Politika

Srzentić osudila napad na Nikčević i ekipu Vijesti: Počinioci moraju biti oštro kažnjeni

Tamara Srzentić

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, oštro osuđuje napad na ekipu Televizije Vijesti koji se danas dogodio na Cetinju prilikom izvršavanja radnog zadatka. Takođe, oštro osuđuje i vrijeđanje novinarke Tamare Nikčević u Risnu, saopšteno je iz Ministarstva.

Ona poziva sve građanke i građane da poštuju slobodu govora i omoguće predstavnicima medija slobodan rad, bez obzira da li su saglasni sa uređivačkom politikom medija za koje oni izvještavaju.

„Odgovor države na verbalne i fizičke napade na predstavnike i predstavnice medija mora biti brz, a počinioci moraju biti oštro sankcionisani. U komunikaciji sa nadležnim organima informisana sam da su pokrenuti procesi rasvjetljavanja današnjih nemilih događaja. Sloboda medija je najveći imperativ i prioritet ove Vlade i svi novinari, novinarke i medijski radnici imaju punu podršku da izvještavaju o svim temama od značaja za građane i dalji razvoj Crne Gore“, ocijenila je Srzentić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CG Vincerà
Gost
CG Vincerà

Da nije bilo napada na novinare Vijesti, napad na Tamaru ne bi bio pomenut. Sramota!

Djomaa
Gost
Djomaa

Oštro? Misliš li ti jadna dolazit na Cetinje?

Luka
Gost
Luka

Jedina normalna osoba u sadasnjoj Vladi. Svaka cast ministarka!

Mihaela
Gost
Mihaela

Vijesti napravile cirkus po običaju. I to su slagali.

Helsinki
Gost
Helsinki

Oštro kazniti za ono na Cetinju, a ne kazniti paljenje transparenata?

Sara
Gost
Sara

Tebe je vise do Vijesti..Tamara je bila za vas sporedna..jel tako Srzenticka..da ste posteni..ne bi stali i radili sa klerofasistickom vladom.

Hogar
Gost
Hogar

Logično,Saro 👍

Send this to a friend