Politika

Stanovčić: Godina u službi građana Kotora

Tatjana Tanja Stanovčić

Prije samo godinu dana, grad Kotor je bio na prekretnici. Za nama su bile dvije i po godine iznurivanja, zloupotrebe, političke i institucionalne nestabilnosti i diletantskog odnosa prema gradu i građanima. Pred nama su bile dvije mogućnosti – da dopustimo da nastave sa urušavanjem svih vrijednosti našeg grada ili da odlučno preuzmemo kormilo, saopštila je danas predsjednica Opštinskog odbora DPS Kotor Tatjana Stanovčić.

“U julu 2019, bez galame, populizma i sujete DPS je preuzeo vlast u Kotoru i samim tim veliku odgovornost. Zatečeno stanje u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima najbolje znaju zaposleni. Rasulo, javašluk, nemar ostavili su snažne posledice, sa kojima smo odlučili da se borimo”, navela je Stanovčić.

Kako je dodala, poslu se prišlo odgovorno, domaćinski, onako kako Kotor zaslužuje i kako Kotorani samo znaju.

“Postavili smo jasan cilj – da se grad stabilizuje. Da se građanima stave na raspolaganje svi javni servisi u nadležnosti lokalne vlasti. Da se uvede konačno red u lokalni Parlament, koji je mjesecima funkcionisao u stečaju”, podsjetila je predsjednica lokalnog odbora DPS.

Za relativno kratko vrijeme, naglasila je, uz posvećenost i odgovornost svih nadležnih, održane su sve zaostale sjednice Skupštine i usvojeni su svi razvojni planovi i strategije.

“Godinu za nama nijesmo doživjeli kao godinu naše vlasti, već kao jednu značajnu i dinamičnu godinu Kotora, godinu građana Kotora, bez podjela. Godinu razvoja, izgradnje i uređenja grada. Građani su jasno uočili da je ovo bila godina mnogobrojnih planiranih, započetih i dovršenih projekata od vitalne važnosti za svakodnevno funkcionisanje našeg grada i svih nas”, istakla je Stanovčić.

Rad i bezuslovna predanost se, prema njenim riječima, osjećaju i vide.

“Naši prethodnici su političkim revanšizmom zavadili grad, da bi se na kraju i sami među sobom zavadili. Danas se postavlja pitanje kako bi oni, u vrijeme zdravstveno-ekonomskih izazova djelovali na vlasti? I još gore – kako bi Kotor preživio istovremeno dvije pošasti – Covid 19 i njihov amaterizam i pohlepu. Danas, nakon godinu dana, spremni smo za nove izazove. Grad je postavljen na stabilnim temeljima posvećenosti, znanja i spremnosti da u narednom periodu odgovorimo izazovima i potrebama na način na koji to Kotor zaslužuje”, zaključila je Stanovčić.

Send this to a friend