Politika

SNP: Naći odgovorne za skrnavljenje murala Amfilohija u Kolašinu

Kolašin

Opštinski odbor Socijalističke narodne partije SNP Kolašin poziva nadležne institucije da što prije reaguju i pronađu počinioce koji su oskrnavili mural mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića.

U SNP-u su ukazali i da je ranije oskrnavljen pravoslavni krst i zapaljena zastave kraljevine Crne Gore.

“Nakon svih dešavanja, ovo unosi dodatni nemir i opravdano nezadovoljstvo među većinom građana Kolašina. U cilju prevazilaženja nametnutih podjela od strane onih koji nisu proglasili dan žalosti u Kolašinu povodom mitropolitove smrti, Kolašinci očekuju odgovore na pitanja ko stoji iza svih ovih nepočinstava u Kolašinu i ko želi da isprovocira sukob među Kolašincima? Da li je nekome namjera da prikrije počinioce ovih nedjela”, pitali su u SNP-u.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
21 maj 2006
Gost
21 maj 2006

Prvi put cujem da su poceli murali grobara Crne Gore po zgadama.. Uzasssss… To je kultura srpska, crtajte tamo umjetnici…. Ja cu na mojoj zgradi ako se pojavi svaki unistit pa me hapsite..
Crtajte ih po svojim stalama i kokosinjcima a ne po kolektivnim zgradama

Sara
Gost
Sara

Nije tacno da je mural ostecen iz niskih pobuda i losih namijera. Srbadija Zete se mora emancipovati i razumijeti sta je sve to Savremena umijetnost.U pitanju ja performans pas nazivom Akcija izaziva reakciju. Kuratorka Tamnana Raccaraanovic ce 3 januara provesti publiku i uz strucno obijasnjenje akcije dati buduce smijernice performatorimz P.S..Moje pojasnjenje plavz fleka je dokaz da se pokojni kako… Više »

Stvarno?!
Gost
Stvarno?!

Ko je Amfilohije ? Da nije narodni heroj slučajno? Crkva bje odvojena od države i nema potrebe za javnim muralima. Pritom je to crkva strane zwemlje…

Vanja M.
Gost
Vanja M.

U kolašinu su Crnogorci apsolutna većina, tako da je crtanje tog murala u sred cenrta grada provokacija.

Snjeg
Gost
Snjeg

Imaju ljudi vaznija posla evo privode ljude sa skupa ispred skupstine pusti murale i bilborde .

Deni
Gost
Deni

Ne dizite ih vise. Svaki ce naredni biti oskrnavljen.

Catarino
Gost
Catarino

Billboard nije mural…
Na Billboard se reklamira svega i svašta. Billboard se ne može skrnaviti …on nije ikona.
Ali oskrnaviste Crnu Goru svakakvim Billboardima..uostalo i sa ovim. Odnosno zamjena teza…ili ja po tebi mogu piš.t a ti po meni nesmiješ!

borko
Gost
borko

Isticanje sveštenih lica na bilborde pa i pokojnih je bogohuljenje, barem u pravoslavlju, a i nepoštovanje božjih zapovijesti, no izgleda vi ih ne znate ili ih znate ali ih namjerno kršite jer mislite da iskorištavate mrtvog čovjeka kao što ste ga iscrpljivali živog, dok mu duh nijeste uzeli…

Gaga
Gost
Gaga

Bežite više sa vašim murala,Neka ga stavi u Srbiju na mural

Send this to a friend