Politika

Sva čuda budvanske vlasti: Guča na pjenu od mora

Budva

Nakon bilborda na kojima se veličala srpska vojska i proslavljala Podgorička skupština koji su bili do nedavno postavljeni u Budvi, iz prijestonice crnogorskog turizma (kako to čuno zvuči) stiže novi non sens-Sabor trubača iz Guče stiže u Crnu Goru! Ovaj najnoviji postupak budvasnkih vlasti osudile su političke partije Socijaldemokrate i Crnogorska iz kojih je jasno poručeno da ovakvoj manifestaciji nije mjesto u Budvi.

“Socijaldemokrate Budve zatečene su jučerašnjom najavom lokalne vlasti da će jednu od poznatijih turističkih manifestacija iz Srbije, Sabor trubača u Guči, dovesti i u Budvu. Kada smo, ne tako davno, podržali nastojanja lokalne vlasti da se uklone privremeni objekti sa budvanskog šetališta, vodili smo se upravo sviješću da njihov izgled i atmosfera koju kreiraju ne priliči našem gradu i elitnoj turističkoj destinaciji, kako
svi u Crnoj Gori volimo da nazovemo Budvu”, saopštio je predsjednik budvanskih Socijaldemokrata Petar Ivković.

Tada su, kako kaže, bez obzira što na lokalnom nivou pripadaju partijama opozicije, pokazali spremnost da podrže odluku za koju vjeruju da će doprinijeti boljem izgledu Budve.

“Pitamo se sada, u totalnoj nevjerici, zašto lokalna vlast nakon jednog koraka naprijed, čini pet koraka nazad. Da odmah razriješimo sve dileme – protiv Sabora trubača nemamo apsolutno ništa, dok god se on održava u Guči, gdje, shodno tradiciji, i pripada. Ali zaista čvrsto vjerujemo da, u vremenu kada lokalna vlast povlači određene poteze kako Budva ne bi “ličila na veliki vašar”, dovođenje još većeg vašara ne doprinosi imidžu grada. Zato pozivamo čelnike lokalne vlasti da nam objasne na koji to način karakteristike Sabora trubača u Guči odgovaraju mediteranskom identitetu našeg grada i turističkoj ponudi destinacije koju nazivamo elitnom. Ne, gospodo, Budvu nećete učiniti elitnijom tako što, nakon uklanjanja jednog vašara, dovedete drugi, pet puta veći”, kaže on.

Ivković konstatuje da je budvanska vlast valjda nekad, pošla u neku drugu mediteransku državu i vidjeli kako sve to tamo izgleda.

“Vjerujemo da će, jednog dana, neko pretočiti na papir sva čuda budvanske vlasti (2016-2020.) i da će to biti jedan od bestselera na ovim prostorima. Sigurni smo da će “Guča na moru” biti pri samom vrhu. No, dugo je do kraja mandata koji, sve je izvjesnije, nećete dočekati na pozicijama na kojima se trenutno nalazite. Ako se kojim čudom to i desi, neće nas iznenaditi da potencijalni bestseler dopunite još kojim čudom, čak i većim od “Guče na moru”, zaključio je on.

I odbornik Crnogorske u Skuopštini opštine Budva Pero Duletić reagovao je na najavu da će se za dvije sedmice na Jazu održati manifestacija “Guča u Budvi”.

“Iz medija smo to saznali. Predsjednik Opštine Budva nema naviku da se konsultuje i to je ogromni problem. Nije nam jasno koje su prave namjere organizatora ovakve manifestacije i koje ciljeve želi postići, ali je sigurno da je saboru trubača mjesto u Guči, a ne u Budvi. Ni Beograd, a ni Novi Sad nemaju svoju Guču, pa ni mediteranski centar poput Budve, koji razvija svoja, osobena kulturna obilježja izdvajajući enorman budžet upravo za kulturu., nije prostor za takvu manifestaciju”, rekao je Duletić.

On je dodao da su u Budvi dobrodošli gosti različitih kultura i tradicija, a da programima koje organizuje budvanska opština treba da naglašava i dalje razvija mediteranski identitet Budve.

“Zaljubljenik u sabor trubača će da ide u Guču, a u Budvu gosti dolaze zbog njenog mediteranskog šarma , nekadašnje Pjesme Mediterana i to treba potencirati. Zato Guča u Budvi svakom razumnom građaninu djeluje kao populizam kome nije mjesto u našem gradu i Crnogorska je protiv toga. Želimo da živimo Mediteran, a ne da ga sanjamo”, rekao je Duletić.

Mediteran i Guča-nekako se to baš i ne slaže, zar ne?

A.O.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CG for ever
Gost
CG for ever

Ja ne cuh nijednog Srbina da je Cucku Jeku komentarisa,sta ocete ne znam Jecite po vazdan dragi u Cuce ako imadnete kakvih problema zoviteme

Ахмед Бајровић
Gost
Ахмед Бајровић

Да ли сте ви Дулевићу учили географију за седми основне.Изгледа да није сте.Медитеран није само Италија.Много је више исламски:Египат,Турска,Либија…Дакле чочек је доминантна музика Медитерана и хелветијски дервишки плес.Шпански фламенго је адаптација трбушног плеса,грчки сиртаки такође.То је доминантни Медитеран.Или сте ви можда Исламофоб господине Дулевићу.Кажите то отворено.Спречавајући Гучу припремате културни геноцид за музику која доминира Старим Баром.А ћирилицом пишем јер су… Više »

CG su Turci
Gost
CG su Turci

Allah ti srecu podario…! Serif Bajram mubarek olsun Ahmo!

Mehmed Чев љуто
Gost
Mehmed Чев љуто

Aferim, Ahmo,aferim I masala.Znamo mi ko je Crnogorska I njen sef Pavicevic.Cus Crnogorska a gradjanska,pa nijesmo mi budale.Priprema ni Pavicevic ostriju sablju no Vladika Danilo.Zato mi je Mandic sto puta drazi jer istinu zbori

Mirash klanjas
Gost
Mirash klanjas

Ajde skalajte malo. Kakve veze imaju trubaci sto dolaze? Ne nego cemo pustit one sa bijelim ćulafima i zurlama. A i oni da dodju,kakve veze ima? Vidite sta se radi po Ulcinju,a to se ne pominje?

|Željko
Gost
|Željko

Trubači u Guču. Egzit u Novi Sad. Birfest u Beograd. Dosta se Budva kitila tudjim perjem (PS najbolje se gusla u Novom Beogradu).

CG su Turci
Gost
CG su Turci

Hrvati sa Cetinja i Katunske nahije,Albanci , Bosnjaci i Gabelji to su pravi cisto krvni Crnogorci ostalo je sve izmisljotina

UCQ
Gost
UCQ

@ skorpija-Niko te uvrijedio nije Albanci ostaju Albanci na geografski prostor crne gore i to niko izmijenit nece niti moze.Ovdje su vazila plemenska pravila a ne necesova Crnogorska

Commentator
Gost
Commentator

Guča je samo posljedica Trokadera i ostalih šund mjesta na budvanskoj rivijeri, posljedica leskovačkih roštilja i pljeskavica, štandova sa svim i svačim duž šetališta, Top Hilla, šund muzike, regionalnog tzv “džet seta”, šund političara, svakakvog neukusa i fukarluka… Daj Bože da Guča bude početak kraja svega toga.

@Comentator
Gost
@Comentator

Ne slijezi iz Cuca kumim te bogom u Katune djeti je i mjesto tamo dje Montenegro presto

Sale
Gost
Sale

Ajde bre pisete ovde konentare ko da ste bili prestonica kulture 300 godina pre 30 g u Crnoj Gori letovao onaj samo ko je morao i nije imao para bila divljina bez struje i vode i goli kamen

Skorpion
Gost
Skorpion

Sale, pa sto ste onda dojavljivali ovamo sa sve ficama punim paradajza i paprika i gulili ove krse crnogotske? Jadovi.

@Skorpion
Gost
@Skorpion

ka donosili pune fice paprika i paradajza i gulili kamen crnogorski…Donosili jadni Srbijanci hranu koju s s kamenom prismakali e ugasena Crna Goro kad si joj ti Skorpionka domoljub

Nina
Gost
Nina

Neka,i treba tako.Proci ce i ovo….A sto se Ranka tice…do sad je vec nanizao ozbiljnu kolekciju dobrih djela za njegovu milu i dragu Crnu Goru,da je vrijeme da je uokviri,stavi na zid i svaki dan gleda.

gojko sisa
Gost
gojko sisa

Sto se cudite? Vazda je Budva bila vašarište poslednjeg kiča. Pukla je sezona, taktika “oderimo svakog koliko mozemo” nije urodila plodom, i normalno je da se traže očajnička rešenja. Smijesno je sto misle da ce im to rijesit problem. Opametili su se turisti, ne nasijedaju na decenijske marketinske floskule. A sad vide da “elitni turizam” znači “daj Guču,daj bilo što”… Više »

Crni
Gost
Crni

U Budvi se nikad nije ni cuo Mocart, samo jeftina muzika gologuzih pjevacica, inace miljenica vladajuce partije

Panda
Gost
Panda

Nema turizma dok se ne zavrti prase ili jagnje na plaži,dok ne navale široke narodne mase..Svaka čast Mocartu ali ja bih ipak radije slušao ove pevaljke..Ne da se nije Mocart čuo nego neće nikad ni doći u Budvu,verum mi na reč..

@ Crni
Gost
@ Crni

Ko te cera jarane da ides u Budvu,ovo je demokratcko uredjena drzava idi u Ulcinj tamo dje svira Mocart,Betoven i Sopen ko te cera da dolazis u Sunt ?

Bleferi
Gost
Bleferi

A sto cemo, tesko je pobjeci od srbijanskih cajki.

CG su Turci
Gost
CG su Turci

@ Bleferu fataj se Jeke Cucke ! Tamo jeci i kmeci po vazdan ne slijezi vamo

Fileopg
Gost
Fileopg

Hvala , Ranku Krivokapiću, Purku Ivančeviću i Boženi Jelušić što ovakvu veljesrpsku vlast imamo na pjeni od mora…

Patriota
Gost
Patriota

IZ SRBIJE DOLAZI SVAKO ZLO I NEMORAL. VIDITE NJIHOVE ZADRUGE, FARME, NJIHOVUESTRADU, POLITIČARE ITD DA SE NORMALNOM ČOVJEKU SMUCI!

Qantas
Gost
Qantas

Ajde bre, ne lupaj koješta…

Bokelj
Gost
Bokelj

A da dovedete Tomphsona iz Hrvatske ne bi vam smetalo

Mileva
Gost
Mileva

Budvani su za sve ovo odgovorni. Oni su grad pretvorili u turističko vašarište

Zoran
Gost
Zoran

Svaka cas Gradonačelniku B.Carevicu sto promovise na ovaj način , jer nedostaje taj stari način uživanja i opuštanja u svakom smislu !!!

Fileopg
Gost
Fileopg

zašto mi ne objavljujete komentar koji nikog ne vrijeđa osim što demistifikuje tezu da je primorje pretežno veljesrpsko, a da je vlast takva zahvaljujući političkoj trgovini Ranka Krivokapića, Božene Jelušić i Purka Ivančevića.

Cigo sa Konika
Gost
Cigo sa Konika

..E muke tvoje..

Fileopg
Gost
Fileopg

Kako pametno ćute Ranko Krivokapić i Božena Jelušić o srozavanju kulturnog nivoa na cijelom primorju od strane veljesrpskih snaga a koje prigrabiše vlast zahvaljujući crnogorskim glasovima datim SDP, URA i Crnogorskoj stranci.

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Sve je to Ristova politika…on vlada drzavom jos malo pa u cjelini…UZAS !!!!!

Crni
Gost
Crni

I politika vladajuce partije koja uziva uz ovu muziku…dodje onaj ko je pozvan…a i Dps voli ove nakaradne pjevace..tako da cutite

sMaras
Gost
sMaras

Pop kic hor bi trebao da nastupi

Fileopg
Gost
Fileopg

Veljesrblje zahvaljujući Ranku Krivokapiću, purku Ivančeviću i Boženi Jelušić koji im crnogorske glasove podariše sprovode ovaj primitivizam i malograđanštinu po primorju. Prvo Bilbordima prekajahu istoriju, zatim u Kotoru zabraniše latinicu, onda u HN dovedoše cajku Cecu nacionale da zatvori festival mimoze, a onda i trube i Guču pored jagodinui i leskovac u Budvu. Ranko i Božena kao pametno ćute a… Više »

mačor
Gost
mačor

Nikad više Srbija neće dobiti more,ima dosta rijeka,to joj je dovaljno.

Ljubo
Gost
Ljubo

DNO DNA

Mojeimr
Gost
Mojeimr

I Sea Dance i Guča i opera….. Samo da nije TV i portali

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

tooooo Budvani… spavate li mirno… ocete elitni turizam sa gucom i trubom!! dabogda vam sledece ljeto doslo 90% manje no ove godine pa vam bilo 11 kugli sladoleda za euro.. DPS vam je dovodio rolingstons, Madonu, najaca imena iz svijeta elektronske muzike itd.. a ovi vam dovode sprdnju i vasar!! kako ste glasali izgleda da za bolje i niste!! oni… Više »

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

makose see dance i prepolovise strance u BD, a ovo im je bas za jaz.. dovode ovo ruglo i posast 21 vijeka dje nece euro 1 zaradit.. jer ce da igraju kola iza zice da piju pivo od 2l iz mega marketa.. i nekace dabogda u minus posli.. no dje ces poc u minus 20-30 roma mozes plait lagano!!

Bleferi
Gost
Bleferi

Knjaze, Budvani ih zovu zbog Rista Radovica i srpske bulumente da odzi cetnicki govor… Guca je politicka prica
i SPRDANJE CRNOJ GORI DIREKTNO U OCI.
Blago nama s nama KAD SE U SVOJOJ KUCI NE PITAMO VISE NO MARA S GACAMA!

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

to budvani to ste glasali to ste i dobili.. sad ste glavna seljana u cijelom regionu.. jos samo da vam nataknu sajkacu i opanke!! a jeste li seljaci jeste i za bolje od guce niste!! pih!! da ima naroda a nema pa da upane tamo pa to sve rascera i polomi!!

Robby
Gost
Robby

E,eee,posto je i dosad Budva bila kulturica,pa je ova vlast nagrdi sad…Ajde CDM oladite

WEKND
Gost
WEKND

Sledece godine – Guča u Budvi, Kupusijada u Herceg Novom, dani Leskovackog rostilja u Kotoru i dani Morave u Baru.
ZIVJELA NOVA “tradicionalna” CRNA GORA! Jer oni pod tradicionalnom misle ovakvu Crnu Goru.

CG su Turci
Gost
CG su Turci

Nece moc tako od iduce sezone Alal mit i samo Tursko Sandzacka sargija STOP-ARET Serbaljima

Tarabos
Gost
Tarabos

Ovoga oprema upucujem da procita poemu Vijenac na grobu Scepana Misjukovoca, koju ke napisao zelenas, komitski vodja, emigrant I general JNA Savo Celebic. Tu ce se pronaci i tu vidjeti ko su i sta su bili oni koji su mucki na tantalovim mukama ubili Scepana. Takvima on sluzi sa sabracom.

@ Trtabos
Gost
@ Trtabos

Emogrant i general JNA istinu napisa….mici se tugo i s njim zajedno emigriraj

Krsto D.
Gost
Krsto D.

Ideja raspale Turisticke

Kumara
Gost
Kumara

Ko god moze i ima gdje nek bjezi iz Crne Gore a onaj ko odredi IQ85% da se nagradi najvecim ordenom zasluga za narod.Domoljubi koji negiraju Srbstvo Crnogoraca a zive na zemlji koju stvorise Srbi Petrovici je poraz ljudskog uma.

CDM=Fasisti
Gost
CDM=Fasisti

KUMARA , ja kad se zazelim Crne Gore, samo udjem na fasisticki sajt zvani CDM i domah me zelja prodje id uvlakaca Milovijeh

Danko
Gost
Danko

Zaludu ti trud! To si mogao da proturas nepismenim seljanima koji nijesu imali dje istinu da cuju ili procitaju! No , igraj se jos malo! Ovaj zadnji udarac ( povracaj okupiranih svetinja ) ce te , valjda nacerat da se ubijes ili makar da odes za Srbiju! ( Nama svejedno, samo da te nema ovdje)

NE avetaj cuku
Gost
NE avetaj cuku

Danko…a sto bi mi isli Srbi Gore Crne za Srbiju kad znas da u Srbiju Srba nije bilo dok ih mi ne po Srbismo…Jesili sto procita o Karadjordju Petrovicu,Hajduk Veljku,Vuku Stefanovom Karadzicu,Arseniju Crnojevicu….itd. E Danko dana ne vidio ne blamiraj slavnu kolievku Srbstva Zetu i Crnu Goru od 1878…

Migo
Gost
Migo

@ Kumara meni su najzesci ovi te negiraju Srbstvo Crnogorsko a u stan okace slike Njegosa,K Nikole,SV Vasilije i ostalih Srba tima je IQ – 85

Skorpion
Gost
Skorpion

Migi, jado, zar jos ne znas da su Crnogorci najveci narod a najmanje brojan, a ti.mora da si neki surogat, zao mi te dodje nekako…

@Skorpion
Gost
@Skorpion

Crnogorci narod sveden na mimo Pasaluka muci jadna pod tavuljin se zavuci i kupi mrve DPSa

kojo
Gost
kojo

IQ se ne mjeri u procentima?!?

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Kumara, nijesu Petrovici Srbi, ali, sto ti ja mogu, Beograd ti je sapnuo da jesu a ti ne cujes srce. I gotovo. Eto ja ti tvrdim da NIJESU, a jednom ce nauka staviti pecat na moju tvrdnju. Ne mogu ti odje nizati dokaze jer cete navaliti sa ” dokazima” koje vam je u glavu cipovala SANU. Cip cete tesko izvaditi… Više »

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Е вала да Његош и Краљ Никола нијесу били писмени и у својим дјелима величали Српство вјероватно би ме ти и ти научници силни уз сву медијску пропаганду убиједили да Црногорци нијесу Срби. Овако залуд ви труд Dr xyz.

@ Dr xyz
Gost
@ Dr xyz

ahaaaaaa nijesu Petrovici Srbi a u koju to istoriju procita ? Jadna li ti Majka tuzno li je tebe citat koji ni Balkansku Caricu ne procita Kralja Nikole da i nju nije napisa SANU?

Nostradamus
Gost
Nostradamus

Nije im valjao Sea dance sa toliko internacionalnih izvodjaca i posjetilaca nego oce Gudva svira, leskovac dimi, cuturica gasi pa dorucak paradajz iz gepeka..

Pgpg
Gost
Pgpg

Nikad neće Crna Gora bit obala srpskog mora!

CCCC
Gost
CCCC

Bice nas srba iz cg, ovo je nasa drzava vise no vasa!!!

Danko
Gost
Danko

??? Vi nijeste Srbi! To je problem! Biste da budete ali nijeste! To vas ….

Pgpg
Gost
Pgpg

Da li će se ikad sresti Srbija i Crna Gora,
ne nema zbora, prije će se otopiti
snijeg sa vrha Durmitora.

Nk86
Gost
Nk86

Bolje se napiti rakije domace i dobro najesti cevapa na CG Gucu, nego jesti ekstazi na Sea Dance

ssss
Gost
ssss

bro ekstazi je zakon za rakiju. probaj pa ces vidjet

Danko
Gost
Danko

Dobro! I ? Ko te cera da se drogiras u Budvi??? Idi za Gucu i pij!

Dagalljica mala
Gost
Dagalljica mala

Nki86., kako si ti pametnica nasa mala, geoteeee.

rzv
Gost
rzv

A u Guči kao nema ekstazija?

CG FOREVER
Gost
CG FOREVER

Alo nije Crna Gora država Crnogoraca samo. U njoj živi i veliki broj SRba

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

na’zalost!!!!!!!!

Danko
Gost
Danko

Puuuno manji nego ti mislis!!!

Tako je CG
Gost
Tako je CG

FOREVER…Crnogorci su Albanci,Bosnjaci i Hrvati sa Cetinja i Katunske nahije a ostali su kako rece K Nikola Cisti pravi Srbi

Racko
Gost
Racko

A koji mrceni Srbi. Svako neka pogleda dje je rodjen. Pametnome dosta.

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Cg forever,
pa neka zive, i Srbi i Posrbe,
ALI NAM NIKO NECE INSTALIRATI SRBIJU U CRNOJ GORI, NITI DEZINTEGRISATI CRNU GORU. Alooooo!
Kad vidis da se na Avali ZAIGRA CRNOGORSKO ORO, javi se da ti dam vizu za za razne GUCE I KUCINE iz komsiluka

Haris
Gost
Haris

plagijatori aaahahahahaha

Minja
Gost
Minja

Nikad nece Crna Gora bit obala srpskog mora!

Bela
Gost
Bela

Kako se nalozise 220komentara zbog trubaca mislim da nema nade za nas u MNE.

Panda
Gost
Panda

A šta se sve ne slaže u Budvi pa vam to ne smeta,jel? Što da ne Guča?Mnogo vi sebi dajete na značaju a sve gora i gora sezona..

Joo
Gost
Joo

Idi brckaj se u BG na vodi….vodi racuna o svom Srbistanu….sto se stalno iis grcevito namecete nama…..CG vam ozbiljan kompleks crnorupasi Evrope……fuj…..

Sandra
Gost
Sandra

DPS će iskoristiti ovo kao zicer…naravno da će iskoristiti u političke svrhe, i optužiti organizatore, Carevica i DF.

Joo
Gost
Joo

Naravno….samo se skupljaju natuknice za pred izbore….a opozicija samo servira autogolove…..svaki dan po nekoliko……

Toni
Gost
Toni

Šta će iskoristiti? Dovođenje trubačjog festivala u Budvu? pa gora je Budva pod njima bila 1000 puta, nego ovaj narod pamti koliko ribica iz akvarijuma.

Dagalljica mala
Gost
Dagalljica mala

Sandra, zar mislis da bi drugacije bilo logicno i normalno?
Neka optuzi, i treba da optuzi, i Carevica, i do Carevica!

Bnjj
Gost
Bnjj

Fašizam klasični, sabor trubača je odlična stvar biće turista i novca

Joo
Gost
Joo

Paradajz turisti nisu turisti….vec teret……

NE utralan
Gost
NE utralan

Crnogorci nikad nijesu Srbstvo izdali u istoriji Ove Cetinjane i katunjane ne brojim u Crnogorce da se razumijemo

rzv
Gost
rzv

Broj ili ne broj. To su ti najcistiji Crnogorci koji se ne odricu sebe. Jedini.!

Zeta
Gost
Zeta

Pipuna za dirigenta , o zemljo otvori se ….

Pavle Djurisic
Gost
Pavle Djurisic

Prilikom gostovanja TRUBACA da se izdaju specialne dozvole na ulaz u Budvu samo teske Srbende mogu prisustvovat ovome cinu i da se organizuje pecenje bar 8 volova na plazi u Budvi

Danko
Gost
Danko

???????????? Sad vam Guca smeta a!!! Zamolio bih vlasti u Budvi da ” crnogorskoj ” stranci kazu jedno kulturno: Tisina!!! Nijesmo vam dozvolili da pricate!!! Ovim drugima takodje!!!

LSCG
Gost
LSCG

A da ga ti maloo..onamo,onamo ..slasno…ispostujes

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

HAHAHAHAHAHAHAHAH TOP!!!!

kako ne
Gost
kako ne

izgleda da ce brzo Budva kao Kotor

Risto Penta
Gost
Risto Penta

Najgora opozicijo ikada.

Velimir1966
Gost
Velimir1966

Bruka i sramota!
Još samo fali nekakva farma,veliki brat i slično!
ciganluk totalni!

@ Velimire1966
Gost
@ Velimire1966

Evo nam iz grada Titovog Heroja sad velicaju Krsta Zrnova koga ubise komunisti Mugose e kud ces vecega realitija

bubreg u loj
Gost
bubreg u loj

Mislis grad heroj Cetinje ahaaaaaaaaa e vole Cetinjani Krsta sad puno,izgleda nema vise borackih penzija na Cetinje

Tarabos
Gost
Tarabos

Ko to sinoc ko to sinoc kroz Cetinje prodje, Krsto Zrnov Krsto Zrnov I komitske vodje.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Taraboš, pročitaj šta je Krsto Zrnov napisao o Cetinjanima u njegovim bilješkama od 22.09.1943.

Veteran od 1990
Gost
Veteran od 1990

Sjedio sam s bratanicom Krsta Zrnova u Mazestik Beograd prije 3 godine…E nedaj boze da smijem ovdje napisat sta prica o Cetinjanima i onima ostalim te Srbstvo Crnogoraca negiraju….! Ja sam ocekiva od ovih istoricara novokomponovane istorije da ce ga pozvat u studijo RTVCG

Brat Živkov
Gost
Brat Živkov

To su povjesničari obični
Nema istoričara u CG
Zato je ovo novokomponovana,turbo povjest

@ Veteran
Gost
@ Veteran

u Crnu Goru treba istinu zabranit jedino tako moze opstat ovakva Gora Crna

Dobrilo Savnik
Gost
Dobrilo Savnik

jedva cekam da zakoljemo siljeze i da ga okrenemo na sred plaze da posaljemo domacinsku sliku u svijet

Srpko Medenica
Gost
Srpko Medenica

Vo ima da se pece brate stari Srbski obicaj

Gaviria
Gost
Gaviria

Srbski obicaj je i prva bracna noc.

Idriz Muratović
Gost
Idriz Muratović

To ti je i u Karadg bilo
Pitaj mene 😁

xxy
Gost
xxy

A na Cetinje bili italijani samo 2 godine od 1941-43 pa OZNA 1945 izbrojala 283 venbracna djetica neznanih italijanskih vojnika.
U arhivu CT pise ,Ozna je sve doznala.

Velimir1966
Gost
Velimir1966

Eviva Montenegro!

mojsilović
Gost
mojsilović

Idemo idemo!

Reserve
Gost
Reserve

Vidite vi sta vam je da Kosovom. Tamo vam je Jerusalim.

Dejo1000miliona
Gost
Dejo1000miliona

Brzo li se prestrojise crnogorci.

Prcko
Gost
Prcko

Kad može Sea Dance što ne bi mogla Guča!?

Danko
Gost
Danko

Pa ko kaze da ne moze!?!? Evo vidis da moze! Sa ” crnogorskom ” strankom svako seljastvo moze!

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Tacno tako.Sve sto privlaci turiste,dobro je.I Sea Dance je kopija Exit-a,pa se dobro prodaje kod nas!!!

Srpko Medenica
Gost
Srpko Medenica

Bogomi ovija domoljuba Montenegrinskih nema ni guslarske veceri Crnogoraca kad se organizuju pa nemoj da vas cudi sto i trubace ne vole.Njima samo pusti Lili Hop i svi srecni e skamenili se ka sto ocete cim vam svoje nista sveto nije

Mikanic
Gost
Mikanic

Trubaci nijesu na nasi. To ste vi u turskom ropstvu razvlacili i ucili. Imali ste kad. A Medenice nijesu ginuli uz trubace za Crnu Goru.

bubreg u loj
Gost
bubreg u loj

@ Mikanicu eno ti u CT poharani muzej slike Kralja Nikole na Cetinje s trobojkama i trubacima.Nije valja da ste vi patriote od 2006 vazniji od K Nikole,Njegosa,SV Petra i svih junaka koji pod vitestvom Srbstva ginuse za Goru Crnu

Mikanic
Gost
Mikanic

Naravno da nijesmo. Sve te slobodare su oni kojoma sluzis bacili pod noge 1918. Isto tako bi i ti nas Dana’s. Ali nikad vise 1918 Kalabicu.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

DPS nam je uvalijo Marovica..Kuljacu
Rađenovica…Vujanovic Fića..okuptorsku sektu spc u CG…Guču…četniks na moru…Nema Liberala..Nema CPC..Nema SPD..Fala dps..takuline puni a CG umire

kachawendica
Gost
kachawendica

recidiv 100-šnjeg rijalitija

BeBe
Gost
BeBe

Evo prodje cijeli dan, a jos se ne javlja Prof (bez dr sci), inace samoproklamovana savjest drustva, gospodja Bozena Jelusic. …ili

Djoko
Gost
Djoko

Sto bi ovi jadovi ucinjeli da osvoje vlast u drzavi?Zvali bi nas Ravna gora ili Crna Guca

Brdjanin
Gost
Brdjanin

Tako je Djoko nije ovo Montenegro no junacko Srbsko ljeglo.

Ribnica
Gost
Ribnica

Zato ćete dobit vlast , trt…..

Kapa
Gost
Kapa

Ne guči, uguči se…

Mikanic
Gost
Mikanic

Srpsko leglo nikad nigdje nije bilo junacko. Samo je lazni mit o junastvu Srba. Pa nijesu postojali 5 vjekova. Samo se cudim jednom Brdjaninu da trci za gubitnocima.

Idriz Muratović
Gost
Idriz Muratović

Jok.Karadag je postojao.
Kad je ono oslobodjena Podgorica?
Spuž… Pljevlja i Bijelo Polie 1913 !!!

Drekalo
Gost
Drekalo

Srpska Sparta

Djoko
Gost
Djoko

Samo se ti nadaj

Realno
Gost
Realno

Ovoga puta se ne slažemo. Ide i mediteranski karavan Mimoza po kontinentu, pa niko ne govori da ne treba. To je samo gostovanje. Ako može Georgijev, koji je napravio samo jednu pjesmu, a razlikuju se samo guze i ambijent spota, može i Guča.

Haj
Gost
Haj

I sta ce te vi Sdp i Crnogorska osim foliranja piskaranja preduzeti konktetno,progutali ste sramne bilborde a necete trubace.Hocete li im uskratiti pidrsku vlasti i traziti vanredne izbore,naravno da necete gori ste od njih.

Lobovanje
Gost
Lobovanje

SDP i Crnogorska odavno nijesu crnogorske paetije.

Adagio
Gost
Adagio

Samo opušteno. Sto da ne. Da vidimo i cujemo prave Srbe. Njima bar ne treba sunce i more da pocrne. I da se Carević konačno raspištolji medju svojima.

Ivana
Gost
Ivana

Ovo samo kod nas moze.

Velika Srbija
Gost
Velika Srbija

Srbska truba ce se cuti od Virovitice do Budve i sire! CCCC Zivela Velika Srbija! Srbi i Rusi! CCCC

z d
Gost
z d

Kakva si ti avetinja!!!

srebrenica
Gost
srebrenica

tako je

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Trubači is guče porijeklo turska vojna pleh muzika kako je goran bregović to kazao na tv
U nedostatku svojih običaja u ovom slučaju turskih prikazuju se kao srpski I dovodi narod I okruženje u zabludu.

Marko
Gost
Marko

Bg pasaluk, uskoro ce Srbija biti manja i od Kosova!

Srpko Medenica
Gost
Srpko Medenica

@ Marko ima jos dosta vode Moracom da protece dok Srbija dodje na pasaluk Crnogorski od 200 000 dusa kolko imamo sad

Drekalo
Gost
Drekalo

A opet veca od Cg, zamisli

CG jeCrnogoraca
Gost
CG jeCrnogoraca

Jedi jedi c vitamin to ti je zdravo. Veliki Ce Vitaminac nas.

bubreg u loj
Gost
bubreg u loj

CG je Crnogoraca a 4C slavne loze Mrvnjavcevic Srbijanski e veliki patrioto Crnogorski,nedaj boze tvoju bolest nikome

Velji
Gost
Velji

Velika Srbija, sve manja…

Idriz Muratović
Gost
Idriz Muratović

I Dukljica,i Dukljica…polakote

teodor
Gost
teodor

Budvanska vlast je originalna u svom ludilu. Malo novac, malo ova ljetnje vrućina, pa ne znaju šta rade. Predlažem da se organizuju dani Guče u Grrblju u dane parastosa đeneralu Draži, da se ne zaboravi učešće i pogibije Grbljana u II ratu.

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Da na stranu fašističkih okupatora.

Godzila
Gost
Godzila

Cdm zapjeni jer mora 🙂

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Evo ja kao Srbin kazem ovome NE. Guca je Guca,Budva je Budva,i to nema veze ni sa srpstvom ni sa cim drugim jer Srbi zive i u Budvi i u Guci ali imaju svoje osobenosti koje su specificne za ta podneblja i ne treba ih mjesati. Trubaci nisu za Budvu.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

A može li ilahije i javni islamski skupovi na moru Ulcinja? Mi smo Srbi i donosimo naše običaje dje god da smo, gusle mogu u vojvodini trubači u budvi

Sasa
Gost
Sasa

Zapjevajte onda srbi u Pristinu ,Djakovicu ,Peć ,Knin Vukovar ! Malo ste se skupili samo vam je Budva ostala !

Nije loše
Gost
Nije loše

Crnogorac: Prvi put čujem tu riječ od tebe, ilahije, pa sam pogledao na Internetu. Sviđa mi se. Nije da bi ih svaki dan slušao, ali skroz dobra mjuza.

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Pročitaj gore porijeklo trube is guče

Fred
Gost
Fred

Ne, Srbi su Turci. Dok se o dje krv lila drugi su setali turske opanke. Dok aga odmori posle rucka.

xxy
Gost
xxy

95 % Aga su bili srpskog porijekla ,poturcena srpska srednjevijekovna Vlastela, vidi se i po prezimenima aga i begova uglavnom su na ” vic “nisu na “uoglu”.

xxy
Gost
xxy

A Mimoza i Karneval jeste za Sumadiju, ili Vojvodinu svudje su lijepo docekani.

Fileopg
Gost
Fileopg

Bravo za SDP koja crnogorskijem glasovima ustoliči ovu srbadiju u primorju, da nas demokratizuju, otvore oči i prosvijetle… nikad više ni jedan jedini glas za Crnogorsku stranku i SDP pa im eto veljesrpski do mile volje.

NE avetaj cuku
Gost
NE avetaj cuku

@ Fileo kakvi si ti Crnogorac a Srbstvo ti smeta ? Slavna Zeta Ivana Crnojevica je prva Srbska drzava…! Znasli da je Jelena cara Lazara udata u kucu Balsica a sto se Balsic ne ozeni od Osmanovica ?

Reserve
Gost
Reserve

Koja vam je prva Srpska drzava, Zeta ili Raska? Ko vam je prvi kralj Mihailo Vojislavljevic ili Stevan Prvovjencani. Pa vi drzavu nijeste ni imali dok Turci ne odose. A onda turska raja o jadu zabavi cijeli region.

Fileopg
Gost
Fileopg

pravoslavni Srbi su manjina u srbskom svijetu, jer u Turskoj obitava preko devet miliona Srba koji se ne krste, obrnite se malo njima puštite nas Crnogorce da propadnemo u ništavilu….

oj-ha
Gost
oj-ha

crnojevici su bili katolici

@ oj-ha
Gost
@ oj-ha

Crnojevici katolici ahaaaa pricaju o tome zene u brijacnicu

xxy
Gost
xxy

i podigli pravoslavni Manastir na Cetinju.

xxy
Gost
xxy

i cirilicnu stampariju na Cetinju jer katolicu koriste cirilicu.

Mila K
Gost
Mila K

Ili treba da zaboravimo ko su bili “dizelaši” i koju su muziku voljeli, a sada tako smjerno nose politička odijela?

Mila K
Gost
Mila K

hahahaha

Pa šta? Truba je divni instrument, a Guča ima majstore trube. Čemu drama? Žurka je i uživajte, sve da se svira marš na drinu? Nevažno, jer su svi ovi vladajući političati obožavali i igrali na te iste pjesme 90tih… Čemu ovo dizanje tenzije, čak i od ozbiljnih intelektualaca? Pa Budva ima Trokadero i slične bestijalnosti u tretmanu žene.

Mirun
Gost
Mirun

Dolazili su i ranije ponedje da gostuju pojedinacno neke od tih grupa ili orkestara (ne znam kako bih nazvao to) i to ne brani niko. Svaka kafana/diskoteka ima pravo da dovede na gostovanje koga hoce ako im finansijki odgovara, ALI dovesti sabor Guca u Budvu??? – pa to je sramotno

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Mila pročitaj porijeklo trube is guče da ne pišem opet.

Bajo Stanisic
Gost
Bajo Stanisic

Koncert TRUBACA da se otvori s pjesmom …Od glave Zete do grada Spuza krvavi lanac vojske se pruza….! Kako rece K Nidzo ,zivjeli moji mili Crnogorci zivjelo nase sve koliko Srbstvo

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Od Glave Zete do grada Spuža
Četnički lanac vojske se pruža
🎶

Njegoš
Gost
Njegoš

Crnogorci ne ljube lance.

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Mislio sam do zatvora, ne dalje.

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Zeljko Mitrovicu,netreba da ulazes ogromne pare u izgradnju novih objekata za novu farmu,postavi kamere po Budvi i imas Farmu,najbolji rijaliti uzivo…garantovano…

Bot sendvicar🥪
Gost
Bot sendvicar🥪

Nema srece odje kako god obrnes

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Tužno cvili srpska truba, začepljena na Kosovu pa bi malo po Sparti da vidaju rane. 🙂

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Koja crna Crnogorska, isto je to sto i ostali posrbice..

Milan
Gost
Milan

Bez te partije na vlast u Budvi bi bio DPS

Pgpg
Gost
Pgpg

Kad počne na Jaz: “Op,cvrc,grok, grok…” 🤣

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Nas mali Milojica
nemiran ki čigra,
mlogo vole, mlogo vole
s prasci da se sigra.
🎶

...
Gost
...

Ha ha

...
Gost
...

Ha ha

Pgpg
Gost
Pgpg

Kažu srbi da su gusle njihov instrument, a dolaze sa trubom?

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Jel dino merlin i gibonni duh Cetinja?

Moraca
Gost
Moraca

Ne razumijem zakon CG ! Jedna opstinski presjednik može da radi čuda a vlada tu nemoze ništa da uradi !!! Mi smo ti cudo na planeti zemaljskoj !.

Dejo1000miliona
Gost
Dejo1000miliona

Koga glasat sad?

Buto Maniti
Gost
Buto Maniti

Ovi domoljubi sto Trubu ne vole da im se obezbiedi prevoz do Gusinja i koncert sargija alaha i kasida…

kachawendica
Gost
kachawendica

tako je

CPC Vucinic
Gost
CPC Vucinic

Gusle,Gorski Vijenac,Njegosa,Trube treba zabranit pod hitno

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Dje Njegosa ubaci u trubu, kakve on veze ima s vama. NIKAKVE, no fantazirate.

CPC Vucinic
Gost
CPC Vucinic

Dr xyz…Druze kad je slavna Austrougarska vojska ulazila u Cetinje prije toga su iz Boke gadjali Njegosev grob a zasto znasli ?islis bez razloga? Njegos je bio kolovodja svekolikog Srbstva i Srbovanja od Srbije do nase Crne Gore samo je steta sto se obnovi mauzolej.Ovdje drzave da ima Mauzolej bi nesta a njegova djela zabranit pod hitno

Bajo Stanisic
Gost
Bajo Stanisic

E Vucinicu sramte bilo i tebe i tu CPC…uzas

srebrenica
Gost
srebrenica

ne mlati, ali dobićeš sendvič

Pgpg
Gost
Pgpg

Ostavite vi Njegosa i gisle, imate Guču i trubu.

Pirsio Biroli
Gost
Pirsio Biroli

Da je srece ovo treba da bude tradicionalno i obavezujuce svake godine.

Blaki
Gost
Blaki

….užas…

srebrenica
Gost
srebrenica

istina

Kico Rakun
Gost
Kico Rakun

Uzalud se izrodi ubise prekrajajuci istoriju ne ide vam od ruke da ugasite Srbsku Crnogorsku svijecu u slobodarsku Goru Crnu.Moramo sto prije organizovat koncert Baje Malog Knindze da podigne moral ovome tuznom narodu.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Srbi su slobodarski narod, stvorise crnu goru i oslobodili

Blaki
Gost
Blaki

….katastrofa komentar….

Pgpg
Gost
Pgpg

Ahahahaha.E lijepo li me nasmija,bog ti pomoga.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha Rakune. A srpska svijeća nije u Srbiji gorela 500 godina a kamo li kod nas. No vi jadni i ne znate koji ste i što ste, čim Baju Knindžu slušate. A to da si tužan, to ti je tačno. Čim nemaš svoju državu i svoju istoriju.

Buto Maniti
Gost
Buto Maniti

u Strana Podgorica….ahaaaaa koju Istoriju ti imas i citas tako ti boga ? Ovu te pisu o 1918 a zaobilaze 1916 i 17 ahaaaaaaaa Procitaj wikipediu ZETA (crown Land) koju pisu istoricari s univerziteta Cembridge i Michigen jado da utuljis u tu Supljinu dje kolievka Srbska no sve izdadoste i za pare prodadoste

Mirun
Gost
Mirun

@ Buto Maniti O cemu pricas? Stranicu, odnosno tekst o odredjenoj temi na wikipedia-i mozes i ti da napravis ako oces. Kakvi istoricari prijatelju? Svako ko se registruje ima pravo dodati podatke na tom sajtu. Ako imas odredjene (pozeljno online) knjige kao reference to ce ti dodatno smanjiti cekanje za potvrdu i objavu toga sto si napisao. Provjere da nema… Više »

Buto Maniti
Gost
Buto Maniti

@ Mirun e Ismijame do bola.Ako je tako sto ne napises nesto na wikipediji o Crnoj Gori prije 1878 ahaaaaaa! A koih knjiga da se uhvatim zaboga ovih novokomponovanih istoricara placenih za stvaranje nacije po imenima gora suma i planina. Jesili cita Gorski vijenac,Posveta prahu oca Srbije,Blkansku Caricu,Zavjet SV Petra Cetinjskog itd ?

Picoli
Gost
Picoli

ST PG Kakve veze ima nase Srbstvo sa Srbijanskim sreceti? Znasli da Njegos nikad nije posjetio tu Srbiju no sad izvrcete i mrtvog Njegosa kazete da je mislio na Hriscanstvo kad je pisa o Srbstvu ahaaaaaaaaaaaa vi ste vrh tepelaka od glave

Bobo
Gost
Bobo

Jes rakije Mali Knindza ti svira na ibarskoj magistrali ! Neka ode do Knina ako mu je bastat !

Picoli
Gost
Picoli

Bobo i do KNINA ako bog da brzo s osamdeset cetvorkom ako znas sto je to

Jak vjetar
Gost
Jak vjetar

Dje vam je on podizao moral fino ste prošli!

Duni vjetre
Gost
Duni vjetre

malo preko jetre…Ma ustani kad pominjes hrabru Srbsku vojsku

Jak vjetar
Gost
Jak vjetar

Duni vjetre,samo pazi da da ne bude oluje

Hrabra?
Gost
Hrabra?

Je li to ona hrabra vojska što je pobjegla iz zemlje i 3 godine ljetovala na Krfu čekajući Francuze da ih uzmu za rukicu i prevedu preko ulice.

Blaki
Gost
Blaki

…i ovo je užas….

kachawendy
Gost
kachawendy

brawo, i ja cu doći

Brdjanin
Gost
Brdjanin

Srbska mi truba za trubi iz toga sela Drenova….Tooooooooo Srbadijo moja

Bbbb
Gost
Bbbb

Kad moze latinska Pašticijada u Petrovcu…vala moze i Guča u Budvi…

Majski
Gost
Majski

Ideja nije truba vec cetnicko sijelo koje je prati. Drzava ovo mora zabraniti provokacija i poruka da sramnija ne moze biti.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

@ Majski da je srece nebi Cetnicke pjesme trebalo da utihnu Crnom Gorom.Crnogorski Cetnici su bili najveci junaci i borci za casni krst i Srbstvo.

WEKND
Gost
WEKND

Tolika hrabrost nikad nije zabiljezena kamerom. Imas video na YT gdje hrabri cetnici koje su nacisti smatrali sub-rasom, sluze Njemcima samo kao nosaci opreme i ranjenika dok u isto vrime nacisti sa kolaboralistima masovno ubijaju pravoslavno zivlje po sjeveru Crne Gore

Bbbb
Gost
Bbbb

A imas i na YT dje Sekula Drlnevic ljubi noge Ante Pavelicu a vi danas ustajete na taktove njegove himne

WEKND
Gost
WEKND

Naravno da ne postoji. Interesanto je da je Sekula bio najveci pobornik ujedinjenja a posle kad je vidio sto je NOVO-Srbijanstina uradila od Crne Gore postao je Fasista.

donji kraj
Gost
donji kraj

Sekula vam je dobar bio kad je četnicima omogućio bježanje preko NDH prema Zidanom Mostu. Bar mu za tu saradnju sa vama odajte priznanje.

Picoli
Gost
Picoli

WEKND …..Titove foto montaze zaobidji….Ko to ima tvrde oci rijeku Taru da preskoci…Preskoci je jedno vece Sipcic Vlado i utece

teodor
Gost
teodor

Samo su četnici izgubili rat i odstupali put Zidanoga mosta! Vazda ste bili heroji, a bitke gubili, od Kosova do današnjeg dana. I slavite samo poraze. Nađite neku mrčenu pobjedu u bilo čemu pa slavite kao vas cijeli svijet.

Njemac
Gost
Njemac

Otkud ti najveći junaci na Zidanom Mostu. To je daleko od Crne Gore i srbstva.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Bez Kralja ne valja

2105
Gost
2105

Kralja Nikole

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Kralj Nikola Srbenda

Dejo1000miliona
Gost
Dejo1000miliona

Srpski lobi.

Kuvar
Gost
Kuvar

Kad moze manifestacija albanski alpi plav I gusinje,kad moze miss albanije ulcinj 2014 ,moze valjda I malo trube da se cuje zar ne braco pravoslavci

Turski Posrbica
Gost
Turski Posrbica

Albanksi Alpi nisu Plav i Gusinje intelegencijo nego je veći dio Prokletija u Albaniju A nisam znao da je Budva srBska dosad ali i to će se očistit nikakav problem

Kuvar
Gost
Kuvar

Kad moze kamen temeljac za islam.kulturni centar u gusinje ,onda moze I obnavljanje crkve u selu Martinovici- gusinje,medjutim pravoslavci nadjose bacen krst u rijeku ako se ne varam…

Primorac
Gost
Primorac

Car oće da bidne srbin a do prije 30 god.nije ni čuo a ni znao za guču,nego uz kulturu doticnog i ne ide nista drugo.prije je slušao u neđelju svadba mi je,sad su trubači,napredal nema sto.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Pa šta je strašno? Dogodine će biti Zagorje u Budvi, pa Dani gange u Budvi, pa Dani jodlovanja u Budvi. To je ono “multi-kulti”..😁 Ozbiljno, ako bude ovako- nemam ništa protiv. Ničiju kulturu ne treba omalovažavati.

Knez
Gost
Knez

Bas je budva metropola gora je nego kuca zajedno sa budvanima kavi su

Srbko
Gost
Srbko

Kad vam Srbska truba zatrubi, razbezacete se u panici! Samo Srbija! CCCC

2105
Gost
2105

Mislim da ste oborili sve rekorde u bežanju,toliko o vašem junaštvu,sfbkooooooo

Budimo realni
Gost
Budimo realni

“Mediteran i Guča-nekako se to baš i ne slaže, zar ne?” А Медитеран и Егзит су ко близанци. Ма пустите више поређења но радимо сви колико можемо да се економски опоравимо. Овако нећемо никад.

Nekulturan
Gost
Nekulturan

Svaka čast,više ljudi bude u Guči za tri dana no u Budvi za 20!

T34
Gost
T34

Exit vam nije smetao kad je došao na Jaz? Slušaćete vi šotu uskoro i sve dodvriskivati ko žene.

Rajan
Gost
Rajan

Evo ovako…. zbog ovakvih komentara, ja da zivim u Srbiji, niti ja niti bi moja familija nogom krocili na CG primorje a ni u CG… cak bi I agitovo za bojkot CG plaza i drzave da se posjeti….

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Rajane imaš punu podršku od svakog Crnogorca. Najbolje je bilo kad nijeste dolazili. No si ti vjerovatno neki poreklom iz Crne Gore. Pa je neka muka na tebe.

dajka
Gost
dajka

Dobro je tebi odje, inace ne bi pametovao

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Исто мислимо. Срећом реално стање је другачије од овог на порталима. Црногорци воле Србију и Србијанци ЦГ али на порталима и тамо и код нас је највише ботова који пљују зарад ситних интереса.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

A sto fali Trubacima i Guci ?Ako kome smeta nek razguli u Katunsku nahiju i neka ne slieze vamo….

xxy
Gost
xxy

Sto se ne organizuje Cucka Jeka na pjenu od mora to je izvorno domace.

Helix
Gost
Helix

Dok su Kija, Sako, Afrika, Sloba, Ceca i ostale vedete Top Hila, Torina i Trokadera – sve sami sansonjeri?

xxy
Gost
xxy

Ako ima ekonomsku opravdanst ,note i melodija nisu bitne.

Alfa
Gost
Alfa

Uvesti posebne takse za srbendiju,dako se onda okrenu neđe drugo…

Rajan
Gost
Rajan

….ne brini….polako probijaju led na Albanske plaze, podji I provjeri. … tako da za koju godinu vidjeces Srbijanske tablice na primorje koliko vidis I sad Spanske….

Garo
Gost
Garo

Jos malo pa ce i shota da se igra na pjenu od mora. Osjeca se sve blize.

El patron
Gost
El patron

Ovo je dokaz na šta bi ličila Crna Gora da opozicija dođe na vlast
Piiii, užas i sramota

Milena
Gost
Milena

Sto se uzbudjujete, ostavljaju evre, da nije njih ode sezone, bolje da ćutitte,nego ludi Srbi, mi sve po njima a oni opet dolaze

Dagalljica mala
Gost
Dagalljica mala

Ne dolaze oni da ” ostave” eure, no da ih uzmu, kao sto inace raznose crnogorske pare po Serbiji.

Rajan
Gost
Rajan

hahahaha. …. koja si ti bijeda u dusi…

starac fočo
Gost
starac fočo

Pih! Ono mjesto zaslužuje Guču.Taman je Guča za tamo.

Pomorac
Gost
Pomorac

A Crnogorci prosvjetljeni muzicki i knjizevno pa im smeta. Nezavisna Boka!

Marko
Gost
Marko

Tako je. I nezavisna Brda.

Meho
Gost
Meho

Nezavisni Sandzak!

Sportista
Gost
Sportista

Nezavisna Boja DA…..Guča u BD i Ceca u HN NEEE

Rafamakafon
Gost
Rafamakafon

Sve jedan do drugoga idu na casove solfedja xDDD

Nemanja
Gost
Nemanja

Tako je! Nezavisna Vojvodina!

shqiptare
Gost
shqiptare

Nezavisna teritorija Preshevës, Medvegjës dhe Bujanocit!

Idriz Muratović
Gost
Idriz Muratović

O ,A Tizi,Plav i Ulcinj?

Dagalljica mala
Gost
Dagalljica mala

Pomorac, a okle Srbima svi glumci i pjevaci, i knjizevnici i slikari, no pokupili i potkupili iz Crne Gore, ” pa lepo posrbili”…

Zabjelcanin
Gost
Zabjelcanin

I naravno nezavisna republika Zabjelo!

WEKND
Gost
WEKND

Da li ste primjetili da isti oni kojima su usta puna “tradicionalne prave Crne Gore” u dubini duse mrze sve tradicionalno pravo crnogorsko?!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Šta su trube Anticrnogorske?? Kralj Nikola je volio trube

...
Gost
...

Promijeni taj nick je crnogorci nikad nece biti srbi…

Bolle
Gost
Bolle

Kako se ova gospoda iz CDM groze od Guče…

Rajan
Gost
Rajan

Hahahaha. … pravo y centar…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ako se od tih trubača namaknu neke velike pare, isti ovi što kritikuju će potrčat da ih podijele.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Odma se vidi da si srpski pop sa lažnim nickom. Sve kroz pare gledaš. Lično bih podržao trubače. Bilo bi neobično. Više pažnje treba obratiti na Amfilohijevu sektu, koja krstari Crnom Gorom. To je zlo za Crnu Goru. A kad može Ceca, Karleuša, Georgijev, Rasta… mogu i trubači.

Rajan
Gost
Rajan

A dje ce veci sektas od tebe…

Crnogorac
Gost
Crnogorac

ST PG Smeta tebi Risto i Srbstvo Crnogoraca to su tvoje nevidjene muke e kvazi domoljubu,meni kad neki pravoslavac u CG kaze da nije Srbin i negira Srbstvo znas kako gledam na njega….

Dagalljica mala
Gost
Dagalljica mala

Crnjogorac, da ti pravo kazem da mi smeta Risto, nije mu mjesto u Crnoj Gori; smeta mi i izmisljeno ” srpstvo” u Crnoj Gori, jer ne postoje ” crnogorskisrbi”, ja jos ne cuh za taj surogat do od Srba, iliti Crnogoraca koji su se ODREKLI CRNOGORSKE NACIJE. A kad su se idrekli, onda ne mogu biti Crnogorci, niti to prihvatamo,… Više »

NE avetaj cuku
Gost
NE avetaj cuku

ahaaaaaaa Dagalica mala …..Crnogorci nacija ne sprdaj se sreceti da te ko ne cuje,onaj ko od Crno Goraca pravi naciju sjutra ce i od Frusko Goraca i Kakaricko Goraca….Crna Gora ima Srbsku istoriju i Nemanjica korijene taj koi to negira moze bit samo osoba koja mrzi Crnu Goru i zelijoj nestanak…Znasli ko rece Ako jednom narodu izbrises istoriju to je… Više »

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Ne avetaj, cuku, dobro bi bilo da se opismenis pa da se moze s tobom razgovarati. Ovako, ajde, cao!

xxy
Gost
xxy

I Petrovici Njegosi su posbljeni ,sleceli Srbi sa Marsa na Lovcen pa ih posrbili inace nisu bili Srbi prije toga.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha, Kad ti “Crnogorac kaže da nije Srbin”. Pa kako može biti Srbin ako je Crnogorac. Crna Gora ima državu duplo duže nego Srbija. Mogu ti reć da nikakve muke nemamo. Samo ponos što imamo slavnu i lijepu državu. Muke su na tebe. Ti bi da si malo ovo, malo ono.

Bajo Stanisic
Gost
Bajo Stanisic

Ahaaaaaaa Crna Gora ima drzavu duplo godina od Srbije AAAAAAAAAHAAAAAAAAAAA BUHA….! Jeli to Serbova Historija ili Novakova ? Crna Gora je postojala od 1878 do 1916 ……Ostalo je sve falsifikat

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Bajo, tako ti Bog…

piko
Gost
piko

tamo je Guča ima 30 god

Mićo
Gost
Mićo

Srbadija ne miruje

Fileopg
Gost
Fileopg

Praznik Mimoze u Herceg novi zatvara CECA nacionale, u Budvi Sabor trubača i Guča, u Kotor latinica proćerana i zamijenjena ćirilicom, to nam je veljesrpska vlast donijela koja je instalirana uz pomoć SDPa i Crnogorske i glasova koji im Crnogorci pokloniše.

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Katastrofa. A pita li se sto nas ministar kulture, ili u ovoj zemlji i dalje moze da radi ko sto hoce?
Blam, blam, blam.

Bajo Stanisic
Gost
Bajo Stanisic

Trube i Trubaci su dio Srbske kulture DR XYZ…! Trebamo pitat ministra kulture a znasli mu ime i prezime ? Ahaaaaaaaaaaaa

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Trube I trubači su dio turske kulture koju vi prikazujete neistinito da je srpska I pravite biznis od toga
Pročitajte što je goran bregović rekao za porijeklo trube is guče
Turska vojna5pleh muzika
Ajte pomalo

Bobo
Gost
Bobo

Ima li iko da spasi ovu malu jadnu Drzavu od ovih srpskih pošasti !

Kuki
Gost
Kuki

Bolje i trubači nego polugole Cece,Mece,Pice,Dare,Maye,Kije itd.

Pero
Gost
Pero

Meni su draze polugole nego trubaci.

Milisav
Gost
Milisav

DPS je uništio Budvu, napravio je od nje džunglu i sada može sve ostalo. Apsolutno je bilo nedopustivo u Budvi graditi nebodere, tipa Tre cane. To je ruglo za primoski gradić, to je krivica Drpsa, koji se sad iščuđava nešto.

Zumbic
Gost
Zumbic

Odlicno, jos festival chvaraka i shljivovice , i upotpunjen je program.

Pljevljak
Gost
Pljevljak

Tacno tako,slijedi borba pijetlova ,ovnova a kao slag preseliti grmecku koridu u Budvu i za gradonacelnika postaviti ZMAJA OD SIPOVA

Montenegrino
Gost
Montenegrino

Zašto mi ne organizujemo na jaz veliki crnogorsko montenigerski zbor nečega što će privući sve Crnogorce i ponekog turistu

Gaeta
Gost
Gaeta

E jada!Mogu oni iz sela,ali selo iz njih nikad!
Ljakse pa ljakse!!!

Nenad
Gost
Nenad

Kakvi trubači! To stvarno ne ide, ali zato turbo folkeri baš odražavaju duh Mediterana, ha-ha -ha… A Budva ih je puna!

MNE
Gost
MNE

Ja sam da Budva ćera i dalje svoj imidž, i na taj način nas ostale opštine oslobađa tog seljačluka. Hvala vladi Budve.

Dzordz
Gost
Dzordz

U cemu su bolje over novokomponovane zvijezde.
Para za Madonu vise nemamo.

Bane
Gost
Bane

Primitivizam vrhunski

Sasa
Gost
Sasa

E kukala vam majka
Bez mozga pi pi pi

ikarus
Gost
ikarus

Katastrofa!
Bukvalno 5 koraka unazad!
Jos da se na pjenu od mora posne jesti svadbarski kupus, jagnjece glave i svinjski papci…
Pljeske i cevapi se vec jedu. Nazalost.

Slika i prilika kako bi nam bilo da se neki pitaju…

REPUBLIKASRBSKA
Gost
REPUBLIKASRBSKA

Koja nebuloza pa to su i vasa jela kao i nasa pa jadan ne bio takva jela ljudi traze i masno placaju

Moje ime
Gost
Moje ime

To nisu primorska jela.
Narodi koji su zivjeli i dalje zive na primorju imaju svoje pjesme, obicaje i ishranu.

anoniman
Gost
anoniman

znaci trubaci ne smiju a narkomani i drogasi na see dance smiju u budvu ako cemo tako onda u primorskim gradovima da je srece svirala bise i slusala sa mediteranska muzika ni trubaci ni narodna i drogaska muzika samo mediteranska i tacka

Katja
Gost
Katja

U Gucu ne bih posla sve da mi plate..a nije ni Budva vise sto je bila..svakakav polusvijet se tamo skuplja….

Rafamakafon
Gost
Rafamakafon

A kad je to bila? Uvjek se tu skupljao polusvjet zeljan bluda, razvrata i pokazivanja!

Gost.
Gost
Gost.

Izvini molim te. Ti si kao plave krvi pa ti ne odgovara ” polusvijet”. Široko ti polje damo.

Katja
Gost
Katja

Ja jesam dama ali ti nisi gospodin…

Ana
Gost
Ana

Ja sam bila. Nista posebno, ali ono nije bitno dje si bitno je s kim sii DAMO.

Pedja
Gost
Pedja

Najbolje da se sprovede referendum , pa ds se narod izjasni , ali ako moze preko veze i sargije da se ubace .
Sta ce CG ministarstvo kulture i tradicija , kad se sve moze dobi na lizing iz RS i SRB .

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Normalno seljanijada

Vele
Gost
Vele

Jos taj seljaluk da dovedete i pravi Leskovac na More.

Kamelija
Gost
Kamelija

Budva više nije na kulturološkom dnu, sad je postala talog tog dna. A Crnogorska partija, samo nek je zdravo, jedino što ima Crnogorsko je ime.

Sajo
Gost
Sajo

Bice tu dosta gostiju i gradjana Crne Gore.

LSCG
Gost
LSCG

Čučka znaju li u Savi da si 50% vlasnik Tehnickog kojeg se Sava napravila. Eeeee da ti se Opstine ufatiti kako bi se talio. Jednu si priliku u zivitu imao i “zloupotrijebio si je “

Srpko Medenica
Gost
Srpko Medenica

Nemojte vi samo pricat iz LSCG kumim vas bogom vi ste zacetnici svekolikog zla i nestanka ove Gore Crne okupirane koja postoji jos samo na papiru a ne po broju gradjana i dobrom zivotu

brko mali
Gost
brko mali

jos samo fale standovi brze hrane sa sarmama i paprikama, Pi, zastidje, sto se napravi od primorskih gradova, seljana….

Maestro
Gost
Maestro

To bi još i dobro bilo, jer je u pitanju zdrava hrana. Ali Guča ne dolazi u obzir…

Aloalo
Gost
Aloalo

Budvanska posla.

Nebojsaa
Gost
Nebojsaa

Truba ili gusle to je izgleda glavno pitanje ove nazovi crnogorske partije.Hoćemo li mi da zaradimo ili nećemo to je pitanje onoga ko normalno i pametno rasađuje.Ako možemo da zaradimo od trube,pa makat to imalo veze i sa Gučom,zašto ne bi zaradili.

vuk
Gost
vuk

Baš da zaradiš 50 centi od ulaznica za crveni krst, ostalo organizatorima plus od prodaje štandova…Organizatorima komunalna da pomaže u organizciji i to za djabe, i naravno smeće koje ostane ostaje da komunalna pokupi.A najgor je stvar što dva čovjeka neće doći zbog toga u Crnu Goru no ovi naši paćenici patriote Srpske iz Crne Gore i nešto turista koji… Više »

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

A jel su rejv orgije na ploče, “mediteranski identitet budve”?

Kamelija
Gost
Kamelija

Više rejv žurka ima veze sa mediteranom i mladim no guča koja je jedna neviđena seljana.

vuk
Gost
vuk

Ne to je muzika cijelog svijeta i nema nacije kao Klasika, Jazz, Rock itd…
Jel sad jasnije?

Rafamakafon
Gost
Rafamakafon

Muzika cijelog bludnog Svijeta. To si zaboravio! Clasica, Jazz, pa ni Rock nikako ne idu u istoj recenici sa drogeranom.

Folija
Gost
Folija

Zastidje

REPUBLIKASRBSKA
Gost
REPUBLIKASRBSKA

Mozete se vi otimati koliko zelite a nista niste odmakli od Guce . Nego sta fali da imate trubace kad su vam 70% Srbi gosti!?

Roko
Gost
Roko

Gosti dođu da vide nešto drugo, neku drugu kulturu. A ne da donose svoju na ljetovanje.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Roko u Milovoj Gori dje sve mora na latinici i dje se samo promovišu hrvatski glazbenici, Guča i jeste nešto novo

REPUBLIKASRBSKA
Gost
REPUBLIKASRBSKA

Sta reci prijatelju nego vecu nebulozu nisam cuo to mnoge zemlje rade iz postovanja prema turistima a vama narodnjaci ne smetaju jel i to spada u CG kulturu

Peko Dapcevic
Gost
Peko Dapcevic

Vidimp smeta vam sto je iz srbije sto he truba zastitni znak srbije. Nevalja vam to. Najvise gostiju na primorju je iz srbije nemojte ih cerati pogresnom politikom

putalj
Gost
putalj

crnogorska haha.. Purkova partijica.. kako si nas zajaha’ Careviću… čuš Guča i šajkače..

Jaz
Gost
Jaz

Slazem se. Takodje se za borovnice ide u Plav ali Vam to nije smetalo kad su se organizovali Dani borovnice ispred St.grada u organizaciji TOB i demokrata

Kamelija
Gost
Kamelija

Poređenje ti je iz malog mozga..

Send this to a friend