Politika Smotre kulture ne smiju biti izgovor za organizaciju nacionalističkih skupova

Zbog skrnavljenja crnogorske himne Ministarstvo podnosi krivične prijave

Ministarstvo kulture će podnijeti prijavu protiv organizatora humanitarnog koncerta “Za naše Kosovo i Metohiju” u Herceg Novom zbog isticanje simbola drugih država, skrnavljenja zvanične himne Crne Gore uz političke i nacionalističke poruke.

Jedan od organizatora koncerta je i Mitropolija crnogorsko primorska, a njemu su između ostalih prisustvovali i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, prvi čovjek Budve Marko Carević i lider Prave Crne Gore Marko Milačić.

Pjevač Vlado Georgiev je tokom koncerta pjevao “Tamo daleko”, a događaj, koji je trebao da bude humanitarnog karaktera, poprimio je obrise političkog skupa.

<<<U Novom Georgiev pjevao Tamo daleko, orilo se Crna Gora i Srbija to je jedna familija<<<

Iz resora Aleksandra Bogdanovića navode da je crnogorska javnost tokom jučerašnjeg dana svjedočila raznorodnom multimedijalnom materijalu sa koncerta koji je održan u Herceg Novom.

<<<DPS Herceg Novi: Koncertom Srbija pokazala da je sve dalje i dalje<<<

“Samim tim, cjelokupan auditorijum bio je u prilici da vidi na koji se način krši čitav skup zakonskih odredbi, i to na manifestaciji javnog karaktera. Isticanje simbola drugih država, skrnavljenje zvanične himne Crne Gore uz, u takvim prilikama, gotovo nezaobilazne političke i nacionalističke poruke, samo su neki od elemenata zbog kojih će Ministarstvo kulture protiv organizatora koncerta podnijeti prijavu pred nadležnim organima”, poručuju u Ministarstvu.

<<<SPC međaši prostor velikosrpskim interesima u Boki<<<

Sigurni su da postoji mnogo boljih načina za promociju domaćeg, regionalnog i šireg muzičkog stvaralaštva tokom sezone.

“Dovoljno je vidjeti, zapravo, ostale festivale na crnogorskom primorju. U tom duhu, ujedno, pozdravljamo i odluku Opštine Budva da, nakon oštrih reakcija crnogorske javnosti, odstupi od ideje organizacije koncerta trubača iz Guče u tom gradu”, ističu u ovom resoru.

No, kako su naglasili, na programe nalik preksinoćnjem, Ministarstvo kulture i Država Crna Gora neće ćutati – naprotiv.

“Od sada, svako kome koncept ‘manifestacija kulture’ bude paravan za nacionalističke poruke i kršenje zakona, odgovaraće na način kako je to regulisano propisima ove države”, navode oni.

Poručuju da smotre kulture ne smiju biti izgovor za organizaciju nacionalističkih skupova, a posebno kada se – kao u slučaju Herceg Novog – njima negira crnogorski identitet.

“Žalimo što je Herceg Novi bio domaćin ovog programa, tim prije jer smo nedavno na istom mjestu mogli da ispratimo festival sasvim drugačijeg tipa – koji u mnogo ljepšem svjetlu promoviše i taj grad i Crnu Goru”, zaključuju u Ministarstvu.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Zamisli neko zapjeva nekunTompsonovu pjesmu u Zemunu ili na petrovaradinskoj tvrđavi i i pjesmom kaže da je to Hrvatska…

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Ako dokazes da vladari Srbije ili vojvodine su se izjašnjavali kao Hrvati onda nema problema.

backo
Gost
backo

i konacno da vec jednom rascistimo da svi u Crnoj Gori treba da su Crnogorci, i zvanican jezik Crnogorski, sve manjine u Crnoj Gori treba da imaju ista prava, i bošnjaci, i albanci i hrvati i srbi i romi, , ali kao prava manjina, ja kao izvorni autohtoni crnogorac – pravoslavac, ciji su se svi preci odvajkada borili za Crnu… Više »

Nenad
Gost
Nenad

Problem je sto crnogorci i crnogorski jezik nemaju vecinu u cg kao ni cpc

Za CPC
Gost
Za CPC

Imaju, Nenade, no se krije. Srpska crkva placa , na zalost. Mi ne placamo, ali kroz narod kad prodjete vidite koliko su ljudi bijesni na SPC i na ove mrcne izdajnike.

Mahir Tuzovic
Gost
Mahir Tuzovic

backo….ogromnih problema imas s malim mozgom,konsoliduj Doktora uvezi medju mozga…Albani ostaju Albanci i nikad necemo odustat da budemo bilo sta trece

trebjesa
Gost
trebjesa

to bi bilo u redu, osim činjenice da su srbi većina u crnoj gori, a jezik kojim se većinski govori je srpske. a slažem se da sve manjine, uključujući i crnogorce treba da imaju ista prava 🙂

Bjeladin
Gost
Bjeladin

Svi oni koji nisu u DPS OKG su gradjani v reda

tschugo
Gost
tschugo

backo@nijesu u pravu,po tvom austrijanci ne bi smjeli govoriti njemacki,argentinci ne bi mjeli govoriti spanjolski ,amerikanci ne bi smjeli goivoriti engleski,meksikanci ne bi smjeli govoritispanjoplski i tdl kao ni crnogorci ne bi smjeli govoriti srpsko-hrvatski.ali mi odgovori na kojem sam jeziku ovajkomentar napisao?

backo
Gost
backo

himna se mora postovati, i grb, ali sve nacionalnosti treba da je postuju, i jedina zastava koja treba biti istaknuta u Crnoj Gori je zastava Crne Gore, onda ako vec Ministarstvo hoće da pokrene krivicnu prijavu, zbog H. Novog, onda neka jer pokrenu i protiv albanskih zastava u tuzima, ulcinju, bosnjackih u Petnjici, gusinju, rožaju… isti zakon za sve.

MIRKO
Gost
MIRKO

Koja HIMNA ? Ova djeste izbacili tekst Oj svijetla majska zoro majko nasa Crna Goro jedina si Srbskom rodu ti ostala za slobodu…Pa sve ste izbacili Srbsko iz nje….Dje transparen u svaki grad Njegosevih rijeci…SVAKI SRBIN KOI SE PREVJERI…ovo treba stajat na ulaz u Cetinje Rozaje B Polje itd

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Uvijek sam zavidio hrvatima na časnoj i veličanstvenoj Oluji.

Tuga
Gost
Tuga

Sram te bilo

Marko
Gost
Marko

Tugo ja ne vidim po Hrvatskoj ikakvih problema ili povika za veliku srbiju za razliku od Crne Gore. U pravu je covjek.

realan
Gost
realan

Hrvati sa olujom su dobili isto sto i ukrajna sa cernobilom ,tacno je u krajnu nema srba ali nema ni hrvata .Bukvalno su nasilno izvrsili progon srba sa njihovih vjekovnih ognjista i dobili teritoriju na kojoj niko ne zivi ,gola pustos .Ja se kao Crnogorac ponosim nasim crnogorskim bitkama za oslobodjenje od turskog okupatora tipa bitkom na fundini dje je… Više »

RistoAntihristo
Gost
RistoAntihristo

Budimo realni, ako Crnogorci nisu Srbi po Srbima šta bi oni učili iz istorije od 1389 do 1804. Lol

Mitar
Gost
Mitar

MINISTARSRVO vi ste ludi oko cega se bahcete 🙂
Iz BD tacnije Grblja posao je pun autobus i par kola,platili su autobuse iz PG i sa sjevera i plus iz HN ko je dosao
Eto kolika saka je ostala velikih SRBIjanaca u Crnu Goru 🙂 A njih ce DPS ubrzo trgovat 😉

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Niko više ne vjeruje dps…izdali su narod i državu….

Gospava
Gost
Gospava

Gledala sam u mojkovcu, dje dvojica muzu ovcu…..

Gakomo
Gost
Gakomo

😅😅😅😅 top

buzz
Gost
buzz

Ponestaje polako tema kojima bagra bača dimne zavjese oko krađe i uništenja državnih resursa. Jednoga dana moraće da vrate oteto građanima sa kamatom. Nego neka gledaju polako okle nema izručenja.

blavoribjelaski
Gost
blavoribjelaski

buzz, tako je- sve su nam hramove uzurpirali, kulturu obescastili, ime prekrojili…sve. Ali, stacemo tome na kraj!

Nenad
Gost
Nenad

Zamisli zapjevas u srbiji ivanova korita, mostovi na moraci, leti golube ili ne daj boze o lovcenu ..uhapsise te..mada sve ove pjesme ne mogu ni uporediti sa tamo daleko..nemaju kompleks ni rusi ni francuzi da je pjevaju ali mi sa kompleksom zvanim pekinezer imamo

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Te pesme se i pjevaju u srbiji, i nikakav problem.

Gigg
Gost
Gigg

@Nenad: Sve pomenute pjesme se vrte redovno na RTS, druže :))

Nenad
Gost
Nenad

Niste me razumjeli, rekao sam zamisli da te uhapse ako zapjevas to:)
Ja sam bio na jednoj svadbi u Subotici dje ni mlada ni mladozenja nemaju veze sa Cg, imao sam osjecaj po pjesmama kao da sam u sred CT. I svi su ih pjevali bez ikakvog kompleksa

blavoribjelaski
Gost
blavoribjelaski

Gigg, a sto to mene briha sto se vrte ma nekoj RTS, to je strana stanica, a OVO JE CRNA GORA i Crnogorci, gigasu!

Cetnik Berane
Gost
Cetnik Berane

Videcete u kolikom cemo broju se pojaviti u Petrovcu, gradu kralja Petra, pa cete videti ko smo i sta smo! Zivela velika Srbija! CCCC

SrbiSuTurci
Gost
SrbiSuTurci

A da pođeš malo do Kosova? Ne smiješ? Frka, a?

Raulio
Gost
Raulio

Te noći zamalo nije nestala Crna Gora…Zamalo se nismo u Srbiju probudili, ali biće kako Gospar Milo odredi, sad za sad smo u Crnu Goru a trubače, pjevače i ostalu zabavu ćemo najoštrije osudit. Ovđe i muzika može bit podobna i nepodobna.

Petko Petković
Gost
Petko Petković

Vrijeme je vise da država reaguje!

Sistem
Gost
Sistem

Pjesma “Tamo daleko”. Ову песму, као своју , прихватају и остали учесници рата. На различитим језицима има различите преводе:[4] „ Far way over there “ на енгелском „ Au loin, au loin sur Corfu “ на француском Tam v dali “ на чешком и словачком Познато је да је Никола Тесла израдио жељу да са овога света буде испраћен овом… Više »

Rahatlayın
Gost
Rahatlayın

Ako kome smeta što nema turskog, smeta srbima. 500 godina vam je to bio službeni jezik.

blavoribjelaski
Gost
blavoribjelaski

A dje je zapisano da je Tesla ZELIO? Nidje, no su to Kosanovici izrezirali da bude tako. Vasa poznata rezija svuda.

Od Izdajnika
Gost
Od Izdajnika

Pa zar nijesu Himnu oskrnavili 2006 DPS i LSCG Kad su izbacili iz teksta orginala…Crna Goro majko mila jedina si za slobodu ti ostala Srbskom rodu….

Mario
Gost
Mario

A kad šaljete predstavnike na proslavu Oluje uz Tompsona I ustaške pjesme to su vam “mediteranske melodije”.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Mario, Oluja je nešto najčasnije što je moglo da se uradi protiv okupatora.

Od Izdajnika
Gost
Od Izdajnika

@ Crna Goro (ne zovi se tako) Ahaaaaaaaa nijeste ni na Dubrovnik smjeli junaci iz Katuna i CT a ne sa nasih ognjista da nas cerate

Fileopg
Gost
Fileopg

opet mi nijeste objavili komentar ko je autor pjesme ,,tamio daleko” zašto skrivate od javnosti ime pravog autora….

Morpheus
Gost
Morpheus

Sve je ovo ok i drzava mora da se postuje ali dje je tuzba za isticanje Albanske zastave i Albanske himne u Tuzima nakon izbora? Srpsko ne smije a Albansko moze?

blavoribjelaski
Gost
blavoribjelaski

Eto, srpsko ne smije…i nece, svi drugi mogu. Eto. A ti razmisli zasto.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Jer Srbi su jedini otpor protiv američke imperije

Obicni tuzni gr
Gost
Obicni tuzni gr

Da se ministru dade stan …po povoljnim uslovima…zaposve

Marv
Gost
Marv

Kompleksi su cudo …

Patriota
Gost
Patriota

Sjašite više!!!!

Nik
Gost
Nik

Dabogda ovo bio najveci problem u Crnoj Gori.
Krediti za 2-3-4-5 i vise stan za funkcionere cija rata ide od 30 eura do nula – to nije problem, nego je ovaj “koncert”. Avetluci

blavoribjelaski
Gost
blavoribjelaski

Ako su i stanovi dati dati su Crnogorcima, sto je problem? Oni ne nose crnogorske badnjake u Vucicevu kucu, ni ostroske pare u beigradski hram. Sto je problem?

Patriota
Gost
Patriota

Zemlja Guče,Farmi,Zadruga,Menjam ženu,DNK…..primitivizma.
Ne širite te gadosti .

Beee
Gost
Beee

Eee glupi narode

Betoven
Gost
Betoven

E da vidimo i te krivične prijave. države sa manje volje da se štiti od ovakvih nasrtaja od Crne Gore nema u bijeli svijet.

Ubljanin
Gost
Ubljanin

Opet mi ne dajete komentare? Auu sto se plasi rijeci vasa demokratija separatizma i servilnosti zapadu

Region
Gost
Region

Evo sada jedan sluša Šaka, čiji je on, zna li ko. Da li da zovemo policiju ili da se izljubiml sa ovim iz auta

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Vjerovali ili ne – da su pjevali hrvati/albanci itd. ne bi se pricalo o tome kao u tuze sto je bilo..Ali posto je Srpsko odma to pogodi.Boli istina. 😉 #manjina

blavoribjelaski
Gost
blavoribjelaski

Pa sto, Hrvati Albanci postuju ovu zemlju, sto ih poredis sa Srbima koji se ne daju snositi, koji su placeni da rade ovo sto rade? Ajde. Ko god je fer, bice mu fer, a ko nece, morace. Cao.

WEKND
Gost
WEKND

Interesanto da je 1948 godine u Crnoj Gori bilo vise Hrvata: 6,808 (1.8%) nego Srba: 6,707 (1.78%)

Sistem
Gost
Sistem

1911g 300.000 Srba u CG. Valjda ćeš zaključiti ono što svako inače zna, da se radi pistom narodu i pisali se kao Srbi ili Crnogorvi ništa u Crnoj Gori nije mjenjano

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

1911. nije bilo popisa stanovništva po nacionalnosti, nemoj da izmišljaš! Čak ni u Kraljevini Jugoslaviji (SHS) ga nije bilo, osim po vjerskoj pripadnosti. Prvi popis stanovništva koji uključuje nacionalno opredjeljenje je popis iz 1948.

Sistem
Gost
Sistem

Bilo je bilo

Sistem
Gost
Sistem

Znači 1911 i a 300.000 Srba u CG, pa onda 300. 000 Crnogoraca pa onda opet Srba. Suština je da je to jedan isti narod koji se tako tada pisao. D be postoje dva Pravoslavna naroda u CG, već su se nekad pisali kso Srbi a nekad kso Crnogorci, a i jedno i drugo nije pogrešno sem što je pisanje… Više »

Backo
Gost
Backo

I Albanaca.

goran
Gost
goran

Da da .. bila je to I godina golog otoka. Takva im je demokratija bila pa I ta sa popisom. Znalo se od starta da je crnogorska nacija promovisana u Drezdenu na komunističkoj internacionali….

Fileopg
Gost
Fileopg

zašto mi ne objavite komentar u kojem objašnjavam porijeklo pjesme ,,tamo daleko” , kad je sve tačno što sam napisao čak je i Bogdan Tanjević to prvi iznio u javnost. Da možda ne čuvate plagiranje i plagijatora po kojem se prepoznaje politička scena u Crnoj Gori.

Dijaspora
Gost
Dijaspora

E nece da objave >>>> suverena drzava je bila Kraljevina Cg. a <<<tamo dalleko <<rat i problemi kasnije nestaje i Srbija i Cg. stvaara se YU. <<<< pa raspad <<<< Sacuvaj me Boze ove demokratske vlasti CG.

Region
Gost
Region

Ja sam čuo jednog iz auta mu ide muzika “Moj Beograde” na koji tel. da ga prijavim

Rumbasimmmmo
Gost
Rumbasimmmmo

Hahahahaha

srebrenica
Gost
srebrenica

rijalitija nikad dosta

NBA
Gost
NBA

PJEVAJTE KOLIKO HOCETE .ALI NEMA EVROVIZIJE…….JADNO!

Nenad
Gost
Nenad

Kako je oskrnavljena himna nije mi jasno..kako neko ne zabrani dane crnogorske kulture u lovcencu, cg zasstave, pjesme..jeste li vi ljidi polidkeli koji vam je djavo..pa niko nike pkevao nista uvredljivo..jos malo cete zabraniti da sa pjeva visegradu beogradu sarajevu..samo pokazujemo koliki smo kompleksasi

Mario
Gost
Mario

Odavno bolji komentar nijesam pročitao. Koliko ovog otrova sipaju sa režimskih medija to je strašno.

Kamelija
Gost
Kamelija

Fašizam

Kuki
Gost
Kuki

Hehe kako vas naložiše više komentara nego o dodeli stanova po povoljnim uslovima za funkcionere.

Milo
Gost
Milo

Trebali su klicati velikoj albaniji

Mujica
Gost
Mujica

Stanovi od 120 kvadrata za 20.000 eura, plate po 2000, dodaci na plate, dnevnice, putni troškovi, računi za mobilne, ramade, to su patriote

20 eura po grlu
Gost
20 eura po grlu

Bravo Mujice, patriotski nas gule sa svake strane, ljeba nemamo da jedemo, ali to je nebitno, ovo je važno, da vidimo ko šta pjeva po Crnoj Gori.

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Zna li ko od ovih ” ugrozenih” sto sve i svakoga mrze,zasto grupa ” Perper” nikad nije mogla da napravi koncert u Srbiji ili da svira bar u nekoj kafani,zasto joj nikad niti jedna pjesma nije pustena na radio stanicama,isto tako i ” Makadam” a bili su medju vodece rok grupe bivse Jugoslavije…a ovdje tuto bugarin a ima ih jos… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

N Perper a pogotovu ne Makadam nikad nisu bili među vodećim grupama bivše Jugoslavije. Na radio stanicima su im puštane pjesme a koncerata nije bilo jer za koncert treba imati zainteresovanih. Taj isti Perper van Cetinja nije imao koncert, osim ako nije bio doček Nove godine, pa su pored ustalih izvođača nastupali i oni.

Tomos
Gost
Tomos

Tako je, a i ovo što ih država zove, zove ih her nemamo druge grupe. Vidiš i po Evroviziji, ko se god prijavi ide, nena konkurencje

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Perper ne može puniti kafić u Bijelom Polju kamo li u Srbiji

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Алоинформер Можда Перпер није свирао у Србији али сам сигуран да то није што им је забрањено. Нису никад свирал ни у ХН, а ту им тек нико не брани. Не знам какве су игре у питању али ја још не бијах на концерт Перпера у свом граду. И замјерам им то вјеруј ми.

WEKND
Gost
WEKND

Popaj je to objasnio u jednoj emisiji. Jedna srbijanska izdavacka kuca zeljela je da im izda abum ali su trazili da se izbaci pjesma Goro Moja. Oni su to odbili i na tome se zavrsilo. Mrze sve Crnogorsko a glume zrtve. Inace grupa Perper su hvalitetniji nego vecina muzicara tamo.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Goro moja je sad neka crnogorska nacionalisticka pjesma? 😂😂😂 Većinu crnogorskih hitova pjevali sami Srbijanci: Goca Lazarevic, Lepa Lukić itd

Nik
Gost
Nik

Država trebala da uvede red 2006.Niđe nema da se vrijeđa i ponižava jedna država kao CRNA GORA.Vlast za sve kriva.

Jež
Gost
Jež

Zabraniti Vladu i pajtašima nastupe po Crnoj Gori pa neka pjevaju i tancuju po Kosovu ako im basta.Sve bi te patriote Haradinaj sa Vladom Kosova, bez pomoći policije proćera preko granice.Polovini bi bilo neophodno kupanje čim bi ga ugledali.

@ Jez
Gost
@ Jez

ahaaaaaa sta ces ti kome zabranit vama treba zabranit da kazete da ste Crnogorci dok prvo ne kazete da ste cisti Srbi…Okunuliste obraz Crnoj Gori zastide bez srama

Vito
Gost
Vito

Tako je bre! Zabraniti i skolovanje i lecenje u Beogradu. Procitaj vest pored o Andjeli koja je donirala kozu povredjenom radniku i vidi da li se poveedjeni radnik uspesno leci u Pristini ili Beogradu.

Marina
Gost
Marina

Srbija svakodnevni pokazuje koliko je spremna za EU
Nikada neće biti EU članica sa takvim primitivnim stavovima

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ovo je bilo u Crnoj Gori, čisto da znaš

SEKA
Gost
SEKA

Da, ali su ovi dosli iz srbije!

Vito
Gost
Vito

Ko? Vlado?? 😂

Tomos
Gost
Tomos

Tako je dok ne stave Šakiru za himnu

crna gora
Gost
crna gora

bravo tako je. Poceli su drzavni organi da se bude. Dosta je bilo cutanja. Treba da je svakome jasno da je ovo nezavisna drzava Crna Gora i da se mora kao takva postovat.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Oćeš u oplakdu da je ovo samo priča za budale poput tebe, od koje neće biti ništa ?

WEKND
Gost
WEKND

haha Pitanje za botove. Koliko vas placaju da spamujete. Jel dovoljno za kiflu ili burek? Posle sledecih izbora ce biti bezkonacni aparati iako nikada nisam glasao DPS a dako se u medjuvremenu pojavi neka nacionalna crnogorska stranka.

Braco Crnogorci, …Vi ste svojom krvlju u borbi protiv izroda postavili kamen temeljac buducoj Crnoj Gori!” – Krsto Zrnov Popovic 1919. godine.

WEKND
Gost
WEKND

Inace ovo je nisa sta se desava na jednom drugom crnogorskom sajtu. 10 minuta nema ni lajkova ni dislajkova a onda odjednom 90 dislajkova u roku od 30 sekundi haha LMAO

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Krsto je 1919. strkao za Italiju. Pitanje za tebe: Ko je izjavio “U Crnoj Gori se održala iskra slobode Srbinove” ?

Krsto 150 lira
Gost
Krsto 150 lira

Braćo Srbi, ne važi se više ono od 1919. Ja uzeh penziju srpsku i sad sam Srbin i biću vjeran kralju Aleksandru. Krsto Zrnov Popovic

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Krsto Zrnov je izjašnjavao kao Srbin i borio se za veliku Srbiju

Mara
Gost
Mara

Hahahahahahahaha……i Nikola Tesla se izjasnjavao kao Crnogorac….

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Možda i jeste, ali sigurno ne kao etnicki crnogorac jer nije postojao

Bog
Gost
Bog

Kako smo mi bolesni cus skrnavljenja crnogorske himne komedija

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Bog >> dobro si to reka <<..>> eto oni c se brane kriv. prijavama…. bolje bi bilo da razmisle ….. Oj Lovcene sto si zamagijo zar ne vidis…..

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ево да се пријавим ако ће ова несрећа да прошири оптужницу. Био сам на концерт и пјевао па ако је заинтересован нека тражи админима и редакцији ЦДМ-а мој мејл и нек ме контактира. Врло радо ћу се судит с њима.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Коју сте то заставу друге државе видјели и којим стихом је оскрнављена химна? Ако је застава Краља Николе застава друге државе онда се једном јавно одреците Петровића.

bobic
Gost
bobic

Pjevalo se citiram” …tamo je HN…tamo je Srbija” e sad vajni branioci svega Srpskog zamislite da Mađari u Novi Sad zapjevaju …tamo je NS ,tamo je Mađarska ,,,od kurira ,alo,telegrafa informera novosti raznih agencija ,popova se nebi moglo živjeti zbog agresivnih aspiracija Mađarske…pa recite mi koja je razlika

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Lijepo je znati da si bio na koncertu

Vlajna
Gost
Vlajna

Ali Mađari su manjina u NS a Srbi većina u HN. Opa Đurđooo!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

У праву си за тај спорни стих али морам ти рећи да није отпјеван с претензијом да Нови припоје Србији него је на погрешан начин покушано приказати да је ХН Српски град што заиста и јесте. Једнако гријеше ови што Нови везују за Србију и ови што се Српства одричу мислећи да су тако већи Црногорци.

freeMNE
Gost
freeMNE

Novi je bosanski grad,stjeciste izbjeglica sa koca i konopca koji sa lokalnim sovinistima kreiraju kulturni,politicki,ekonomski i svaki drugi zivot u skladu sa “svojim idejama”. Jednu od njih smo imali prilike da vidimo neku noc.

Bosanka
Gost
Bosanka

Pozdrav od Bosanke😉

Ana
Gost
Ana

Ko ce da se kladi, da Vlado nece pjevat na Petrovacku noc?

ARKAN
Gost
ARKAN

U PETROVAC pjevace Baja Mali Knindza cuo sam

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

petrovac je opstina budva zato je i ovo odradio u dogovoru sa df i popovims a da uzme pare i u petrovac

Little sweet gi
Gost
Little sweet gi

Nažalost, i ja se toga pribojavam, da mu u ovoj neopravdanoj i povrh svega nepotrebnoj i nezamislivo besmislenoj histeriji ne otkažu koncert bez ikakvog razloga.Na koncertu nije bilo ni traga bilo kakvog animoziteta prema Crnoj Gori, niti ijednog znaka bilo kakve mržnje, zlobe ili perfidnosti, naprotiv, slavilo se i veličalo večno i neraskidivo prijateljstvo Srbije i Crne Gore, pevale su… Više »

Ana
Gost
Ana

Ne pribojavam se ja, nego se nadam da hoce 😂😂😂😂

Djordjije
Gost
Djordjije

Osvescen? 😀 😀 😀

Gile
Gost
Gile

Ako je srece nece…pa u guču će sl god

freeMNE
Gost
freeMNE

Vlado je puko,ostalo mu je da samo da “srbuje” po politickim skupovima u CG nebi li uzeo neki “evro”

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Vlado je Srbovao godinama i pjevao Tamo daleko u herceg novom svake godine ali o tome CDM nije pisao pa ne znaš

Milan
Gost
Milan

Treba primjeniti zakone koji vaze i u drugim državama kada su te stvari u pitanju. Sve iskopirati iz zakona koji vaze u Srbiji i Rusiji pa ih tako pokaznjavati.

Marko
Gost
Marko

Kako je oskrnavljena CG himna?

Bnjj
Gost
Bnjj

Živjela SCG ona živi u srcima 80%pravoslavnog naroda u Cg to nikakvi zakoni ne mogu izbrisati

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

Ja vazda sam bio po geografskoj odrednici Crnogorac a po vjeri teski SRBIN veci od ijednog Srbijanca

Serdar_mne🇲🇪
Gost
Serdar_mne🇲🇪

Veci si srbin od ijednog srbijanca? Je li moguce da ovakvu misao sastavis 🙂

Koktel
Gost
Koktel

Srbijanac je onaj koji zivi u srbiji a crnogorac sto zivi u crnoj gori a srbin moze biti i jedan i drugi i treci koji zivi u americi!!!postoji razlika izmedju srbijanac i srbin….pozz

Kontraš
Gost
Kontraš

Po vjeri SRBIN? Evo i to doživjeh, da čujem da postoji srpska vjera. Znači, u Rusiji – ruska vjera, Grčkoj – grčka vjera, Bugarskoj – bugarska vjera… Po tebi ispade u Crnoj Gori – crnogorska vjera. Vidiš, nikad nije kasno da se nauči nešto novo…

Nudi
Gost
Nudi

Briga me bozo, radi mene mozes biti tunizanin, isto mi je… za mene si onaj koji ima potrebu da pise stvari koje su ne bitne u zivotu…

Sistem
Gost
Sistem

Pjesma koja je nastala i pjeva o Srpskom vojniku na obali u Grčkoj koji se nada povratku u Srbiju. Nikakve veze sa Crnom Gorom nema i nama smeta, sminurija

Racko
Gost
Racko

Dali znas ko je autor pjesme. Procitaj mali i bices razocaran. A sto se tice same pjesme, VRH.

brat Srbin
Gost
brat Srbin

Autor pjesme je Marinković!

Pixon
Gost
Pixon

Pjevaju o kosovu pa sto ne podju tamo onda..nece jer su ga odavno prodali…kum mi je sa kosova i pricao mi je da su ga siptari silom izbacili iz kuce i sve srbe tamo..zalosno je al tada su oni kosovo izgubili, i prodali ovi sto su na vlasti…Vucic bi ga najradije sad priznao da moze nego ce glasove izgubit…narod se… Više »

Racko
Gost
Racko

Kazes kum, mogu ti reci da sam bio svedok kada srbinu iz Prizrena, preko puta hotela Taverna 1993 god placeno 400.000 maraka za oko ne vise 300 kvadrata. Plata u Srbiji 3 marke. Pa ti vidi ko je prodao Kosovo.

RistoAntihristo
Gost
RistoAntihristo

Albanci su crnogorska braća. Ne smeta nam zastava Skenderbega u tuzima ni njegov spomenik. Ali ne znam šta će ova sultanova trobojka? Pa oslobodili smo se prije 150 god vakat je više

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Tu trobojku su nosili i Njegoš i Kralj Nikola

Bnjj
Gost
Bnjj

Većina građana Cg je za jedinstvo Srbije i Crne Gore, možda se ponovo uspostavi zajednička država nama je tu mjesto

ND
Gost
ND

Nada posljefnja umire!

KRIZA
Gost
KRIZA

To zaboravi ,kao i svi koji tako misle.Mozemo biti komšije ,dobri prijatelji i sa dobrim odnosima .Ali ovo je CG i tu vise nema priče.

Mr. Perfect
Gost
Mr. Perfect

Treba da završiš na robiji zbog te izjave

Maśa
Gost
Maśa

Uhapsite ga pod hitno i zabraniti stalni ulazak u Crnu Goru!!!

Bnjj
Gost
Bnjj

Bolje bi im bilo da poprave ekonomiju ako toliko vole Cg, po podacima Eu prošle godine 3000državljana Cg je dobilo prebivalište u EU a koliko je na crno tek, po podacima CIA posle Moldavije smo drugi u Evropi po iseljavanju na 1000stanovnika

Bnjj
Gost
Bnjj

Oće silom da naprave od većine Crnogorce

Ero šerif Konik
Gost
Ero šerif Konik

Eno na Konik su od Roma napravili Crnogorce! Kakvi Katunjani?

Jež
Gost
Jež

Bolje od njih nego od Srba.

1389
Gost
1389

Al ti mozak niko ne moze ugradit

Bem jeres
Gost
Bem jeres

A što ne podnesete zbog isticanja zastave druge i treće države,kad se seiri po Tuzima,Rožaju i Bijelom Polju nekim potpuno tuđim zastavama?

Dikli
Gost
Dikli

Podnosilo se i kaznjeni su. Skoro je to bilo. Eh ta srpska memorija od dva dana.

zecijasapica
Gost
zecijasapica

posalji link da procitamo to..

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

POSTUPIT PO ZAKONU C.G. PA KOGA STO ZAHVATI

Mr. Perfect
Gost
Mr. Perfect

Vladu Georgijevu ne bi trebalo dozvoliti na nastupa u CG, svaka čast Opštini Nikšić koja je ranije otkazala njegov nastup. Ako nastavi da nastupa, onda nema nikakvih prepreka ni da Thompson nastupa u CG. Barem u njegovom repertoaru nema ničeg uvredljivog za CG.

Coa
Gost
Coa

Vodi ga kuci

ND
Gost
ND

Nijedan ni drugi nam ne trebaju. Tompson je bar Hrvat ,pa pjeva o svojima,ali me čudi što ovaj Srbin bugarskog porijekla ne ode u zemlju porijekla,da tamo malo pjeva!

požar
Gost
požar

Ima dosta Srba koji slušaju Tompsona, samo neće da priznaju.

Velimir1966
Gost
Velimir1966

Jeste ovo slobodna zemlja nesretnici,ALI ne možete se sprdati sa himnom,zastavom,ustavom itd,itd
Ajte tamo dje to možete,cetnikujte i radujte protiv cijelog svijeta!

T48
Gost
T48

A manjina od 44% Milogoraca možete da nameće svoje mišljenje? Ti si manjina u državi.

Momir
Gost
Momir

@T48 – A da te prijavimo pa da malo objasnis tuziocu te procente i dokazes?!!!!!! Sram te bilo! U zatvor te treba pod hitno! Ti ces meni da kazes da sam manjina????!!! E dobices priliku da sve i dokazes i te kako!!! I da odgovaras za to!

T48
Gost
T48

Gorim od želje!
Po popisu iz 2011.godine(izvor Monstad CG) ima vas tačno 44,98%.
E sad ti meni objadni kako ste većina u državi?

Momir
Gost
Momir

“Monstad” kazes? Hahahah!
Odgovaraces Odgovaraces i te kako, dzaba ti izvlacenje na nepismenost 😉

većina od 56%
Gost
većina od 56%

Nacionalni sastav Crne Gore, prema službenim rezultatima popisa 2011.:
Crnogorci 44,98%
Srbi 28,73%
Bošnjaci 8,65
Albanci 4,91%
Muslimani 3,31%
Romi 1,01%
Hrvati 0,97%
neizjašnjeni 4,87%, itd.

ARKAN
Gost
ARKAN

Ahaaaaa Bosnjaka 8.65% a Muslimana 3.31 % ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

@ MOMO
Gost
@ MOMO

nije jadan T48 nego T84 ako si na Dubrovnik bio

T48
Gost
T48

@Momo, T48(Titograd1948) a tebi je do tenkova opet bi na Dubrovnik? To vam familijarno?

Bnjj
Gost
Bnjj

Nisu ni 44 %mnogi Crnogorci su prosrpski nastrojeni

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

Velimire1966 ti si puka ko tromblon…Ova himna veze nema s Crnom gorom i njenim Srbstvom ona je nametnuta na silu ko i zastava .

@ Veljo
Gost
@ Veljo

1966 Znasli jadan da je Crna Gora dala najvece CETNICKE junake Srbstvu jesil ti krsten? I sad ti mene saljes da Cetnikujem u Srbiju e izdajnice roda svoga,ta nas je SRBIJA prva izdala 2006 i priznala za drzavu suzbina bez korijena

Velimir1966
Gost
Velimir1966

Odlično!
Neka vide gradjani Crne Gore kako bi izgledao život i kako je izgledao život devedesetih!
Kod ovih nesretnika se svijest nije promijeniš nimalo-bili i ostali mrzitelji svega Crnogorskoga!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ko je bio na vlasti devedesetih ?

Marv
Gost
Marv

U slavlju poslije pobjede albanskih aprtiaj u Tuzi, nije bilo ni jedne CG zastave, pjevale se pjesme o OVK i isticale svuda albanske zstave. Kako ti to ne smeta? Lazni Velimire…

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

Velimire1966 da nijesi ti nedje u dijasporu pa nijesi upucen u nestanak Gore Crne ?

Željko
Gost
Željko

@Velimir1966 Mala ispravka, trebali ste napisati kako je izgledao “život” Albanaca, Bošnjaka i Hrvata u Crnoj Gori devedesetih prošlog stoljeća! Šikaniranje Albanaca na najvišem stadijumu je bilo, otimanje Bošnjaka, ubojstva Bošnjaka, prijetnje svakodnevne Hrvatima posebno u Boki, u ostatku Crne Gore smo se i mogli izvući jer su nam imena i prezimena slična sa crnogorskim, itd.!!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Željko, tako ti zdravo bio.

Pgpg
Gost
Pgpg

Ostavite vi na mir Tuzi i albance.Albanci su vazda bili rame uz rame sa crnogorcima.

T48
Gost
T48

U to ne sumnjaj,uskoro će te preći na viši nivo prijateljstva sa ” Rame uz rame” na “Pod Albansko rame”

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kako ne

CGIQ60
Gost
CGIQ60

Vazda vala!
E, nista li ne znaš ,osim što Pobjeda objavi.

Floyd
Gost
Floyd

Koncert je bio fenomenalan, pun emocija. Svaka cast organizatorima i ucesnicima.

Luidji
Gost
Luidji

A kuku tebi i tvojima kad te takvog imaju u dom!

Pink
Gost
Pink

Ajde objasni zasto

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Е наши модерни и моји традиционални црногорци. Што се ово збори,понашате се ко курјаци у гори. Што и коме смета тробојка и пјесма наших ђедова. Па концерт је и био хуманитаран,отмјен и српски обојен јер је Косово српска земља. Не очекујете да ставе некакву албанску заставу. Све што прође у срећи и весељу, неким јадима смета.

Zabranjenicg
Gost
Zabranjenicg

A dani albanskih alpi 🤔

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Meni je CDM vrh sa ovim širenjem mržnje

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

O pope stiga si. Istina ti je ka što je nick tvoj. Nije ovo širenje mržnje, nego velikosrpskom šovinizmu treba stati za vrat. A čudilo me što smeta pjesma “Tamo daleko”, dok nijesam čuo kako pjevaju: “daleko kraj mora, tamo je selo moje tamo je Srbija…” Neće moći “braćo” Srbi.

Marv
Gost
Marv

A da nisu pjevali daleko preko mora i samo si ti lazov i pozivas na mrznju laznim komentarima?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Marv, stihovi nijesu preko mora, bez ako su tvoji Srbi Talijani, no od mora. A ti odslušaj prvo što su pjevali, pa komentariši. No vi posrbice, morate jače branit Srbiju no “braća” Srbi.

Little sweet gi
Gost
Little sweet gi

Srbija je ovde metaforički pojam, Vlado peva namerno tako iz ljubavi prema sveukupnom našem narodu, ali dabome, lakše je učitavati neke nepostojeće loše namere, nego odati priznanje svojoj vekovnoj zaostavštini.

Sasa
Gost
Sasa

Pošto Vlado inače tu pesmu peva sa Tamo je Herceg Novi, tamo je Srbija, mislim da loše namere nisu izmišljene nego humanitarnost ovoga koncerta kao i svih ovih godina… Nažalost Srbi na Kosovu neće ni centa videti, već samo služi da u špicu sezone Delije prave bakljadu i viču da je HN Srbija…. Tužno..

Pgpg
Gost
Pgpg

Bravo.Zivjela Crna Gora.

Mr. Perfect
Gost
Mr. Perfect

Vladu Georgijevu više ne bi trebalo biti dozvoljeno da nastupa u CG, svaka čast Opštini Nikšić koja je ranije otkazala njegov nastup. Ako on nastavi da nastupa u CG, nema nikakvih prepreka ni da Thompson nastupa. Barem u njegovom repertoaru nema ničega uvredljivog za CG.

Docleat
Gost
Docleat

Ne vidim ništa sporno na ovom skupu,čak štaviše sviđa mi se.

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Neispravno je reći čak štaviše. Moraš da izabereš ili čak ili štaviše.

Maśa
Gost
Maśa

Čakštaviše – indijska boginja nepismenosti😂

Ana
Gost
Ana

Kakvu će podnijeti prijavu, kome, ništa nije jasno? Kako je skrnavljena himna Crne Gore?

CG101%
Gost
CG101%

Nije li ovo slobodna zemlja?

Toni
Gost
Toni

Nije.

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Није па зар је то земљаче непознато?

Gunner
Gost
Gunner

Naravno da nije slobodna za neprijatelja

Cunami
Gost
Cunami

Kako Crnogorci da budu neprijatelji svoje zemlje????

Bem jeres
Gost
Bem jeres

A ko je ,po tvome,neprijatelj,mozgu?

Jež
Gost
Jež

Nepismeni i neznaveni ljudi poput tebe i tebi sličnih.

KADA
Gost
KADA

Na dan drzavnosti sam posao na Adu bojanu, od tunela do ade nidje CG zastave nije bilo .Sada Vam smeta Georgijev Sjedite dolje i pozabavite se svojim problemima , Od ovakvih manifestacija nikome nec biti lose !!

Joo
Gost
Joo

Lazes…..

Donji Štoj
Gost
Donji Štoj

Ne laže, prolazim tuda svaki dan.

Marv
Gost
Marv

Svaki dan sam tamo poslom CG zastavu necete naci pa da platite … Ali tamo se ne smije nista rec, zna se ko vlada sa CG.

Bobo kocka
Gost
Bobo kocka

Zivo me interesuje što mu tast Svetozar beogradski misli o ovome?

Crna Gora
Gost
Crna Gora

A sto vi Srbija ispi mozak ljudiiii?????Sto je pomama za Srbijom???Zivite u Crnoj Gori,radite,spavate,j….e,primate plate,trosite novac u Cg ne znam sto mrzite ovo svoje,a tudje volite tj pozivate se na Srbiju samo Srbija,ma daj bre ljudi otvorite oci,ovo je vasa zemlja,ovdje ste rodjeni ejjj ovo je vase sto ga se odricete tako,umjesto da ga sebicno branite vi bi Srbiju samo… Više »

Bjeladin
Gost
Bjeladin

Pa djeca su nam u Srbiji… i marovici troše ukradene milione u CG …..ima li ko od uže prve porodice stan ili kucu u BG…?

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Zato sto je priznala kosovo, zato sto se odrekla nhegosa, sv.petra, m.miljanova…, zato sto izmislja novu azbuku, zato sto su im hrvati i albanci bluzi,…..

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Brate briga me za hrvate,kosovare,albance svaka njima cast treba ih postovati nikako vrijedjati.Voli te svoje,branite svoje a ne tudjeeeee!Nije Srbija nasa ima nju ko da pazi i stiti,mi nase treba da pazimo.

Riđani
Gost
Riđani

Crna Gora je Srbija , polako aĺi sigurno..

Vasko
Gost
Vasko

Ko je na celu ministarstva kulture 😀 😀 😀 😀

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

LGBT gospodin

Montenegro
Gost
Montenegro

Neka ricu i Guču po srbiji

Fiume
Gost
Fiume

Zaista ovo sto rade Srbi kojima je na zalost CG domovina su provokacije najteze i jednom drzava mora reagirati na to!!! Ja na zalost imam u porodici takve koji se deklariraju Srbi i koji mrze sve Crnogorsko, a nikad nisu izasli iz CG!! Dosta je bilo drzava mora da stiti gradjane Crne Gore , a pogotovo same Crnogorce jer su… Više »

T48
Gost
T48

“Reagirati”

xxy
Gost
xxy

“deklariraju”

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

… i deklariraju “jer su oni ugrozeni sa ovim sto Srbi rade.”

Riđani
Gost
Riđani

Novogovor , reagirati ,uopće…

KADA
Gost
KADA

Molim te ne brani CG od nas rodjenih Crnogoraca, ko Boga te molim !!

???
Gost
???

Jednu ujutro pola pred spavanje i sto vise tecnosti

Krap iz Rogama
Gost
Krap iz Rogama

Tebi pomaže?

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Provokacije najteze jer i svi vi ste bili Srbi nekada

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Bravo Fiume potpuno se slazem sa tobom.Da oce vise voljeti i postovati ovo svoje nego tudje drugacije bi sve bilo,ali dzaba to je ludilo za Srbijom koju pola njih ni vidjelo nije ali jbg Srbija Srbija,ja mislim da im se oni pravi Srbi u Srbiji smiju jer oni odavde vise vole njihovo no ovo svoje,tj vise nih no sebe.E pa… Više »

Sportista
Gost
Sportista

Može li gos’n ministar i njegovo ministarstvo da navedu konkretno sta se to desilo, kako je himna skrnavljena, koja su prekrsajna ili eventualno krivična djela učinjena i da to dokumentuje…iz njihovog saopštenja kao i iz dps saopštenja se ne vidi da je bilo koji prekršaj učinjen…

Drale
Gost
Drale

U Rozajama se slavio dan drzavnosti Albanije..8sticale se zastave pjevale pjesme,Albanski premijer dolazio..nikom nista..kako dozvoljavate u Tuzima barjacenje albanskim zastavama???

Riđani
Gost
Riđani

A to su im braća po krvi i mržnji…

dajovi iz ROŽAJ
Gost
dajovi iz ROŽAJ

Pušti to sad. Srbi su na tapetu.

kobac Milan
Gost
kobac Milan

A dje su noge od kokošaka?

cirkus
Gost
cirkus

Ubačili su ih u jedan od stanova, imaju viška!

Docleat
Gost
Docleat

Na Mne zastavu u donjem dijelu.

WEKND
Gost
WEKND

Koliko je Crna Gora i Crnogorska kultura unistena posle 1918. godine i nesrecnog prihvatanja Srbijanstine, govore zapisi stranih putopisaca, bukvalno na hiljade njih koji velicaju Crnu Goru, Crnogorce i Crnogorstvo dok o Srbiji na primjer govore kao o bilo kom drugom narodu, a ponekad cak i veoma negativno. Mucno je citati ove komentare od ljudi koji su prihvatili nesto sto… Više »

xxy
Gost
xxy

1918 prihvatanje srbijanstine , a popis 1909 u nezavisnoj knjazevini CG 95% Srba a to kaze i Zemljopis iz 1905 stampan na Cetinju.

WEKND
Gost
WEKND

Knjazevina Crna Gora realizovala je popis 1909.godine , ali je popis stanovnistva obavljen JEDINO PO RELIGIJSKOJ PRIPADNOSTI.. Rezultat popisa je bio: pravoslavni hrišćani- 94,38% a ostatak su cinjeli Sunitski Muslimani! Tvrdnja da se 1909. g. na popisu u Crnoj Gori niko nije izjasnio kao Crnogorac, a da se 95 odsto izjasnilo kao Srbi jeste jedna od mnoštva laži koje se… Više »

ne bleji
Gost
ne bleji

Jesi li ti, WEKND, bio popisivač ili kontrolor?

Petar hn
Gost
Petar hn

Aaa jes 😅

Riđani
Gost
Riđani

Ajde daj nešto da čujemo…

Mina
Gost
Mina

Ministarsvo za primjenu Ustava Crne Gore,zbog krsenja njegovog clana koji propisuje jednakost svih gradjana pred zakonom,podnijeli je krivicnu prijavu protiv organizatora vlade ,zbog davanja nasih para ,pivlascenim i istaknutim clanovima DPS.Kad procitam ovakav naslov,priznacu da je Crna Gora demokratska zemlja.Bogdanovic ce da nam cuva identitet crnogorski,a tast i sura pibjegose iz Crne Gore i utociste nadjose u cetnickoj Srbiji.Ne sprdajte… Više »

Joo
Gost
Joo

Vidi se da ti je Srbistan u srcu a CG u zubima……

Руле
Gost
Руле

Владо и његова породица су чисти Срби. Отац му се зове Драгољуб, мајка Борка и брат Саша. То нијесу бугарска имена него српска. Даље поријекло му је бугарско, али са територије Србије. Ско ћемо тако, и краљ Никола пише ра је њихово поријекло из Босне, од Травника, и да су се доселили у Ц. Гору нскон пада Босне под Турке,… Više »

Riđani
Gost
Riđani

Kakav kralj Nikola , to će Adnan Čigrić da objasni čim Crnogorce nauči da govore.

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Rule Petrovići su u Crnoj Gori pola hiljade godina, a pola hiljade godina(500 godina) prije početka dinastije Petrovića Duklja je vladala sa pola BiH. Druhom polovinom BiH je vladala Hrvatska. Oko 1000e godine. Imali smo mi i Vojislavljeviće Crnojeviće i Balšiće. Mnogo smo stariji mi od Petrovića. Od 700 i neke i osnivanja Duklje imamo državnost. Balša muško ime je… Više »

VeseliIstoričar
Gost
VeseliIstoričar

A pušti Rimljane, Hune, Avare, Ilire… 2000 godina, svakakvih đavola, mi smo priznati kao država Crna Gora tek od 1878. pa do kapitulacije 1916. Ponovo od 2006 do 2019, sve zajedno oko 51 godinu.

vukomita
Gost
vukomita

VI I DALJE KUKATE I CUDITE SE,NISTA NEPREDUZIMATE I VAGATE,REKLI STE ZAKON O VJERAMA KRAJEM JULA PA NISTA,VASU NEODLUCNOST CE OKUPATOR OBJERUCKE PRIHVATITI I ISKORISTITI NARAVNO…

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

@vukomita Kako to mislis da izvedes a 45% imamo Srba ovdje? Da nam nije Hrvata s Cetinja,Albanasa,Bosnjaka i Roma nebi imali ni 200 000 dusa no i ove sto nabroja stite svoju nacionalnos i nece Montenegrinsku

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Božo po popisu Srba u CG ima 28%. I to popis iz 2011. Niko ne zna kakav je % 2019. Jer, Crnogorac dok je siromašan on je Srbin, a kad se za životno situira i postane imućan onda naprasno postaje ponosan Crnogorac. Što je slučaj i sa džemperašima iz ranih 90-ih, Milom i saradnicima, koji su svi do jednog bili… Više »

Rafamakafon
Gost
Rafamakafon

Nije bitno, pa sve si time rekao hahaha
Dok je para sa državnih jasli crnogorcite! Nije valjda da su parasi posteniji od sirotinje ahhaha

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Ja sam samo rekao koliko smo nakaradan narod uvrnutog mentalnog sklopa! Zato nam se i desila 1918. I zato gledamo ovakve skupove! Imaš sirotinje kolko oćeš koja BOBA NE VALJA, baš kao i bogatih. Inače ja sam Crnogorac od kad znam za sebe i simpatizer LSCG praktično i sa 10,11 godina. Inače ovoga ima i po Srbiji. Vučić radikal se… Više »

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

Nije Bitno ima puno vise Srba koji znaju ko su im preci i koje bio veliki Njegos,K Nikola,SV Petar CT no im DPS daje hljeba da sute pa su nacija bez vjere i korijena

Joo
Gost
Joo

Ne lupetaj Bozo tetke ti…..u Srbistanu onda nema ni 10% srbijanaca….sve Crnogorci, Madjari, Bugari, Makedonci, Bosanci, Hrvati, Makedonci, Albanci……..

vukomita
Gost
vukomita

POSTOVANJE BOZO,NEMOJTE BITI NA KRAJ SRCA IMA NAS CRNOGORACA U DIJASPORI TAMAN KOLIKO I U CRNOJ GORI,A ZNATE KAD MAJKA ZOVNE DJECA KUCI DOLAZE,POZDRAV !

Nekulturan
Gost
Nekulturan

Ko će nas ovakve nikakve da okupira?Kome mi trebamo kukala mu majka!

Hebo lud...
Gost
Hebo lud...

Trebaš, trebaš, moraju nekoga da muzu. Odakle bi imali stanove i pare…

Pomorac
Gost
Pomorac

Evo ja kao Crnogorac da pitam nekog od ljudi koji vole himnu da mi objasne pa cu ukoliko dobijem pravi odgovor mozda i ja zavoljeti himnu a drzavu volim mnogo. Ako njegujemo antifasizam i gradjansku drzavu zasto je morao ici dio teksta Sekule Drljevica? Minuse cu shvatiti kao odraz primitivizma, zelim samo odgovor, mozda moje misljenje nije na mjestu.

Toni
Gost
Toni

Brate, ti si ođe zalutao. Kao, uostalom i ja.

Komšo
Gost
Komšo

Nikakve kr.prijave to im jaca popularnost kod neznavenih. Organizatore debelo po džepu personalno i iz Općine i iz spc ..ne favati im veći znsčaj od prekršajca. Pa neka arlauču opet.

Kaleta
Gost
Kaleta

Kad zabranite izbor za mis države Albanije u Ulcinju, na kome je 99% učesnika iz Albanije i sa Kosova, onda dođite da zaranite koncert u H.Novi na kome je 99% prisutnih žitelja HN i ostalih građana CG. Kad zabranite ulazak stranim državljanima- ratnom zločincu Haradinaju, Veseljiju i Iljiru Meti, na “albanske Alpe”, koji vas i ne pitaju za dozvolu da… Više »

Obaveštajac Cg
Gost
Obaveštajac Cg

Svi pjevaju aplaudiraju na koncertu samo vlast bi da ih pohapsi je li to ta demokratija?

Kapitalizam
Gost
Kapitalizam

Ipak su albanci krivi, njima Cg ne valja, oni su pravi krivci. Evo ti nacionalšovinizam. A to crnogorci i srbi su dva brata. Ko to negira nije dobro u glavu.

Patriota
Gost
Patriota

Jedan nacionalizam jača drugi.
Da je vječna Crna Gora!

Ћана
Gost
Ћана

Тачно тако, свако понављање “да је вјечна” изазива понављање “Српска Спарта”. Оладите мало, па да видимо за оне коверте и подјелу станова, покрадоше и нас и вас.

el_guapo
Gost
el_guapo

Tako je. Jedna bolest hrani drugu. Kamo sreće da i jednu i drugu pozdravimo i shvatimo da je Crna Gora građanska država svih naroda (po Ustavu), a ne nacionalna tvorevina.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ono o čemu bi se moglo govoriti jeste da li je ovom bugarskom pop pjevaču trebalo dopustiti koncert u CG uopšte. Nakon što je prije par godina zapjevao “tamo je Herceg Novi/ tamo je Srbija”, pitam se da li je njegov koncert trebao biti zabranjen. Slovenci su zabranili Thompsonov koncert, iako imenovani nije vrijeđao Slovence i Sloveniju. Mi, međutim, dopuštamo… Više »

Sportista
Gost
Sportista

Vlado je Novljanin, odrastao u Herceg Novom, osnovnu od 1-8 razreda završio u Zelenici, đe će pjevati nego u svom gradu….

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Samim tim je njegovo ponašanje još žalosnije, prijatelju 😞

Pržno
Gost
Pržno

A đe su Albanski Alpi? Ajde zabrani Haradinaju ulazak u Gusinje. A đe je Zaljev hrvatskih svetaca? Ajde zabrani Kolindici ulazak u Bokokotorski zaliv.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Niti je Haradinaj proglasio Gusinje Albanijom, niti je Kolindica Boku proglasila Hrvatskom. Uključi mozak i uočićeš razliku. Ako ne ide- pregorio ti je neki osgurač ili imaš izliv srpstva u mozak😎

Ramiz
Gost
Ramiz

“Podsjetimo, počasni gost manifestacije „Dobrodošli u albanske Alpe“, koja se održava u Crnoj Gori, prošle godine je bio albanski predsjednik Ilir Meta. On je tada u okviru posjete obišao Plav i Rožaje.”

Sportista
Gost
Sportista

Zašto da mu se zabrani, pjevao je u svom gradu, u Boki Kotorskoj, neće valjda dukljanii da određuju ko će u Boki pjevati…

Marv
Gost
Marv

Poredis Georgieva i Thompsona, pa da li si ti normalan?? Vi Albanci ste sebi malo i previse dali ovdje u CG. Haradinaj koji je ubijao ljude ulazi u CG slobodno a treba zabranit covjeku koj je rodjen u HN da tu pjeva? Jeli se ti zezas? Ovaj DPS je stvarno doveo CG do dna u svojoj istoriji. Sramno sta rade.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Izvinjavam se zbog poređenja s Thompsonom, neumjesno je. Thompson nikad nije uvrijedio Crnu Goru😁😁😁 Thompsone, izvini!😎

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Miran hrvat

Pedja
Gost
Pedja

E sto to pricate? A sto ne podnesoste krivicne prijave po Tuzima, ne smije niko zucnuti. U Ulcinj pred predsjednikom Filipom V. promovisali veliku Albaniju…

Kapitalizam
Gost
Kapitalizam

Jes bre, sve su albanci krivi.

Zeta
Gost
Zeta

Bozo , samo da te pozdravim iz antifašističke Zete , malo si pobrkao lončiće , neceš ti četničke pjesme ni čut više no put pod noge i pravac Topola , ako misliš ti i tebi slični da ćeš pljuvat po našim đedovima što nisu ni sekunundu razmišljali dat život za Slobodu , ne služeć ka tvoji , grdno si se… Više »

NURKO
Gost
NURKO

Ahaaaaa Zeco anti fasista…! Vi ste cirkus bez cerade.Eno na Cetinje Titov grad heroj slave Krsta zrnova a ubise ga Partizani (Mugosa) i o kakvom ti anti fasizmu pricas sreceti?

Mrčo
Gost
Mrčo

De ne sprdajte se…kakav crnogorski…to je dukljansko latinski nepostojeci identitet

Nk86
Gost
Nk86

Ja ni na jedno veselje ne idem a da ne narucim Djurisuc mlad majore i ide vojska od Niksica

oganj
Gost
oganj

Hahaahhahw.bravo👍

Šćepan
Gost
Šćepan

Neznaven si ti ! Samo si željan izazivanja i mlađanog suprotstavljanja! Da su četnici i ini “đurišići” bili rodoljubi i patriote, ne bi se povlačili skupa sa Njemcima! E moj mlađani Nikšićanine! Da si kojim slučajem u mornarici, bio bi KONTRAadmiral! $edi jedan, zaključno!

Dragan
Gost
Dragan

Kamo sršce da su Njemci ostali

Objektivno samo
Gost
Objektivno samo

Ne, nego su ti partizani oslobodili sjever CG. Mozda su Jug, ah nisu ni to! Dje su se pokazali sem Sutjeske?

boris
Gost
boris

tooooooooooooooooooooooooooooooooooo Srbija!!!

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Hapsi milicijoo

Bajo Stanisic
Gost
Bajo Stanisic

Ko to sinoc ko to sinoc kroz Cetinje prodje cinimise cinimise Vozd Karadjordje…

2105
Gost
2105

Trt……

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha ha. Čini ti se Bajo, da je bio Vožd Karađorđe. I to baš kroz Cetinje. Da nije prasiće doćera da Cetinjani pršute suše? E sva vam je istorija takva.

Младен
Gost
Младен

Ваша историја почиње од заседања авноја у другом светском рату. Не знате ви дукљани за друго јер од тада постоји ваш лажни идентитет.

Cetinje
Gost
Cetinje

Dodji druze na Cetinje zapjevaj ako ti basta..lako je tipkat

Objektivno samo
Gost
Objektivno samo

Basta? Izvorna crnogorska rjec od docekivanja okupatora raširenih ruku?

ARKAN
Gost
ARKAN

ahaaaaaa junacina sa Cetinja ahaaaaaaaaaaa ajde malo o junackoj ulicnoj borbi Cetinjana iz 1916 prozbori pa me eto da zapjevam odma

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Niz ostroške grede dvije
Bajova se čapra vije

Hcc
Gost
Hcc

Milogorci uspeli da se slavno crnogorsko ime uprlja…

Per4mance
Gost
Per4mance

U Crnoj Gori po sadašnjem stanju stvari, Srbi su nacionalna manjina ili etnicka zajednica, koja po svim propisima EU kojoj bezrezervno tezite, ima pravo na okupljanje i promociju svojih nacionalnih vrednosti. Ukoliko su i jednim svojim gestom uvredili Crnu Goru i oglusili se o njene zakone organizatorima odmah prijave. A to, da cete zabraniti okupljanje, okacite macku o rep. EU… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Srbi u Crnoj Gori nisu niti će ikad biti nacionalna manjina

zecijasapica
Gost
zecijasapica

pa nisu.. ali se laze da jesu.. pa posto “jesu” kao “manjina” imamo svoja prava

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Srbi ne mogu da budu nacionalna manjima u crnoj gori jer svi crnogorci su Srbi

Građanin Kejn
Gost
Građanin Kejn

Koncert Vlada Georgijeva,fina priča da se skrene sa teme o stanovima funkcionera. 👏

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

Ooooooooooooooooooooooooo Montenegrinci jesteli platili clanarinu kiriju za ovaj mjesec NATO paktu…?

Kapitalizam
Gost
Kapitalizam

Koliki ti je bio porez za prošli mjesec? To se i tebi skida jado.

dzonatan
Gost
dzonatan

ja sam iz Herceg Novoga i smatram da ih treba kazniti. Bilo je u najmanju ruku neukusno navijački skup

Objektivno samo
Gost
Objektivno samo

Izvini elito sa ukusom! Iduće sedmice za tebe Becka filharmonija.

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

Ko to kaze ko to laze SRBIA je mala nije mala nije mala TRI put ratovala i opet ce i opet ce ne imao srece…i opece i opet ce NATOu robovati nece

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala
Nije mala, nije mala, Kosovo je dala
Oči mile, oči mile, Spartu izgubile
I opet će, i opet će, ako Bog da sreće
Dogodine, dogodine, nema Vojvodine 🎶

Vito
Gost
Vito

Jadan je onaj ko se nasladjuje tudjom mukom…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha, još se sa slovom “J” nijesi izborio. Kad su Srbi ratovali tri puta. U prvom ratu ste pobjegli i vratili se poslije 4 godine. U drugom ste ubijali svoje i narod druge vjere u okruženju. U ovim zadnjim su vas svi isprašili. Od šumara iz Slovenije, preko Hrvata i fijasko na Kosovu.

NURKO
Gost
NURKO

ST PG djesu to Montenegrini ratovali sreceti? Kako rece Vezir pasa zbog nepristupacnog terena Crnogorci ispadose najveci junaci

Pgpg
Gost
Pgpg

Junastvo im je priznao cio svijet.Zato se i Tesla dičio i govorio da je crnogorac.

Nije bitno
Gost
Nije bitno

NURKO ja gledam na YouTube-u video o Balkanskim Ratovima 1912-14. i Amerikanac mi PO PRVI PUT U ŽIVOTU,(jer u nesretnim medijima i udžbenicima Crne Gore to nisam mogao nikad da saznam) otkriva podatak da je Crnogorska vojska imala 40000 vojnika. Recimo jedna Grčka je imala oko 100 000. Crna Gora je tada imala stanovnika možda ko danas Island. Oko 300… Više »

xxy
Gost
xxy

Kako sad u I ratu pobjegli a 1918 okupirali CG, a kakva je to onda bila CG kad su je bjegunci okupirali,tu se nesto ne uklapa .

Pgpg
Gost
Pgpg

Ratovala ratovala i svaki put bila manja.Samo udrite.

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

Malo je bilo CETNICKIH pjesama to me najvise obeshrabrilo.Moramo organizovat sirom Gore Crne koncerte Lepog Mice i Baje malog Knindze,nema veselja bez Srbovanja,zivjeli braco Srbi Gore Crne

Zoran
Gost
Zoran

Živjeli ali ne dugo

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Baja mala mindža i ružni Mića? Hahahah

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Ajde junače u Knin pa zapjevaj

dagy
Gost
dagy

Nema vecih promasenih filozofa od crnogoraca,a sad da ih stavim na razmisljanje do utakmice,ako mi srbi masemo trobojkama,muslimani zelenijama,a albanci albanskim ispada li da je vecina za cg zastavu ili obratno?

Mark
Gost
Mark

Ajde vise jednom pocnite sprivoditi zakon kada je SPC u pitanju i srpski nacionalisti.
Ne prijetite praznom puskom a oni sve gori !

Rajan
Gost
Rajan

Rozaje….Tuzi , moj Bogdanovicu, ima si vremena…. ovako samo na Srpstvo udarati je bijedno I providno….

Bleferi
Gost
Bleferi

Rajano mamino, zove te Srbija

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Glupost, ovim im se samo daje na značaju. Treba ih ignorisati. Sad će tek da kmeknu ristogorci kako su ugroženi; oni su ovi i priželjkivali. Pjevati Tamo daleko nije krivično djelo. Ako je “skrnavljena himna”, bilo bi lijepo da nam iz Ministarstva kulture kažu na koji način je to učinjeno. To bi moglo biti krivično djelo.

KADA
Gost
KADA

Tacno ,sto pridajete znacaju jedan bezazlen i lijep koncert. Da Bog da da se cijelo ljeto odrzavaju ovakvi koncerti sve do sukobina !!

Tomos
Gost
Tomos

Mogu da složim, da je ovo guranje df-au prvi plan…

Rafamakafon
Gost
Rafamakafon

Ajde da i ti das jednom realan komentar!

Miloš BA
Gost
Miloš BA

Meni kao Bošnjaku ne smeta Tamo Daleko jer je pjesma posvećena srpskim vojnicima koji su sa savezničkim trupama probili solunski front i oslobodili Srbiju! Zašto bi nekom smetala pjesma jedne savezničke vojske.Ok, da se pjevaju pjesme koje propagiraju mržnju i potpiruju nacionalne vatre. Dalje , niko nije skrnavio himnu CG, ovdje je u pitanju samo pjevanje izvorne himne iz 1863.… Više »

Bleferi
Gost
Bleferi

Milose BA, Bosnjace!!! Ne pricaj gole gluposti…

1389
Gost
1389

Bio je i Kotor prosle god domacin isto ovoga pa niko nista ne progovori

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

neki vele do godine u Prizren.. a ja im velim dogodine bez VOJVODINE!!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Pravi Kralj Nikola je pisao
,,Onamo,,’namo da viđu Prizren,
Ta to je m

DPS
Gost
DPS

A ja tebi velim: dogodine bez stanova, goljo. A mi po deset. Niđe nebo nije plavo kao iz stana broj 3!

Vojvođan
Gost
Vojvođan

A ko će da nam uzme Vojvodinu? Ko je zainteresovan da nas uzme? Vi sa brda bolje vidite nego mi u ravnici.Čisto pitam?

Vojvođan
Gost
Vojvođan

Ko će nas uzeti? Dogodine mi mala kreće u prvi razred pa da znam na kom jeziku knjige da kupim.Ajde javi,hvala.

Đe ste junaci
Gost
Đe ste junaci

Misliš da će 65 posto nas Srba iz Vojvodine da se otcepi? O čemu ti pričaš. Bolje vodi računa o tvojoj avliji jer vidim da vas u CG nema ni 35 posto haha

T34
Gost
T34

Njih 45% daje sebi za pravo da većini određuje šta će da radi.Ovo nema na svetu,da manjina ima državu i teroriše većinu.

krstac
Gost
krstac

Ma kakvi 45 posto. Sve se to odselilo. Videces na najnoviji popis .

Prizren
Gost
Prizren

Kralj Nikola je napisao:
Onamo namo da viđu Prizren,
pa to je moje, doma ću doć,
starina mila tamo me zove,
tu jednom moram oružan poć.

Cetinje
Gost
Cetinje

“Tamo daleko” je pjesma uz koju je Nikola Tesla tražio da bude sahranjen. Razumljivo je da nije za svakoga…

Trol
Gost
Trol

Od goluba?

Nk86
Gost
Nk86

Smeta ovima sto im je prosjecan IQ 86

Bleferi
Gost
Bleferi

Aooooo, a ne lazi vise za Teslu, jadan ne bio!

Rafamakafon
Gost
Rafamakafon

Bleferu ne laže. Imaš autentične snimke na YT. Bolje nemoj da gledas, možda zaplaces kad vidiš trobojku uz ispraćaj.

zecijasapica
Gost
zecijasapica

Treba bre mi njih da tužimo zbog diskriminacije i ukidanje sloboda i prava, kadsmo već “manjina” imamo valjda ista prava kao i ostale manjine?!? Ajmo, advokati… angažujte se malo.. na ovoliko afera da im se pridoda još koja..

Realan
Gost
Realan

Samo mi nije jasno zasto samo srpska zastava smeta ,podjite do tuzi pa ce te na 50%kuca u kojima zive albanci vidjet zastave albanije .Svi smo svjedoci pjevanja nacionalistickih pjesama i slavlja izborne pobjede u tuzima uz zastave velike albanije koja ima okupatorski karakter bez ikakvih posledica.

Gero
Gost
Gero

Pitam se pjevaju li Sveto i Miloš u BG Tamo daleko? Ono kad ih uhvati nostalgija!

Bosko
Gost
Bosko

Dapace

Tomos
Gost
Tomos

Treba uvesti POLICIJU ZA KONCERTE, koja će ići u gledati ko pjeva “iz duše” a ko se folira…

Filip
Gost
Filip

Potpuno su u pravu, i pjevali su često “u glas” a to nije pošteno i za to neku kaznu izmisliti, gluposti

Savo
Gost
Savo

Sto cine domaci izrodi. Svaki skup sluzi da se istakne srpstvo. Dovode ih ovi sto se bore za narod na ulice a u skupstinu ga ne mrce. Oni samo znaju jezik ulice a plate poslanika bogme ne odbijaju.

KADA
Gost
KADA

U pamet se mladi crnogorce

Objektivno samo
Gost
Objektivno samo

Kao i sve manjine što rade, ali ti samo Srpstvo smeta. Jadan li si.

Kamelija
Gost
Kamelija

Klerofašističke izjave iz HN-a. Rekao bi čovjek ništa novo.

Hahaha
Gost
Hahaha

Jako ministarstvo,ne zna ni kako izgleda Srpska zastava.Ovu prijavu će vam advokatski pripravnik oboriti na prvom ročištu.

Prc CG
Gost
Prc CG

Da je sramota čovjeka gdje živi i ko mu vodi državu,iz dana u dan sve vise se brujanju ovi milogorci.

Prc CG
Gost
Prc CG

Sramne države,to jeste banana drzave i njenih krivičnih prijava.

Briđe
Gost
Briđe

Pametna braca hrvati…ko ne voli Hrvatsku, slusace Oluju…

Tealk
Gost
Tealk

Ministarsvo otkazalo Barbi nastup na Bedem festu, sad mu prave marketing , i krivo im je. Veci je Georgijev mangup od Bogdanovic.

Svjefol
Gost
Svjefol

Vala cete svi vi, na celu sa popom Ristom, htjeli ne htjeli, nauciti da je ovo Crna Gora. I da treba da je postujete, i njene simbole, i njenu istoriju (ne srpske falsifikate), i njenu tradiciju (ne srpske falsifikate). A eto kakvi ste, kada dovodite svakakve budale da vam dizu moral…hahaha…

KADA
Gost
KADA

Ne prepadaj nas, sav se najezih !

Ramiz Bošnjak
Gost
Ramiz Bošnjak

Ne može oko 40% gradjana koji se pišu Crnogorci ostalim 60% gradjana nametati podlovćensku istoriju, podlovćensku tradiciju, podlovćenske simbole…htjeli ne htjeli?

MIRKO
Gost
MIRKO

Kad bi CPC imala ovoliko vjernika kolko se okupi naroda na ovom koncertu mozda bi nesto i bilo od ove drzave,ovako mrka kapa

Nikolina
Gost
Nikolina

Zar ti nista nije Svetoc

Todor
Gost
Todor

Samo nek se pjeva to je bitno,realno Mars na Drinu je prelijepa pjesma i kao takva nikog ne treba da iritira.

KLM
Gost
KLM

Ja samo znam da 85 % ovih sto je kritikuju
prije 20 godina su je prvi pjevali

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Preponosan na svoj grad nosioc ordena Svetog Save i svoje sugradjane! Koncert je bio fenomenalan i predstavlja odraz onoga sto Novljani misle o ovoj kvazi drzavi u kojoj te tjeraju da budes nesto sto nisi pod izgovorom da manje volis svoju zemlju ako nisi ono sto su i oni preko noci postali.Dok se god cuje pjesma cuvamo svoj identitet a… Više »

Tarabos
Gost
Tarabos

Sve ti je tacno kao ovo ” dogodine u Prizrenu”.

pgcgpg
Gost
pgcgpg

Izbjeglice kojima je pruzen dom i garaza za traktor…blago nama s njima…

Sandokan
Gost
Sandokan

Ne mlati obraza ti

KADA
Gost
KADA

Greska ovo je odgovor pgcgpg

Bleferi
Gost
Bleferi

Kvazidrzavljanin si ti, kad tako govoris i razmisljas. Dodjos si ti koga smo primili zs grehotu.

TALOG
Gost
TALOG

Sta zelite,sa ovom Bogdanovicevom papazjaniom UKRIJETE.
Vjerovatno da skrenete paznju sa nezakonitim rasturanjem miliona Evra,ministrima,i institucijama,od kojih zavisi njihov opstanak na vlasti.

Tivat_2019!
Gost
Tivat_2019!

Dovoljno je smao da vidim imena nasih gradova na tudjim zastavama, ako to nije krivicno djelo ne znam sta je, svojati i prisvajati djelove druge drazave????? Konacno da neko reaguje na ovo zastidje.

Stara varoš
Gost
Stara varoš

Crna gora je građanska, demokratska država. Kome je volja, neka pjeva albanske, srpske, bošnjačke, hrvatske ili crnogorske pjesme. Normalnom čovjeku to ne bi trebalo da smeta. Problem sa tim imaju samo bitange svih vjera i nacija.

Damir
Gost
Damir

Hapsi redom a njemu zabraniti pjevanje u Crnu Goru imali su Niksicani pravo sto su mu otkazali nastup pa neka pjeva u grockoj

Hahaha
Gost
Hahaha

Kako će manjina da uhapsi većinu?

Tribun
Gost
Tribun

Ko će to da zabrani državljaninu Crne Gore da pjeva u Crnoj Gori?

Sandokan
Gost
Sandokan

Milo brat moj

Kuki
Gost
Kuki

DPS I DF JEDNA DUŠA A DVA TIJELA.PONOVO SKRETANJA SA ŽIVOTNIH TEMA IDE JESEN.

KADA
Gost
KADA

Ovo je bitna stvar . To sto se nekolimo milijardi opralo sto kroz povracaj PDV sto kroz fiktivne fakture,sto kroz zakonje o neplacanju PDV na Izgradnju4+ hotela,sto kroz neplacanje PDV na opremanje istih hotela. Sto kroz neplacanje komunalija,sto kroz otimanje priobalnog pojasa na 30 godina,otimanje privatnih imanja za potrebe neimenovanih tajkuna kojo se kriju iza offshore firmi,,sto za probijanje rokova… Više »

Bole
Gost
Bole

Ono nije zastava nijedne države. A pjevala se stara himna iz doba kraljevine, šta smeta? Onam’ onamo upravo odražava pravi crnogorski identitet.

MIRKO
Gost
MIRKO

Bilo je i Crnogorskih pjesama ja sam cuo onu ….NA LOVCENU NJEGOS SPAVA NAJMUDRIJA SRBSKA GLAVA…..! Non stop lazete…

Cigo sa Konika
Gost
Cigo sa Konika

Ako je Milo Đukanović Crnogorac..moramo li svi biti.Isto važi i za Njegoša.

Алцохолица
Gost
Алцохолица

Vlado Georgijev , bugarsko-srpski Tompson

Bajo Stanisic
Gost
Bajo Stanisic

Ako vam se pjesma Mars na Drinu ne svidja,pustite onu djurisicu mlad Majore….

NE utralan
Gost
NE utralan

ko ne voli pjesmu slusace Oluju

Dule
Gost
Dule

Pa da postoji drzava i vlasti, ka sto ne postoji, ovi bi bili svi pohapseni

96Stanova
Gost
96Stanova

Aludiraš na 96 stanova za dvije godine, ili…?

KADA
Gost
KADA

Hahahahahajja. Nasmija me neobavijesteni !!!

Ljubo Jovovic
Gost
Ljubo Jovovic

Ahaaaaaaa nacija po geografskoj konfiguraciji terena,bogomi da nijesmo Crna no ravna gora izmislili bi ravnogorsku naciju ahaaaaaaaa

Lakojetako
Gost
Lakojetako

Nacija su ljudi koji dijele zajednički identitet odnosno nacionalnu svijest, jezik, religiju, kulturu i istoriju, odnosno zajedničko porijeklo. Ti si Ljuka Crnogorac no nećeš da priznaš

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

“po geografskoj konfiguraciji terena”… Ljubo, je li ti išta jasno. Geografski pojam je nešto što ima nepromjenjivu granicu, bez obzira ko na toj teritoriji ima vlast. Država je drugo. Nekad manja, nekad veća i isa svoje organe, narod, vojsku, škole… Imaš desetine država sličnih imena. Ako imaš više od 10 godina, onda si u problemu.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Crna gora je samo 4 nahije oko cetinja, do 1878 se država zvala Crna Gora i Brda.

Cetinje
Gost
Cetinje

Stvarno, ni pored najbolje namjere, ne mogu da razumijem ambiciju da se Vladu Georgijevu uređuje repertoar? Šta je sporno u Tamo daleko? Pjesma opjevava stradanja u Prvom svjetskom ratu. Šta je sporno? Hoće li me Aleksandar Bogdanović, inače veliki stručnjak u oblasti kulture, nagrditi ako javno budem čitao “Plavu grobnicu” Milutina Bojića? Ovom zemljom ne vlada DPS, nego idiotizam.

gaga
Gost
gaga

Zašto se predstavljaš Cetinje lažno,ti si demokrata četnik iz Bogdanova kraja,jesi li još uvijek Sandokan sa krpom oko glave,a da te “čuje”pokojni djed,u grob bi se obrnuo,trebao si uzeti taja(propalog biznismena)pa u H.Novi na koncert,ali jednako imate obraza,znaju to Cetinjani.

Cetinje
Gost
Cetinje

Gaga, ako si u mogućnosti, polemiši sa argumentima, pušti da li se ja predstavljam lažno ili ne… Nego, kad se tanko s argumentima, onda se najlakše baviti lijevim i nebitnim stvarima…

Младен
Gost
Младен

Богдановићу ти причаш о култури? А оћете да икону Богородице Филермосе утамничите у пећини код Цетињског Манастира. Врло сте културни монтенегро партијаши. Али добро никад није касно. Следеће године после избора просветићемо вас да научите и ви ко су вам били преци и какве су ставове имали.

gaga
Gost
gaga

Mladene,odmaraj malo to prazno srbijansko ulište.

Младен
Gost
Младен

Ово ти већина Црногораца правих мисли. А и ти ћеш не брини.

xxy
Gost
xxy

Kulturni Cetinjani opeljesili Narodni Muzej a slucaj zastario a ukradeni eksponati sto stariji to vrijedniji.

oooo
Gost
oooo

Malo ste zakasnili i u HN i u BA. Slobodno ih mozemo otpisat.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Otpisaćete sve, pa ili braći, kumovima, rođacima ili Albancima. Ja se slažem sa vašim izborom, pa koji god da je, čak i po cijenu da se 250.000 Srba iseli iz Crne Gore. Onda ostajete Albaniji. Ako je to Vaš izbor, neka je srećno

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

mi i albanci smo bratski narod nikad nismo imali grke, a viste nam svaki put zaboli noz u ledja to i sad radite i pokusavate opet oteti vraceno!! iskijat ce vam to na’nos.. a od sada ako treba da biramo ubvijek prije sa albancima protiv vas cak i vojno!!

T34
Gost
T34

A što se ljutite kad vam kažemo da ste braća sa Albancima?

nino
Gost
nino

Ja sam cuo zvali su me telefonom da Milo Djukanovic i ogromna vecina DPSa prezalit ne moze sto nijesu prisustvovali ovom velicanstvenom skupu

Mrgud
Gost
Mrgud

A ti si velika ličnost,beu tebe se ništa ne moze.

Oliver
Gost
Oliver

imaš ti narode mnogo prečih problema, pazite da vam pažnju ne skreću na nacionalizam dok vam kradu iz dźepa

Riki Mirotočivi
Gost
Riki Mirotočivi

Ma, bolje da pjevaju,OBIČNO KUKAJU,samo mi nije jasno ,kako se zvao onaj što pripuca na tamo njihovoga kralja. A ovaj BUGARIN/zna se česa Paštrovići tako nazivaju/,što će,frajer nekada,alko-narko-srbo patriota sada… Nemojte mi ovo brisati,molim moderatori,ništa lično

Zrile
Gost
Zrile

Ok ministre, ali onda smotre kulture koje ti organizuješ ne smiju biti ni skup crnogorskog nacionalizma. Sve dok vi budete nametali na silu crnogorstvo širiće se i srpstvo. Kad popusti pritisak Dukljana, opustiće se i pritisak Srba. To je kao klatno, vi kad pritiskate i srpstvo se širi, vi kad vratite klatno, popustiće i Srbi.

Cadar
Gost
Cadar

Druze, ovo je Cg i odrzavace se sta se god oce, i sa koliko god nacioalizma ,pa pici u srbiju , e tamo se niko ne buni.

slanik
Gost
slanik

aj ne mlati častiti

WEKND
Gost
WEKND

Kakva nakaradna izjava. Zamisli Crnogorstvo u zemlji Crnoj Gori!!! Ej Raskane to nije Srpstvo u Crnoj Groi to je Srbijanstina jer je Srpstvo nestalo 1918.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Danasnja crna gora nastala 1946

T34
Gost
T34

Bravo!

Autohtonë
Gost
Autohtonë

Sta ima u abanskim alpima? Ima li crnih orljova?

Edin-RO
Gost
Edin-RO

Kao prvo u pravu su Srbi kada kažu da samo smetaju srpske zastave i pjesme.Da se ne lažemo , nekada su smetale bošnjačke i albanske a sada srpske.Lagao bih kad bi rekao da se to ne primjećuje. Interesantno je što su i tada i sada ISTI LJUDI NA VLASTI. Meni kao Bošnjaku odgovara da imamo više mogućnosti za zaposlenje u… Više »

Ferid
Gost
Ferid

Zaboravljamo da je i crnogorska zastava trobojka?

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Feride pa i Zanzibar ima trobojku.

WEKND
Gost
WEKND

Istorijska crnogorska zastava koja ima trajanje od Crnojevica (ta zastava je sacuvana) je crvena za bijelim ili zlatnim orlom. Za vrijeme Petra I je dodat lav guvernadurske porodice Radonjic. Naredbom kralja Nikole uvodi se trobojka koja prije toga u Crnoj Gori nikada nije postojala. Postoji dopis Uprave grada Cetinje u kojem se službenicima varoši naredjuje da se Cetinje okiti „crnogorskim… Više »

Zarija
Gost
Zarija

Ne postoji nikakav dokaz kakva je bila zastava Crnojevića. Postoji crtež dvoglavog orla, koji je drugačiji od sadašnjeg, ali u crnobijeloj tehnici tako da se ne zna da li je bila crvena, plava, kafena. A u doba Petrovića zastava sa orlom je bio isključivo ratni barjak i nosio se samo u boj, dok je državna zastava bila trobojka, u bojama… Više »

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

U crtežu mavra orbinija iz 16og vijeka grb crnojevića je bijeli orao.

Blazo
Gost
Blazo

Sve postujem, ali sta bi 25-35% Crnogoraca najradije uradilo sa 30-35% Srba u CG? Da ih procerate, sta, ne razumijem? CDM bas forsira ovu pricu, znamo svi kome ona odgovara, ali bas nema potrebe… ‘Ajmo malo o stanovima, o Lakicu, Knezevicu, Mugosi, Djukanovicima, Barovicu, etc.. Moze i o Becku, Vojvodi, imate materijala koliko zelite. Sve go kriminalac.

Beee
Gost
Beee

Dobri su ti ovi procenti poserbice.Vi ste ove doveli na vlast,vi ih i odrzavate.Crna Gora je doživljela sunovrat sa vama takvima,primitivcima nekulturnim,bez pameti,znanja i morala.Samo jedno piii

Blazo
Gost
Blazo

Pa dobro 15-25% Crnogoraca, izvini! Ako cemo realno LSCG je isao najvise 13-15%
Malo mi glupo da odgovaram frustriranim osobama koje su kulturne, pametne, neprimitivne, moralne,ne vrijedjaju odmah ali ‘ajde…

Jutro
Gost
Jutro

Ko je taj koji određuje koji su skupovi nacionaliatički? Ko ima to diskreciono pravo? Ja mislim da su mnogi skupovi koje DPS organizuje nacionalistički, ali se niko nije sjetio da primjenjuje zakon i poziva ne odgovornost.

Ljubo
Gost
Ljubo

Cist fasizam primitivizam a DRZAVA cuti

T34
Gost
T34

Koja država?

Ljubo Jovovic
Gost
Ljubo Jovovic

Sprdasli se to Ljubo obrazati.Koja drzava 200 000 kolonijalno potlacenih gradjana ti drzava ,ahaaaaaaaa

Ljubo
Gost
Ljubo

Jesi li iz Markovine

REPUBLIKASRBSKA
Gost
REPUBLIKASRBSKA

Znaci vise ne smije se ni pjevati po CG naravno ako su u pitanju Srbi a smije vam covjek reci da u sred CG dodju na Albanske Alpe
Eeee Crna Goro sta doceka da ti je neko preci od rodjenog brata

WEKND
Gost
WEKND

Tamo daleko, daleko od mora, tamo je selo moje, tamo je Srbija. Tamo gdje tiha putuje Morava…
Srbija je uvijek bila tamo daleko od mora, tamo gdje tiha putuje Morava. Tako je bilo i tako ce ostati. Nista sporno u pjesmi.

Đani
Gost
Đani

Tamo daleko, daleko od Morave, tamo je Kosovo moje, pasoš ne pomaže…

REPUBLIKASRBSKA
Gost
REPUBLIKASRBSKA

Samo polako pjevaces ti sa one strane Bosfora

T34
Gost
T34

Bolest nebira!

Gledalac
Gost
Gledalac

Jedino sto je sporno je to sto je pjesma cist plagijat. Ukradena stara turska ljubavna pjesma.

Bachuss
Gost
Bachuss

Nedamo Boku u ruke vampira, dok smo zivi mi!

Crni
Gost
Crni

A sta ce biti sa Gusinjskim.Alpima, zastavama Albanije, privatnim.posjetama kosovskih i albanskih drzavnika…albanskim povicima i pjesmama.. ovo je gore vrijeme nego uza vrijeme NDH-a

Viktor
Gost
Viktor

Ajde sjašite kovertaši Drpsovski, nećete nam vi određivati šta da pjevamo. Da ne biste možda stihove osuđenog ratnog zločinca Sekula?

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Zabraniti te mitinge i huškanje opozicije, to bi i Putin zabranio.

KADA
Gost
KADA

Pa vama haraf8naj taci i ostala bagra ulaze u Mne kao komunalna policija , Vi se uhvatili H Novog a po Lakicu MILIJARDE SU OPRALI . MILIONE OD DRZAVE OTUDJILI , I VAMA SMETA VLADO. . PA MI SMO BOLESNICI !

Младен
Gost
Младен

Пјевала се нормална и права пјесма О јунаштва свијетла зоро и Тамо Далеко и друге пјесме које су дио идентитета српског народа и нормалне Црне Горе која овом манифестацијом чува образ овој нашој напаћеној земљи. Ми се боримо против идентитета лажи и мржње коју намеће ДПС гарнитура. А ви монтенегро ДПС лопови сте ти који сте умислили да сте држава… Više »

Drnik
Gost
Drnik

Mladene nema veceg zla od nacionalizma.. ovo sto vi radite ili pokusavate da radite je nacionalizam koji srbijanci ispoljavaju vjekovno. A nemojte se cuditi sto vam nidje nema mjesta Hrvatska Kosovo Makedonija Crna Gora.. veliki dio Bosne.. svi vas mrze ZASTOOO????

Младен
Gost
Младен

Мрзите ви сами себе јер не можете да поднесете да сте из српског идентитета изникли. Идентитет се огледа кроз језик и писмо. Све најзначајније што је написано на просторима екс yu
написано је на ћирилици и српском језику. Е сад некоме се то не свиђа па би хтио некако да истисне то. Па нуди лажне идентитете и језике.

Nick
Gost
Nick

Herceg Novi i nije u CG. To su sve bosančerosi. Treba ih pripojiti Bosni i Hercegovini pa neka se sa njima natežu.

dejo
Gost
dejo

kakva diktatura nacionalni manjina i milogoraca nad pravim srbima crnogorcima sram vas bilo pogani izrodi prodaliste se donu za saku srebrenjaka jude

mojsilović
Gost
mojsilović

Trebamo imati strpljenja sa njima prolaze “Ljudi” kroz krizu identiteta.

KADA
Gost
KADA

Bas sam nesto razmisljao da vas pitam . U Tuzi i Gusinje vam svira albanska muzika ,puca jo dje stigne i ne pada vam na pamet da ih kaznite. Vi se uhvatili za koncert u H Novom. Ne iritorajte nas jer ce te svaki dan imati ovakve skupove ako nas bude volja . Rijesite probleme u Tuzi ,,,Gusinje,Plav i ostalo… Više »

Crni
Gost
Crni

Brzo ce izbori pa cute

WEKND
Gost
WEKND

Optuzujete Albance a vi radite sto kao i oni. Ako ćemo realno i vi i oni ste isti problem i treba ga rijesiti!!!

KADA
Gost
KADA

Bravo pametnjakovicu. Samo glupanu neobavijestenom moze biti isto,. Dat be Bog da te posaljemo u rezervu, brzo , da malo postis na SDO tamo na Visotor .

marius
Gost
marius

Mene ovo pojanje Vladovo ni malo ne cudi ,iskren da budem . Vise me cude ove kritike iz ministarstva, jer kad su po Budvi osvitali bilbordi koji su slavili nestanak Crne Gore ka drzave,kad su davani parastosi ratnim zlikovcima,kad se zidaju crkveni objekti bez dozvila, niko za to odgovara nije, i niti ce.

NURKO
Gost
NURKO

@ marius Problem su lazi Novak Adzic vas istoricar pise da je Crna Gora ulaskom Austrougara nazalost prestala da postoji,kako je onda Kralj Mason Cvikeras kojeg smislit ne mogu okupira nesto 1918 sto ne postoji ?

Steamroller
Gost
Steamroller

Đe su vam rekacije za albanske Alpe, dan zastave Albanije i slično? Sramite se… No, svi ćemo mi gore na raport jednoga dana, pa ko šta ponese…

PgM
Gost
PgM

Fala bogu da se neko od nadleznih oglasi, postalo je uvredljivo to koliko svi cute na ovo

El patron
Gost
El patron

Ovo sto se dešava u H.Novom je čisti fašizam

mojsilović
Gost
mojsilović

Ti li si ovaj što pušiš u zatvorenim prostorijama?

El patron
Gost
El patron

Mojsilovicu, ajde kod Kačavende, to je tvoj idol

Ekonomista
Gost
Ekonomista

Mojsilovicu idi brani kosovo, kukala ti majka, požuri na kosovo braaaaani ga

H N
Gost
H N

Hocemo, ali prvo Nezavisnu Boku.

Ekonomista
Gost
Ekonomista

Ti si dosao iz Bosne kao izbjeglica, CRNA GORA MOJA DOMOVINA te prihvatila i uzivaš, a sad traziš nezavisnu boku.E ovako, samo jos malo sačekaj pa ces i ti polako put svog ognjista pa tamo srbuj, pusti nas na miru

Младен
Gost
Младен

Фашизам је ваша мржња према Србима.

KADA
Gost
KADA

Svako ima pravo da se krece i da bude kreten !

MUT
Gost
MUT

Jel smete to da kažete za “Izbor za mis Albanije u Ulcinju,Albanske Alpe,Tuzi…..” Odgovor je: NE!!!

kachawendica
Gost
kachawendica

tako je

Prč
Gost
Prč

Pa sma kazi,jel to gotovonista stvar,zar nije za osudu i jedno i drugo.ili je j pitanju,ne rade to samo srbi u cg.

MUT
Gost
MUT

Napiši još jednom,može i “Crnogorskim” ovaj jezik ne razumem.

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Ekavičar ajd pali polako. Vrijedja sluh ta ženskasta ekavica. A dobićete u paketu i vi i Albatrosi. Što se tiče nepoštovanja zastave i himne Crne Gore. Samo polako. Kad krene primjena zakona. Pa ćete biti mirni i jedni drugi. Albanaca 4,5% u Crnoj Gori. 20000 ljudi. Ne “smemo” im ništa kao. Hahaha, a smirili bi ih za pola sata. Ove… Više »

Midžgov
Gost
Midžgov

Veličastven skup.Kome se ne sviđa može na manifestaciju Albanski Alpi.

Bambus
Gost
Bambus

To ti je posljednji takav skup u Crnoj Gori, naravno, ako ima ove drzave! Dobro upamti taj skup i prouci poruku Ministarstva.
S druge strane, tim bizarnim skupom osvjedocili ste vase namjere KOJE CE VAM OSTAT PUSTA ZELJA ZA VIJEK VJEKOVA.
Bicete i padacete, taman onako kako je Njegos rekao za Nemanju!

Draško
Gost
Draško

Komentar u skladu sa imenom,prava harmonija

Midžgov
Gost
Midžgov

Ovaj skup su organizovali Crnogorski građani.Baš me zanima kako će manjina da zabrani većini u HN da peva pesme.A sto se tvog obećanja tiče,bože zdravlja pa će mo videti.

Prč
Gost
Prč

Veruj da cete videti,pa kad ste takvi mu..si pevajte na kosovu nego ovde nasli pevati o kosovu a tamo ne smete privireti.vevina ste u novom od kad su dosli ljudi iz hercegovine i lepo su nam vratili,ne zaboravi da ste manjina u drzavi,brcicu od cetnika.

Midžgov
Gost
Midžgov

Gorim od želje da vidim.

Hahaha
Gost
Hahaha

Pomoli se kod Miraša u NVO da ti se želje ispune.

Midžgov
Gost
Midžgov

Da li ima države i ministarstva trebalo ti je biti jadno posle manifestacije”Albanski Alpi”,Demarkacije….

tuta bugarin
Gost
tuta bugarin

ne mogu bez rijalitija..posljednji recidiv veljeg klerofašizma

SIKTER EFENDIJA
Gost
SIKTER EFENDIJA

Na Putevima Arbena džaferija

Prč
Gost
Prč

Toliko velicanstven da je mucno biti crnogorac ili hrvat u hn.ako ri se ne svidja u cg sto ne ides na kosovo i metohiju,nego biste kosovo da ovdje dovedete kao i ekstremni albanski nacionalisti.

zecijasapica
Gost
zecijasapica

KOSOVO JE CG

Send this to a friend