, moju nema

Nakon što je premijer Zdravko Krivokapić rekao da u Skupštini Crne Gore vlada nemoral predsjednik Demosa Miodrag Lekić je rekao da on više nema njegovu poršku, ali moli i da “ovaj klovn, pajac politički više nema podršku ove većine”.

<<<Lekić o premijeru: Molim da ovaj klovn, pajac politički više nema podršku ove većine, moju nema<<<

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
freeMNEIgorrrrORLOV KRŠЛеново
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
freeMNE
Gost
freeMNE

Savršena sedmica za nama😃

Igorrrr
Gost
Igorrrr

Blago nama

ORLOV KRŠ
Gost
ORLOV KRŠ

Ova plavušica ima kapacitet mozga kao Predrag Drago Ivanović, treba je dočekat kao Predraga Draga Ivanovića. Zalud lijepa al džaba.

Леново
Gost
Леново

Нијесте требали доносит ту резолуцију.

Send this to a friend