Politika HERCEG NOVI POSTAJE TRIBINA ZA SRPSKE POPOVE: SJUTRA SABOR O ZAKONU O SLOBODI VJEROISPOVIJESTI

SPC međaši prostor velikosrpskim interesima u Boki

Mandić i Carević u Novom

Mitropolija crnogorsko primorska SPC objavila je da će sjutra u Manastiru Savina zasijedati Svetostefanski crkveno narodni sabor na kojem će se, kako piše u najavi, odrediti prema “zlonamjernom predlogu zakona kojim Vlada Crne Gore namjerava da srpsku crkvu u Crnoj Gori liši njenog vjekovnog nasljeđa”. Prije zasijedanja biće održana liturgija povodom slave grada Herceg Novog (15. avgust) i prenosa moštiju Sv. Arhiđakona Stefana.

VUČINIĆ: ILI SLOBODA ILI KOLONIJA

Za predsjednika Savjeta Mitropolije Crnogorske pravoslavne crkve Steva Vučinića, ovaj sabor je samo još jedan dokaz da Beogradska patrijaršija “međaši prostor velikosrpskih imperijalnih ambicija u Boki”.

<<<U Novom Georgiev pjevao Tamo daleko, orilo se Crna Gora i Srbija to je jedna familija<<<

“Ta njihova ambicija preksinoć je i muzički eksponirana na Kanli-kuli u Herceg Novom. Pjevano je “Tamo daleko” i skandirano da su Crna Gora i Srbija jedna familija. Namjerenim saborom, čije će odluke biti uperene protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti, u svetosavskome maniru, ta patrijaršija poricaće činjenicu da se nezakonito i bez pravnoga osnova upisala kao vlasnik 12 kvadratnih kilometara crkvenoga zemljišta, većine manastira i većine crkava. Inače, oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti sukobljavaju se crnogorska i velikosrpska državna i nacionalna ideja i od njegovoga razrješenja zavisiće budućnost Crne Gore: ili će biti slobodna zemlja ili beogradska kolonija. Mislim i vjerujem da će se beogradski popovi ovoga puta suočiti s državnom silom koja po prvi put poslije trideset godina pokazuje spremnost da štiti integritet i suverenitet zemlje”, poručuje Vučinić.

Uvod u sjutrašnji sabor bio je humanitarni koncert “Za naše Kosovo i Metohiju”, čiji je jedan od organizatora takođe Mitropolija crnogorsko primorska, a kojem su, između ostalih, prisustvovali lider DF-a i Prave Crne Gore Andrija Mandić i Marko Milačić, kao i predsjednik budvanske opštine Marko Carević. Koncert će ostati upamćen po nastupu Vlada Georgieva, skandiranju publike “Crna Gora i Srbija to je jedna familija”, dešavanjima koja su pokazala da su koncert i sjutrašnji Svetostefanski sabor SPC i te kako povezani i da imaju za cilj animiranje javnosti uoči donošenja zakona o slobodi vjeroispovijesti. Uostalom, i sam Georgijev je, završavajuću nastup, poručio publici: Vidimo se na liturgijii!

ĐONOVIĆ: POLITICI SPC BLIŽI SE KRAJ

Za političkog analitčara Ranka Đonovića nema razlike između humanitarnog koncerta, sabora, ili bilo kog sličnog događaja, odnosno nema razlike kada je riječ o ciljevima, samo je način obraćanja javnosti drugačiji.

“I sada, kao i prije 30 godina, ali i mnogo ranije, Srpska pravoslavna crkva nastupa kao politička organizacija i njeno djelovanje u Crnoj Gori gotovo da nema dodirnih tačaka ni sa vjerom, niti sa bogom. Iza njene politike na našim prostorima stoje samo interesi, kako politički tako i ekonomski. Dakle, cilj je da se nanese šteta Crnoj Gori, da joj se uzme što se uzeti može. Toj politici se, ipak, bliži kraj. Jedan od razloga zašto gubi moć u Crnoj Gori leži u tome što joj Srbija više ne može pomoći u mjeri u kojoj je to činila do prije nekoliko godina. Ali, uprkos tome, državne institucije moraju biti na oprezu kako bi spriječili svaki pokušaj narušavanja javnog reda i mira. Jer, SPC i oni koje okuplja ne bi se libili ničega, pa ni nekog oružanog incidenta, kaže za Đonović Dnevne novine.

Na Svetostefanskom crkvenom narodnom saboru biće mitropolit Amfilohije, episkopi budimljansko nikšićki Joanikije, mileševsko pljevaljski Anastasije, zahumsko hercegovački Dimitrij, dioklijski Metodije i episkop Atanasije Jevtić sa sveštenstvom. Oni će služiti liturgiju, a potom zasijedati o “zlonamjernom zakonu kojim Vlada Crne Gore namjerava da srpsku crkvu u Crnoj Gori liši njenog vjekovnog nasljeđa”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
TALOG
Gost
TALOG

Ah,kakvi branitelji C.Gore.Vucinic i Djonovic.Kakvi ,,AUTORITETI i ZNALCI.,

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

Onaj Crnogorac koi ne slavi Baja Stanisica,Pavla Djurisica,Vlada Sipcica,Srpka Medenicu,Boza Bjelicu Milica nek se fata vjere koje oce a Crnu Goru da zaboravi…

Učitelj
Gost
Učitelj

Božo nepismen si.

Bajo Stanisic
Gost
Bajo Stanisic

Evo vise Albanci,Bosnjaci,Romi nece se tako zvat prelaze na vjeru Monte Forest

Djuro Pucar
Gost
Djuro Pucar

Onaj sto mu SRBSTVO NJEGOSEVO sveto nije neg razguli u Gusinje

Младен
Gost
Младен

Догодине у Призрену.

Trt milojka
Gost
Trt milojka

ne mozes biti crnogorac ako nisi prvo srbin, ko je crnogorac on je i srbin, ne srbijanac al srbin obavezno.

Fileopg
Gost
Fileopg

neka Amfilohije kaže u koju su mu crkvu kršteni đedovi pa možda otac…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Fileopg, danas si mogao na CDM-u da pročitaš intervju gospodina Dedeića, koji je rekao da CPC nikada ni od koga nije tražila ,,autokefalnost”. Prema tome, stvari su jasne.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Oprem, opet ti sa jeftinim razmišljanjem. Vrijeđaš ove domaće “srbe” sa tako glupim objašnjenjima. Autokefalna znači slobodna-samostalna. I po tebi slobodna, nezavisna Crna Gora treba da traži Tomos (koji ni srpska crkva nema), od crkve kojom upravljaju Turci. Znaš ti to dobro.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Brđanine, još jednom hvala gospodinu Dedeiću na njegovom priznanju da autokefalnost nikada nije tražena. A kada su bili samostalni, zašto su ih rukopolagali srpski patrijarsi? Budi mi dobro.

ND
Gost
ND

Patrijarsi jesu rukopolagsli mitropolite do ukidsnja Pećke Patrijaršije,ali se autokefalisti ne pozivaju na taj period,već poslije ukidanja 1766. E sad tumačenje pojmova samostalna i autokefalna je već duga priča,a definitivno se ne odnose na isti status Crkve.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

ND, pojedini se pozivaju da su autokefalnost dobili 1485 . sa prelaskom Zetske Mitropolije na Cetinje. Ako su autokefalnost dobili 1766.god. zašto su išli u Rusiju da ih rukopolažu ruski Patrijarsi. Mada je prije toga Svetog Petra Cetinjskog 1783. rukopoložio Karlovački Mitropolit Mojsije Putnik.

Fileopg
Gost
Fileopg

odgovorite mi na prosto pitanje prostim odgovorom. Kako se zvala crkva u u kojoj su kršteni otac i đed Amfilohiju….

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

@ Fileo ja znam u Crkvi slavne Zetcke Srbske eparhije no Gora Crna okupira ime slavne Zete 1878

ND
Gost
ND

CG okupirala Zetu? E veće gluposti ne pročitah odavno!

@ ND
Gost
@ ND

I toliko si upucen u istoriju Crne Gore da toliko ne znas….Druze Crna Gora se zvalo ono u 4 Nahije >ZETA je prva Srbska drzava pod Balsicima i Crnojevicima,K ralj Nikola 1878 ukida ime Zeta i daje joj ime Crna Gora

Fileopg
Gost
Fileopg

nije tačno, takva crkva nikad nije obitavala na ovim prostorima.

Riđani
Gost
Riđani

A ti ćeš da ga upitaš bravu nekršteni , vladika je kršten u manastiru Morača , lavri Nemanjića iz 13. vijeka .

Fileopg
Gost
Fileopg

pitam za oca i đeda mu….

Краљ Иби
Gost
Краљ Иби

Е црногорци,
Његош вам се преврће у гробу, јер вам је драже и милије да чујете Милове лажи, од онога што Вам је Владика оставио у аманет.
Издали сте Србију признањем непостојеће држеве КиМ и забили сте јој нож у леђа…
Срећа је да још има ЧАСНИХ ЦРНОГОРАЦА који цене, поштују и негују братску љубав између Србије и ЦГ.

Montreal
Gost
Montreal

Ma nisu to Crnogorci to su ti Albanci koji glume dukljanine i poneki Bosnjaci nacionalisti, a svi rade jedno, da potrgaju CG sada, kada nisu mogli u vladikino vrijeme. No nece to tako lako. Ne moram biti Srbin ali sam pravoslavac i volim bracu Srbe, nisu nasi prijetci uvijek bili zajedno iz dokona! Dzaba kriminalne pare albanske mafije i cime… Više »

Katunjanin
Gost
Katunjanin

A ko napravi ovaj disbalans i dade hiljade licnih karata ovijema sto bi zapalili Crnu Goru kao sibicu?

Momčilo Perović
Gost
Momčilo Perović

Siguran sam da držani organi Crne Gore,neće ustuknuti ispred SPC koja sve radi da nestane Država CG i Crnogorci!

Младен
Gost
Младен

Како то ми радимо да се укине Црна Гора? Ниједног помена томе није било. Ми само покушавамо да одбранимо идентитет истински овога народа од лажног монтенегро идентитета који намеће власт.Ово је наша земља. Наши су је преци градили и сад се преврћу у гробу кад чују ове издајнике на власти како причају и раде.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Mladene, na prošlom skupu u Budvi ste poručivali da ćete “osloboditi srpsko more”. Ne pravite se blesavi. Nijesu tvoji preci pravili državu i crkvu u kojima se odlučivalo u Beogradu, no vas ufati onaj đavolji Fatićev virus. Čitaj Mladene,puštit će te.

Младен
Gost
Младен

Прича ти не пије воду. Заједништво народа у Србији и у Црној Гори је увијек било чврсто и јако. Издају сте ви починили признањем *Косова. Покушавате на све начине да промјените биће овога народа и свега онога што он јесте. Ваш лажни идентитет је створен у титовом Јајцу. Како вам то није јасно? Од увијек је Црна Гора свој идентитет… Više »

Младен
Gost
Младен

У титовом Јајцу је створен идентитет монтенегро. Ви за другу историју и не знате. Све прије тога припада нама. Светог Петра Цетињског и Његоша сте се већ одрекли. Остало вам је Титово Јајце.

Petko Petković
Gost
Petko Petković

Od svih Srba najgori su ovi crnogorski!

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Ma ne valja ni jedan.

Anđela
Gost
Anđela

Najbolji momci su Crnogorci, pod usloviom da su Srbi.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Dobrica Cosic: “LAZ JE NACIONALNI INTERES SRBIJE” sto ovome dodati kad ovo kaze “otac nacije “

Младен
Gost
Младен

Никакав отац нације он није.

SrbiSuTurci
Gost
SrbiSuTurci

Jeste Mladene, a Ceca vam je srpska majka.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Njegoš je za Katunsku nahiju napisao:
Ti si srce srpske Crne Gore.

Titograd
Gost
Titograd

Neviđeno lažeš pope.

Od Izdajnika
Gost
Od Izdajnika

Katunjanina iz Titovog grada heroja a rijeci komunjare Dobrice Cosica.Bogomi sad Titov grad Cetinje heroj slavi i Krsta ne mareci sto ga Partizani ubise ko izdajnika tako vam je sve istina

Bodin Milic
Gost
Bodin Milic

Zivjela Mitropolija Crnogorsko primorska i nas Mitropolit Amfilohije Radovic! Bezboznici i vi zlonamjerni druge vjere sto nemate drugog posla manite se nas i nase svete crkve!

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Nema na svijetu vecih bezboznika od vjernika SPC i tkz. Svetosavlja, izmisljene pravoslavne sekte.

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Ti katunjanin nisi, ne koristi lazno katunjani su vazda srbi bili

Riđani
Gost
Riđani

Katunjanin , kako pravo govorio tako ti Bog pomogao i Sv. Vasilije Ostroški i Sv . Sava …

xxy
Gost
xxy

Kralj Nikola je svake godine za Savin dan organizivao Svetosavski Bal na dvoru Petrovica u Cetinju.

Fileopg
Gost
Fileopg

bog vi da zdravlja i mahova onoliko koliko dobra željeli Crnoj Gori i Crnogorcima, sa sre srca vi želim…

Младен
Gost
Младен

Ово је Црна Гора. Следеће године и у читавој земљи ако Бог да. Да повратимо образ овој земљи који су ови издајници укаљали.

Kosovo
Gost
Kosovo

Bice te pusta zelja!

Pesa
Gost
Pesa

Nekima smeta što su pjevali “Crna Gora i Srbija, to je jedna familija” ???? Pa nisu pjevali Crna Gora je Srbija…. Normalni ljudi ne žele da se odreknu milion naših ljudi koji su se u zadnjih 100 godina doselili za Srbiju trbuhom za kruhom…ne možemo biti različit narod kada pola srbije ima nekog pretka Crnogoraca. To mogu samo bolesni umovi.

Mitar
Gost
Mitar

Pesa’ zasto onda ne kazu Srbijanci da su porijeklom iz CG i da smo opet dva ista naroda?
Zar nije Duklja starija od Raske 143 godine
U koju Crkvu je krsten KARADJORDJEVIC pa tu istu Crkvu prepisao Srbijancima a mi smo CRKVU imali dok je Srbijancima SULTAN odredjiva popove i poglavare. Znam da ih boli malo istina 😉

96Stanova
Gost
96Stanova

Mitre, diši… Ne valja ti ta sjekiracija.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Svaka ti je sveta Mitre.

Riđani
Gost
Riđani

Hahahajaha oj -ha , dobar si …

xxy
Gost
xxy

Pa to je ta Mitropolija u Kontinuitetu i dan danas nije nista prepisao sve je isto kao prije 1918.
Postojala je i Karlovacka Mitropolija a Pecku Patrijasiju Turci su rusili ukidali i cinjeli zulume.

ND
Gost
ND

Teritorijalni opsrg Pećke Patrijaršije do 1766. i SPC od 1920. nije bio isti. Karlovačka postaje dio DPC od 1920. dok je Crnogorska to bila od početka srednjevjekovne pravoslavne Crkve,koju je ustrojio Sava Nemanjić.

Toni
Gost
Toni

Što se Boke tiče, mislim da tu možete da odahnete, tu su vam šanse ravne nuli. Pozabavite se tamo Batom Cuckom i Bajramovicom.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Toni nijesi doslovan. Sudeci po imenu mi Katunjani kojih ima u Boki preko70 posto i mozemo biti spokojni i mirni. Da Bog pomoze i casni krst.

xxy
Gost
xxy

Vas Katunjana u Boki ima raznih ,neki su Hrvati katolici ,neki su Srbi ,neki Komunisti ,neki Crnogorci a prezimena sve ista.
A nekad ste mogli na pazar izvan grada ali niste smjeli ulaziti u stari grad Kotor.

Istina
Gost
Istina

Lijepo je kad je čeljade normalno, rekli bi stari.Moram da pizdravim mrzitelje braće svoje, neobična su inspiracija za buduće napisane knjige. Molite se Bogu, spašavajte ono malo duše.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Milogorci na aparatima 😂😂😂😂

Tarabos
Gost
Tarabos

Milogorci imaju drzavu a vi ste volite tudju a mrzite svoju drzavu.

Cetnk
Gost
Cetnk

Nemate drzavu ovo je albanija

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Podji Srbine na Kosovo Srpsko da vidis koja su tvoja prava.

Riđani
Gost
Riđani

Slična ka’ u CG

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Pocicemo ne sjekiraj se za to, svAnuce i taj dan i pocicemo onamo namo.

SrbiSuTurci
Gost
SrbiSuTurci

Dogodine na Kosovo 😂😂😂😂

Region
Gost
Region

100 puta je više poruka bilo zbog pjesme “Tamo daleko gdje cvijeta limun žut” koju su nam i đedovi rado pjevali, slušali, nego za traženje “specijalnog statusa za Sandžak” bravo, oj ha.. Nek je vječna, oj ha

Tomos
Gost
Tomos

Sruširte Crkvu na Rumiji, poćerajte Pravoslavne Sveštenike iz Štoja, Stušite Krstionicu u Tivtu, Sklonite Krst sa Sat Kule, makite Krst sa Zastave, manite Krst sa Grba, maknite Njegoša, Danila Kiša iz škola… I neko misli da će Crna Gora biti jača kada to uradimo…bravo komšije… I ko ovo čuva taj za vas protiv Crne Gore a vi je ojačavate haha,… Više »

Riđani
Gost
Riđani

Bravo.

Ferid
Gost
Ferid

Kakvo logiciranje i korelisanje… Pa ovo je na nivou Herkula Poaroa…

Ivan
Gost
Ivan

Kako vjekovno srpsko nasljeđe kad se tek 1920. crnogorska Crkva pripojila Pećkoj patrijaršiji???

Tomos
Gost
Tomos

Autokefalnost se nasleđuje a nismo je imali ili samo reci kada smo je tražili, ili kada smo je dobili i da se izvinim. I da završimo sa temom… Ajde odgovori…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Tomose, u Katalogu carigradske Patrijaršije iz 1855-e g. nabrajaju autokefalne crkve. Piše pod brojem 9. Crnogorska. Pa piše: “K ovijema imaju se još dodati od novijeg doba: 14. crkva u kraljevini Srbiji”… Ni prije 150 godina nije postojala srpska pravoslavna crkva, no crkva u Srbiji.

Tomos
Gost
Tomos

Molim te odgovori na jedno od dva pitanja. 1.ksfa smo tražili da budemo Autokefalni ili 2.Kada smo postali.
Eto ne moraš na oba, izaberi jedno.
Nas su doživljavali kso Autokefalnu jer smo funkcionisali Autokefalno od pada Pećke Patrijašije, ali Autokefalnost se ne može naslijediti već samo dobiti a mi nismo to mi tražili…

ND
Gost
ND

Tako je,samostalnost i autokefalnost nije isto. Ali Crnogorska Mitropolija nije priznala ukidanje iz 1766. i nastavila je da funkcioniše kao jedina slobodna Mitropolija,i možda se tu traži autokefalnost,ali objektivno ako se i traži,ono je nasleđe Pećke Patrijaršije,što autokefalistima ne odgovara,pa se na istu i ne pozivaju. A činjenica je da je Mitropolija svo vrijeme funkcionisala samostalno oslanjsjući se na Rusiju!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Brđanine, opet zaboravljaš fusnotu.

Brena
Gost
Brena

Stiglo pismo od carigradskog patrijarha, rekao ti je da lažeš.

ND
Gost
ND

Sredinom XIX vijeka i nije postojala autokefalna Crkva u Srbiji,jer je ista ukinuta 1766. I podčinjena Vaseljenskoj Patrijaršiji,a u isto vrijeme Crnogorska Mitropolija nikada nije prihvatila da se potčini Grcima!

Sportista
Gost
Sportista

Sve se ovo dešava u Boki, zato oladite malo i jedni i drugi….pogotovo “nezavisni analitičari”…..imate PG, NK, CT….pa analizirajte do mile volhe, Boku ostavite na miru, ima nas dovoljno koji o njoj brinemo…

1389
Gost
1389

Mislis vi koji ste dosli devedestih ka izbjeglice?

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Oni što nisu uspjeli da naprave veliku srbiju u Hrvatskoj i Kosovu sada probaju ovde. A u međuvremenu će izgubiti Vojvodinu i Sandžak.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Srbi su dobili na Balkanu ova sv. Rata i napravili su oba puta Jugoslaviju, a ne veliku Srbiju, mani se ti istorije. Bavi se svojim mikrolokalitetom

Sportista
Gost
Sportista

Ne, upravo suprotno, mislim na nas koji smo u Boki vjekovima, koji živimo u kamenim kućama starim preko 300 godina, čije su familije i prezimena upisane u Mletačkim i Austrijskim knjigama za podjelu soli….čiji su preci gradili crkve po brdima Boke…..i u čijim knjigama su upisivani naši preci, kako katolici tako i pravoslavci…..Pozdrav iz Boke Kotorske!!!!

ND
Gost
ND

Po tvom tumsčenju ste ili Austrijanci ili Italijani?

Sportista
Gost
Sportista

A te nesretne ljude što su morali napustiti svoje kuće ostavi na miru, mi smo ih primili, nijesu u vašu kuću došli….”ka”….ka u Boki niko ne govori…

Drobnjak
Gost
Drobnjak

Sportski , bješe li ono Boka dio Crnogorskog primorja , koliko je poznato jeste !
Sve što se dešava na teritoriji države Crne Gore nas interesuje , naročito kada nam dojezde stranci i počnu da vrijeđaju Crnogorski identitet i suverenitet , a i “snimamo” ove naše domaće što im pomažu .

Ubljanin
Gost
Ubljanin

Gospodo sa portala, jesam li zabranjen? Koliko vidim ustaski komentari nijesu.

Risto antihrist
Gost
Risto antihrist

Što ne pričaju malo o pedofiliji SPC

Sistem
Gost
Sistem

Ne smeta mi kada vidim Katolički Krst, a tek Pravoslavni. Ali dijelu nepismenom narodu u CG je neko objasnio da je dobro da što manje Crkvi bude, da se zaboravi ćirilica. Ali ne tako direktno, već kažu da smetaju zbog Srbije, one zbog tog, ove zbog onog. I Ima kod koga je to prošlo, dovoljno da kod 20%Pravoslavaca prođe jer… Više »

Khal Drogo
Gost
Khal Drogo

Докле дошло, некима и сабор СПЦ смета. Па побогу, сами кажете да не припадате тој вјерској заједници, неки и да нису вјерујући људи, бавите се својим животима, пустите Цркву да се бави собом. Сабор СПЦ је и потребан и неопходан, гдје ће из све 4 епархије СПЦ које дјелују на простору данашње ЦГ, као и друге важне личности рећи коју… Više »

1389
Gost
1389

СПЦ ОСНОВАНА 1922.

KADA
Gost
KADA

Nijje nego 2000 na cetinje u stanicu milicije

Dzordz
Gost
Dzordz

Sta rade jadne pare.Zao mi je ovih nasih svestenih lica,to su pravi bozji isposnici Koji se voze dzipovima I plivaju u parama dok srecni narod nema ljeba da jede.Treba da ih je sramota I treba da cute ,a ne da mute narod zarad svojih interesa.Narode probudi se.Svetinje treba postovati ,I one su pravljene od narodnih para I pripadaju narodu.Ovakve isposnike… Više »

BENJAMIN KALAJ
Gost
BENJAMIN KALAJ

TESKO MI JE.
NIKAKO NEMOGU DA RASRBIM CRNU GORU.
SMETA MI NJEGOS I NJEGOVA DJELA.

Miraš kontejner
Gost
Miraš kontejner

Stevu Vučiniću i Ranku Đonoviću po jedan stančić ili crkvu u trajno vlasništvo!

Dangubic
Gost
Dangubic

Zelim da postanem bot.
Molim da me kontaktirate.
Spreman sam da do narednih izbora pisem

Svjefol
Gost
Svjefol

Samo neka orgijaju. Laz, prevara, podvala, falsifikovanja, mrznja…to su osnovne karakteristike njihove politike. Zato i nemaju civilizovanu perspektivu… Pope Risto, dosta je bilo

Joo
Gost
Joo

tacno….sami pokazuju sta su i ko su i koje su im ideje i zelje…..narod sve vidi…..zato su sve omrazeniji……najbolje je nastaviti pustati da se sami pokazuju…..ali i o svemu izvestavati I zabelezavati……da se kasnije ili pred izbore kad se o svemu ovum bude pricalo, ne prave da imaju amneziju…..nego im samo pustati snimke…….

Mitar
Gost
Mitar

Kad smo braca sa Srbijancima KAKO NAM ZAHVALISE POMOC NA MOJKOVAC? STO NAS PRIPOJISE SRBI AKO NISMO ISTO STO I SRBIJANCI? STO POBISE,SILOVASE SPALISE TOLIKO NARODA PO CRNOJ GORI STO NISU HTJELI KARADJORDJA ZA KRALJA NEGO PETROVICE?

Region
Gost
Region

Urađeno je ono što je bilo planirano, stim što je Kralj Nikola računao da njega kao starijeg sleduje da bude Kralj, a ne njegovog unuka.
I to je sva priča

murko
Gost
murko

Prvo da plate ratnu odstetu. 100 000 ljudi su pobili po Crnoj Gori 1918. Popalili 70 % kuca. Drzavnu blagajnu sa 10 tona zlata ukrali i prebacili u Beograd. To da plate, pa da se razgovara.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Ne nego 10.000.000

purko
Gost
purko

murko, opet si pio špiritus.

Markoni
Gost
Markoni

Sto su pascad,eto sto..

Tarabos
Gost
Tarabos

Sve je zapisao Savo Celebic u plemi “Vjjenac na grobu Scepana Mijuskovica”.

Toni
Gost
Toni

Ođe se ne zna koji je luđi.

SIKTER EFENDIJA
Gost
SIKTER EFENDIJA

Koverteeeeee… bračo za ime Boga… ostavite se drugih prica

Nera
Gost
Nera

Ni koverte vam evo ne pomažu,nego ostaste opozicija vječno.

Peki
Gost
Peki

Da nije ko iz SPC dobio koji od ovih stanova, i jednokratne pomoci od 40 000 eura, ovim nevoljnicima iz dps-a. Doduše, to im je samo iznos jednogodišnje plate, bez dodatnih prihoda, pa to i nije ništa.

Markisa1
Gost
Markisa1

Sto ce njima krediti i stanovi zidaju sami dje stignu a porez još ne plaćaju

Drobnjak
Gost
Drobnjak

Dobro je rekao Milo , crkva srba MCP je tempirana bomba u temelje drzave Crne Gore , nemaju oni veze sa religijom sem kao maskom za njihove prave djelatnosti koje su propagandno – politicko – obavjestajne prirode .
Crna Gora ne moze biti slobodna drzava dokle joj u Cetinjski Manastir sjede tudji popovi .

Tomos
Gost
Tomos

Milo je ekspert, i pokazao se kao odličan političar u granicama mogućeg jada je bilo potrebno.
Ali oko Crkve, nekog ko kaže da ne vjeruje i da je Ateista, uz svo uvažavanje, slušati neću…

Drobnjak
Gost
Drobnjak

Nije mene bio potreban Milo da vidim šta radi crkva srba MCP , to je jasno kao dan , svaki napad na Crnu Goru je počeo odatle , ali hvala Bogu i tome je došao kraj , uskoro ćemo vratiti svoje oteto !

Tomos
Gost
Tomos

Ne treba tebi Milo, uredu ako si do tog “saznanja” došao ranije od njega. Ali ako ti se ne kao poklopilo sa njegovim, sve ti je jasno

Riđani
Gost
Riđani

Ajde s Lomijem poznatim vjernikom , koliko pjta ste bili na liturgiji toliko vam ljudi vrata otvaralo.

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Neka podju ova gospoda malo da odmore na albanske alpe,tamo ce naci drustvo!

Tomos
Gost
Tomos

Kralj Nikola Petrović-Njegoš… “Osim Crne Gore ima još srpskih zemalja u kojima žive naša braća Srbi. Neki su kao mi, slobodni, a neki nijesu, nego su pod tuđinom.”…
Sada će neki naivni da kaže da je možda mislio na Pravoslavlje, da on objašnjava narodu da je otkrio da postoji Rusija haha…

Tomos
Gost
Tomos

Što je mislio Kralj sa ovim na Rusiju haha…

Tomos
Gost
Tomos

Kolko Kralj Nikola dobi minusa u ovoj par dana…

Maśa
Gost
Maśa

A radis li ti ista u zivotu ili si dezuran da ovdje srbujes po cijeli dan ? Sve i da je istina sto pricas , od 2006 smo nezavisna drzava i tacka.

Tomos
Gost
Tomos

Ako me pitaš sa li sam raspoložen za kafu, ne nemam kad…

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

tomi ne radi nidje nista, to je nekakvi raspop placen da troluje ovuda….

Tomos
Gost
Tomos

Ne onjavljaju komentar, ili veoma sporo.
Oa evo opet, ako ne pitaš sa time da nisam raspoložen za kafu, ne nisam…

Maśa
Gost
Maśa

A evo i vidim da nemas kad od srbovanja po cijeli dan

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Radi ne patiše. To ti je jedan od hiljadu i kusur popova koje je Amfilohije dovuka u Crnu Goru da srbuju. Znaju da ih može ostat 7-8, pa se bore za radna mjesta. Ovaj Tomos, Oprem i Milojka, ostaju sigurno. Ostali će vjerovatno nazad u Srbiju.

Tomos
Gost
Tomos

U Crnoj Gori ima oko 120-130 muških lica koji rade u Crkvi, Sveštenika i drugih. Od kojih j95% i a Crnogorsko Državljanstvo..

Fileopg
Gost
Fileopg

ni jedan jedini Petrović nikad nije niti pośetio Srbiju niti nogom kročio na njeno tlo,i niti ikad izrazio želju da to učini.

Tomos
Gost
Tomos

Kolko puta je Njegoš bio u Podgoricu, Budvu, Ulcinj, Plhevlja, Bjelo Polje, Gusinje, Nikšić… Naravno da nisu išli na okupirani teritorija a…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Fileopg, Kralj Nikola je posjetio Beograd na Vidovdan 1896.god. Tom prilikom je nosio sablju kralja Milutina i rekao Aleksandru Obrenoviću: Evo me u tvojoj Srbiji, tvojoj prijestonici, donoseći ti bratski pozdrav južnog srpstva, Crne Gore, Zete Balšića, Crnojevića i mog doma.

Riđani
Gost
Riđani

U vugla što bi rekli …

Tarabos
Gost
Tarabos

Nijedan jedini Petrovic nije nista uradio protiv Crne Gore, a Tomos, Oprem, Petar Petrovic I osteli koji ovdje komentarisu bi je zapalili.

Tomos
Gost
Tomos

Naravno da nisu, ali zašto stavljaš minuse na citate Njegoša i Kralja Nikole, neka de..

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Taraboš, to što nisam protiv Rusije i Srbije i što ne Evivašim, ne znači da sam protiv Crne Gore. Ovdje sam između ostalog i da te podsjećam, kakva je bila Crna Gora, prije nego što se preimenovala u Montenegro.

Tomos
Gost
Tomos

Evo opet i tebi, navedi ti eni kada je recimo Njegoš bio u Podgorici, Nikšić, Budvi, Ulcinj, Bjelo Polju, Rožajama… Naravno da ili kodu išli često ili nisu išli nikako na okupiranim teritorijama…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ne da prije Kralja Nikole, nije ni jedan Petrović bio u Srbiji, no ni jedan Crnojević, ni Balšić a ni Vojislavljević. Nikad niko tamo nije iša.

Tomos
Gost
Tomos

Malo, skoro ništa o istoriji ne znaš…

Boro
Gost
Boro

Ni u Podgorici nikad nijesu bili, hahaha.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Brđanine, Vladika Vasilije Petrović je rukopoložen u Beogradu.

Boro
Gost
Boro

A kako nije, jadan ne bio, zar ti kralj Nikola nije Petrović? Tobože crnogorčiš a ne znaš da je bio u zvaničnoj posjeti Beogradu? A đe je hirotonisan mitropolit Petar I ako nije u Sremskim Karlovcima od strane srpskih mitropolita? Ni on ti nije Petrović? Samo ti je kralj Milo Petrović?

Riđani
Gost
Riđani

Bravo Boro , objasni kastizima …

Da, da...
Gost
Da, da...

Potpuno razumljivo…

Riđani
Gost
Riđani

Ajdeee

gogo
Gost
gogo

Tomos, izađi malo u grad i potraži đevojku. Nijesi ni ti gubav.

Tomos
Gost
Tomos

Mislio sam naću nešto na onom koncertu 🙂

Riđani
Gost
Riđani

Svakako Gogo , ti si već s dečkom , moderan , tako da je super , ne praviš nam konkurenciju.

Riđani
Gost
Riđani

Koliko dislajkova Kralju Nikoli od ovih novokomponovanih LSCG ,DPS ,LGBT Crnogoraca…

Vlada
Gost
Vlada

Ima li ko kakav kredit da mu se odobri,prednost bracni parovi sa dva stana,minimalna kamata!

Palisad
Gost
Palisad

Dukljani dodjite da nas izbacite hahahha

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Neka Palisad. Tako ste prijetili Slovencima. pa Hrvatima, pa na Kosovu… Mi smo trpeljivi dosta, samo pazite da ne prećerate.

Palisad
Gost
Palisad

A na tebe mi je poseban merak…staropodgoricanine..:-):-)

Palisad
Gost
Palisad

Nismo mi prijetili nikome,no stitili i zastitili srpski narod od ustasa,a izdajnici su tvoj principal i paterfamilias djukanovic i izdajnik milosevic,njegov sef..a kad se srbi dignu kralju moj..tresu se gace svims,znate vi to dukljani odlicno:-):-)

TALOG
Gost
TALOG

Ne znam,kakva smo mi Drzava,kada je ,,cuvaju ,,Crnogorci,,Stevo Vuvinic i Djonovic,preko ,Biltena,,Dnevnih novina koje opstaju,na sijanju mrznje jednog istog naroda.
Da znaju,sta narod misli o njima,nebi se javljali ni komsijama od bruke.

NekoTamo
Gost
NekoTamo

CDM postai ste najogvniji porta, poceli ste da prsipate priču kao in4s portal, da podmećete pravte razne nebulozne knstrukcije.
Ima i normalnog portala u Crnoj Gori?

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Crnoj Gori mira nije
Dok je Rista i Andrije 🎶

Filip
Gost
Filip

E ti si za koncerte

Gibanica
Gost
Gibanica

Samo neka plate svi takse i sve je dobro . Laju psi , karavani prolaze ..

Zadnja ura
Gost
Zadnja ura

Više nego ikad, preksinoć je postalo jasno da se Država mora braniti. Svim sredstvima koja Državi stoje na raspolaganju.

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Hrvatska je ’95 razčistila sa velikosrpskim intresima.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Završili S Pravoslavncima, fino pojasni.
Neće baš lako biti da bacate Pravoslavce po Crnoj Gori u more kao oni onog Crnogorca u Splitu u sred januara

Palisad
Gost
Palisad

Pise se raščistila prince od konika..vidi se koliko si pismen..a vidim da imas neke zelje kao hrvati..nekoga bi cerao odavde..cekam te u bjelopavlice i tebe i sve takve ustasoidne ulizice,pa da vidimo ko ce sto ponijeti..konicanin…heheh

Peki
Gost
Peki

Vi sa konika ste napravili drzavu milogoru, a Srbi Crnu Goru.

M48
Gost
M48

Vreme će pokazati!

Shin Djon
Gost
Shin Djon

Kad su albanci pominjali albanske alpe po Cg,niko se bunio nije. Ne smije se u osinjak sigurnih glasača… Stevice,Djonaju,dje ste tad bili? Cdm? Nema nego kako big boss Blitva kaze 🤣

Fileopg
Gost
Fileopg

SPC je za čitavo vrijeme turske vladavine na Balkanu bila organ uprave otomanske imperije, ubirala porez, vodila evidenciju o podanicima, određivala ljudstvo koje je išlo u tursku vojsku, čak ubirala i čuveni danak u krvi. Turska država i sultan su im određivali patrijahe i niže crkvene činovnike i davala im vojnu silu ako ko od podanika nije platio porez ili… Više »

Tomos
Gost
Tomos

Da, da a spas je bio u preuzimanju vjere hahaha. Još da nam sada to ponudiš da ti povljo to uradiš.
“spuštavah se ja na vaše uže”…

Pratimo sve
Gost
Pratimo sve

Kakve izmisljotine!

Fileopg
Gost
Fileopg

Samo živite u zabludi da je izmišljotina. navedite jedno jedino crkveno lice koje je postradalo od strane turske sile za čitavo vrijeme turske okupacije, čak su srpski patrijasi tražili od crnogorske crkve da se podčini otomanskoj imperiji ili će je kazniti….

Tomos
Gost
Tomos

Eto ti “Mala Crkva u Momišićina” 2 Sveštenika i 38 đaka, većinom Popovića, googlaj malo jer knjige vidi se nemaš.
Sa Sat Kule su u jednom momentu visila 4 Crnogorca istovremeno, bili su Bratonožici od kojih jedan bio Pop…

Tomos
Gost
Tomos

Ti bi da se školuješ na portalu, ne ide to drug…

Riđani
Gost
Riđani

S okle, od škole ima 2 velika odmora …

Fileopg
Gost
Fileopg

to su bili popovi Crnogorske crkve a ne srpske…

Tomos
Gost
Tomos

Naveo sam, ako ne objave opet ću napisati..

1918.
Gost
1918.

Pa dobro, potčinjavanje je njihova nacionalna osobina.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Fileopg, Turci su pogubili srpske Patrijarhe Jovana Kantula, Gavrila Rajića, Vićentija I Stefanovića, broj pogubljenih sveštenika i monaha je veliki, a spalili su i mošti Svetog Save.

Fileopg
Gost
Fileopg

nije tačno za svetog savu jer je on bio beznačajan i niko ga nije pominja dak im ga nije Marija tereza nametnula za slavu, ni Njegoš ga nikad nije spomenuo…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Fileopg, sve što si danas napisao ti je demantovano. Još kažeš da je Sveti Sava beznačajan. Moraš malo da čitaš istorijske činjenice.

Riđani
Gost
Riđani

Ali jeste Miloša Obilića … I što ćeš sad ?

Tomos
Gost
Tomos

E toooo i onda su bježali i spašavali se od Crkve i što su ih Popovi navijali na kolac (ili pravili spisak) i menjali vjeru, i napadali kasnije ove prve u stvari da im pomognu.
Tako fino to objasni…

Fileopg
Gost
Fileopg

na tlu Srbije za čitavo vrijeme okupacije turske imperije nema pomena o prisilnoj islamizaciji jedino su u islam prelazili dobrovoljno ili bježeći od zuluma popova SPCa. Popovi SPCa su bili osilili pa su od podaničke raje uzimali i mnogo više nego što im je imperija tražila to jest pljačkali su i za sebe. Ako se narod pobunio onda je kadija… Više »

Tomos
Gost
Tomos

Ako ne objave skoro oprt ću ti morati odgovoriti..

Fileopg
Gost
Fileopg

nije zabilježena prisilna islamizacija na tlu srbije za čitavo vrijeme okupacije jer je to bio dogovor SPCa i otomanske imperije da im se ne miješaju u njihovu pastvu a da će im oni vjerno služiti.. Otomanska imperija je bila zadovoljna radom SPCa koja je dobro vršila vlast i gušila svaku pobunu, a u zahvalnost oni im se nijesu prisiljavali podanike… Više »

Bokelj
Gost
Bokelj

I CDM se aktivno pridruzio antisrpskoj histeriji.Pustite vi nas u Boki da sami rjesavamo svoje probleme, eto vam gore Crne gore pa radite sta hocete.

Peki
Gost
Peki

Jeste, cdm i njegova oba administratora koji su napisali skoro svesam komentare. Ljudi, uozbiljite se, poslednji potezi.očajnika.

Bar Bar
Gost
Bar Bar

S obzirom da je Boka Crna Gora, odnosno dio crnogorske teritorije i s obzirom da je tako bilo i da ce tako da ostane ako ima neki problem tamo onda se on tice cijele Crne Gore. Poz.

Lalatrala
Gost
Lalatrala

E pa vidis Bar ne tice! Sa obzirom da se ne krsi Ustav niti bilo koja pravna norma!

Da, da...
Gost
Da, da...

Rješavajte vi vaše probleme, niko vi ne brani, a u Crnu Goru ne dirajte. Ionako su u Boki ljudi sa takvim mišljenjem ogromna manjina

Boka
Gost
Boka

Mi se Bokelji ne djelimo medjusobom. To sto vi radite gore sa raspopom ,vas problem. Nas ostavite na miru,da u harmoniji zivimo sa nasom bracim svih vjera i nacija. Prosto,mi smo Bokelji i necemo da mrzimo sah zbog sahovnice,niti cemo da damo nasu pravoslavnu crkvu za vase anatemisane raspope. Boka mora da vam kaze kad tad, ajte ća irvasi!

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

boka je crnogorska

Autonomna Boka!
Gost
Autonomna Boka!

Sve je to papazjanija centralizovane Podgorice i njenih isposnika! Bukvalno samo sto jos more nisu isusili i napunili Moracu!

Bar Bar
Gost
Bar Bar

Sto velis to kralju, pa hrvatski autobus se ne smije u Novi parkirat jer cete mu gume izbusit. Da ne pominjem da su vecina Novog Srbi izbjegli iz Hrvatske i sad im ne valja Crna Gora. Cus oni ne mrze i sire ljubav, a jes. Samo da ste zdravo.

Autonomna Boka!
Gost
Autonomna Boka!

Bar ne izmisljaj! Novljani su bili oduvjek dobri sa dubrovcanskom gospodom! Vase cete su isle na Dubrovnik i posvadjale nas sa komsijama!
Hrvatski Globtour godinama vozi da mu zmigavac nije ostecen! Dok se to ne moze reci za naseg prevoznika Blue Line u Dubrovniku!

Lscg
Gost
Lscg

Nebitan je ni Miras,ni Amfilonije.Aj te srbi na KOSOVO,pa tamo pjevajte.OTETO PROKLETO.1918-1999…..EVIVA

Filip
Gost
Filip

Kosovo je bilo Crnogorsko, i dobar dio Pravoslavaca se i izjašnjava tamo kao Crnogorci

T34
Gost
T34

Mi pevali,ali nas vaš NATO privremeno privremeno disliciro.Budi siguran da će mo pevati opet.

freeMNE
Gost
freeMNE

Srpska posla

Tomos
Gost
Tomos

Napokon skoro dobar nasliov. Crnogorska Mitropolija jeste to radi, tako je Crkva na Rumiji je “mađaš” da se zna da je to Crnohorsko, s te strane. Jer neki možda misle da je trenutno Crnohorsko. Htijela je i Crkvu na Prevlaci sa ove druge, to su nam najkritičnine granice sada. Ali Crnogorvi be daju, a kada bude problem reći će “a… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha Tomose vidi se da si srpski pop. Pa ti ne razlikuješ Miholjsku prevlaku od sporne Prevlake. Nemojte nas samo vi braniti. Ni sebe kroz istoriju nikad nijeste odbranili a kamo li drugoga. Đe god ste ratovali, ili ste gubili ili bježali.

Tomos
Gost
Tomos

Svaka nam je sporna…svaka granica nam je sporna…
A to o bježanju, neću sa tobom, znsš o tome skoro pa ništa…

Lalatrala
Gost
Lalatrala

Stara u prilog tvojih gluposti, pogledati paradu kralja Aleksandra u Zagrebu i Splitu!

Tomos
Gost
Tomos

Od Istorije samo znaš đe je bio kabinet u srednjoj školi…

Tomos
Gost
Tomos

Granica sa hrvatskom je ugrožena Prevlaka, sa Bosnom Sutorina, sa Kosovom Čakor…ona o Albanija…ti očigledno ili preskačeš te tekstove, ili ti ne smetaju..

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Dosta ti je vremena trebalo da se raspitaš. Ne avetaj pope, vidi se da o Crnoj Gori pojma nemaš. Da pričamo o Kuršumliji, tu bi znao svaki toponim.

Tomos
Gost
Tomos

Ne treba tu da se raspitujem, to non stop iznosim na portalu. No samo pretrčiš preko toga, jer te granice ne interesuju sem da se oslabe… Udaljavanje Crkava od njih…

M.M.
Gost
M.M.

Narode moj, vi ste svjesni da ovakve vijesti plasiraju mediji koje kontrolišu oni što su sebi dali trosobne stanove za 100 eura? Sjetite se toga kada odete u Dom zdravlja i čekate pet sati, hvatate vezu za posao gdje su već ubačena njihova djeca da šefuju vašoj doživotno, kada ne budete mogli dijete da upišete u školu jer “nema para… Više »

Pratimo sve
Gost
Pratimo sve

Koji narod? Ovo su vecina njihovi botovi kojima tate to rade.

Lipa
Gost
Lipa

A situacija u Srbiji nije takva?

Pratimo sve
Gost
Pratimo sve

Lipa, jeste i u Srbiji je takva! Marionetske vlade koje nas predaju na tacnu Americkom imperijalizmu, dok oni kradu sto se pokrasti moze!
Sa time da se Srbija batrga stranom okupatoru!

Lobovanje
Gost
Lobovanje

Bokelji su cudni ljudi, nenavikli na slobodi. Ratovali na strani cesara protiv Srbije. Sad se pojedinim Bokeljima, vjernim slugama Austrije, ne svidja drzava u kojoj su slobodni. Sto nijeste autonomiju trazili u vremenu Austrije. Nijeste glavu dizali.

Bokelj
Gost
Bokelj

Bolje da smo ostali pod Austrijom ili Italijom

Tivat
Gost
Tivat

A okle si ti obraza ti

O cemu ovaj
Gost
O cemu ovaj

Kakvo nepoznavnje istorije! Boka je imala autonomiju i najveci kulturno-ekonomski procvat za vrijeme Nemanjica! Nisu dzabe bili odani kralju Urosu, dok su Balsici sa Turcima opsjedali Kotorske bedeme!

Da, da...
Gost
Da, da...

Jesu li Nemanjići znali da plivlju?

O čemu ovaj
Gost
O čemu ovaj

Pitaj u Bokesku mornaricu, koja je znala kako da im zahvali do dolaska mletackoga kralja.

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

To je jedna od brojnih laži srpskih istoričara
Boka je najveći procvat doživjela kulturni i pomorski za vrijeme Venecije a infrastrukturalno za vrijeme Austrije
Sve ostalo su lažavine

O čemu ovaj
Gost
O čemu ovaj

Kakve Venecija jesi ti zdrav? Znaš li kad je to bilo i koliko je gradova postojalo? Nemaš pojma ali si čuo da he Austro-Ugarska gradila puteve i odvode. Pitaj u Bokesku mornaricu kako su im zahvaljivali do dolaska austro-ugara te im taj običaj zabranise.

Tomos
Gost
Tomos

Čitava Crna Gora je bila pod Turskom 500g.sem Cetinje u koje su isto Turci ulazili i zbog Rusije morali izaći. Ne što su bili pod Turskom, no su bili duže od Srbije, Beograd se 10g prije oslobodio od Podgorice. I dodaj kada su “ove” gradove na sjeveru fidijelili Crnoj Gori, vojno su se suprotstavili Kralju Nikoli i oni su zadnji… Više »

O cemu ovaj
Gost
O cemu ovaj

Tomose, i to im je Srbin Vojo Raicev, potomak srpske vlastele Altomanovica, isposlovao autonomiju pod Turcima!

Tomos
Gost
Tomos

Ovo su istorijski podaci, Turski, eto tako je bilo. Crna Gora koju sada znamo ni približno nije postojala 500g. Okupirana 95%, ali nema to u kvota a dase pročita izgleda

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Tomose tvoje nepoznavanje istorije je beskrajno. Nije Crna Gora pod Turskom, dok god ima svoje vladare i svoju vojsku, kolika god da je. A vi ni jednu bitku protiv Turaka. Više je mojih Moračana izginulo protiv Turaka u jednom ratu, no vas Srba za 500 godina. No ti pope da uzmeš od Rista dnevnicu.

Tomos
Gost
Tomos

Kolko je puta bio Njegoš u Podgoricu. Više je puta u Beču bio i Italiji. Ja ne poznajem istoriju a ti potvrdi da je tako bilo i da je 95% Crne Gore bilo okupirano. Druh mene i te 5%mnogo znače i ponosim se njima. Ali se ne možemo sprda ti sa Srbijom zbog tih 5%, to je suština. Ratovala je… Više »

O cemu ovaj
Gost
O cemu ovaj

Tomose Stara PG nema pojma! Srbija je 100god. poslije bitke na Kosovu ratovala sa Turcima bar jos deset puta! Dizala ustanke koliko je mogla, jer je vecinu stanovnistva izgubila braneci Evropu! A mudri Zecani ni pomoc da posalju, pa mecka zaigrala pred njihova vrata! Pobjegli u brda sto je uspjelo i povremeno pravili upade. Sad slobodarska CG za vrijeem Turaka… Više »

Pedja
Gost
Pedja

Pa sta vas nece Evropa kad ste za nju ratovali.

O čemu ovaj
Gost
O čemu ovaj

Ujedno i za nju! Misliš li da i tebe anglo-saksonci i germani “oce”? Hoće hoće, ali da im robujes, kao što su više puta dolazili po tebe! Doduše nisi ti bio kući, pa su ti tražili djeda/pradjeda…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Moji Moracani su Srbi

Da, da...
Gost
Da, da...

Samo neki…

O cemu ovaj
Gost
O cemu ovaj

Stara Podgorice, pod Turcima su vam vladare zavrsili potomci srpske vlastele Altomanovica! Vujo Raicev Conte di tutti conti!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Brđanine, samo u Boju na Čegru je izginulo oko 2000 srpskih ustanika

Roro
Gost
Roro

Kako divni sagovornici?Ne zna se ko je veći i bolji čojek?

Titograd
Gost
Titograd

Nikad se moja CG nije dala ološu ljudskom pa neće ni ovoga puta. Tito je bio penicilin za izdajnike.

Tomos
Gost
Tomos

Nije ovo tvoje, (tvoj je možda stan u kom živiš, možda). Možeš staviti nik i Cetinje, ali bi ti prije Gusinje leglo. Ne moj misliti da te vrijeđam, jer je to grad u CG, pretpostavljam da voliš CG gradove. I da ti samo za nijansu neki može biti draži ili manje draži. A to Tito, pa Tito je bio neko… Više »

Titograd
Gost
Titograd

Ne no je tvoje pope. Tvoji su Ćićevac u Surdulica a glibave ruke ćeš dalje od CG. Tito je imao jedno divno mjesto za vas, a zvalo se Goli Otok.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Titograd, zašto se ne pozivaš na Svetog Petra Cetinjskog, koji je na Martinićima i Krusima razbio tursku vojsku?

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Tvoja predsjednica Kolinda se nebi slozila sa tobom.

Ubljanin
Gost
Ubljanin

STO MI NE OBJAVLJUJETE KOMENTARE? PA VISE PRISTALICA IMAM JA U MOJU SLIJEPU PODGORICKU ULICU NEGO MIRAS RASCINJENI I DJONOVIC I STEVO ZAJEDNO DA SE SKUPE, A ONI IMAJU PUBLICITET NI DA SU KOMUNISTI KINE!

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Turneja i koncerti SPC po Crnoj Gori se završava. Sad je na redu Kosovo. Smijete li? Hahahahaha…

T48
Gost
T48

Shvati jednom za svagda, da uvek sa svakim smemo al da se NATO ne meša.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Ajde ne junači se da ne bude opet NATO bum-bum.

Lobovanje
Gost
Lobovanje

Sve zlocine su napravili pod blagoslovom SPC.

Gunner
Gost
Gunner

Kako ovakvu silu od naroda proćeraše sa Kosova, prije toga Hrvati, pa iz pola Bosne… Trebalo bi ih puštit da krenu da to vrate odma

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Bože hvala ti do neba što nijesam srbin!

Zoran
Gost
Zoran

Ništa protiv manjina nismo imali, neja ninsi

Riđani
Gost
Riđani

I ja kažem , hvala Bogu da nisi Srbin.

Djavo
Gost
Djavo

Nema na cemu.

Crnogorci kršni
Gost
Crnogorci kršni

I CDM i svi ovi njegovi blavori što švako malo uzima izjave od njih, mogu i crkvi i narodu da pljunu pod prozor. Peticiju protiv otimanja crkava je do sada potpisalo 150 hiljada vjernika, toliko u Crnog Gori nije skupljeno potpisa ni da se saberu sve peticije u istoriji. Narod crkve neće dati, branićemo ih ŽIVOTIMA!!! Odbranili smo ih 500… Više »

C G
Gost
C G

Tresemo se od straha!

Lobovanje
Gost
Lobovanje

Dzaba ti junacenje, sve sto ste oteli vraticete pa i da ste skupili milion potpisa. Sta ste vi branili od Turaka, vi ste vjernije sluzili Turcima i od samih Turaka. Sultan vam je dao ustav I imenovao patrijarha.

🚜🙋‍♂️
Gost
🚜🙋‍♂️

Izbjeglice (krajisnici koju su topovima gruvali po Hrvatskoj 5 godina pa se poslije pokrili usima kad je dosla velika OLUJA i pocistila) + turisti. To nije Crna Gora.

slanik
Gost
slanik

uuuuh sav sam se naježio, ajde ne malti…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha, odbranićete ih taman ka što ste ih od Turaka odbranili. Prvo su vam 300 godina Turci birali sve crkvene poglavare, pa kad im je dosadilo, ukinuli su vam crkvu.

Tomos
Gost
Tomos

Kralj Nikola Petrović-Njegoš… “Osim Crne Gore ima još srpskih zemalja u kojima žive naša braća Srbi. Neki su kao mi, slobodni, a neki nijesu, nego su pod tuđinom.”…
Što vam rade Petrovići…

Kratko
Gost
Kratko

Crnogorci: Njegoš: Ne budali, budalino Tale, ne budali kad budala nijesi.

1918.
Gost
1918.

Potpuno si u pravu. Odbranićete ih ka što ste ih odbranili od Turaka… Ka i što ste sve odbranili – od Kosova, Krajine do Bosne (ponosne), uskoro i Vojvodine. Ka i što vi je i vojska utekla (još onda, kad su Crnogorci bespotgrebno ginuli na Mojkovcu), ostavivši nejač na milost i nemilost okupatoru. Samo nastavite da branite…

1918.
Gost
1918.

Što je administratore uvredljivo u konstataciji da nastave da brane crkvu ka što su je branili pod Turcima. Što je netačno u tvrdnji da će je odbranit ka što su Kosovo, Krajinu, Bosnu. Što je netačno da im je vojska utekla dok su Crnogorci bespotrebno davali živote na Mojkovcu. Što je uvredljivo u konstataciji da nastave da brane ka i… Više »

O čemu ovaj
Gost
O čemu ovaj

1918. pa uglavnom sve što si iznio je netačno. Mala analogija, tako ni Zecani nisu slali pomoć na Kosovo, pa stigli Turci. Dok je 1916. ipak bila druga priča.

1918.
Gost
1918.

Je li netačno da vi je vojska utekla i ostavila nejač na milost i nemilost okupatoru. Je li netačno da 500 godina nijeste imali crkvu. Je li netačno da ste izgubili Kosovo. Je li netačno da ste dobili što ste zaslužili u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni. Ali se zato junačite na riječima ka poijedni. I samo nastavite. Do samouništenja. Jer,… Više »

Floyd
Gost
Floyd

CDM – vi ste jedno smece od portala! Ostavite se vise nase crkve i naseg mitropolita. Bolje se osvrnite na jucerasnje sovinisticke izjave DPS-a povodom skupa na Kanli kuli. Kojem to pravom crnogorcu moze smetati skandiranje “Crna gora i Srbija, to je jedna familija”? Koga normalnog zanima sta je izjavio Stevo ili Ranko? Skup na kanli kuli nije organizovala Crkva… Više »

Lobovanje
Gost
Lobovanje

Vi sa vasom crkvom pravite derneke na Kosovu a ne u Crnoj Gori. Nikad vise 1918!

Floyd
Gost
Floyd

Koliko si malo napisao a mnogo toga o sebi rekao. 1918 je Najslavnija godina za sve balkanske narode.

ribar
Gost
ribar

Pušti se ti te solidarnosti.Pokupite se pa pravac Kosovo.Organizujte tamo ovakav skup i pokažite koliko vam je stalo.No,ovako ste naučili.Što dalje od mjesta đe je problem to hrabriji.I,da. Crkva je organizator.Ovo je bilo u sklopu crkvene manifestacije “Trg od ćirilice”.I što ne spomeneš “Tamo je Herceg Novi,tamo je Srbija”.Da li,možda to može smetati pravom crnogorcu?I što čitaš CDM?Imaš, brate, Kurir,Alo,Informer… Više »

Maśa
Gost
Maśa

A ne mogu oni to,moraju da se zakace na sve crnogorsko

Da, da...
Gost
Da, da...

Nemojte se solidarisat, no ajte tamo, zivite sa njima i njihovim mukama. To je solidarnost, a ne samofala sa Kanli i ostalija kula. Ajte, vi ste, kako se zorno zovete, DELIJE.

Raveli
Gost
Raveli

Hahaha sloboda ili kolonija? A što će Srbi u CG reć – sloboda ili smrt? Ne zajebavajte se više i ne potpaljujte vatru jer kad se zapali radovaće se treći-. Steva Vučinića u Dobrotu pod hitno a Miraša u zatvor

1918.
Gost
1918.

Naravno, sve bi vi u zatvor one koji raskrinkavaju vaše laži.

Guslar
Gost
Guslar

Što su pjevali, pjevali, Brzo će se otrijezniti.

Mitar
Gost
Mitar

SRBIjanci u Crnu Goru su zbunjeni. Oni sad misle da su im korijeni iz Srbije a isto tako djedovi su im mislili da su Turci,Italijani,Austrougari
90% SRBIjanaca glasa za DPS jer je cudo pradjedova krv 🙂
Kako su im djedove vjekovima kupovali za male pare,sad i njih DPS kupuje za sitnis 😉

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Proglas Kralja Nikole ,,Glas Crnogorca ” 09.11.1913.str.1.
Mome dragom narodu
Balkanski narodi oslobodili su se ropstva i našli su se u kolu svoje braće i plemenika. Hrabre vojske dvije srpske Kraljevine Crne Gore i Srbije , u junačkom naletu srušile su pregradu, koja nas je vjekovima razdvajala.

C G
Gost
C G

Jeste li srpska crkva, ili Hristova? Koje od toga je laž?

Tarabos
Gost
Tarabos

Ti pope manipulises Petrovicima i Kraljem Nikolom. Selektujes cinjenice i pokusavas opravdati svoje sluganstvo drugoj zemlji a protiv svoje zemlje. Za razliku od tebe Kralj Nikola nije nista uradio protiv Crne Gore. A oni kojima sluzis su mu zabranili da se vrati u Crnu Goru i nastavi da srbuje, uzeli mu krunu, zastavu, zemlju, sveli je na guberniju.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Taraboš, nema potrebe da mene okrivljuješ zbog toga što je Kralj Nikola za Crnu Goru rekao da je srpska Kraljevina.

Tomos
Gost
Tomos

Više im smeta Kralj Nikola no svi drugi zajedno, njega kad im pomene počinju da prevode riječi da objašnjavaju, kao da ne razumijemo

Riđani
Gost
Riđani

Evo i kralj Nikola dobi dislajk i to 7 do sada…

Tivat
Gost
Tivat

Ne postoje Srbijanci u Crnoj Gori, Srbijanci su u Srbiji. Ovo su Crnogorci – Srbi

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha. Tivat . Brnabićka je srpska premijerka, iako je Hrvatica. Srpski sportisti, pjevači, pisci… iako su svih nacija. Te Srbijance su izmislili zbog duduka, ka što si ti, da ti izdajstvo Crne Gore lakše pane. Ili si Crnogorac ili Srbin. Budi što oćeš ali ne možeš bit dvoje u jedno.

2u1
Gost
2u1

Stara, nacionalno Crnogorac jer je CG samostalna drzava, a etnicki Srbin! Je li ti sad jasnije???

Tomos
Gost
Tomos

Da Brnabićka je premijerka, što uvjek i pričam da Srbi nisu nacionalisti, fino što si to primjetio.
I Srbijance niko nije izmisli, puna ih je Srbija…

Riđani
Gost
Riđani

Padeži , padeži srećovane …ima ih 7 ali ti znaš za 4.

Mitar
Gost
Mitar

Haahahahaa ne mogu svima pojedinacno pisat 🙂 Pa zar nemate jedan jedini dokaz da niste vecinksa manjina u Crnu Goru? 🙂 Zar niste svi vi veliki SRBIjanci a kad dodju izbori kako vam GOSPODAR MILO naredi 🙂 SRBIjanci vi ste pravi MILOGORCI – tj kako vjetar puse. Crnogorci Crnogorskog porijekla zna se ko su i sto! Nikad za DPS i… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Mitre, nema potrebe da se uzbuģujeý. Ja samo pišem o tome, kakva je bila Crna Gora do 1941. Tvoje je pravo da ne budeš ono što su bili tvoji preci.

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Srbi su goli prodavani ka roblje nemaju oni veze sa profitom,mogli du da setaju opanke po oboru do mile volje

Ilijino doba
Gost
Ilijino doba

Komunisti su nekada naučavali da je vjera opijum za narod i pogriješili su. Crkve su opijene narodima. Toliko su zanesene narodima da su i sebe predale u vlasništvo naroda pa imamo srpsku pravoslavnu crkvu, bugarsku pravoslavnu crkvu, hrvatsku katoličku crkvu… Isusove Crkve nema nigdje. Boje se imena Isusovog, stide ga se. Boje se nazvati svoje crkve ISUSOVIM. Ko da će… Više »

Riđani
Gost
Riđani

Sabljo.ljuta , mora da si redovan u postu , liturgiji , pričestu..

Patriota
Gost
Patriota

Ni naši đedovi ni prađedovi nijesu dali našu milu Crnu Goru,ma ni mi nećemo!
Neka je vječna Crna Gora!

Mitar
Gost
Mitar

Tvoji djedovi su davali Crkvu Turcima,Austrougarima,Italijanima,Srbijancima A TVOJ NAJKSASNIJE UNUK DACE CRKVU NASLEDNICIMA DPS’A
😉
Ako dokazes da nije ovako,imas nagradu od 10000000€ 😉

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Mitre, davati ili od okupatora gubiti nije isto. Pročitaj pismo Pećke patijaršije da se Crnogorska crkva pokloni turskoj sili. Sve si pomiješao. A znamo Srbine kako ste “laki” na pare. Lakše bi ti zub iz vilice ispa, no euro iz džepa.

Radule
Gost
Radule

Kakva skupina lazi gluposti I zla

Bjeladin
Gost
Bjeladin

Pitaj djeda sto prije sta je bio i zasto je 1945 postao crnogorac ?

Maśa
Gost
Maśa

Moj je 1918 bio Crnogorac, i?

O čemu ovaj
Gost
O čemu ovaj

Onda je bio Srbin kao i svi Zelenasi i?

C G
Gost
C G

Što bi? Sad je srpska crkva? Reče li Risto prije dva dana da je crkva samo Hristova, ne bilo koje nacije? Koliko lažinjaju, ne mogu dva dana održati kontinuitet onogs što mlate!

Mitar
Gost
Mitar

CG” Kraljuuuuuuuu,u sre srca ubode jutros ove poSRBIjance iz Crne Gore 🙂
Cekamo odgovor ako ga budu imali 🙂

Sigma
Gost
Sigma

Kada je dolazio Milasin na vlast, pjevalo se Crna Gora i Srbija to je jedna familija, neznam zasto to nekome smeta? Crna Gora ima svoju drzavu, i u cemu je problen? Zaboravili ste dosta toga, i sada nekome drzite predavanje, a neznate ni ko ste ni sto ste. Isto kao Novak Kilibarda, mislio da je citav zivot Srbin, a on… Više »

Bjeladin
Gost
Bjeladin

I milo reče:
Djede mi je bio Srbin
I otac mi je bio Srbin
I ja sam bio Srbin
a sad mi kažu da sam 👾

Radosav72
Gost
Radosav72

Evo Steva ko za Steva pita !

Peruta
Gost
Peruta

Stevo i Ranko. Vrh. Imate li pismena čovjeka da komentariše?

Gile
Gost
Gile

Ako spc zeli da ispostuje tradiciju svoju,amfilohije bi zajedno sa irinejom trebali prvo do stambola da sultanu poljibe ruku pa dalje da kuju planove…

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Organizuje ovakve skupove kao i skup koji je bio u Kotoru podrške kosovu veoma lukavo u avgustu kada je vrhunac turističke sezone jer znaju da će biti prepuni skupovi zbog turista is Srbije I onda pokvareno to prikazuju kao podršku Herceg Novog ili Kotora.
Što ne organizuju u zimskom periodu da vidimo koliko bi ih bilo.

HERCEG Novi
Gost
HERCEG Novi

Zato sto su i Novljani i Kotorani tada po BGu i Novom S.

Bokelj
Gost
Bokelj

Druže, 90 % Novljana su Srbi, ne znam o čemu pričaš. To je činjenica jer HN nikad i nije bio dio CG. Nema ljutnje to je jednostavno tako. I ovo je humantarni kocert sa koga nije upucena nijedna ruzna rijec ni prema kome, posebno ne prema CG. To sto se pjevalo CG i SRB to je jedna familija, pa to… Više »

Titov grad
Gost
Titov grad

CPC nikad nece biti priznata, SPC ce da srbuje i tako ce biti dok postoji CG jer CG nema tu moc. Kad bolje razmislim CG ne moze da zabrani pusenje cigara u kaficima, a ne da uvede ovaj zakon za crkve. Ne sprdajte se

Pedja
Gost
Pedja

Vlast u CG iskljucivo treba da postuje svoj Ustav , a u skladu sa njim ako je potrebno i silu da primeni . USTAV i tacka .

Bjeladin
Gost
Bjeladin

Odvojena crkva od svetovne vlasti i od mafije

HERCEG Novi
Gost
HERCEG Novi

Tacno, a odje nema krsenja Ustava i tacka! Samo anti-srpske histerije koja treba po Ustavu da se suzbije silom!

Banja
Gost
Banja

Grad Herceg Novi u sekularnoj CG nema Slavu.
Slave Pravoslavci Slavu osnivača grada a Odluku SO HN da taj dan bude i Slava Grada he prije 15.god ukinuo Ustavni Sud CG. Provjerite ako be vjerujete.

ZETA MNE
Gost
ZETA MNE

A PUSTITE NAS VISE POPOVIIIII, IDITE MALO DO KNINA, PA ONDA U SLAVONIJU, PA U KOLIJEVKU SRPSTVA NA KOSOVO I METOHIJU, A NAS PUSTITE MOZDA MOZEMO I BEZ VAS. STO NAS VISE BRANITE PRIJE CETE NAS NAPUSTIT KAO SVE DO SAD.

Bokelj
Gost
Bokelj

Vas u Zetu niko ne dira. Ovo je Herceg Novi , gdje je 99 % gradjana uz MCP. Niko te nista ne pita.

mačor
Gost
mačor

Politikanstvo SPC,da li je plaćen porez na zaradu te provokacije ?

Gakomo
Gost
Gakomo

90 tih DPS daje lične za 10 000 srba iz Bosne jer su tada glasali za njih većina je ostala u HN

Arg
Gost
Arg

Tacno tako,samo treba naci nacin da se vrate u sumsku.

Bjeladin
Gost
Bjeladin

Osim onih deportiranih što im se strva ne zna

Radule
Gost
Radule

Na zalost tacno

HERCEG Novi
Gost
HERCEG Novi

Laz kao i vecina sto spinujete! 90% ih je poslo dalje i eventualno se vrati kada treba da glasa DPS eheheh

Novski
Gost
Novski

Nesto si permutovao! Te izbjeglice su uglavnom posle dalje po bijelom Svjetu, a kasnije je DPS dovlacio svoje glasace sa sjevera i davao licne karte.

Novljanin
Gost
Novljanin

@Gakomo Ajde ne mlati

Novljanin
Gost
Novljanin

Prije bih rekao da je toliko vas iz CG šljeglo u naš HN.

Send this to a friend