Politika

SNS: Namjerno se produbljuju sukobi između Srba i Crnogoraca, jednorodne braće

Srpski nacionalni savjet je nakon današnjih događaja najoštrije osudio reakciju Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, koje je odluku ambasadora Srbije Vladimira Božovića, da položi vijenac na spomen-ploču na ulazu u Stari grad u Budvi,  ocijenilo kao grubo miješanje u unutrašnje stvari suverene države i istorijski falsifikat.

<<<Božović pozvan na razgovor u MVP: Laž da falsifikujemo istoriju<<<

Smatraju da ovakvim činom Ministarstvo vanjskih poslova na najgrublji način unosi nove razdore među građane Crne Gore, naročito među Srbe i Crnogorce, kao jednorodnu braću, i dodatno potencira postojeće sukobe. Ističu da su činovnici odlazeće Vlade Crne Gore još jednom pokazali kakav je njen odnos prema srpskom narodu koji je dao nemjerljiv doprinos očuvanju istorijske Crne Gore.

“Istorijske činjenice su nepobitne i nesumnjivo svjedoče o događajima koji su prethodili ujedinjenju slovenskih naroda i nikakvo politikanstvo odlazeće vlasti ne može zasjeniti slavnu istoriju srpskih ratnika koji su učestvovali u veličanstvenom oslobađanju, ne samo teritorije Boke, nego i drugih djelova nekadašnje zajedničke države u Velikom ratu”, ističu u SNS.

Navode da su sigurni da će nova vlast pokazivati više poštovanja za zajedničku istoriju Srbije i Crne Gore, koja se kako kažu i pored ovakvih “pokušaja” ne može negirati.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nena
Gost
Nena

JEDNOROGI nećete na Crnu Goru našu svetinju!

Troica
Gost
Troica

Pušti ti te fraze jednorodnii jednojezični.
Ukratko, dalje ruke od Crne Gore, nije ovo 1918.
Živjela Crna Gora.

Pedja*
Gost
Pedja*

Jednorodna braca . Pa imali vece gluposti ?

marius
Gost
marius

Ima . Jednorodna braca i sestre. To se zove , glupost na kvadrat .

Anonimous
Gost
Anonimous

Ušetali jesu, oslobodili nijesu. Ako žele da polože vijence za šetnju, može, samo da nazovu pravim imenom. U Srbiji neka se bave njihovom razbibrigom, lažima. U Crnoj Gori mi se bavimo istinama.

Bajo pivljanin
Gost
Bajo pivljanin

Pustite ih jos ovo 10-ak dana,kad preuzmemo vlast,manje ce se bukat komiti.

Hogar
Gost
Hogar

Srbi su nešto strano,podmuklo i zauvijek neprijateljsko.Nazivajmo stvari pravim imenom.

Sova
Gost
Sova

Jednorodna braća nijesmo! Genetskim ispitivanjima je dokazano da po muškoj liniji, Vasojevići, Kuči i Piperi nijesu Sloveni. Najbliži su im neka albanska plemena. O istoriji nemamo šta da pričamo. Koliko ja znam, na teritoriju Srbije Njegoš nije krakao. Razdvojeni smo bili vjekovima Sandžakom…

mrshava
Gost
mrshava

oni su pola turci, cetvrtinu vlasi i cetvrtinu romi

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Te sukobe ste vi proizvjeli – i to u kontinuitetu od kada vas turci napustise!! Od nacrtanija i srbi svi i svuda sto vam je bio program i joj jeste da svorite izmisljenu naciju serva od drugijeh naroda. Pogotovo Crne Gore i njene istorije!!! Nema pepela na svijet koliko se posipate!!!

Djomaa
Gost
Djomaa

Slavna srpska vojska i veličanstveno oslobađanje?
A bježanija preko Albanije??

mrshava
Gost
mrshava

to kriju ka zmije noge, nemoj to pominjat oni su usetali sa pobjednicima bez opaljenog metka ali opaljene koze od Grckog sunca

Bodin
Gost
Bodin

Danas svi koji su bili u Budvi , da zaustave Božovića i Srpsku mržnju prema Crnoj Gori . Doživotne herojske penzije . I unaprijediti za prave Crnogorske patriote .da je vjecna Crna Gora .

Markoza
Gost
Markoza

Vi ste sve ovo zapoceli svojom mrznjom prema svojoj zemlji. Mislili ste da ce se cutati. Ne zaboravite tvrd je orah vucka cudnovata.

RLK
Gost
RLK

Niti smo bili niti ćemo biti braća

Branka
Gost
Branka

Koji su ovo? Kakav SNS? Ispod kojeg kamena ste vi ispuzali da širite “pomirenje”. Iš! Iš! Iš iz Crne Gore.

LJUBAV me
Gost
LJUBAV me

Niti smo braca , niti cemo biti!!!!!
Nista srbi nijesu oslobadjali u CG, ako su i ucestvovali u nekim borbama , to je bilo zarad svojih interesa. Garasaninovo “Nacertanije” sve objasnjava , ono vam je najveci svjedok vase hegemonisticke politike.

mrshava
Gost
mrshava

ako su i da jesu a nisu, nisu ni oni Pekovim jedinicama i brigadama napravili plocu na ulaz u Beograd, jer se pjevalo, cijeli svijet zna”Pekove su jedinice oslobodile Terazije a Pekovi proleteri oslobodili Beograd celi”, znaci li to da mi (crnogorci)polazemo pravo na Beograd

cicile
Gost
cicile

sto ima da obiljezavate povratak sa ljetovanja iz grcke u CG koja je izginula na Mojkovac dok ste bjezali?

Ljubo
Gost
Ljubo

Ne daj boze da sam brat sa vama.Vi evo godina o jadu zabaviste

sasapg
Gost
sasapg

slavnu istoriju srpskih ratnika koji su učestvovali u veličanstvenom oslobađanju, ne samo teritorije Boke, nego i drugih djelova nekadašnje zajedničke države u Velikom ratu Navedite bitku u kojoj su ucesvovale vojske Austro-Ugarske i Srbije na teritoriji Crne Gore, Bosne i Hercegovine , Hrvatske. Navedite koliko je vojnika poginulo na obije strane. Stop lazima i laznoj istoriji od strane srpskih nacionalista.… Više »

Snjeg
Gost
Snjeg

Da da namjerno Carevic postavlja vijenac .Niste se tada oglasili.Braca nismo .To kako se srbi odnose prema crnogorcima daleko je od bratskog.

DUKLJANIN MONTE
Gost
DUKLJANIN MONTE

Dva naroda Dvije nacije..Dvije Crkve..Dva obraza.Zlo.i Dobro.nije jedno..E viva Montenegro…

Tip Top
Gost
Tip Top

Nikad više 1918 godina !!!!!
Nek je vječna Crna Gora !!!!!

maśa
Gost
maśa

ostavite nas vise na mir! Bolesnici jedni bre, pustite nas vise o srbima, srpskom svetu,srpskim borcima,srpskom jeziku,srpskim knjizevnicima,srpskim politicarima,srpskim zastavama,srpskim narodom,srpskim zrtvama, urnisaste ovaj Balkan!

marius
Gost
marius

Bravo ! Nema se cesa vise odje dodat .

Astal
Gost
Astal

E tacno se ovako i ja osjecam. Dosta mi ih je!

Send this to a friend