Politika

Šta kaže MUP: Da li više od 900 građana krši zakon?

Zoran Miljanić

Nakon što se na društvenim mrežama pojavio spisak koji je dostavljen i medijima, a na kojem je više od 900 imena onih koji imaju pravo glasa u Nikšiću, a navodno imaju dvojno državljanstvo, te su upisani u birački spisak Srbije, CdM se obratio Ministarstvu unutrašnjih poslova, sa pitanjem da li su nešto preduzeli po ovom pitanju, kao i da li imaju neka konkretna saznanja?

Državni sekretar MUP-a Zoran Miljanić za CdM je kazao da oni nemaju mogućnost zvaničnog uvida u birački spisak druge države, te da ne mogu provjeriti tačnost navoda da se ova lica nalaze u biračkom spisku u Srbiji. Napominje da, ukoliko je neki građanin upisan u birački spisak druge države, a glasa u Crnoj Gori, time krši zakon.

“U slučaju da se, na zakonom propisan način, utvrdi na osnovu činjenica i dokaza, da neki građanin  glasa u drugoj državi, preduzeće se mjere, shodno zakonu, odnosno, izbrisaće se iz biračkog spiska”, jasan je on. 

Miljanić pojašnjava da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, u skladu sa svojim ovlašćenjima, sprovelo sve mjere provjere, u cilju ažuriranja biračkog spiska.

“Podsjećamo da je birački spisak zaključen, a da je broj birača u biračkom spisku za lokalne izbore u opštini Nikšić na dan 03.03.2021. godine  58.833”, naveo je on. 

Uvid u birački spisak, kako ističe, birač može ostvariti lično, na šalterima Područne jedinice za upravne poslove, državljanstvo i strance Nikšić, svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) u terminu od 08 do 14 h, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš).

“Birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me. Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa. Numeričko tabelarni prikaz podataka o promjenama nastalim u zaključenom biračkom spisku u opštini Nikšić u odnosu na birački spisak po kome su održani prethodni izbori dostupan je na sajtu MUP-a, na linku https://mup.gov.me/vijesti/239773/Saopstenje-za-javnost.html“, naglasio je Miljanič. 

M.Dušević

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Todorina
Gost
Todorina

Uvezeni DPS-ovci, šta nije jasno?

Simo
Gost
Simo

Jednostavno, svi koji krše zakon i dođu da glasaju a nalaze se u biračkom spisku Srbije treba da dobiju krivičnu prijavu. Ne znam što svi samo nešto pričaju. Treba preduzeti sve moguće mjere da im nikad više ne padne na pamet.

buducnost
Gost
buducnost

Milo krši zakon evo već 30 godina!

bokeljka
Gost
bokeljka

NEKA BUDE DA TI CIJELI ZIVOT SAMO MILO BUDE U GLAVI.

Soko
Gost
Soko

Da,da!Prvo da glasaju!Posluje izbora ćete utvrditi!
Kao ustavnost Zakona o sl9vodi vjeroispovijesti!
Šta se čini?
Granice su otvorene!Navalite!
Ne još dugo!

PRAVDA
Gost
PRAVDA

E šta radi DPS. Na svaki način žele da pokradu izbore, ali nema šanse. Narod je odlučio i narod želi budućnost, a ne prošlost.

NIKSIC
Gost
NIKSIC

Ne mlati ! Ovo je sadasnja vlast dozvolila!

Sila
Gost
Sila

Potiv svih ce biti podignute krivicne prijave. Pa neka izvole…

XXL
Gost
XXL

Izračunali da im treba toliko za “srpski svet”

Niksa
Gost
Niksa

Biracki spisak je zakljucen, ti ljudi mogu da glasaju.

Valter
Gost
Valter

Svima oduzeti drzavljanstva!

Mugambe
Gost
Mugambe

Čekaj malo…
Zar se po zakonu o državljanstvu mogu imati dva državljanstva

Kakve veze ima da li ce se utvrditi glasanje

Komentator
Gost
Komentator

Možda spavaju, neka.

Send this to a friend