Politika sastanak žugića sa menadžmentom ziraat banke

Snažan razvoj ekonomskih odnosa Turske i Crne Gore

Veoma nas raduje što svjedočimo snažnom razvoju ekonomskih odnosa Turske i Crne Gore, istakla je predsjednica Odbora direktora Ziraat banke Burcu Turker na sastanku sa guvernerom Centralne banke Crne Gore Radojem Žugićem.

Žugić se sastao sa menadžmentom ove banke, koju osim Turker, čine potpredsjednik Odbora direktora Ertan Yilmaz, glavni izvršni direktor Mustafa Senman i izvršni direktor Goran Bakić.

Oni su upoznali guvernera sa poslovanjem kompanije i daljim planovima, koji se vezani za jačanje pozicije banke na crnogorskom tržištu.

Turker je istakla da će se Ziraat banka u narednom periodu fokusirati na intenziviranje poslovanja sa stanovništvom i finansiranja realnog sektora.

Guverner Žugić je saopštio da CBCG podržava prezentovanu namjeru Ziraat banke, posebno ističući potrebu pružanja snažnije podrške domaćim kompanijama koje imaju održive biznis ideje i žele da unaprijede svoju konkurentnost i profitabilnost.

Dogovoren je nastavak komunikacije i saradnje CBCG sa Ziraat bankom, a sve u cilju jačanja sigurnosti i stabilnosti finansijskog sistema Crne Gore, kao i intenziviranja podrške privredi, a time i dinamiziranja ekonomskog rasta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Greota
Gost
Greota

kako turska ulaze u crnu goru. “vec su izgradili preko 50 fabrika. odradili na desetine manjih, srednjih i nekoliko vecih projekata”. Najzalije mi je ove Bosnjake sto se nadaju da ce im Erdogan nesto pokloniti ili napraviti. A on im podijeli po posudu hrane tokom ramazana i kaze kako ih bas puno voli. Ali samo neka cekaju i obavezno neka… Više »

Aleksandar
Gost
Aleksandar

Bas ce vam Erdogan oprostiti sto te prihvatili sve Gulenvce koji su pobjegli posle puca…

Send this to a friend