Politika

SNP podržava da izbori budu u jednom danu

Dragan Vukić

Preporuka koja godinama stiže sa međunarodnih adresa, da se odredi jedan datum za održavanje lokalnih izbora u teoriji je prihvatljiva i vlasti i opoziciji, ali kad god dođe do trenutka da se to rješenje i implementirau zakon, koji tretira tu oblast, i usvoji, dođe do nekog „zastoja“, piše Dan.

Lokalni izbori u jednom danu materija su Zakona o izboru odbornika i poslanika, koja zahtijeva širi konsenzus parlamentarnih političkih partija, imajući u vidu da se usvaja dvotrećinskom većinom. Nakon martovskih lokalnih izbora u Nikšiću, i majskih u Herceg Novom, Crnu Goru očekuju još tri izborna ciklusa na lokalnom nivou, i to na jesen u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju.

Član skupštinskog Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu i poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Vukić ističe da bi usvajanje takvog zakonskog rješenja svi lokalni izbori u jednom danu rasteretilo političku scenu stalnih tenzija, građane pogotovo, ali da za to treba širok konsenzus u parlamentu koji sada nemaju.

Naglašava da je za SNP takvo rješenje prihvatljivo i poželjno.

“Ovog trenutka nemamo zakonsko rješenje kojim bismo mogli da odložimo redovne izbore, koji treba da budu održani na jesen u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju… Socijalistička narodna partija Crne Gore stoji na raspolaganju i podržaće zakonsko rješenje kojim bi se izbori organizovali u jednom danu, kako bismo rasteretili političku scenu od stalnih tenzija i podjela u društvu, ali za to je potreban široki konsenzus, koji mi ovog trenutka nemamo iz razloga što jedan dio opozicije bojkotuje rad Skupštine iz njima znanih političkih razloga”, kazao je Vukić za Dan.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
WTF
Gost
WTF

A da partije nastupaju samostalno?

_cetinje_
Gost
_cetinje_

Da slavlje pobjednika sto krace traje ,to je poenta

Soko
Gost
Soko

Hahahhaahahhaha
Ko nije gledao emisiju Nacisto, nek pigleda
Hahahahhahahah

Oluja
Gost
Oluja

Idu Mojkovac, Cetinje i Petnjica… idu tri ubjedljiva poraza četničke koalicije, pa sad da odložimo je li?

Send this to a friend