Politika

Stanković odgovorio Bečiću: Istražuje se slučaj u HN

Demokratska Crna Gora saopštila je da je Vrhovno državno tužilaštvo naložilo hitno preduzimanje neophodnih radnji u predmetu u vezi sa pismom koje je dostavljeno građanima Herceg Novog a u kom se, kako tvrde Demokrate, iznose neistine na račun te partije.

Lider Demokrata, Aleksa Bečić pozvao je u srijedu vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da hitno obezbijedi okončanje istrage i pokrene krivično gonjenje protiv osoba koje su građanima Herceg Novog dostavile pismo u kojem se, kako je naveo, iznose neistine na račun te partije.

“Demokratska Crna Gora informiše javnost da smo danas od Vrhovnog državnog tužilaštva, preko državne tužiteljke Sonje Bošković, obaviješteni da je ovo tužilaštvo, postupajući po Urgenciji predsjednika Demokrata, a u vezi sa pismom monstruozne sadržine koje je distribuirano u susret novskim izborima, naložilo hitno preduzimanje neophodnih radnji u konkretnoj krivičnopravnoj stvari“, kazale su Demokrate.

Današnje obavještenje tužilaštva da je naložilo hitno postupanje u tom predmetu ih ohrabruje.

“Ali ni u kom slučaju ne zadovoljava, „ok u konačnom ne budemo imali pronađene i sankcionisane autore, nalogodavce i izvršioce ovog sramnog čina. Demokratska Crna Gora će budno i sa pojačanom pažnjom pratiti sve aktivnosti tužilaštva u vezi sa tim slučajem”, poručili su oni.

Send this to a friend