Politika

SNP: Proces formiranja vlade nije završen, mora se naći zajednički jezik kada je riječ o našem udjelu

Predsjednik SNP Vladimir Jokić

Dajemo punu podrška naporima da se u najskorije vrijeme stvore pretpostavke kako bi se razvlastile poluge i moć DPS-a i odlazećeg režima, saopšteno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Glavnog odbora SNP-a.

Sjednica je održana sa predsjednicima opštinskih odbora i predsjednicima opština iz SNP-a .

U tom pravcu, kako su rekli, još jednom je podvučeno da je SNP dala cijelu sebe i podnosila najveće žrtve kako bi se desile promjene u Crnoj Gori.

“S ponosom ističemo da je 30. avgust kruna naše političke borbe u pobjedi za neku novu, drugačiju, pošteniju Crnu Goru. Upravo iz ovih razloga čvrsto vjerujemo da nova Vlada mora biti odraz dogovora, međusobnog uvažavanja i poštovanja činjenice da je SNP sve vrijeme predstavljala nezaobilazan faktor u borbi za smjenu odlazeće vlasti”, navodi se u saaopštenju.

Kako su istakli, jednoglasan stav odbora je da proces formiranja nove Vlade nije završen i da kroz razgovor sa mandatarom Krivokapićem moraju naći zajednički jezik kada je riječ o vrednovanju udjela SNP u zajedničkoj pobjedi.

“Sa druge strane, ono što svakako ne treba dozvoliti jeste da se dovede u pitanje izborni legitimitet građana i kvalitetno funkcionisanje izvšne vlasti. S tim u vezi, uvjereni smo da buduća Vlada mora biti predmet i stvar dogovora i razumijevanja, a nikako uslovljavanja sa bilo čije strane”, dodaje se u saopštenju.

Nova Vlada, kako su istakli, mora imati izrazito reformski karakter i spremnost za realizaciju diskontinuiteta sa prethodnim periodom, a za ostvarivanje ovako krupnih zadataka mora imati punu i jaku političku podršku.

“Upravo iz ovih razloga, Izvršni odbor je donio zaključke i podvukao duboko vjerovanje da će se u predstojećem razgovoru mandatara i predstavnika SNP-a postići zajednički cilj i formirati prava reformska i demokratska Vlada, a da će ovaj dogovor naići na odobravanje svih članova Glavnog odbora naše partije”, zaključuje se u saopštenju.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zora
Gost
Zora

Ne zamajavajte narod novi izbori.Ludi vidi sta mozete i kako mozete.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

ti nauči da pričaš.
to prvo, pa onda vidi što ćeš dalje.
jedno je izdati pismeno saopštenje, treba da ga čujete uživo.
jadi.

zoran
Gost
zoran

ali vi ce te glasati za vladu ko i svi.nikome nista ne odgovara ali ce svi glasati.kakvi ste vi to likovi

Polako te
Gost
Polako te

Sto ce sad ovaj ? Izadjite druze samostalno na izbore pa vidjite dje ste.

Nevjerovatno
Gost
Nevjerovatno

Zar jos postoji ova partija

Ivan pg
Gost
Ivan pg

Podrska za snp. Razbite im vladu i tako je necete sastavit. Onda ce na vanrednim izborima DPS dobiti 80% jer vas niko nikad vise nece glasati

Normalno
Gost
Normalno

I ne treba da podrzi vladu u kojoj ne bi ucestvovala u donosenju odluka i koja ne bi uvazila program SNP-a.

Miki Nk
Gost
Miki Nk

Podrska za Snp. Ne dozvolite da vas ponizavaju.

D.D
Gost
D.D

Jokovicu,dobar si do sada bio,tako ne izvodi nego podrzi i pripremaj stranku za prve postene izbore

Stari_Drugar
Gost
Stari_Drugar

Snp je izdajnik!

Cedo
Gost
Cedo

Haha, otkad

Send this to a friend