Politika

SNP Bijelo Polje: Neka nam živi Crna Gora, časna, poštena i njegoševska

Bijelo Polje

Neka nam živi Crna Gora, ali ne privatna država nekolicine moćnika, nego naša časna, poštena, njegoševska Crna Gora. U toj novoj, modernijoj i pravednijoj državi jednakih šansi za sve, biće bolje i našim Bjelopoljkama i Bjelopoljcima. Za tu i takvu otadžbinu bori se i izboriće se vrlo brzo i Socijalistička narodna partija, saopštili su danas iz bjelopoljskog odbora te stranke.

Kako se ističe, na sinoćnoj sjednici Izvršnog odbora OO SNP Bijelo Polje data je puna podrška politici rukovodstva partije na čelu sa Vladimirom Jokovićem, posebno u dijelu odnosa prema Mitropoliji crnogorsko-primorskoj.

“Na sjednici je zaključeno da ćemo i ubuduće slušati sve preporuke naše crkve i sveštenstva na čelu sa našim Episkopskim savjetom. Još jednom, najoštrije osuđujemo hapšenje episkopa budimljansko-nikšićkog vladike Joanikija, sveštenstva, nedužnih građana, kao i privođenje i hapšenje novinara, što smatramo nedopustivim i mimo svih evropskih i demokratskih načela kojima težimo”, navode u bjelopoljskom SNP-u.

Dodaju da je ta stranka i u uvrijeme korone pokazala svoje lice i odgovoran odnos prema građanima.

“Osim novčanih donacija, ogromne pomoći u opštinama gdje uspješno vršimo vlast, u našem gradu smo predložili i niz mjera za pomoć onima kojima je u ovom trenutku najneophodnija. Nažalost, naše predložene mjere nijesu usvojene, ali su ih predstavnici vlasti na kalkulantski način predstavili kao svoje. Istovremeno, naš odbornički klub je u potpunosti odgovorio postavljenim partijskim zadacima, ukazujući na pogubnost sprovođenja lokalne politike, posebno u odnosu prema crkvi, kao i zloupotrebi pandemije u partijske svrhe. Posebno izaziva ogorčenje činjenica da je vlast i ovu situaciju iskoristila da pomaže isključivo članovima DPS-a”, kažu u odboru SNP u Bijelom Polju.

Iz te partije su kazali da, poštujući Crnu Goru kao staru državu, a ne privatnu tvorevinu stvorenu 2006. godine, koriste i ovaj datum da sugrađanima ukažu na pogubnost politike koju sprovodi DPS, podstičući podjele na “njihove i naše” i atmosferu obračuna, skrećući pažnju sa stvarnih problema.

“Mi znamo da naše građane interesuje kakve će plate imati, hoće li imati posla i kakva je budućnost njihove djece, a ne teme iz prošlosti koje, po svojoj ustaljenoj matrici, forsira aktuelni režim. Oni nemaju rješenja za ogromne ekonomsko-socijalne probleme i izmišljaju nove podjele po starim, njima svojstvenim metodama. SNP smatra da je promjena vlasti uslov za bolji život i perspektivu kako Bijelog Polja, tako i cijele države”, poručuju iz OO SNP Bijelo Polje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marko
Gost
marko

U Njegoswvoj CrnojGori , nije bilo popova iz srbije niti spc…bila je Autokefalna Crnogorska Mitropolija . Mitropolote smo sami birali moj Jokovicu…a ti oces da nam ih srbija i spc postavlja. Tvoji zandarmi nam u krvi uzese to i doslo vrijeme da sw vraca. I dokle god vi pjevate cetnicke i gurate nas u smrtonosni zagrljaj srbije … Crna Gora… Više »

Mika
Gost
Mika

Treba da svi imamo jefnake sanse, tacno, a ne samo da prednost imaju clanovi dps i sd. Nema veze strucnost i znanje

Molba
Gost
Molba

Kralju, danas je XXI vijek. U Njegoševskoj Crnoj Gori pored Njegoša bilo je još samo par procenata pismenih. Ja znam da bi ti zajedno sa srpskim popovima pravac u srednji vijek ali ostavi nas da živimo u ovom vijeku.

Mika
Gost
Mika

Ma sta nam naprica

Delboj
Gost
Delboj

Neka foliranje. Maske su pale. Zna se ko je za Crnu Goru a ko za Veliku Srbiju.

hans
Gost
hans

Reci do kraja- Borite se za CG kao 30. okrug Srbije.Pusti više tu stupidnu priču.Sve su maske pale.Zna se ko joj o glavi radi.Ne vrijeđajte narodnu inteligenciju.

Bojan I.
Gost
Bojan I.

Ponositi treba da budemo mi gradjani koji su glasali za nezavisnost iz ljubavi , a ne vi iz enormne koristi, srecan nam ovaj divan dan, samo da ga ne jednacimo sa Dps-om

Ragnar
Gost
Ragnar

Moze i tako, samo da se ne spajamo s Vucicem. Al i ne znam sto bi dao da se Njegos moze dic danas, ja mislim da vecega liberala ne bi bilo

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Da je vjecna suverena,nezavisna i Evropska Crna Gora.Samo je kao takva Njegosevska i nasa Jokovicu i posrbice.

Obrad
Gost
Obrad

Bravo, neka si ti nama reko!!

Maks
Gost
Maks

Problemi sa gramatikom .

abc
Gost
abc

Tako je, živi Crna Gora, časna i poštena, i njegoševska svakako: izdaji nije stan u Crnoj Gori, i to treba da se zna. Zato Njegoš i reče, i zapisa: “… No kršina i siromašna Crna Gora ne haje ni za Nemanje ni za Murate ni za Bunaparte; oni svi biše i preminuše, a Crna Gora ostade dovijeka i strašnoga suda,… Više »

POMETENIK
Gost
POMETENIK

Tako je!Jasno kao Dan!

Send this to a friend