Politika

Spaić: Živković mora da zna da su i vjerske slobode dio građanskog

Što je pobjeda koalicije “Ni lijevo ni desno, pravac Novi!” bliža, tako se napadima na Demokrate pridružuje sve više onih političkih smutljivaca koji na sopstveni užas shvataju šta radimo. Najnoviji u toj kakofoniji je i glas Miodraga Živkovića, još jednog isluženog štiha DPS-a koji pokušava pokvariti šta se pokvariti može, iako svjestan da niti su građani neznaveni, niti je njegov glas bitan da bi se išta pokvarilo, saopštio je danas kandidat za odbornika “Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi!” Vido Spaić.

<<<Demokrate su teokrate<<<

Kako je istakao, Živković im danas spočitava kako nisu demokrate već teokrate, kako se tuku samo u okviru srpskog biračkog tijela i kako rade kontra interesa građana Crne Gore.

“Da vjerujemo da se znanje i istina nalaze među ambicijama Miodraga Živkovića, kazali bismo da nam je žao što ga moramo razočarati. Dotični gospodin mora da zna da su i vjerske slobode, religijski život i sve iz tog korpusa i te kako dio građanskog. Ali razumijemo zašto to ne želi da shvati neko za koga je neko građanin samo dok se ne utvrdi da je Srbin, kako je to diktirala od naroda odbačena DPS ideologija podjela i pohara. Da, gospodine Živkoviću, borimo se i za Srbe, ali se za njih borimo jednako kao za sve ostale građane bez obzira na vjeru i naciju, kojima je ova zemlja svetinja i koji u njoj žele život dostojan čovjeka, što su oni za čiji interes radite trideset godina razarali. A ne za glasove, kako vi to tumačite iz vaše profiterske vizure koju dijelite s onima koji su targetirali jednu nacionalnu zajednicu kao unutrašnjeg neprijatelja i na tome pravili profit”, naveo je Spaić.

Dodao je da je na takvoj platformi zaista lako svađati i pljačkati.

“Ali problem je što Demokrate predvode onaj blok kojem je cilj potpuno eliminisanje pljački, podjela i pohara. I tu smo mi vama nevolja, što vam zajedno sa građanima svih vjera i nacija to više ne dozvoljavamo. A kakvu moralnu osnovu Vama daje Vaša dosadašnja politička biografija da dijelite lekcije to vjerujemo velika većina ljudi zna, ali hajde da se podsjetimo”, poručio je kandidat za odbornika koalicije “Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi!”.

On je kazao da je osnivač i predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore, Slavko Perović, ostavio mnogo svjedočanstava o Živkoviću.

“Između ostalog, jasno Vas je označio kao izdajnika LSCG, zbog čega ste bili najomraženija politička ličnost u zemlji. Pojašnjenje mu je bilo još efektnije: zato što ste izdali sve ono što je bilo i ostalo časno. A uradili ste to kroz saradnju sa – pogađajmo – odlazećim pljačkaškim cirkusom poznatim i kao DPS, kome ste tada dunuli neophodni vjetar u posustala jedra”, naglasio je Spaić.

Podsjetio je i na jednu od najljepših uvala na Jadranu i jednu od najljepših plaža crnogorskog primorja – Trsteno.

“Ako se sjećate Trstena, onda se sjećate i kako ste rušili Liberalni savez, teško ga kompromitujući kroz famoznu korupcionašku aferu prodaje zemljišta. Napravili ste, svjedoči Perović, raskol u stranci kada se o prodaji zemljišta umjesto od Vas, saznaje tek iz sredstava javnog informisanja. LSCG, tada svjestan ozbiljnosti problema donosi zaključak da posao treba zaustaviti. Ipak, kako opisuje Slavko Perović, suma od šest miliona eura bila je jača od ideala, pa su bili prinuđeni da vas 7. septembra 2004. na Cetinju smijene i isključe iz članstva stranke čiji ste bili politički lider u tom trenutku”, dodao je.

Kako je istakao, svaki čovjek kojem je preostalo nešto ličnog digniteta bi se zapitao šta reći nakon svega i da li uopšte išta reći.

“Ali ne i onaj kojeg opet u pomoć zove stari partner, ne bi li bar malo, koliko može, zamutio vodu. Jer oni samo u mutnom i znaju da love. Međutim, znate i sami, gospodine Živkoviću, ne vjerujemo da je potrebno posebno napominjati: Demokrate već godinama imaju predsjednike opština, a od skoro i visoke funkcionere na državnom nivou i baš ni jedan od njih, nikad, nije bio povezan sa bilo kakvom vrstom krađe, pljačke, utaje ili bilo kojim drugim vidom malverzacija imovinom ili novcem građana. A znate li zbog čega je to tako? Zato što je za nas Crna Gora zaista svetinja, a Lovćen zaista oltar sveti. Svetinja se voli, čuva i brani. A ne krade ili prodaje. Zato Vi nas, gospodine Živkoviću, ne možete razumjeti, ma koliko da se trudite. Kod Demokrata nema prazne priče, nema laži, nema obmane: za nas je čovjek na prvom mjestu i to građani vide. A vidjećete i Vi, zajedno sa Vašim mentorima za samo par dana”, poručio je Spaić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
_podgori_
Gost
_podgori_

A slobode odje nema

verica 7000€
Gost
verica 7000€

E moj momce iz hercegovackog novog. Meni je 60 i dosta sam proveo u novom. Medju ti lederima srpskih stranaka u novom su dosljaci bosacerosi …oni vam kroje kapu i sudbinu vezuju za trebinje i belece.
Novi je uvijek vezan bio sa Dubrovnikom i kulturom i pijacom.
Konavljani su bili dio kulture novog , ..a sad…goli bosanac urla od novog do kamenara.

ministar
Gost
ministar

sam sebe se demantovao. ako ste gradanjska partija ne gledate ko se kako izjaznjava nego se borite za gradjane. cim krenes sa etnickim pripadnostima to su vec neke ideologije/zablude u ekstremnim slucajevima zalazi u fasizam

Dula
Gost
Dula

Teokrata. 🤣

Barka
Gost
Barka

Vido, mucenice…pricas a ne znas ni sto pricas. Gradjsnski je uzivati u svojoj vjeroispovjesti ali nije ni gradjanski, ni ljudski druge tjerati da silom budu ono sto nisu, kao i davati svoju drzavu, istoriju i kulturu drugom narodu i drugoj drzavi. Ali, kako ti, kao Novljanin, mozes ista znati o bilo cemu drugome, sem ono sto te drugi uce..

Send this to a friend