Politika

Stoltenberg: Ohrabruje što je Crna Gora članica NATO-a

Jens Stoltenberg

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg poručio je u Briselu da ohrabruje što Alijansa ima članove poput Crne Gore, te istakao da je proširenje NATO-a na zemlje Zapadnog Balkana ojačalo ovaj vojni savez.

“Proširenje NATO-a na zemlje Zapadnog Balkana ojačali su Alijansu, što pozdravljam. Takođe proširenje NATO-a omogućilo je stabilizaciju Zapadnog Balkana i postiglo da se ohrabre zemlje da se pridruže Alijansi, kao što je to primjer Crne Gore, ali i Sjeverne Makedonije koja će se priključiti. Prisjetimo se 1990-tij e i početka 2000-tih, vidjeli smo ratne sukobe na Zapadnom Balkanu, na Kosovu, BiH i u Makedoniji.. NATO je odigrao ključnu ulogu u riješavanju tih sukoba, kao i u završavanju tih ratova, i pomogao da se stabilizuje stanje na Zapadnom Balkanu. Postoje još veliki izazovi i problemi, ali ohrabruje činjenica da imamo članice kao što su Slovenija, Hrvatska, Albanija, a od skoro i Crna Gora, u budućnosti i Sjeverna Makedonija”, kazao je Stoltenberg.

Istakao je da ga raduje sjutrašnji sastanak sa NATO ministrima odbrane, kojem će prisustvovati i crnogorski ministar Predrag Bošković.

A.G.

 

34 Komentara na "Stoltenberg: Ohrabruje što je Crna Gora članica NATO-a"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend