Politika Kabinet Đukanovića Selakoviću

Sud u Strazburu već odlučio da je zahtjev SPC za restituciju neosnovan

Đukanović

Tvrdnja generalnog sekretara predsjednika Srbije Nikole Selakovića da su najrelevantnija međunarodna pravna tijela, poput Savjeta Evrope “pozivala na nužnost i potrebu vršenja restitucije crkvene imovine, naročito SPC” nema apsolutno nikakvog utemeljenja u činjenicama, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

<<<Đukanović: Niko neće oteti crkve, nećemo povući zakon, Vučiću otvoren poziv da dođe u Crnu Goru<<<

Reagujući na navode Ðukanovića, iznijete u intervjuu Tanjugu, da država Crna Gora ne otima imovinu Srpskoj pravoslavnoj crkvi, jer je ta imovina, kako tvrdi, zapravo vlasništvo države Crne Gore, uzurpirano u periodu između 1986. i 2000. godine, Selaković je naveo da to nije pravna argumentacija.

“Posmatrati sve u uskim vremenskim okvirima, kao što čini Ðukanović, a ne osvrtati se na ono što su bili važeći pravni propisi u vrijeme kada je određena imovina postajala crkvena, nije nešto što može da bude validna i validna pravna argumentacija”, rekao je Selaković

Međutim, u Kabinetu Đukanovića ističu, Crna Gora je 2012. godine upravo pred Evropskim sudom za ljudska prava, kao sudskim tijelom Savjeta Evrope, dobila spor protiv Srpske pravoslavne crkve, koja je zahtijevala restituciju crkvene imovine u Crnoj Gori.

“Evropski sud u Strazburu je ovu tužbu SPC odbacio kao očigledno neosnovanu i neprihvatljivu, utvrdivši da podnosioci tužbe nijesu imali “postojeću imovinu” niti “legitimno očekivanje” za povraćaj imovine čiju su restituciju zahtijevali. Sud u Strazburu je zaključio da su bez pravnog osnova tvrdnje SPC i države Srbije da je SPC u Crnoj Gori žrtva povrede prava na mirno uživanje imovine i na pravično suđenje, kao i da je navodno diskriminisana od strane države Crne Gore. Iz ove odluke Evropskog suda jasno proizilazi da je imovina koju je tada potraživala SPC, u vrijednosti od više stotina miliona eura, zapravo državna imovina”, ističu u Kabinetu Đukanovića.

Okolnost da se ovoj tužbi Srpske pravoslavne crkve tada pridružila Republika Srbija nije ni tada nimalo pomogla podnosiocima tužbe i oni su taj spor protiv Crne Gore izgubili. Tom prilikom, Republika Srbija, koja se pridružila tužbi, iznijela je čitav arsenal poznatih tvrdnji o viševjekovnom bivstvovanju SPC u Crnoj Gori i o tome da je SPC isključivi vlasnik pravoslavnih vjerskih objekata u našoj državi, za koje je izričito tvrdila da predstavljaju istorijske spomenike isključivo srpskog naroda.

“Međutim, kao ni danas, tako ni tada, za to nijesu ponudili pravno valjane dokaze. SPC i država Srbija su ovaj spor izgubili zato što je i po domaćem i po međunarodnom pravu nesporna pravna činjenica da je Crna Gora, a ne Srpska pravoslavna crkva, uvjek bila i ostala vlasnik vjerske imovine koja je kroz vjekove stvarana od državnog novca ili zajedničkim ulaganjem građana”, navodi se u saopštenju iz Kabienat crnogorskog predsjednika.

Napominju da je još u Knjaževini, kasnije Kraljevini Crnoj Gori, gdje je autokefalna Crnogorska pravoslavna crkva po Ustavu imala status zvanične državne crkve, vjerska imovina pripadala je državi, a Crnogorska pravoslavna crkva je tu imovinu samo koristila i nije njome mogla raspolagati bez izričitog dopuštenja državne vlasti.

“Ovo su pravne činjenice, a ideološke i političke tvrdnje kojima se osjećaj pripadnosti srpskoj naciji pokušava poistovjetiti sa pravoslavljem u Crnoj Gori nemaju nikakvu težinu, ni u domaćem, ni u međunarodnom pravu, što jasno potvrđuje i navedena odluka Evropskog suda iz 2012. godine”, zaključuju u Kabinetu Đukanovića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Srbija je vele oročila CG na vladavinu M Dj. a onda se nadaju da ce to ponovo okupirat i pripojit nekako i da cemo opet bit njena gubernija!! nikad vise to neka yapamte.. nema tog iydajnika ili te vojske ili te svetske sile koja im ovog puta moye u tome pomoci!!!!!!!!!

Detlic
Gost
Detlic

Naravno da je neosnovan

d.b.
Gost
d.b.

Radi se o dvije razlicite pravne situacije, ali potpuno. Znaju to neki pravnici a neki ne znaju ni sta je Zakon. Kao Crnogorac, iz Komitske porodice razocaran sam sto ubijamo pravo i pravnu drzavu pokusavajuci da se ne zamjerimo Vođi. Vođa je ovo mogao mnogo pametnije i zakonitije.

Blaki
Gost
Blaki

Evo i Đoković ih provocira ka rukometna reprezentacija. Igra u zelenom dresu na Australija openu.
Po tom pitanju biće protest vlade Srbije.

Krsto 150 lira
Gost
Krsto 150 lira

Đed mu je bio komita, pa su se dozvali, ka Krsto Zrnov.

KOMITI ŽIVE
Gost
KOMITI ŽIVE

to je istina ziva, zajedno sa mojim pradjedom iz tih dana…

tradicija
Gost
tradicija

Najveća otimačina će uslijediti nakon Berlinskog kongresa 1878. godine. Pošto je Crna Gora postala nezavisna, zaslužne patriote i prvoborci, ustaničke i dvorske vojvode, podijelile su između sebe zemlju, kuće i radnje u novodobijenim oblastima, postajući tako prvi crnogorski tajkuni. Knjaz Nikola je za sebe uzeo najljepša imanja, a potom su birali njegovi najbliži saradnici. Vojvoda Božo Petrović je svoje komandovanje… Više »

Dejo barba
Gost
Dejo barba

Ja ovoga prvi put vidim.

Dejo barba
Gost
Dejo barba

Ostao sam u prvi razred osnovne škole. Umjesto slovo a mi smo pisali slovo r odmah i ja sam zaostao u školi.

Dejo barba
Gost
Dejo barba

Zaustavi ću protok novca.

Andjela
Gost
Andjela

CARE , Vasa retorika i harizma su zadivljavajuca!
Gospodine Darmanovica postujem ali dali je moguce da ovako mlako i u zavijenoj formi govori o nacionalizmu koje dolazi od srbijanaca! Zasto otvoreno ne ,, odbrusi,, Vucicu, Dacicu !

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Sve im je tako od pocetka ovog zakona!! sve nesto ka da se kriju i boje da ne pomenu nekog!!

Bora Bora
Gost
Bora Bora

SUD U STRAßBURG CE REC ISTINU OKUPATORIMA..

Velika Poljana
Gost
Velika Poljana

„Zaklinjem se svemogućim Bogom, Slavom i Čašću Crnogorske Otadžbine, da ću svim svojim snagama i sredstvima braniti pravo Crnogorskog naroda na život. Da ću tako isto raditi na uspostavi Crnogorske države, kako bi Crnogorac mogao sâm opredijeliti svoju sudbinu i da ću bez pogovora slijediti izabrano političko vođstvo organizacije”.

Zelenaska zakletva

Krsto 150 lira
Gost
Krsto 150 lira

Imaš na internet pismo Srbina Krsta Zrnovog, Aleksandar Karadjordjević mu je davao penziju kad mu se zakleo na vjernost!

Velika Poljana
Gost
Velika Poljana

Ovo je zelenaska zakletva a ne samo Krsta Popovica. Oni su zivote dali za Pravo, Cast i Slobodu Crne Gore.

Gost
Gost
Gost

Aha, pogotovo za “čast”. Banditi najobičniji.

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

je li boračku!!?

Dzanan
Gost
Dzanan

Hahahah ove sprdnje

Velika Poljana
Gost
Velika Poljana

„Zelenaš” i komita, heroj – kome se Đilas u djetinstvu toliko divio, a istovremeno i bojao da mu oca od 1918. kolaboranta ne ubije – Todor Dulović (1895–1923), sahranjen je u porodičnoj grobnici na Slijepač Mostu; tu počivaju i posmrtni ostaci od okupacionih vlasti Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca ubijene Todorove rođene braće: Petra (1898–1919) i Mihaila (1901–1922), te njihova… Više »

Velika Poljana
Gost
Velika Poljana

„Ni moj otac”, piše Milovan Đilas, „nije mogao izvrdati da ne učestvuje u pohodu na Rovca”, mada, tvrdi, „lično se nije isticao surovošću”, a „zbog rovačkoga pohoda uvijek ga je pekla savijest”.

Velika Poljana
Gost
Velika Poljana

„DUBOKI SU TEMELJI OVOJ OBNOVLJENOJ KRALJEVINI NAŠOJ. ONI SILAZE DO NEKADAŠNJIH ZETSKIH KRALJEVA VOJISLAVA, MIHAILA I BODINA. Vrijeme je rušilo samo ono, što je nad zemljom bilo, ali što je izidano bilo u njoj i što je usađeno bilo u srcima slobodnih gorštaka ovih planina, to nijedan silnik, koji je na našu otadžbinu nasrtao, nije mogao porušiti. Na tome dubokom… Više »

Obilića poljana
Gost
Obilića poljana

Prvo ide ovo:” Naprotiv, tu će se razlistati punom snagom i na daleko svijetliti svima koji srpski misle i osjećaju. Božja je volja bila da današnji dan bude u povjesnici naše otadžbine to, što je kamen znak na dugom putu, gdje skreće bliže ka cilju. Proglas kraljevine je taj veliki znak. On će kao gorostas stojati pred očima našega potomstva.… Više »

15/28 08. 1910.
Gost
15/28 08. 1910.

ISTI GOVOR “Naprotiv, tu će se razlistati punom snagom i na daleko svijetliti svima koji srpski misle i osjećaju. Božja je volja bila da današnji dan bude u povjesnici naše otadžbine to, što je kamen znak na dugom putu, gdje skreće bliže ka cilju. Proglas kraljevine je taj veliki znak. On će kao gorostas stojati pred očima našega potomstva. S… Više »

Velika Poljana
Gost
Velika Poljana

„Ko CRNOGORSTVU ne bio vjeran
Bogom i ljudima svud bio ćeran!
Kom’ kamen ovi nije svet,
Da bude sramotan, proklet!”

Kralj Nikola u Balkanskoj Carici

Obilića poljana
Gost
Obilića poljana

Neka što je “neznaveni” Njegoš najvećem crnogorskom odlikovanju dao ime Obilića medalja, nego i kralj Nikola greškom odlikova istom medaljom stotine Crnogoraca!

Dejo barba
Gost
Dejo barba

Jak mi kabinet mila đukanovica.

sos
Gost
sos

Ovo svako pismeniji zna samo ne i oni koji to moraju znati jer ni nepimrnenima nije teško razaznati notorne laži koje dolaze iz SPC i Države Srbije a svakom čovjeku normalnom je jasno da sve što dolazi iz Srbije to je neistins !!!

Lobovanje
Gost
Lobovanje

Sto ste na nas digli hajku cetnici?

Srbin Bar
Gost
Srbin Bar

Vraticemo Kosovo i Metohiju !!!

Pranje prozora
Gost
Pranje prozora

Kako? Preko tastature ili skandiranjem Kosovo-Srbija? Vi ste 1999-te izgubili tamo rat. Vi ste samo dobri da lelecete za Kosovom i pjevate pjevljive pjesme i slicne gluposti.

BARANIN
Gost
BARANIN

E pa da vas vidimo ćetali kako ćete to izvesti stalno se burukćete kosovo kosovo a kosovo je otišlo prije 20 godina i svoje je nasvome kosovo republika nezavisna

BARANIN
Gost
BARANIN

srbine iz bara vi samo znate pjevati o kosovu a Kosovo je nezavisno živjela Republika Kosovo

Srb
Gost
Srb

Baranine ti bi mogao da se vratis u al. Ugucicete i bracu crnogorce.zivelo srpsko KiM.

Niki
Gost
Niki

Radio sam dnk uzorak nalaz veli vako ( inače Nikšićanin ): majka – Grčka – Albanija – Berane. tajo – južna Švedska – Francuska – Monako kraljevska loza – Sicilija – Hrvatsko primorje – Nikšić. Znači od najstarieg prema mlađem. Dakle tatino porijeklo iz južne Švedske, a majkino su pratili od Grčke. Niđe veze sa došljacima slovenima. I hoće neko… Više »

doktor profesor
Gost
doktor profesor

Nastavi, baš nas zanima je li na kraju orangutan ili australopitekus.

rzv
Gost
rzv

to ti doktore znaš

Korto Malteze
Gost
Korto Malteze

Advokat Marković ga je dobro opisao.

Migo kufer50000
Gost
Migo kufer50000

Milo, spasi me!

Kiko
Gost
Kiko

Objavite koliko se imovine na primorje i gdje vodi na Amfilohija?

Mileva
Gost
Mileva

Milo, care, sve si upravu!!!💪

Dejo barba
Gost
Dejo barba

Milo ima vucic tajni sporazum sa amerikom.

Kokot
Gost
Kokot

Ljudi hoće da nas unijate

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Unijati su pravoslavci koji priznaju papu za poglavara. Obred vrše po pravoslavnom zakonu, popovi se mogu ženiti.. Šta bi ti falilo da se pounijatiš? Ne moš bez Rista i Miroslava kao vrhovne komande?😂

SANTA MARIJA
Gost
SANTA MARIJA

Nije to grijeh. Ekumenizam je dogovor. Kompromis.

Cunami
Gost
Cunami

Ovo saopstenje kabineta M.Djukonovica se moze podvesti pod laznu vijest. Jer Strazbur nije rekao da nema povracaja imovine SPC, nego je potvrdio da se imovina mora vratit al da oni ne mogu da naceraju cg da usvoji zakon

Bane blam
Gost
Bane blam

Čitam kako je Baćo Mitrić baš dobro pohvalio svog bivšeg studenta, koji je uzalud pokušavao da magistrira u Beogradu 11 godina.

Piroska
Gost
Piroska

Amfilohije ” Звала се у то вријеме аутокефална јер је у то вријеме стварала државу. Она није прихватала одлуку Цариграда којом је поништена Пећка партијаршија. Митрополија је једина остала без прекида, а то је касније потврдио руски Синод рукополажући епископе црногорске који нијесу тражили да буду рукоположени од Цариграда, него су тражили од Русије да им се рукополажу епископи “.… Više »

Korto Malteze
Gost
Korto Malteze

Ja se sa tobom neću ujediniti, nema te sile koja bi me natjerala na to. Eto tebi braća Bošnjaci, Hrvati, Albanci… pa se sa njima ujedini, a Srbe i srpsku crkvu ostavi na miru. To je isto kao da mi izvadiš oba oka, pa ponudiš da se držimo za ruke da se ne sapletem negdje. O

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Znači li to da će obnovljena Knjaževina ili Kraljevina Crna Gora, izmijeniti Ustav i ponovo “autokefalnoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi” dati status zvanične državne crkve?

Detlic
Gost
Detlic

Ovaj Selakovic samo pametnije nesto.

BARANIN
Gost
BARANIN

Milo.samo napred da se kutarišemo.ove napasti od velje serbije i spc zauvjek još malo.

SVOJ DOM
Gost
SVOJ DOM

Srbi u srbiju Crnogorci u Crnu Goru Bugari u Bugarsku….
NEK JE VJECNA DRZAVA CRNA GORA

Korto Malteze
Gost
Korto Malteze

I Hitler je imao iste ideje kao ti…

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

hitler je bio jedan od najpametnijih ljudi na svijetu, godinu prije rata imao je naslovnicu u new york times-u!! vecinu evrope je pokorio i da ga nisu prevarili i izdali neki generali sve bi do kraja zavrsio!! i kamo ta sreca!!

Sss
Gost
Sss

Bravo Predsjedniče. Svaka čast…

Boris
Gost
Boris

gotov si!

Mileva
Gost
Mileva

Zivio Milo 100 god.

Đurđe
Gost
Đurđe

Đukanović manipuliše, Sud to nije odlučio. Naime, predstavka crkve je iz procesnih razloga odbačena u prethodnoj fazi, tako da nije ni došla pred vijeće. Predstavkom je traženo da država donese zakon od povraćaju otete zemlje crkvi, a sud nalazi da ne može odrediti državi kada će taj zakon donijeti. Dakle, ne kaže da ga ne treba donijeti, niti da ta… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Što čini CDM sa cenzurom i lajkovima, kukala ti majka.

treći mandat
Gost
treći mandat

Znači li to da će ova obnovljena Knjaževina ili Kraljevina Crna Gora, izmijeniti Ustav i ponovo “autokefalnoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi” dati status zvanične državne crkve?

marius
Gost
marius

Danima citam komentare na ovu temu. Najcudniji su mi oni u kojima vele , vi ste crnogorci u crkve stoku spracali. Cudno mi, jer ako ste tu zivjeli i vi, kako to vi dozvoliste, a tu ste zivjeli. Jeste li se to naknadno opametili, ili ste se u velikom broju doselili? Zakon nam je treba, jer sve je sad jasno.… Više »

Kokot
Gost
Kokot

Ti slobodno sad idi i pljuni na grobove predaka jer ako nisi čuo brzo ćeš u katolike

kapetan Staniša
Gost
kapetan Staniša

ILI PREPRAVI SPOMENIK KA REKTOR, SAD MU JE ĐED MODERNI MONTENEGRIN!

Istina
Gost
Istina

Jos jedna pobjeda idemo u finale poslije 102 god. Napokon .

Crni
Gost
Crni

“Nadam se da ćemo do Beogradi putovati za četiri, umjesto devet sati”, istakao je Nurković.

SVI PUTEVI VODE ZA BEOGRAD….hahaaa

Harisov ucitelj
Gost
Harisov ucitelj

Nikad pod Vatikanom

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Briga tebe za crkve samo da ti vlast da ocuvas

SANTA Marija
Gost
SANTA Marija

Spavas li mirno oprem dobro?

Iz kontre
Gost
Iz kontre

Milo, care! Dok je tebi popova i ovakve opozicije, možeš činjet što ti je volja, opet ću te glasat.

Lovcen
Gost
Lovcen

Svi hrvatski rukometasi pjevaju himnu i ruku na srce dok kod nas neki ni ne ustaju na himnu.Po zakonu ih treba deportovati iz ove drzave.

Vladimir
Gost
Vladimir

E zato je trebalo napraviti himnu zastavu i grb da je vole svi gradjani a ne jedni da vole a jedni da mrze

sos
Gost
sos

Mi je svi volimo a tebe bi poručio da prošetaš do MONSTATA i potražiš od njih da ti daju sve popise stanovnistva od 1946 god. ( ja imam 72 god. i amo ti neko kaže da su to komunisti to je notorna laž ) popisi su bili svake 4 ili 5 god. zavrsno sa 1991 god. to je bila najveća… Više »

rzv
Gost
rzv

ta ne postoji niti je iko moze “napraviti”

Crni
Gost
Crni

Hoces da nas sve pokatolicis i da se papi klanjamo…to je tvoja namjera

SANTA Marija
Gost
SANTA Marija

Ukoliko tvrdolinijaska opcija Srpske crkve i Vaseljenske patrijaršije bude takva kakva je sada i to može biti neka opcija. Ukoliko nase sveto pravo na svoju crkvu bude osporeno. Uvijek postoje neki načini.

Crni
Gost
Crni

Kad tako i ti razmisljas, tama i treba…do prije neku godinu niste znali ni sta je crkva a sada svi veliki vjernici

SANTA MARIJA
Gost
SANTA MARIJA

Ja tako ne razmisljam, ali ukoliko svetosavski fundamentalizam nastavi svoje razorno djelovanje odgovoricemo.

cetinje
Gost
cetinje

Crni ti se cesto “klanjas”na “usno kod policije”to ti je rabota,a spijuni su najgori ljudi.

Donji kraj
Gost
Donji kraj

Nemoj cetinje da te zamolim o toj temi, znaš da je Pircio Biroli ostavio dokumenta kako ste ga o jadu zabavili od zore do mraka, ujutru otac špija sina, popodne sin špija oca, sjutra obojica špijaju strica…dok nije zabranio špijanje četvrtkom, da počine malo.

Pranje prozora
Gost
Pranje prozora

Pirzio Biroli je srbofil, Aleksandar Karadjordjevic ga je odlikovao.

Krsto 150 lira
Gost
Krsto 150 lira

I Krsto Zrnov je bio Srbin, Aleksandar Karadjordjević mu je davao penziju kad mu se zakleo na vjernost!

Crni
Gost
Crni

Ne znam ko je ’41 cekao u red kod Talijana

BARANIN
Gost
BARANIN

Pa što fali.sve što traži Milo od nas mi radimo a ti idi na kosovo i tamo srbuj ako smiješ ne brigaj ti za nas ocrnjeni

Svašta
Gost
Svašta

Ajde, sve vjerujemo ovoga Seljakovića, ali otkud on, Srbijanac, u upravi Srbije? Ta mjesta pokrivaju naši domaći izdajnici.

Aladin
Gost
Aladin

U Knjaževini, kasnije Kraljevini Crnoj Gori, gdje je autokefalna Crnogorska pravoslavna crkva po Ustavu imala status zvanične državne crkve, vjerska imovina pripadala je državi, a Crnogorska pravoslavna crkva je tu imovinu samo koristila i nije njome mogla raspolagati bez izričitog dopuštenja državne vlasti.

MMM
Gost
MMM

Pa to je jasno i vidi se kad su nakon ubistva Knjaza Danila kad protjerali mitropolita Nikanora Ivanovića.

StevanPG
Gost
StevanPG

Milo doktorski odgovorio na svako pitanje u intervju, samo se sad javljaju ovi iz Srbije koji opet pokusavaju da laznim, neprovjerenim informacija pokusaju spinovanje javnosti !

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Kako su svi iz Srbije opet potrcali da se oglasa na Milov intervju, samo ne znam jesu li svjesni kako su smijesni i kako im prica nema utemeljenje nikakvo!

Cipsy
Gost
Cipsy

A da pitam Selakovica zna li da je zabranjeno mijesanje u unutrasnju politiku druge drzave??

MMM
Gost
MMM

Oni misle jos uvijek da je Crna Gora njihov zabran, ljetovalište, rezervni posjed. Velikosrpski projekat je promovisan dva vijeka, ne samo promovisan. Mnogo je žrtava okolnih naroda zbog toga.

Vladimir
Gost
Vladimir

A jeli se CG mjesala u unutrasnju politiku Srbije kada je priznala juznu srpsku pokrajinu Kosovo

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Selakovic se sad javio da prica i zastupa stavove SPC jer je svjestan da je Milo sve lijepo objasnio u intervjuu i matorao sve one koji su negirali postojanje CPC i Crne Gore.

Mne07
Gost
Mne07

Sandzak i Vojvodina ne pripadaju srbiji. O tome ce morat da se prica…

Phobos
Gost
Phobos

Ne postoji sandzak. Na turskom “sandzak” znaci “pogranicna regija” prema tome, osvajaci su dosli na posjede srednjevjekovnih Srpskih vladar iz kuce Brankovica. To je teritorija Srba isto je i Vojvodina odnosno teritorija na kojoj su obitaval “Panoni Serbi i Gordoserbi” panonski Srbi i Ponosni Srbi kako su ih nazivali Grcki hronicari poput Herodotusa.

OVAKO JE
Gost
OVAKO JE

Fobos: Ne izmišljaj gluposti. ,,Vojvodina” je mađarska sveta Južna zemlja, i biće ponovo najdalje do kraja vijeka. Kakvi gordosi i gluposti.

SINDON
Gost
SINDON

To su Stari Srbijanci kao starosjedoci iz Vojvodinu ne vole Srbiju

Crni
Gost
Crni

Ulcinj, Plav, Gusinje i Tuzi ne pripadaju vise CG…

Niki
Gost
Niki

A ni manje. Isto ka i do sad.

Phobos
Gost
Phobos

Ako cemo tako onda ni Boka Kotorska ne pripada nama, a ne pripada nam ni Herceg Novi sa Sutorinom i zaledjinom. Tom logikom Crna Gora ostaje samo u 4 Nahije.

SINDON
Gost
SINDON

Crnogorci su razbili Tursku iz Ulcinj, Budvu, Baru….. prije19 st Ulinj, Budva, Bar pripadaju CG. Sto se vas tice.

SINDON
Gost
SINDON

Crnogorci su razbili Tursku i zauzeli Ulcinj, Budva, Bar…prije 19 st pripadaju CG kao kraljevinu Crnu Goru. Sto se tice Vas

Bijeli
Gost
Bijeli

Ne gledaj sve tako CRNO

BARANIN
Gost
BARANIN

Nego kome ocrnjeni kaži a kosovo kome pripada tako vi lažete gledate čovjeka u oči i lažete to vam je rekao otac srbalja da nemožete da ne lažete

BARANIN
Gost
BARANIN

Ocrnjeni a kome pripada kosovo

Vitto
Gost
Vitto

U PRAVU SI A BOKA KOTORSKA JOS MANJE LOPOVSKOJ CRNOJ GORI

sloboda za C.G.
Gost
sloboda za C.G.

uzurpatori,duhovni zlostavljači nedobrodošli u Crnu Goru spc

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Pomalo ,korak po korak .Ali mislim da nam ne može krenuti bolje sa CPC dok ne maknemo Miraša.Ljudi jeste li vidjeli dje je bio i sa kime se slikao pa to nije fotomontaža nego istina a još je i raspop i zbog toga mnogo Crnogorci neće u CPC jer ih je strah .Maknite ga ljudi i postavite nekoga ko ima… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nije neki kapacitet ali nije zlo ka Amfilohije. Ali i on ima osamdeset i kusur. Sve će to doći na svoje kad se centri srbovanja izmjeste iz Crne Gore.

SANTA Marija
Gost
SANTA Marija

Treba biti strpljiv. Nama se ne žuri. I državu smo dugo čekali. Slažem se Miraša Dedeića. Mada nije zločinac iako se slikao sa Hasanbegovićem. Nije ni blagosiljao zločince, nije kanonizovao popa Macu, Nikolaja Velimirovića, nije pedofil, ne relativizuje ili ne šuti o tom zlu kao Amfilohije i ostali velikodostojnici SPC.

Phobos
Gost
Phobos

Ali gostuje kod ustase Bunjca, i ide sa njim i generalnom Markovinom inace ovjekovjecenim ustasom na veceru i iskazuje ljubav prema Hrvatima. Otvoreno se stavlja na njihovu stranu a to je protivno Crnogorskom duhovnom bicu koji ne ljubi lance!! Ono je bilo toliko degutantno za gledat, a pogotovo kad je kazao da se nad Crnogorcima izvrsio genocid kako rece “mozda… Više »

Blaki
Gost
Blaki

Eeeee, moj rođače, zaboravio si što se digao Božićni ustanak i nije valjda da pališ. Badnjak pred Cetinjski manastir.

SANTA MARIJA
Gost
SANTA MARIJA

Znas li Martinovicu za onu “bio sam u dzamiji ali nijesam klanjao”. Tvoj Amfilohije je kanonizovao koljace. To je suprotno crnogorskom bicu. Ne branim ja Mirasa Dedeica. Ja samo branim Crnu Goru i od izdajnika kakav je bio Mitar Martinovicu.

Sve se vraća
Gost
Sve se vraća

,,Cg”: I Sveti Sava, iliti Rastko Nemanjić je bio raspop, pa su ga ponovo zapopili i dali mu autokefalnost. Ali, drugi je kriterijum, izgleda, kad vi odlazite od Grčke pravoslavne Crkve, u kojoj ste bili od 8. do 11.vijeka, preko 300 godina, u odnosu na odlaženja od vas nakon samo 100 godina. Budite pošteni i puštite, kao što su i… Više »

Šavnik
Gost
Šavnik

Jasno kao dan !!
Ne može imovina države Crne Gore biti u vlasništvu države Srbije niti bilo koje Institucije Srbije kao što je crkva srba MCP-SPC !
Ovako će im svaki sudski proces proći .

Svjefol
Gost
Svjefol

Jedno pitanje, za bracu Srbe: Sto bi sa Kosovom? Ne spominjete ga vise. Brzo li ste ga se odrekli..

Mrki
Gost
Mrki

to im je kao takozvana drzava koja im uvodi poreze i u kojoj moraju pokazati putne isprave kad ulaze ,ako ih pušte…ali zato u pjesmama o Kosovu uzivaju

Danas
Gost
Danas

Svjefol: Evo su opet uspostavili avionsku liniju. Samo polako, ubrzo će im se i izvinjavati.

Kokot
Gost
Kokot

Za sada samo 50 komentara podrške aaaaaaa slabo je to,mora to bolje.

Nindža Pipun
Gost
Nindža Pipun

Tako je preśedniče, samo jako i argumentovano!!! Živio Milo Radovanov Djukanović🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪❤️❤️❤️❤️❤️🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪!!!

BARANIN
Gost
BARANIN

Tako Prešedniče jako i ispravno sa njima nema lagano E VIVA MONTENEGRO

Renate
Gost
Renate

Milo Kralju živio zdravi i veselo

Titograd
Gost
Titograd

Neka živi vječno nezavisno Kosovo!!!

mačor
Gost
mačor

Poučno !

Kokot
Gost
Kokot

Da ste pažljivije pročitali tekst vidjeli bi da se ovdje radi o mišljenju suda na zahtjev SPC na povraćaju imovine a ne na vašu planiranu otimačinu.

Niki
Gost
Niki

Otimačina se dogodila 1918. a mišljenje suda je da spc ne može zadržati oteto, već što je oteto 1918. mora vratiti Crnogorcima i CG.

Cgcg
Gost
Cgcg

Kokote o cemu ti to?

Unico
Gost
Unico

Samo huskaju narod bez potrebe

Niki
Gost
Niki

Ni pravedna presuda iz Strazbura vi ne odgovara. Nikad više 1918.!!!

Cgcg
Gost
Cgcg

E sta bi radili veljesrbi da im moze biti. Najmanje ono sto su i po Bosni cinjeli

Dandolino
Gost
Dandolino

Treba imat razumijevanja i za Srbiju nije im lako sve sto su oteli sad je doslo vrijeme da vrate i Kosovo i svetinje, a sad i Vojvodina hoce da se odvoji…. nije im lako

Evo ja razumije
Gost
Evo ja razumije

Dand: Greote.

Marko
Gost
Marko

Zato osnovano SPC finansira politicku kampanju SNS-a 🙂

marta
Gost
marta

Koliko su ljudi neupućeni, sad bar znaju da CG samo zeli ono sto su pokusali da joj prisvoje

Naida
Gost
Naida

Selakovicu pametnije bi ti bilo da se izvinis zbog ponasanja Ivice Dacica.

Planinka
Gost
Planinka

Dosta je bilo. CG ce imati ono sto je njeno konacno

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Presjedniče bog nek te čuva,ova boranija koja Vas demantuje,svaki put dobije šamarčinu i istinu u facu!

Stanko
Gost
Stanko

Neosnovano je da imaju 500 neprijavljenih popova, neosnovano je da koriste samo srpske zastave da nidje nema nase zastave, neosnovano je da iste te pare koriste samo za svoje licne potrebe…

sused
Gost
sused

milioni se iznose uíz Crne Gore da ih niko ne kontrolise taj novac nigdje nije zaveden ni proknjizen izavrsava na privatnim konto racunima
Srbijanski politicara

Dragana
Gost
Dragana

Boli njih crnogorska nezavisnost. Boli njih uspjeh nase Crne Gore koja vec 14 godina ne polaze racune Beogradu.

PG_taksista
Gost
PG_taksista

Dozvolili su da nam u sred Knez Mihailove njihovi zapale zastavu i to niko ne spominje niti se trazi osoba koja je to uradila.

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Spremte se spremte popovi
Silna će restitucija da bude 😁

Serdar
Gost
Serdar

Polakote ! Da li je baš tako ?

Lingivsta
Gost
Lingivsta

Serdare, tebi je mozak ugasila srbijanska mitomanija i SPC.

Serdar
Gost
Serdar

Polako, vrijeđanje nije potrebno. Političari su prolazni a Crna Gora je nešto drugo ,ona traje i trajaće.Ali ne treba mnogo trčati za političarima jer oni su prevrtljivi.

BARANIN
Gost
BARANIN

Ti možèš da vređaš seredare a vas niko e pa ne može idi malo na kosovo pa tamo drži predike

crnogorka
Gost
crnogorka

E nece moci kako su navikli vise, dosta smo mi u Cg tolerisali hirove Spc i Srbije.

Sara
Gost
Sara

Zakon o slobodi vjeroispovjesti i rijeseno crkveno pitanje je karika koja nedostaje da bi se zaokruzio identitet CG kao nezavisne i suverene drzave! To ne predstavlja atak na bilo koga, vec jacanje demokratske CG!

JunaK
Gost
JunaK

Mile li su Amfilohiju svetinje, jer iz njih izvlaci velike svote novca, kako za Srbiju tako i za popove iz Spc.

Andjela
Gost
Andjela

Ako i Vucic i Irinej imaju dokaze da njima pripadaju svetinje neka ih dostave nemoj da koriste narod kao stit za licne interese.

Stefanija
Gost
Stefanija

Pola SPC-a cine osobe koje su do juce ratovale i ubijale neduzne po Bosni i na Kosovu.

BARANIN
Gost
BARANIN

Bravo Stefanija živa istina Bog ti dao

Dragana
Gost
Dragana

Mislim da citava Evropa podrzava Crnu Goru i da svi vide nepravdu koju cini Srbija nad Crnom Gorom i to ni manje ni vise nego preko SPC-a.

Antonije
Gost
Antonije

Steta je sto SPC manipulise sa vjernicima. Isti ti vjernici trebaju da pogledaju dzipove i obezbedjenja svestenih lica i da se zapitaju dje su pare koje pripadaju pravoslavnom narodu.

Kleopatra
Gost
Kleopatra

Ovi iz Spc samo zrtve glume i mazu oci ovom narodu koji kao stado za Ristom koraca.

Edi
Gost
Edi

Oni bi najradije da im drzavu poklonimo i da im se pokorimo, ali ni pred jacima se Crna Gora nije pokoravala!

d.b.
Gost
d.b.

Ne minesajte babe i zabe!

Stanimir
Gost
Stanimir

Ni na protestima nema vise od par hiljada ljudi narod je shvatio da ovaj zakon stiti svetinje, a ne da ih otima.

Slavkoo
Gost
Slavkoo

Meni samo nije jasno zasto Irinej ne pokuca na Vuciceva vrata pa da od Srbije trazi njihove hramove i manastire? Nego su nasli da udaraju po Crnoj Gori okupatorski i organizovano..

Baaaar
Gost
Baaaar

Bravo, Slavkoo

Stanko
Gost
Stanko

Nikad vise 1918!

Ilke
Gost
Ilke

Nikad. I svi da se vrate gde su ziveli pre 1918. I Boka isto da se vrati gde je bila pre 1918. I skolarine i lecenje da platite retroaktivno. Da vratite pare od zemljotresa, da platite ekstraporez na stanove iz zajednicke drzave. Da uzmete i vase rodjake sa Dedinja i Vracara. Daleko vam lepa kuca. Ima sve to u Zagrebu… Više »

Niki
Gost
Niki

Naravno Ilke@ Boka je “pre” 1918. takođe bila Crnogorska, od 1813. de pročitaj nešto, nemoj samo slušati srpske popove i vučića.

Ilke
Gost
Ilke

Ma sta od 1813. Od 1213 minimalno.

Bokelj iz Boke
Gost
Bokelj iz Boke

Bila se Boka ujedinila sa podlovćenskom Crnom Gorom kao dvije ravnopravne pokrajine nekoliko mjeseci, kraj 1813./početak1814. dok nijesu Velike sile rekle da se igraju nečega drugo!

Stefan
Gost
Stefan

Dovoljna je cinjenica da SPC izdaje zemljiste na plazi Buljarice za potrebe festivala elektronske muzike na koji se zna sta se radi. Pa da li prilici jednoj vjerskoj organizaciji da za takve potrebe koristi “crkveno” zemljiste?

Jovan
Gost
Jovan

Srbija se ne buni zbog manastira, vec se buni zbog para koje joj manastiri donose.

Marko
Gost
Marko

Normalno da je neosnovano jer SPC ima ogromne prihode koje ni ne prijavljuje. Dje na svijetu ima da se svetinje nalaze na teritoriji jedne drzave, a da druga drzava ubira prihode koje ni ne prijavljuje. Pa nije Crna Gora dobra srpska vila.

Haris
Gost
Haris

Bez Mirasa sto se radi, polako te!

Haris
Gost
Haris

plagistre bečiču ti li si aaaaaaaahahahahahaha

Joo
Gost
Joo

kako je lepo kad srbijance i svetosavce poklopi CINJENICAMA……svala cast Milo…..zato te toliko i mrze…..ali im je mrznja impotentna kao i njihova drzava, sekta, i oni kojinjih vode……

Окле
Gost
Окле

Analiza IFIMES-a: Milo bi CPC pod Vatikanom

Kanonsko priznanje obavilo bi se navodno preko unijatizacije – CPC bi zadržala “istočni obred”, ali bi za poglavara imala papu. Iz Kabineta predsjednika odbili da komentarišu analizu.

Lingivsta
Gost
Lingivsta

Svaka vam je istina, kao što je Telegrafu, Pinku i Ivici pjevaljik

Окле
Gost
Окле

Лигвиста, мој добри, нијесам ово написао ја или ми као ти кажеш. Прочитај мало боље. Обрати се Словенцима.

Ilija
Gost
Ilija

Crna Gora je odabrala svoj put, kojim se više neće i ne može voditi iz Beograda i interesima drugim, sem svojim sopstvenim

Kokot
Gost
Kokot

Misliš Milovim interesima

Bogdan
Gost
Bogdan

Naša država mora da se izbori sa ovim rušilački faktorom koji već nedeljama unazad neodgovornom retorikom dolazi od državnog vrha Srbije

djenovici
Gost
djenovici

Ovim poziva da svi izadju na ulice…

Haris
Gost
Haris

Strazbur poziva na ulice aaaaaaaahahahahahaha uh dobro je kad nije Tokio.

Voker
Gost
Voker

Daj adresu, da zajedno izađemo

Antoan
Gost
Antoan

Jasno je to i državnom vrhu Srbije, ali se teško mire sa činjenicom da smo od 2006te god nezavisni i suvereni

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Српски империјалисти-националисти изгледа стварно мисле да смо ми ово на блеф, без аргумената, покренули.

opozicijaMne
Gost
opozicijaMne

Kako nije pravna argumentacija?

Masnica
Gost
Masnica

Predsjedniče svaka cast.

Sejo
Gost
Sejo

Milo ti si kralj.

Nikolas
Gost
Nikolas

Crna Gora je dobila svaki mogući spor pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Haris
Gost
Haris

Bez Mirasa, a sto se cini. Polako te.

Haris
Gost
Haris

plagistre bečicu ti li si aaaaaaaahahahahahahah

vukomita
Gost
vukomita

PRESJEDNICE, PRAVDA JE NA NASOJ STRANI I BOZJA I SVA DRUGA,CRNOGORCI NE OTIMAJU TUDJE NI DANAS NO BRANE SVOJE A NJIHOV CRN OBRAZ NI VRIJEME NEOPRA..DA JE VJECNA,SAMO NAPRIJED UTABANOM STAZOM CRNOGORCI SU UZ VAS

NBA
Gost
NBA

vukkomita- BRAVO LJUDINO,TAKO RAZMISLJAJU SVI CASNI LJUDI U CG! PRIDRUZUJEM SE TVOM KOM.I PRESJEDNIKU DUKANOVICU ZELIM SVAKO DOBRO,NIKAD VISE 1918g SRAMOTNA!!!

vukomita
Gost
vukomita

SA ANDJELIMA NBA,SVE TI ZDRAVO BILO..DA JE VJECNA

Mileva
Gost
Mileva

Bravo, bravo. Nastavlja li se šetnja ? Ako im nije dosadilo neka šetaju za Kosovo možda nešto po tome pitanju urade.

Bojan
Gost
Bojan

Prežalili su oni Kosovo odavno nego neće da priznaju, ali zato Crnu Goru ne mogu nikako.

Haris
Gost
Haris

Znači to je već gotovo. Milo ti si car! Spremte spremte traktore, silna će bježanija da bude aaaaaaaahahahahahaha

Walter
Gost
Walter

Neće biti nikakve bježanije… Sve će biti u redu. Crna Gora je država svih koji žive u njoj, bez tenzija.Zako o vjerskim sloboda a nikoga ne proganja, nikome ništa ne otima. Vjernici će i dalje ići u iste bogomolje i šta je tu sporno.
Samo ne sijte putem nedia strah bez potrebe …

Niki
Gost
Niki

Pa srbi bježe, to je opšte poznata činjenica. Sretni im daleki put, što dalje od CG i Crnogorskih svetinja.

Ilke
Gost
Ilke

Pa samo protiv traktora i znate da ratujete. U svakom drugom slucaju “HELJP NATO, HELJP”.

Sava
Gost
Sava

Sad treba osmisliti manipulaciju kojom ce se ‘objasniti’ gradjanima kako su desetine crkava i manastira upisane na Amfilohija Radovića lično? Kad on ode na onaj svijet, manastir Dajbabe će u ostavinskom postupku preci u vlasnistco njegovog bratanića iz donje Morače ..? Kakvo ludilo !!!

Vlado
Gost
Vlado

Odličan komentar!

Send this to a friend