Politika

Strugar: Govorimo o formiranju Vlade, a pričamo ko je Irinejevac, a ko Amfilohijevac; Kovačević: Ko DF-u da koju paru, tako se okreću

Gostujući u emisiji “Javna rasprava” na Anteni M komunikolog Miodrag Strugar kazao je da formiranje Vlade nikada nije lako. Ne sumnja, međutim, da će ona biti formirana, ali smatra da će unutrašnji problemi konstituenata doći kasnije na dnevni red.

“Čujemo samo neke spekulacije, čitamo iz medija da to ne ide baš glatko, ali to je sve očekivano, ništa što se ne dešava inače. Ne mislim da može doći do toga da se ta Vlada ne formira, da se oni ne dogovore. Mislim da će se dogovoriti, da će formirati Vladu, a da će njihovi unutrašnji problemi, izazovi sa kojima se suočavaju tek kasnije doći na dnevni red”, smatra Strugar.

Govoreći o formiranje Vlade, novinar Duško Kovačević kazao je da misli da to ide dobro.

“Vidimo i trzavice, Demokratski front uvijek pravi problem”, dodao je Kovačević.

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović kaže da prvi put nakon izbora sve strane priznaju  rezultat.

“Biće sigurno zanimljivih dana i zanimljivih događaja, ali sam svako uvjeren da će do popisa raditi na bilo kakvoj homogeniziranosti i da će ona opstajati nakon popisa. Moguće su veći politički antagonizmi među njima, ali vrijeme pred nama će najbolje pokazati šta i kako”, smatra Vuksanović.

Polemisalo se i o uticaju Irineja  i Amfilohija.

“Frontu dalo bi se zaključiti je bliži Irinej, kao što im je bliži Vučić, od bilo koga drugog, ko im da koju paru tako se okreću. To je taj strašni problem koji imaju sa Vučićem koji ih je opet uvalio u čitav državni udar, ali nema veze, on je kasnije klasično kupio”, kazao je Kovačević.

Strugar je zapitao – shvatate li gdje je sada Crna Gora?

“Govorimo o formiranju Vlade, a pričamo o tome ko je unutar vladajuće koalicije Irinijevac, a ko Amfilohijevac, shvatate li Vi đe je Crna Gora u ovom momentu”, kazao je Strugar.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Djuka
Gost
Djuka

Nema što no da kupimo dugačke gaće i s Milom u šumu, i to samo oni sa milion eura ušteđevine i više. Ova boranija ispod milion da bude raspoređena po gradovima da se bore kao Otpisani.

Idea
Gost
Idea

U ovom momentu nema je ili je bolesna Crna gora

Send this to a friend