Politika

SNP osudio rušenje kapije kod crkve Svetog Vasilija Ostroškog, nadležni da reaguju

Socijalistička narodna partija najoštrije osuđuje vandalski čin rušenja kapije i ograde oko Crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Gusinju i poziva nadležne organe da u najhitnijem roku reaguju i stanu na put ovom divljačkom i nasilničkom ponašanju, saopšteno je iz SNP-a.

“SNP, kao građanska partija, zalaže se za mir, suživot i poštovanje različitosti i kao takvi smo svoji na svome. Želimo u miru da živimo na našim imanjima i u našoj državi, jer druge nemamo. Zato i pozivamo državu da stane u zaštitu naših svetinja, a samim tim i nas”, navodi se u saopštenju.

Kazali su i kako su duboko zabrinuti jučerašnjim ekstremističkim činom, koji se desio na Dan državnosti Crne Gore, što samo govori o tome da vandali ne biraju ni dan, ni vrijeme, ni mjesto kada će napraviti ovakvo i slično nedjelo.

“Očigledno da hapšenja, privođenja naših sveštenika i ataci na naše svetinje, daju dodatni podstrek za ovakve vandalske akcije. Socijalistička narodna partija podsjeća da je naše sveštenstvo i ranije imalo sličnih problema i da su nadležni organi upoznati sa tim i takvim dešavanjima”, kazali su iu SNP-a.

Oni su upozorili aktuelnu vlast da zbog mira i suživota na ovim prostorima, u najhitnijem roku i u korijenu sasiječe ovakve otvorene ekstremističke i vandalske nasrtaje neodgovornih pojedinaca.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mongro
Gost
Mongro

Plaćaju li porez državi iz spc? Jesu li ti mantijaši iz Srb i BiH redovno prijavljeni?

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Neka, neka… Tako nam i treba

Vanja
Gost
Vanja

Ne mogu da vjerujem da neko podrzava ove vandale?!

CrnaGora
Gost
CrnaGora

To ste vi uradili ne Crnogorci,jer smo taj dio branili krvavo.Sram vas bilo ,koristite jeftine Fore jadni jadnici.I odma po Crnogorcima.Nece te dobit Svi za Mila da glasate ,i ko nije i ja zajedno sa vama.30godina su ga oni glasali.Ajmo sad i mi.Jer ovi ako dodju na vlast biće gore nego 1913.

Deda japanac
Gost
Deda japanac

Skrati muke glasaj snp.

Posrbica3'13
Gost
Posrbica3'13

Nebi me cudilo da cetnici nesto mute nista im se ne moze vjerovat.

Baraka
Gost
Baraka

SNP gradjanska partija….dobar vic. Samo se oglasavaju kada je, po njihovom misljenju, ugrozen neko ili nesto vezano za srpski korpus… Braco cetnici, ne stidite se, ne sakrivajte se iza “demokratije i gradjanskog drustva”…neka vam to.

Boca Senior
Gost
Boca Senior

A dolazi li Carević vikendima i praznicima na rabotu?

Mima
Gost
Mima

Jesu li ovo litijaši?!

Majkl
Gost
Majkl

Sto posijete to i požnjete Jokovicu…

Send this to a friend