Politika

Stanić: Krivokapićevo izvinjenje zbog nepoštovanja mjera bilo neiskreno

Mirko Stanić

Dok još 58 familija oplakuje svoje najmilije koje su izgubili usljed korona virusa samo ove nedjelje, premijer i članovi njegovog kabineta pokazuju da im javno zdravlje, mjere koje propisuju i briga za ljudske živote ne znače ništa, saopštio je portparol SDP, Mirko Stanić.

“Izveli su vojsku na ulice, da pazi na poštovanje mjere, pola države ne smije poći do obližnjeg grada, hiljade radnih mjesta su pred gašenjem zbog zabrane rada, ali to Zdravku Krivokapiću ne smeta da pokaže kako je iznad svih ostalih građana”, navodi u saopštenju.

Kako Stanić ističe, odlazak na sahranu episkopa iz susjedne države bez poštovanja mjera, iznova pokazuje da premijer Krivokapić nije bio iskren kad se prethodnih puta izvinjavao što krši mjere koje propisuju institucije Vlade koju vodi i koje prvi čovjek izvršne vlasti iznova izvgrava ruglu.

“Premijeru Krivokapiću, očigledno ste bili neiksreni kad ste se izvinjavali zbog nepoštovanja mjera, a danas pokazujete da smatrate građane Crne Gore intelektualno inferiornim, jer mislite da će vam uz još jedno izvinjenje sve proći. Neće i ne smije! Jer ovo više nije pitanje politike, nego elementarnog morala i osjećanja lične i porodićne časti i obraza. Do danas ste pokazali da ne držite riječ, ni kad ste rekli da ćete raditi javno, ni kad ste rekli da neće biti partijskog zapošljavanja, ni kad ste obećali budžet do kraja prošle godine, ni kad ste tvrdili da će se Vlada izboriti sa virusom. Danas pokazujete da nijeste u stanju održati elementarno obećanje da ćete poštovati mjere koje Vlada na čijem ste čelu propisuje građanima, koji plaćaju kazne ukoliko se ponašaju kao Vi”, rekao je Stanić.

Napominje da je premijer nije dostojan funkcije koju obavlja i traži hitno povlačenje kako bi se neko drugi pokušao izboriti sa najvećom zdravstvenom krizom u našim životima, na trijezan i odgovoran način.

“Dok kršite mjere, gasite kompanije, ostavljate ljude bez novca da prehrane porodicu, a naš zdravstveni sistem je pred pucanjem sa iscrpljenim ljekarima i medicinskim osobljem – za danas je Vašoj vlasti najbitnije bilo otpuštanje sa posla uglednog doktora Nebojše Kavarića. Poslije 32 godine rada u javnom zdravstvenom sistemu, otpuštate ljekara koji je do juče vodio najveći sistem primarne zaštite u Crnoj Gori, dok istovremno raspisujete oglase za ložače, servirke i domare u zdravstvenom sistemu. Progonite ljekare, da bi primali partijske aktiviste, dok se o građanima brine sve manje i manje stručnih ljudi. I ako je od vlasti koju Vi vodite – previše je!”, zaključio je portparol SDP-a.

Send this to a friend