Politika

Stjepović: Policija morala da prizna da je pogrešno postupila prema performeru

Nakon što smo crnogorskoj javnosti ukazali na protivzakonito privođenje mladog aktiviste Demokratske Crne Gore, danilovgradska policija je morala da prizna da je pogriješila u postupanju prema našem mladom performeru, kazao je danas predsjednik Kluba odbornika Demokrata u Skupštine opštine Danilovgrad Duško Stjepović.

<<<Policija: Građani prijavili aktivistu Demokrata, pušten odmah<<<

Učinila je to, naglasio je, na više načina.

“Prvo, danilovgradska policija je u toku svega nekoliko časova promijenila vlastiti iskaz u vezi sa licem koje joj je, navodno, podnijelo prijavu protiv našeg mladog aktiviste. I na snimku koji je medijima dostavljen čuje se kako policajac saopštava da je performans prijavila „Prva banka“. U saopštenju Uprave policije kao lica koja prijavljuju odjednom se pojavljuju „više građana“, dok „Prva banka“ iz iskaza Uprave policije volšebno izostaje ovog puta”, naveo je Stjepović.

Kako kaže, u slučaju tog iskaza govorljivije je ono što je Uprava policije prećutala, nego ono što je saopšteno.

“O tome zašto iz novog iskaza Uprave policije izostaje spominjanje „Prve banke“ ostavljamo javnosti da sama izvlači zaključke”, rekao je odbornik Demokrata.

Drugo, dodao je, navodi se da je njihov aktivista vikom i galamom uznemiravao građane.

“Što je istina otprilike koliko i ovo prvo – da je policija odvela našeg performera u Odjeljenje bezbjednosti po prijavi „više građana“. Naime, svi koji su, najprije u Podgorici, zatim u Golubovcima, Budvi, pa u Nikšiću, imali prilike da vide performans našeg mladog aktiviste znaju da je poenta u tome da se poruka saopšti sredstvima neverbalne komunikacije. Podsjećamo i na to da je od početka izvođenja našeg performansa naš mladi aktivista od strane medija kvalifikovan isključivo kao „ćutljivi mladić“. Tako je ostalo do dana današnjeg”, ukazao je Stjepović.

Treće, i navod o uznemiravanju građana beznadežno je neuvjerljiv, prema njegovim riječima, jednako koliko i tvrdnja da je performans plašio djecu, pogotovo ako se zna da su djeca izražavala želju da se sa performerom fotografišu.

“Četvrto, na nedosljednost u postupanju policije prema našem mladom aktivisti svjedoči i činjenica da se u opštinama u kojima je ranije izvodio svoj već poznati performans nije ukazala potreba za utvrđivanjem, u Odjeljenju bezbjednosti, da je riječ o performansu. A podsjetimo još jednom: performans je prije nego u Danilovgradu izvođen u Podgorici, Golubovcima, Budvi, Nikšiću. Ne misli, valjda, Uprava policije u Danilovgradu da su Danilovgrađani strašljiviji od Podgoričana, Golubovčana, Budvana, Nikšićana? Ili da su danilovgradska djeca strašljivija od podgoričke, golubovačke, budvanske ili nikšićke”, upitao je Stjepović.

Kako je zaključio, tu nije bilo ni govora ni o kakvom narušavanju javnog reda i mira, kamoli bezbjednosti građana ili plašenju bilo koga.

“Zna se da za strah razloga ima samo jedna osoba koja, stoga, i pribjegava ovakvim ne baš pametnim ispadima kakav je i pokušaj da se građani Danilovgrada odvrate od mirnih, građanskih i demokratskih protesta. Zbog toga još jednom poručujemo: Gotov je. Ne boj se. Pridruži nam se”, poručio je Stjepović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NekoTamo
Gost
NekoTamo

Ovaj nosi masku i hapse ga. A oni u Tuzima nose zastavu uck i nikom nista. Sprda li se ovo neko sa nama?

Dalje od Dg
Gost
Dalje od Dg

Ovaj Stjepović ne govori istinu.
Igrom slučaja, bio sam u blizini dogadjaja i čuo sam konverzaciju službenog lica i maskote.
Zašto izmišljaš Stjepoviću??? Stamota!

Cuca
Gost
Cuca

Polako Demokrate, previse zujite a malo meda dajete. Opala Vam je podrska, vidi se po izbornim rezultatima .

CiNick
Gost
CiNick

Kako glupavo saopštenje. Nema toga pačariza u CG za koji im nije kriv Jedan Čoek. I zamislite, nije mu smetao taj zabavljač u Podgoricu i Nikšić, samo ga se prepao kad se pojavio u Danilovgrad..?! Demagozi, uključite to malo mozga drugi put..

Send this to a friend