Politika

Stefanović: Srbija priznala da je odlazeća crnogorska vlast u pravu, Božović stranački vojnik

Stefanović (Foto: N1)

Zamjenik predsjednika Stranke slobode i pravde u Srbiji Borko Stefanović izjavio je da je povlačenjem odluke o protjerivanju crnogorskog ambasadora Tarzana Miloševića državni vrh Srbije dokazao ne samo neozbiljnost, već i nedoraslost da vodi državu, prenosi N1.

“Države nikad ne mijenjaju takve odluke. Ovako ste priznali da je odlazeća crnogorska vlast u pravu i da ste poslali potpuno neodgovarajuću osobu u Podgoricu, pa ste brže bolje pojeli sopstvenu odluku, čime ste samo dodatno pokazali da od Srbije pravite banana državu”, naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

Uz poruku da aktuelnoj vlasti želi da da nekoliko lekcija iz diplomatije, on je ukazao da je za ambasadora u Podgoricu poslat stranački vojnik bez bilo kakvog iskustva i znanja iz diplomatije, zbog čega je bilo od koristi da su mu dali i poneku obavezujuću instrukciju.

“Ta instrukcija je trebala da obaveže Božovića da se uzdrži od javnih ocjena istorijskih događaja, ma šta ko od nas o njima mislio, ili aktuelnih dešavanja u Crnoj Gori. Drugim riječima, mogli ste da ga obavežete da ćuti dvije nedelje koliko još traje mandat odlazećoj Vladi Crne Gore i tako im ne pruži mogućnost da ga izbaci iz susjedne nam države”, naveo je Sefanović.

Njegov drugi savjet je da se za ambasadore ne biraju ljudi koji su iz tih zemalja i koji, kako se može očekivati, imaju emotivni, lični, odnos prema zemlji domaćinu.

To se uči na prvim predavanjima na Diplomatskoj akademiji, ali ne i na Megatrendu, naveo je Stefanović.

Stefanović smatra da je poslije odluke Crne Gore da protjera srpskog ambasadora, ma kakav on bio, bilo normalno da Ministarstvo spoljnih poslova odgovori recipročno, a pitanje kojim se treba baviti je kako su i zbog čega došli u tu situaciju.

Stefanović, inače, ima višegodišnje iskustvo u diplomatiji. U Ministarstvu spoljnih poslova radio je od 2001. do 2012. godine. Bio je zamjenik ambasadora u Sjedinjenim Državama, šef kabineta ministra spoljnih poslova, politički direktor Ministarstva, i šef državnog tima za dijalog sa Prištinom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marina
Gost
Marina

“Da cuti dvije nedjelje “
A poslije kad dodju VASI onda da udara na sva zvona i servira narodu istorijske LAZI !!!
Jos jedan sokaz da su u Srbiji i vlast i opozicija NA ISTOM ZADATKU !
Ponistavanja crnogorske drzavnost !!!

Jelena
Gost
Jelena

Ne valja o ni njima, čim je dezerter , znači da bi i srbiju izdao čim je svoje porijeklo prodao za šačice para!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Božović posebno iritira cnogorce,zato su ga srbijanci i poslali da muti đe god može!?

Ab_Ovo
Gost
Ab_Ovo

zaigraće mečka i na serBska vrata vrlo brzo, čim Bajden imenuje administratora za Balkan…
Ko što djelje, pred njim pada

Darina
Gost
Darina

Tekst gosp. Stefanovića je dokaz da u Srbiji ima normalnih političara. Nadam se da će uskoro doći vrijeme kada će takvi voditi tu državu.

Interes/laz
Gost
Interes/laz

Tesko. Sve dok se omladini serviraju lazni istorijski podaci.

Marina
Gost
Marina

Darina Varka !!! On je samo malo umiveniji srpski nacionalista.Sto se moglo izmedju redova procitati i u ovom tekstu kad je nehoticno rekao : “mogao je dobiti instrukcije da ne provocira jos dve nedelje” dok ne dodje nova vlast.Sto govori o tome da SVI oni cekaju tu novu vlast pa da jos otvorenije udare na CG.Tada ce to biti i… Više »

Željko
Gost
Željko

Da su pojeli odluku to bi im bio i desert, pojeli su oni mnogo, mnogo…drugih odluka.

Bokelj
Gost
Bokelj

e moji srbijanci, vama vladaju četničke horde iz CG i Hercegovine, školovani srbijanci su u pečablu rade i zarađuju dok fašisti i sluge kopaju jame po balkanu.
pozdrav za gosp. Stefanovića diplomatu i kulturno obrazovanog čovjeka.
ps. a lijepo je šlapnuo premijera i preśednika srbije kako se vodi država.

Milena
Gost
Milena

IQ 80 daleko si ti od Boke i bokelja

ALOKIN
Gost
ALOKIN

Ko su po tebi Boka i Bokelji ? Da nisu ovi sto pljuju na sopstvenu drzavu i ljube zastavu tudje ?

Dr. Pg
Gost
Dr. Pg

Vrlo korektan tekst…svakaka čast Stefanoviću.

Send this to a friend