Politika

Stanovčić: Kotorski DPS će pokazati da je zavrijedio da bude na vlasti

Planovi DPS-a su ambiciozni, a uslijediće određene organizacione promjene koje će unaprijediti rad Opštinskog odbora DPS Kotor i kompletnih partijskih organa, kazala je za Skala radio Tatjana Stanovčić, nova predsjednica OO DPS-a.

Na pitanje Skala radija koji su prioriteti i našto će posebno obratiti pažnju kada je u pitanju kotorski DPS, Stanovčićeva je odgovorila da su obaveze i odgovornost velike.

“Njegovaćemo toleranciju prema različtim idejama ali i razvijati orgovornost članova na svim nivoima u partiji. Kotorski DPS će krajem avgusta krenuti aktivno, od čestih sastanaka na terenu po Mjesnim odborima kako bi se konkretno čuli problemi iz naroda i uvelo u procedure i evidencija”, kazala je Stanovčićeva.

Ono što se sigurno očekuje i sigurno neće izostati je velika energija i entuzijazam kojim smo svi skupa krenuli.

“Nakon dvije ipo godine povratili smo vlast u Kotoru. Sada se očekuje da u narednom periodu lokalna samouprava, predvođena DPS-om, a u saradnji sa koalicionim partnerima, uradi sve da građani Kotora konačno osjete boljitak i prosperitet.
Nije lako. Mnogo je zapušteno bilo a uvidom u skupštinske materijale je očigledno koliko je nagomilanih,neriješenih problema. Za sve loše u Kotoru u jednom momentu za neke je DPS bio kriv. Naravno da to nije tako, ali nas to ne opterećuje sad, jer imamo svoj cilj da se koliko je moguće propušteno stigne”, kazala je predsjednica kotorskog DPS-a.

Prema njenim riječima, svaki nerad ili nedovoljna pažnja prema onome što je važno našim sugrađanima biće kažnjena.

“Rad se mora nagraditi u svakom slučaju, kao i nerad kazniti”, kategorična je ona.

Jasna je i u stavu da DPS neće vrijeđati nikoga od aktera na političkoj sceni, bez obzira što su pojedini odbornici prethodne vlasti za sve napadali DPS, čak i javno prozivali kao organizovanu kriminalnu grupu u skupštini, bez ikakve opomene ili sankcionisanja od strane tadašnje predsjednice Skupštine.

Podsjetila je da je kao odbornica u skupštinskom Odboru za finansije, privredu i razvoj, sa kolegama obavezala Izvšnu vlast da se do prvog septembra uradi presjek finansiskog stanja, sa akcentom na pitanje zapošljavanja.

“Prije dvije godine izdvojeno je 450. 000 eura otpremnina za radna mjesta. Ono što se sad vidi kroz budžet je da je, i pored toga bilo zapošljavanja i te kako, a kada se otpremnina primi, to znači da to radno mjesto više nije potrebno poslodavcu”, pojasnila je Stanovčić.

Odgovarajući na pitanje o saradnji sa koalicionim partnerima, šefica kotorskog DPS-a je kazala da je ona poslovično dobra. Ono što se očekuje su češći susreti predstavnika političkih partija koje čine vlast radi konstruktivnijih dogovora i veće posvećenosti zadacima koji nijesu mali.

“Zbog toga su skoro svakodnevne konsultacije i komunikacija, uz korektnu saradnju i razumijevanje, jer svima je isti cilj, a samo je godina do novih izbora u Kotoru. Zbog toga je vidljiv konstruktivan rad rad svih političkih subjekata koji tvore vladajuću koaliciju, od DPS-a, preko SD-a, LP-a, HGI-ja i odbornice SDP-a Brune Lončarević sve u cilju sagledavanja i rješavanja bar nekih važnih problema koji se mogu za godinu otkloniti, kazala je je predsjednica kotorskog DPS-a. Niko od konstituenata do sad nije pitao ko će koje mjesto u lokalnoj vlasti dobiti i što mu po sporazumu pripada, za razliku od bivše koalicije koja je, u najvećem dijelu zbog toga i propala”, dodala je ona.

Na pitanje koliko kotorski DPS posvjećuje pažnju društvenim mrežama i koliko je ozbiljno shvatio da je neophodno da bude njihov aktivni učesnik, jer je jasno da se dobar dio političke borbe izmjesto na taj teren, Stanovčić je kazala da se njena partija ranije možda nije dovoljno snašla niti shvatila aktivnost i moć društvenih mreža. Sada postoji tim koji će se ozbiljno time pozabaviti. To su mlađi ljudi, informatički potkovani i tome će se sigurno posvetiti pažnja.

“Na prošlim izborima, iako smo osvojili jedan mandat više ali ne i vlast, nismo dovoljno posvetili pažnju društvenim mrežima. Sada hoćemo, ali ne na način da to bude dominantno jer može da izazove suprotan efekat. Dakle, kao i do sada, bez kleveta, mržnje, uvreda i podvala, kako to rade naši protivnici, već da se putem ovih medija objektivno informiše i komunicira na pravi način u skladu sa savremenim trenutkom”, jasna je Stanovčić.

On ja kazala da je predsjednik opštine krenuo sa riječi na djelo, i to se vidi.

A kada je u pitanju prisustvo žena u DPS-u, Stanovčić je vjeruje da se o tome vodi računa. Osnovna vodilja je ko koliko zna i umije. Kako se krećemo prema Evropskim integracijama moramo poštovati principe razvijenih društava, pa i zastupljenost žena u političkom životu.

“U DPS- u se žene brzo kvalitetom istaknu”, kazala je Stanovčićeva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boka
Gost
Boka

Kotorski dps i price o postenju i valorizovanju. Da se ne znamo,pa da vam povjerujem

dr.ale
Gost
dr.ale

Znam Tanju. Ona je jako los profesor. To znaju svi studenti. Samo je pitanje da li se losije ponasa i nema elementarnog znanja.

Bajum bajum
Gost
Bajum bajum

E, kad anonimusi kazu da je neko los povjerovacemo mu ako se opjanimo.

baka
Gost
baka

Ova Stanovcic je napredovala. Nije vise za Srbiju. Vjerovatno ni suprug joj.

Mina
Gost
Mina

Tragi komedija.

Komunista
Gost
Komunista

Bili su na vlasti, i šta je bilo – ništa. I ovi koalicionari su bili na vlasti, i šta je bilo – ništa. Sve je to ista pašta.

Ljuta
Gost
Ljuta

Sve ti poslo za rukom koliko si iskrena.. ni riječi o diskriminaciji po svakom osnovi….

Send this to a friend