Politika Ivanović i Kastro

Španija podržava unaprjeđenje odbrambenih sposobnosti Crne Gore

Španija je spremna da podrži napore Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore na dodatnom unapređenju odbrambenih sposobnosti, istaknuto je tokom razgovora generalnog direktora Direktorata za politiku i planiranje odbrane Ivice Ivanovića i njegovom španskom koleginicom Marijom Elenom Gomez Kastro danas u Madridu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, razgovarano je o mogućnostima unapređenja odbrambene saradnje dvije zemlje, te o konkretizaciji budućih zajedničkih aktivnosti predviđenih Planom bilateralne saradnje za narednu godinu.

“Ivanović je izrazio zadovoljstvo usaglašenošću stavova dvije zemlje saveznice u očuvanju međunarodnog mira i bezbjednosti, naglašavajući bogato višedecenijsko iskustvo Španije kao punopravne članice Alijanse i Evropske unije. On je istakao istrajnost Ministarstva odbrane u procesu potpune modernizacije VCG, u skladu sa najvišim standardima, odnosno formiranja kvalifikovanih i kvalitetnih oružanih snaga, sposobnih za odgovor na savremene bezbjednosne izazove”, navode u Ministarstvu.

Send this to a friend