Politika

Striković: Deportacija Bošnjaka najveća hipoteka Crne Gore

Striković

Deportacija Bošnjaka 1992. iz Herceg Novog je jedna od najružnijih epizoda ratne politike 90-ih za koju još uvijek nema odgovornih niti pravde za žrtve, kazao je potpredsjednik SDP-a Adnan Striković.

“Kada tako puno vremena prođe a ne utvrdi se istina tada zločin, koliko god bio veliki, bude još veći. Ono što možemo je da podsjećamo i upozoravamo sve dok se ne sazna istina i obezbijedi pravda. Ne samo da su iz ove države ljudi poslati u smrt nego ova država nije u stanju da porodicama žrtava bar malo olakša time što će kazniti odgovorne”, naveo je Striković.

SDP je tu, kao i svih ovih godina, da ne dozvoli da ovaj zločin prekrije zaborav.

“Ako dozvolimo da zaboravimo, a mnogo ih je u Crnoj Gori koji bi to htjeli, nemamo šansu kao društvo da idemo naprijed. Utvrđivanje istine o ratnim zločinima je i obaveza na kojoj insistiraju i naši evropski partneri. Jasno je da se u krug evropskih društava ne može ući sa raznim sjenkama i hipotekama prošlosti, a deportacija Bošnjaka je možda i najveća hipoteka ove države”, zaključio je Striković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marjan Pg
Gost
Marjan Pg

SDP je pokazala da je temeljna crnogorska partija i da su pravi branioci državnih interesa.

Kurjak
Gost
Kurjak

Ne misle tako Hrapovic, Sehovic,Purisic,Nurkovic…a da ne pominjem ove direktore i zamjenike…ili su zaboravili to ili su im milije fotelje i parice…

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Potomci onih zlikovaca iz drugog svjetskog rata su napravili iste zlocine sto i njihovi fasisticki cetnicki preci,I da se ne lazemo kad bi im se ukazala prilika ponovo bi uradili isto ali nece vise nikada za to prilike ni sanse dobiti nece nesoji.

Banjora
Gost
Banjora

E tu su se Bošnjački politilari pokazali. Dvaka vam čast, tako se bori ta svoje plenenike i građanska prava.

Lipovo
Gost
Lipovo

Jevtini politički poeni, bez pravnog utemeljenja.

Ovako je bilo
Gost
Ovako je bilo

Zločinci su oni koji su ih ubili. Tada je to bilo isporučivanje potraživanih lica susjednoj opštini. Isporučeni su i Srbi i Muslimani (Bošnjaci). Niko nije imao pojma šta će se dogoditi. Kada se saznalo da ih strijeljaju, odmah je obustavljeno.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Deportovani i poubijani su Bosnjaci.Ako je bilo pojedinacnih deportovanja pojedinih srba sto odma da kazem je uzas i sramno ovo deportovanje Bosnjaka bilo je masovno i sistematski organizovano tako da ne bi ko htio da izjednaci te dvije stvari.

Munda
Gost
Munda

Bravo Strikoviću, SDP ostaje gradjanski temelj Crne Gore.

Velja gora
Gost
Velja gora

Ko li je bio predsjednik Vlade u tim danima da mi je znati
Zna li ko ???

sramota
Gost
sramota

bolje pitaj ko je bančio po Novome…

Send this to a friend