Politika

Svečanost u Golubovcima: Jedanaest oficira Vojske Crne Gore otišlo u penziju

Jedanaest oficira Vojske Crne Gore danas je otišlo u penziju, a povodom ovog svečanog događaja na vojnom aerodromu Knjaz Danilo u Golubovcima danas je upriličen novogodišnji koktel.

Ministar odbrane Predrag Bošković kazao je da je današnji dan jedan od najvažnijih u profesionalnim životima oficira, jednako važan kao onaj kad su završili akademiju i stupili u službu.

“Ono što je najvažnije je da vas je kroz čitav ovaj period vašeg profesionalnog trajanja bio glas dobrog vojnika, dobrog starješine, čovjeka, posvećenog poslu koji je znao kako na najbolji način da prođe kroz turbulentne periode kojih je, nažalost bilo tokom vaše vojničke karijere”, rekao je Bošković.

Načelnik Generalštaba, brigadni general Dragutin Dakić prisjetio se najvažnijih događaja u godini koja je na izmaku i odao priznanje svima koji su doprinijeli da 2018. godina, puna zadataka i izazova za Vojsku Crne Gore, bude među najuspješnijima.

“Ova godina ostaće prepoznata kao godina reformi, reorganizacije i modernizacije, kazao je Dakić, podsjećajući na najznačajnije i najuspješnije aktivnosti u 2018. godini, na niz vježbovnih aktivnosti, na povećano učešće pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama, na unapređene kapacitete Vazduhoplovsta Crne Gore, na povećanu mobilnost Kopnenih snaga, posebno naglašavajući rješavanje socijalnog statusa vojnika kroz projekat izgradnje stambenih jedinica u Danilovgradu, Podgorici i Baru. Hodajte uspravno i budite ponosni što ste bili pripadnici Vojske Crne Gore”, poručio je on.

Send this to a friend