Politika

Spinovi srpskih medija zbog Rezolicije o genocidu u Srebrenici, Krivokapića i Bečića optužuju za izdaju

Dešavanja u Crnoj Gori su udarne vijesti u današnjim štapanim izdanjima srpskih medija. Gotovo su svi mediji u susjednoj državi osudili usvajanje Rezolicije o zabrani negiranja genocida u Srebrenici. Kao glavni “krivci” označenisu premijer Zdravko Krivokapić i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Neki od naslova u današnjim novinama u Srbiji su: “Najcrnji, najgori udar na Srbiju!-Milo, Krivokapić i Bečić zabili Srbima nož u leđa”, “Gori od Britanaca i Mila: Krivokapić i Bečić Srbima udarili žig genocidnih”; “Velika kriza vlasti u Crnoj Gori”; “Izdali braću Srbe-Pada Vlada u Crnoj Gori zbog Rezolucije o Srebrenici”; “Mala je Crna Gora koliki je Krivokapić izdajnik”; “Veleizdaja”; “Vlada Crne Gore u Milovom zagrljaju”, “Na pomolu novo zahlađenje odnosa Podgorice i Beograda”…

Kao i Demokrtaski front tako i političari i mediji spinuju da je ovom Rezolucijom srpski narod označen genocodnim. U tekstu Rezolucije jasno piše: “osuđuju se pokušaji pripisivanja odgovornosti ili krivice srpskom, bošnjačkom, hrvatskom ili bilo kojem drugom narodu za genocid, zločini protiv čovječnosti ili drugi zločini, jer odgovornost može biti isključivo individualna, a nijedan narod ne može biti označen kao genocidan ili zločinački”.

Objavljujemo tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici koju je usvojila Skupština Crne Gore:

Skupština Crne Gore:

1) najoštrije osuđuje genocid u Srebrenici;

2) potvrđuje da se genocid dogodio na tlu Evrope nakon Drugog svjetskog rata u kojem je stradalo preko 8.000 civila bošnjačke nacionalnosti;

3) osuđuje pokušaje pripisivanja odgovornosti ili krivice srpskom, bošnjačkom, hrvatskom ili bilo kojem drugom narodu za genocid, zločine protiv čovječnosti ili druge zločine, jer odgovornost može biti isključivo individualna, a nijedan narod ne može biti označen kao genocidan ili zločinački;

4) poziva nadležne institucije na primjenu pozitivnih propisa kada su u pitanju radnje i djela javnog negiranja postojanja ili umanjenja genocida u Srebrenici;

5) naglašava značaj i potrebu da se ustanovi 11. jul danom sjećanja na žrtve Srebrenice;

6) potvrđuje riješenost države Crne Gore, kandidata za članstvo u EU i punopravne članice NATO alijanse, da afirmiše vrijednosti mira i stabilnosti i multietničkog sklada;

7) poziva nadležne institucije na sprovođenje istraga i procesuiranja optuženih za genocid u Srebrenici, ratne zločine i zločine protiv čovječnosti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ĐurisicbankCler
Gost
ĐurisicbankCler

Nikad više predrag bulatovic. ….😂

ĐurisicbankCler
Gost
ĐurisicbankCler

Nikad više predrag bulatovic da nema đe malo jegulje. ……

AuAu
Gost
AuAu

Naslovi Vučićevih novina su u skladu sa njegovom politikom, odvratni, ali nije to ono što me brine. Užasna srbofobija se osjeća u komentarima na CDM-u, tačno ću povjerovati da su Srbi bili ugroženi u CG dok nijesu došli na vlast. Ovolika mržnja prema jednom narodu se nije iskazivala ni u nacističkoj Njemačkoj prema Jevrejima, koliko na ovom portalu prema srbima.… Više »

Mitar
Gost
Mitar

Bas obrnuto !!!!! Vase komentare pustaju dje nas vrijedjate a nase blokiraju i kad su normalni!!!

Milisav
Gost
Milisav

Na osnovu kojeg dokaza Skupstina CG potvrdjuje da se dogodio genocid u Srebrenici?

ĐurisicbankCler
Gost
ĐurisicbankCler

Da je vjecna crna gora.

Crnogorski
Gost
Crnogorski

Inace, i kralj Nikola nas je bio zaludjen nekakvim srpstvom vaskolikim te je u mladosti pisao “onamo namo” i slicne stvari, no je imao srece da dozivi starost i da uvidi vremenom u kakvoj zabludi je bio i sa kim zelio bratsvo… duboko vjerujrm da je Petar || Pettovic- Njegos imao tu srecu da pozivi duze da bi i on… Više »

Nikola strašni
Gost
Nikola strašni

Neka je vječna Crna Gora!

Ćokio
Gost
Ćokio

Ako su srbi “nebeski narod” moraju da shvate jednom za vazda da su Crnogorci MUNJE NEBESKE!! Nema sale sa nama i nikada je nije moglo bit, to svako ko se drzne da i pomisli treba da zna… 🇲🇪❤🇲🇪❤🇲🇪❤🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Crnogorski
Gost
Crnogorski

Ko misli da je Vucicu u interesu da u Crnoj Gori na vlasti bude neka prosrpska vlada, grdno se vara… postoje mnogi razlozi za to, jedan od njih je sto mu se iz ruku izbija ta njemu omiljena agenda zastitnika svih Srba ma gdje bili… Ovo je jedan od najvidljivijih razloga.. Ima i onih manje vidljivih no, o njima neki… Više »

sds
Gost
sds

Najbolji dokaz da nismo jedan isti narod.

Vasojević
Gost
Vasojević

Srbe je najbolje opisao KOČA POPOVIĆ.

Dada
Gost
Dada

Kad će Srbija shvatiti da je Crna Gora druga država i članica Nato pakta,koji je njima vrag više

Marin
Gost
Marin

Shvaćaju li Crnogorci sa kim su živjeli i ratovali. Sram me je

Gagi
Gost
Gagi

A jadni “nebeski”u cijelom svijetu ih “cijene”kao ona plemena Urundi-Burundi,žao mi je poštenog Srpskog življa,a njihove kolovodje ovo i zaslužuju.

Hogar
Gost
Hogar

Ako vas iz Srbije optužuju za izdaju to je znak da ste na dobrom putu.. #ipak,ne vjerujem ni Bečiću ni Krivokapiću..teško je zaboraviti na kojem su talasu osvojili vlast i sve izjave,dešavanja,a tek će da zabrljaju sa imovinom i okupatorskom SPC.

Mila
Gost
Mila

Crnoj Gori niko u svijetu ne zabada noz u ledja osim Srbija. CG samo osudjuje nedjela koja je osudio cijeli svijet, pa neka se Srbija obrusi na ostatak svijeta a ne samo na CG. Vucic je zaboravio da je isao da se izvinu i pokloni zrtvama genocida u Srebrenici. Ali, nije on Vili Brant.

Lim&Ibar
Gost
Lim&Ibar

Mala ali VELIKA država CRNA GORA pokorila ,,srpski SVET ,kod nas su padali i veće ZVJERI od Velikosrpskog zla.

Edw
Gost
Edw

Oni samo zamjeraju što ispade da su genocidni narod. A zlocinacki bi im bilo ok.

Mrgud
Gost
Mrgud

To su tabloidi pod kontrolom Vučića. On drži sve medije i ispira mozak građanima Srbije.

ProBono
Gost
ProBono

List Danas nije,i oni imaju korektan naslov.

Jedan Hrvat
Gost
Jedan Hrvat

Srbi jesu garantirano takav narod da mogu svima bi sve uzeli,to pokazuju svuda zadnjih 100 god,boli vas bas uvo sta pišu ,samo opušteno,laganini uživajte ,pozdrav za Montenegro

🤣😂🤣😂😃😂🤗
Gost
🤣😂🤣😂😃😂🤗

Ti si Hrvat ka ja
🤣🤣🤣🤣

Milan
Gost
Milan

A,bas sve te novine su sjajne.Oni psuju svoj narod u Srbiji,a ne Crnogorce.Srbijanci dokaz koliko su bolesni.Nema naslovnih strana,da ste izgubili Kosovo,nego prebacate loptu na Crnu Goru,ali mi jesmo mala zemlja,ali hrabra i postena.DA JE VJEČNA CRNA GORA🇲🇪💪🇲🇪💪🇲🇪💪🇲🇪

Darina
Gost
Darina

Ko je pobio one nedužne ljude u Srebrrnici? Odgovor: predstavnici srpskog naroda po naredbi srpskih vojnih zapovjednika. Ako je to laž izvinjavam se Vučiću.

Utisak
Gost
Utisak

Sta bi ovo sa Lukasom?

Beharovic serif
Gost
Beharovic serif

RECENO JE da nece biti srpske sparte ??? Vucicu ostace ti samo beogradski PASALUK ??? Sacekaj

Vidiš ti to
Gost
Vidiš ti to

Samo što ne reču: ,,Mi vam dali pare da izdate, a vi tako”.

Lavica
Gost
Lavica

Briši briši 😀😀😀😀

Project ODIN
Gost
Project ODIN

Da se razumijemo Vi tamo… Vi ste Srbija mi Crna Gora, kakvi god da su, odavde su, a istrazite malo da li Vam Vučke ima Albanske krvi… Ćao, ovo je MONTENEGRO !!!

Lavica
Gost
Lavica

Jutros nema komentara neki da pušte mora da u smjeni nekii DF😀😀😀😀😀 CDM najčitaniji i tri komentara od jutros niste mi pustili.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Mora da su se i ovdje hinjski uvalili kao svudje,pacovcici.

Beharovic serif
Gost
Beharovic serif

Bravo krivokapicu i becicu svaka cast ? Srbija se JOS uvjek mjesa ZABADA nosinu de joj mjesto NIJE ?

Lavica
Gost
Lavica

Oni nemaju drugi posao nego da lažu i da šire mržnju po čitavom svijetu. Kome briga za njihove medije.😀😀😀😀😀😀😀😀😀

timo
Gost
timo

Je li clan 3 u izglasanoj rezoluciji?

Davor
Gost
Davor

Ahahahaha. Sto je bilo srbijanci, boli istina…?

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Pobjedu i srpske medije ne citam vec nekolike decenije !

oooo
Gost
oooo

Ma kakve veze imamo mi sa ovom drzavom da bi mi njih izdali?????

Garfild
Gost
Garfild

Kakva im je vlast, mediji su još i dobri.

Milica
Gost
Milica

Pa.ovakvim.spinovima za brave su i dosli na vlast. Sad neka vide kako to izgleda.na svojoj kozi. Oci povadili..

Send this to a friend