Politika

SNP: Odlazeća vlast nastavlja da zbrinjava partijske kadrove

Odlazeća vlast nastavlja da zbrinjava partijske kadrove, za šta su dokaz 53 oglasa i konkursa koja je raspisala Uprava za kadrove u poslednjih deset dana, saopštilu su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

“Ovo je nastavak višedecenijske prakse DPS-a, koja očigledno ne haje za ekonomsku krizu koja vlada u državi i na sve načine pokušava da novoj vlasti što više oteža poziciju.
DPS se očigledno trudi da zakomplikuje stvari novoj Vladi, ali isto tako želi i da osigura svoje članove kako bi se nekih narednih izbora što lakše “vratila u sedlo””, navodi se u saopštenju.

Kako kažu, nastavak prakse “jedan zaposleni – četiri glasa”, koji je proklamovan kroz aferu “Snimak”, u ovakvim radnjama dobija svoju punu formalizaciju.

“Budžet Crne Gore je gotovo prazan i vjerovatno će morati da pretrpi ozbiljnu racionalizaciju, što je i mandatar Krivokapić najavio smanjenjem broja budućih resora u Vladi. Zbog toga nova vlast, odmah po stupanju na dužnost, mora preispitati sva ova zapošljavanja jer konkursi i oglasi raspisani nakon konačnog proglašavanja izbornog rezultata moraju proći reviziju”, dodaje se u saopštenju SNP-a.

Oni kažu da je smanjenje broja zaposlenih u državnoj upravi i lokalnim samoupravama obaveza iz Plana optimizacije javne uprave koji je prethodna vlast nevoljno sprovodila, a sada otvoreno radi protiv njega ne mareći za kritike koje ćemo dobiti od Evropske komisije i za štetu koju će to proizvesti za državu.

“Socijalistička narodna partija Crne Gore poziva DPS da prestane sa uhljebljavanjem svojih kadrova, da ne stvara dodatne probleme dolazećoj Vladi i da se zaista ponaša u skladu sa deklarisanom namjerom da će omogućiti što lakšu tranziciju vlasti. To je neophodna pretpostavka kako bismo što jednostavnije prebrodili teške dane koji su pred nama, a koje su prouzrokovale neviđena zdravstvena i ekonomska kriza”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko BDdelmore
Gost
Marko BDdelmore

SNP cuti o partiskom zaposljavanji u Budvi u reziji Carevica,pojedini cak ni radne knjizice u firmi nijesu donijeli.Ili vas bivsi kadar u Komunalnom Budva,15 je zaposlio za stalno bez konkursa.Pojedini i ne dolaze na posao.ZATO CUTITE SNP-ovci,ista ste pasta svi!!!🤨

Real
Gost
Real

Bivsa vlast je zaposljavala sve, bez obzira na to koje ste vjere, nacije, partijske knjizice…
Da se to vidjeti sad!
Toliko o ugrozenosti…
Ne mlatite praznu slamu!
Ko vas glasa boze sacuvaj!

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Nego,sto treba da rade?Treba li da u vrijeme krize otpustaju radnike,da ostavljaju đecu bez leba?U drzavnoj administraciji radi najvise Srba.To se vidjelo i na izborima,to se vidjelo i iu Budvi.Dps je zaposljavao glasace svih partija,a vi necete nikoga osim svoje.Sram da vas bude.

Lidija
Gost
Lidija

A no sto ce!Bili su lojalni bar cjelo vrijeme,a vi preko noci ocete sve!

za po ure
Gost
za po ure

a zar vi niste dosli kod mandatara po dubinska zaposljavanja a licemjeri !

Dijamant
Gost
Dijamant

Pa dok vi formirate Vladu oni vam uvališe još vrući krompir.

rankoc
Gost
rankoc

Ali zato vi unaprijed razmisljate da zaposljavate po dubini!
Tako da ne vidim po cemu se razlikujete od DPs-a

Send this to a friend