Politika

Srpski REM: Pink M, Happy i RTS ne vode kampanju protiv Crne Gore

Ne smatra Regulatorno tijelo za elektronske medije Srbije da su HAPPY, PINK M i RTS prekršili članove Direktive o audio-vizuelnim medijskim uslugama i Konvenciji o prekograničnoj televiziji, učestvujući u svojevrsnoj anticrnogorskoj medijskoj politici na koju se Savjet Agencije za elektronske medije Crne Gore žalio. Te televizije su u nezapamćenoj anticrnogorskoj histeriji nakon usvajanja Zakona o alobodi vjeroispovijesti satanizovale kako Crnu Goru, tako i njenog predsjednika i premijera, javlja Nova M.

<<<Agencija za elektronske medije demantuje navode CDT-a<<<

“Regulatorno tijelo iz Srbije nas je obavijestilo da oni nisu saglasni sa našim mišljenjem da je došlo do kršenja ovih članova ovih međunarodnih dokumenata, tako da će Savjet AEM-a uskoro održati sastanak povodom dopisa koji je stigao od REM-a”, naveo je predsjednik Savjeta Ranko Vujović.

Srpska medijska histerija u međuvremenu ne staje.

Posljednja u nizu lažnih vijesti objavljena je u pojedinim srpskim medijima i tabloidima u kojoj se navodi da su u Crnoj Gori na ulicama oklopna vozila po direktivama NATO-a i da je navodno vanredno stanje. Tu informaciju odmah su demantovali iz Uprave policije, a predsjednik Savjeta AEM-a u izjavu za Novu M još jednom apeluje na crnogorske medije da budu obazrivi prilikom objavljivanja informacija.

“Da se uzdrže od objavljivanja lažnih vijesti, odnosno da provjere sve vijesti prije nego objave i da se posebno u ovim vremenima drže što striktnije profesionalnih standarda u novinarstvu”, poručuje Vujović.

<<<Nečuvena izjava Lončara: Gledam da Crnogorci ne rade u našem zdravstvu, ne znaju ni srpski<<<

Podsjetimo, prospski portali IN4S i Borba objavili su lažnu vijest o navodnoj eksploziji u Vili Gorica nedavno, navodeći da je moguće da je posrijedi pokušaj diverzije. Tada su zbog izazivanja panike uhapšeni urednici tih medija Gojko Raičević i Dražen Živković, koji su kasnije pušteni da se brane sa slobode.

Prije toga uhapšena je urednica crnogorskog portala Fos, zbog objavljivanja lažne informacije o tome kako je, navodno, specijalna jedinica kosovske policije ROSU angažovana da obezbjeđuje skup u Podgorici, na Badnji dan.

Tu informaciju urednici Fos-a, kako su pisali mediji, dostavio je ministar savjetnik u Ambasadi Srbije u Podgorici Ljubiša Milanović, zbog čega mu je Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore zabranilo ulazak u državne institucije Crne Gore i kontakte sa službenicima tih institucija.

Jedan od posljednjih primjera nezapamćene anticrnogorske medijske histerije predvođene srpskim tabloidima je Kurir, koji je u jednoj karti ovog dijela Evrope Crnu Goru nečuveno prisajedinio Srbiji, što je veći dio javnosti ocijenio kao namjernu provokaciju, u istorijski osjetljivom trenutku.

Srpskim tabloidima se u anticrnogorskoj histeriji prodružuju i visoki zvaničnici poput Ivice Dačića, Nikole Selakovića, Aleksandra Vulina i mnogih drugih.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
vjecna da je
Gost
vjecna da je

laz osnov srpskog opstajanja …..gadluk sto pisu i neka im bog vrati kako istinu pisali

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

U uredništvu gorepomenutog lista kurir radi sin željka ivanovića. Ući momčić zanat ili je oficir za vezu. Slatko baš.

Sonja
Gost
Sonja

Odmah zabraniti emitovanje u CG

Ivo
Gost
Ivo

Zamracite im ekrane imate pravo na to.

Darko
Gost
Darko

Dosta nam je rijalitija i i cece i veljka po cijeli dan

Mr. Perfect
Gost
Mr. Perfect

Nismo ništa drugo ni očekivali od sRbskog REM-a. Jednostavno, zabraniti emitovanje u CG.

Bojan
Gost
Bojan

Pa i ne vode. To je njihova redovna aktivnost.

marius
Gost
marius

Pošto su vas odbili, ka što je bilo i za očekivat, pokupite sve one laži i bljuvotinje što su o nama pisali, pa pošaljite na neku mjerodavnu EU adresu. Radite nešto u korist države Crne Gore. Ne sedite sve dzabe, i čekajte da bude plata.

Mirko
Gost
Mirko

Kako da ne…

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Те телевизије систематски заглупљују тамношње становништво.

Emilija
Gost
Emilija

Pa i kod nas dobar dio nije imun na glupost …bas im se primilo.

Send this to a friend