Politika

SNP: Antifašistička borba zapaljena crnogorskom bakljom

Antifašistička borba, koja je zapaljena crnogorskom bakljom 13. jula 1941. godine i tako pokrenula Evropu na sveopšti ustanak, i danas ostaje u srcu naših građana kao tekovina na koju smo posebno ponosni i koje se ne odričemo. Ona je krunisana slavnog 9. maja kada je nacistička mašinerija konačno stala i položila oružje pred slobodarskim narodima Evrope i svijeta, saopštili su danas iz Socijalističke narodne partije.

“Devetog maja slavimo dva značajna događaja koji su u velikoj mjeri opredijelili sudbinu posleratnog svijeta – Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope. Naime, na ovaj dan 1945. godine u Berlinu potpisana je bezuslovna kapitulacija Njemačke, čime je i zvanično slomljena nacistička ideologija – ideologija zla, krvi i osvajanja, koja je odnijela milione ljudskih žrtava”, navode u SNP-u.

Dodaju da države članice i potencijalni kandidati za članstvo u Evropskoj uniji danas obilježavaju Dan Evrope, koji je ustanovljen kao sjećanje na Šumanovu deklaraciju kojom je započet proces evropskih integracija.

“Poštujući tekovine ovih značajnih događaja, poštujemo svijetle primjere pregnuća ka stvaranju slobodnog svijeta zasnovanog na antifašizmu, toleranciji, solidarnosti, te poštovanju ljudskih i manjinskih prava”, naglašavaju u toj stranci.

Kako ističu, Crna Gora, kao zemlja koja teži članstvu u Evropskoj uniji, mora da se potrudi da ispuni sve potrebne kriterijume kako bi zavrijedila da postane dio evropske porodice naroda.

“Međutim, vlast koja tri decenije opstaje u našoj državi nije sposobna da ovaj posao obavi na pravi način. Poznato je da proces pregovaranja sa EU traje više od osam godina, te da su svega dva pregovaračka poglavlja privremeno zatvorena. Korupcija, kriminal, vladavina prava, zarobljeno pravosuđe, problemi u oblasti medija su neke od najvećih zamjerki koji nam stižu iz Brisela već godinama”, kažu u SNP-u.

Ocjenjuju da nepostojanje volje vlasti da se mijenja i da uzme u obzir ove kritike, Crnu Goru svakog dana dovodi u sve bezizlazniju sitauciju.

“SNP želi da ovaj veliki datum bude i dalje ideja vodilja naših građana i države, te da uskoro dođe do promjene sistema vrijednosti u kojem će svaki pojedinac biti jednak”, poručuju iz te partije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Libero7
Gost
Libero7

Jedno je prica a drugo stvarnos isto kao vas proizvod demokrate jedno pricaju a drugo rade cetnicka posla

E, pa svašta
Gost
E, pa svašta

Srpska Nacionalna Partija proglašava četnike za njemačke dušmane 😂😂😂

Milica-CT
Gost
Milica-CT

Nikad više 12.07.1941 i doček sa priganicama i medom na Cetinju ITALIJANSKIH FAŠISTA.Nikad više propagiranja ustaštva .Nikad više Sekula.Živjela sloboda , dolje nacisti SEKULA, ŠTEDIMLIJA I DANAŠNJI KOJI PROPAGIRAJU TU POLITIKU.žIVIO SSSR, SFRJ I DRUG TITO!

Mladjo
Gost
Mladjo

Tako je SNP

SINDON58
Gost
SINDON58

ONI SU VASI CETNICI

Vlatko
Gost
Vlatko

Postati ravnopravni dio sveta, da naša djeca i unuci imaju svoju budućnost, kako je ne bi tražili u drugim zemljama.

Cucka jeka
Gost
Cucka jeka

A SNP podrzava četničku ideologiju i svetosavlje…..

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Šta vi velikosrbi imate stim?!

Send this to a friend