Politika

Šta bi Orav rekao da je Škrelja prijetio taksisti?

Aivo Orav

Evropski zvaničnici gotovo svakodnevno drže slovo o ponašanju, demokratiji, poštovanju ljudskih prava kao temeljnim vrijednostima čovječanstva. Tako je godinama, često i zaprijete da ne bude li se to poštovalo, Crna Gorua može biti zaustavljena na putu ka EU. Ali ponekad oni njihovi nastupi u javnosti, kao i njihove tvrdnje nisu evropske. Mnogi u Crnoj Gori ostali su zatečeni nedavnom izjavom šefa Delegacije EU u Crnoj Gori Aiva Orava, koji je, kada mu se predsjednik skupštinskog Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja požalio da mu je takstista prijetio smrću, poručio da je to “rizik struke”.

<<<Škrelji prijetio taksista, Orav mu kazao da su napadi rizik poslaničkog posla<<<

<<<Škrelja očekivao da će Orav osuditi napad<<<

Pitanje je šta bi Orav uradio ili rekao da je, kojim slučajem situacija bila drugačija, pa da je Škrelja bio taj koji prijeti. Da li bi Orav takstisti rekao da je to rizik struke?.

Izjavom Aiva Orava neprijatno su iznenađeni i neki sagovornici CdM-a.

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović za CdM kaže da je, bez obzira što političari trebaju imati povećan prag trpeljivosti, zatečen i neprijatno iznenađen izjavom šefa delegacije EU u Crnoj Gori, Orava u odnosu na žalbu poslanika Škrelje.

“Ljudska prava i građanske slobode svih, pa i političara, nekad ne spadaju pod jurisdikciju zakonodavstva već ostaju kao prirodna prava iznad pisanih prava i kao takva moraju se poštovati”, rekao je Popović.

Funkcioner Dekokratske partije socijalista Nikola Gegaj jasno poručuje da je posao poslanika veoma odgovoran, a poslanici u kontinutetu, od strane onih koji ne misle kao oni, izloženi vrijeđanju, ružnim komentarima.

“Pa i lično sam, i to javno, sa gospodinom Škreljom izvrijeđan toliko, da mi je i mučno komentarisati. I to samo zbog toga što smo kao ljudi, pa onda i kao političari građanski profilisani i orjentisani. Očigledno da nekome to smeta u Crnoj Gori. Na sreću ta grupacija je bila i ostala u manjini”, jasan je Gegaj.

On nije želio posebno da komentariše to što je Orav rekao Škrelji. Ipak, imao je poruku nakon svega što se dogodilo.

“Ne želim da komentarišem šefa delegacije EU u Crnoj Gori, ali ću reći sljedeće: da je kojim slučajem Škrelja na isti način uzvratio taksisti, serijal bi se napravio od toga. Škrelja bi bio na meti novinara, političara, civilnog sektora,pa i same EU. Ovako…”, naglasio je Gegaj za CdM.

Član Predsjedništva Pokreta za promjene Nikola Bajčetić ima drugačije viđenje ove situacije.

“Ako je Luiđ Škrelja u Crnoj Gori ugrožen, i tako se predstavlja, pa šta onda da kažemo za naše lidere i funkcionere koji su često meta napada i prolaze raznorazne torture od institucija ovog sistema”, ističe Bajčetić za CdM.

On kaže da smo svjedoci da živimo u vremenu kada javno izgovorena riječ ima veliku težinu i često ista može koštati pojejedine čak i zovota.

“To je nažalost zasluga ovog i ovakvog sistema koji je kreirao upravo DPS. Ako govorimo o ugroženosti funkcionera DPS, onda to mora imati potpuno drugačiju dimenziju, od ove redovne pojave, gdje često imamo napade na opozicione lidere i funkcionere, novinare i sve ostale koji se drznu da javno kritikuju ovaj režim. A ovo iz razloga što to dalje znači da predstavnici DPS-a u Cenoj Gori i u ovakvom sistemu koji su oni kreirali, mogu jedino imati neku eventualnu prijetnju od svojih “partnera” sa kojima stvaraju nelegalno enormni kapital a koji često imaju kriminalne biografije, pa stoga tijesno sarađuju sa rezimom”, ističe Bajčetić.

Predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja doživio je prije nekoliko dana ozbiljnu prijetnju kada mu je u u centru Podgorice, na pješačkom prijelazu, put prepriječio, za sada neidentifikovani taksista i rekao: “Tebe za dobro naroda treba zgazit!”

Ovo nije prvi put da se prijeti poslanicima. 2016. godine je na društvenoj mreži objavljena fotografija Škrelje, Gegaja i Halila Dukovića, sa omčom oko vrata na kojoj je pisalo:

“Obavještavamo sve Albance da su izdajnici sa slike tragično izgubili život i da će se sahrana obaviti na Čepurcima 8. marta. A nakon sahrane ove đubradi zabavljače vas svi slavuji Malesije sa pjesmom i igrama u centru Tuzi”, glasila je uznemirujuća poruka.

I tada je izostala reakcija EU.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Komsho
Gost
Komsho

Rece mi danas jedan taxista, ne upamtih auto i boju, da sve dps- ovce, cijeni jednako koliko i Skrelju, sto me uvrijedi u trenutku a nije mi jasno zasto. Sta ne valja Skrelja ili dps ?

Backo
Gost
Backo

Skrelja je realno prvi covjek u Crnoj Gori. Poslije njega idu Milo, pa Simovic, pa Gvozdenovic, pa Boskovic pa ostali.

Garbin
Gost
Garbin

A vjerovatno isto bi rekao, zamislite covjek dosao u zvanicnu posjetu i poslanik mu se zali na taksistu da mu dobaca😀 Knezevic bi se zalio majci 😀 Sprdnje kod nas valjda, potpuno mu je nrmalno odgovorio, javna funkcija nosi i takve stvari, kao svuda u svijetu

Sasha
Gost
Sasha

A,sad ne valja Evropa.Kad se takne u ”gospodu povlascene”,ne valja,a kad se udara po narodu,e onda je,tako to treba tako je u Evropi.Taman neka je ovo ovako bilo,neka narod vidi,ko su i sta su ”gospoda povlasteni”.
Sto davno rece jedan,slican njima ”Posle mene,makar potop!!!”

Crnogorac ( ♡ )
Gost
Crnogorac ( ♡ )

Vao ovi placenici iz Evrope sto nam pamet siju ka pirinac. Vidi se da su ih nevladine sa opozicijom podmirili da pricaju a i sami u tu pricu nevjeruju . A sto vi njih nepitaste kako se u njinim zemljama to radi . Jadi jadovi

Zapata
Gost
Zapata

Ha😋ha sad bi Prava trebao da brani Skrelju ili Pipina ili Sveta …daj smanjite dozivljaj. Sto Skrelju ide pjeske da nije prodao ekipa.

Pravd
Gost
Pravd

Trebalo bi da na referendum izglasamo da u tv prenosu ispitujemo politicare na poligrafu

Bata Gašić
Gost
Bata Gašić

Opet Miraš Dušević, moj omiljeni novinar, najprofesionalniji kojeg je Crna Gora ikad imala i ima.

ron.de.jeremy
Gost
ron.de.jeremy

Koji je to taksi da ga ne zovem više

Taksista
Gost
Taksista

Orav ima vožnju džabe za ovu izjavu.

Garbin
Gost
Garbin

Hahahahahahaa

Babakaj
Gost
Babakaj

Boli briga Orava i ostale ‘evropljane’ za ljudska prava, tu su da budu pioni koji eto katkad kazu nesto i uzimaju ogromne plate iz evropskih fondova. Ada sto ste mislili? Oni su ljudi bez briga koji zive zasticeni kao bijeli medjedi i boli ih papak za ostale. Ne znaju oni sto je muka.

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Ovak nema pojma: ni ko je takista ni tablice…. kakva budalastina!

Nadezda
Gost
Nadezda

A možda je i izmislio, da testira Prava.

Vesna
Gost
Vesna

Ne preti se onima koji izazivaju postovanje.

KOKTSKI
Gost
KOKTSKI

podnsete ostavku i niko vas ne dira…
aaaa no se treba odreci benifita ha ha ha

100%
Gost
100%

Nije problem sta oni pricaju, problem smo mi koji ih slusamo kao budale

Mne
Gost
Mne

A sto je ovo, ka’ djeca! Samo cmizdre ovima iz EU, nije ni cudo sto je Tramp rekao za ovog naseg da je whiney bitch

BG-PG
Gost
BG-PG

Pa ne može jedan albanac da prijeti nikome u CG,prema tome glupo pitanje….

Zaki
Gost
Zaki

Tutu nama kako je štreknuo. Luidji izidi malo medju narod da oslusnes stvarno stanje u drustvu. Zalosno je sto je narod doveden u takvo siromastvo da glasa za vrecu brasna i pastetu. Ne vidi se iz blindiranog crnog mercedesa sa tamnim staklima kako narod zivi.

Mirko budvanski
Gost
Mirko budvanski

Škrelja nije podnio krivičnu prijavu, nije vidio registraciju, ne zna koje su boje na taksiju…! Zna li makar šta je pio taj dan?

Zabjelo je majk
Gost
Zabjelo je majk

Sto se cini od ugrozenih Skrijelja. Neka vodi onoga sa Konika. Mirase bi li pisao ovako da je Pipuna ko ispljuva? Ne znam sto ocekujete bez da vas narod pljuje sto ste uradili od drzave

123
Gost
123

Grevote

Sakes
Gost
Sakes

Kako ih je pospremio orav kao malu djecu

Kurcio Malapart
Gost
Kurcio Malapart

Moje je misljenje da Skrelja ne govori istinu.Da se ovaj dogadjaj stvarno odigrao isti bi sekund podnio prijavu koja bi rezultirala privodjenjem navodnog taksiste.Ovo je kao u filmovima bio je crnac visok izmedju 175 cm i 185 cm.

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

“na pješačkom prijelazu, put prepriječio, za sada neidentifikovani taksista”- otkuda istovremeno na prelazu Škrelja i taksista? Možda je neko prelazio na crveno?

Toni
Gost
Toni

Iskreno bi mi smetalo to sto neka sofercina napada naseg Ljuba, ali mi se poslije ove tirade smucilo na taj dogadjaj i makanju sto se osjetio ugrozenim. Je li ga bilo strah da se ne utopi kad se glupirao u bazenu Keljmendija, ili kod koga je vec ono gostovao?

E viva
Gost
E viva

Rekao bi,,Vidi Skrelja,kako te nije sramota da prijetis taksisti,,.I dodao,,Znas li ti Skrelja da su taksisti najvazni za razvoj drustva,,?Eeeeeee.

Roro
Gost
Roro

Škrelja se kupao u bazen Safeta Kalića.Vi kao da pišete o nevinoj mladoj a ne o Škelji!!!Taxsista se malo posprdao sa njim…

Middle Finger
Gost
Middle Finger

Ajde dja’ole sto ste zapjenili? Vidite li da je taxista Oravov sura! Ada nece da kad dodje doma zena da mu graje zbog Skrelje!

Odbor
Gost
Odbor

Sigurno, da bi mu rekao da je potpu o neprimjerno ponasanje za jednu javnu licnost i uz to poslanika. Treba praviti razliku izmedju taksiste i poslanika ! Orav je bio potpuno u pravu za ono sto je rekao i znao bi sto da kaze i u toj obrnutoj situaciji. Sto novinar hoce da saopsti ? Poslanik uziva i poslanicki imunitet… Više »

Send this to a friend