Politika

Spičanović i Novaković i zvanično potpredsjednici Opštine Bar

Na odluku predsednika opštine Bar Dušana Raičevića da za potpredsednike imenuje Tanju Spičanovića i Radomira Novakovića, Skupština opštine Bar danas je dala saglasnost.

Na trećoj sjednici Skupštine opštine Bar većinom glasova za potpredsjednike Opštine Bar su imenovani Taja Spičanović (DPS) i Radomir Novakovića (Biram Bar). Protiv njihovog imenovanja bila su tri opoziciona odbornika (Demokrate).

“Tanja Spičanović (37) je magistar socijologije, diplomirala na Filozofskom fakultetu u Nikšiću gdje je stekla i zvanje magistra. Radila je kao profesor u Gimnaziji Niko Rolović, zatim obavljala funkciju direktora Srednje ekonomske škole u Baru. Član je Društva sociologa Crne Gore, kazao je u obrazlaganju svoje odluke Raičević.

Prema riječima Raičevića, Novaković (45) je završio Višu ekonomsku školu na Univerzitetu u Nišu. U dosadašnjem radu bavio se preduzetništvom, osnivač je i vlasnik kompanije koja upravlja najvećim lancem prodavnica sportske opreme u Crnoj Gori, poslednje dvije godine obavljao je funkciju predsjednika SO Bar. Nagrađen je za najboljeg menadžera decenije jugoistočne i srednje Evrope koju dodjeljuje Evropska agencija za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija sa sjedištem u Sarajevu. Za filantropiju je dobio priznanje “Iskra”.

Spičanović i Novaković u izjavi za Jedro, zahvalili su se predsedniku Raičeviću na ukazanom povjerenju i prilici da obavljaju zaista odgovorne funkcije.

“Biću zadužena za sektor društvenih djelatnosti. S obzirom da dolazim iz resora prosvjete potrudiću se da se obrazovaje u Baru dodatno afirmiše uz dosadašnja zalaganja ministarstva prosvjete, samih škola, da bude podržan i od strane lokalne samouprave. Osim obrazovanja, fokus mog rada biće podsticaj preduzetništva. U razvoju malih i srednjih preduzeća vidimo šansu za smanjenje broja nezaposlenih u Baru. Smatram da je to dobar mehanizam da se pruži prilika ljudima i kroz projektne aktivnosti, korišćenje grantova da se otvori prostor za podsticaj razvoju preduzetništva, posebno ženskog preduzetništva”, kazala je Spičanović.

Novaković je istakao da je funkcija potpredsjednika za njega i obaveza, te da će se prema građanima Bara odnositi sa poštovanjem.

“Nadam se da će građani od toga imati benefite. Mi ćemo se truditi da uradimo nešto za građane. Ukoliko građani ne budu zadovoljni, znamo što nam je činiti”, kazao je Novaković.

Ističe da je pred opštinskim rukovodstvom veliki posao.

“Zato nam želim vjetar u leđa, kako bi rekli naši pomorci, i puno sreće u radu”, kazao je Novaković kome je prestao mandate odbornika, imenovanjem za potpredsednika opštine Bar. Iz partije Biram Bar umjesto Novakovića u odbornik će biti Stevo Novaković.

Send this to a friend