Politika

SNP najoštrije osuđuje uvrede i prijetnje upućene Abazoviću

Socijalistička narodna partija Crne Gore najoštrije osuđuje prijetnje i vrijeđanje koje su juče pojedinci na Cetinju uputili potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću i odborniku GP URA Slavku Jankoviću.

“Vulgarnost i primitivizam kojim su bile prožete prijetnje upućene na vjerskoj osnovi govore da još uvijek nismo savladali osnovne lekcije iz demokratije, tolerancije i poštovanja drugog i drugačijeg. Ma koliko nam se nečiji stavovi ne sviđali, uvijek moramo voditi računa da ne pređemo crvenu liniju kojim se povređuje ljudsko dostojanstvo i integritet bilo kog pojedinca”, poručuje se u saopštenju.

SNP poziva nadležne organe da adekvatno sankcionišu vinovnike ovih tužnih događaja, a takođe apeluju na cjelokupno društvo da se spuste tenzije te “da svi zajedno učinimo korak ka normalizaciji sveukupne atmosfere u kojoj se trenutno nalazimo”.

“Samo strpljenjem, tolerancijom i uzajamnim poštovanjem možemo graditi društvo u kojem će se svaki građanin osjećati slobodno i bezbjedno i u kojem će vrhunska vrijednost omogućavanja drugom da iskaže svoje mišljenje moći da dođe do svog punog izražaja”, zaključuje se u saopštenju.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
nebojsaTaraMMM
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nebojsa
Gost
nebojsa

Budite ljudi pa osudite svaki napad , pa i vasih pristalica na opoziciju .

Tara
Gost
Tara

vi nijeste primitivni..i antidrzavni..Djukanovic je stao na stranu svog naroda..zato je bio na Cetinje..sta ste predlozili vasoj apostolskoj vladi..Da naseg crnogorskog Pres’ednika smijene..vase postenje je veliko 0

MMM
Gost
MMM

Dodela su potonja vremena, kad vi obezbjedjujete međuvjerski sklad. Uvreda je sramotno naravno.

Send this to a friend