Politika

Svetosavska: Radikalniji progon Srba i Rusa od onoga koga je pravio DPS

Svetosavska

Svetosavska najoštrije osuđuje privođenja i hapšenja u Crnoj Gori sa konstruisanim optužbama da pojedini građani obavljaju špijunske aktivnosti u korist Ruske Federacije.

“Teror nad građanima Crne Gore, sve sa navodnim indicijama o špijunaži za potrebe vlasti Ruske Federacije, vrhunac je bezobrazluka aktuelnog režima u Crnoj Gori koji se učvrstio podrškom srpskog naroda na poslednjim državnim i nizom lokalnih izbora. Jasno je da je glasno ćutanje nekadašnje opozicije, koja je zauzela mjesta po dubini, povezano sa distanciranjem od ruskog faktora i uticaja u Crnoj Gori, na bazi koga su mnogi politički profitirali tokom poslednje decenije”, kazali su iz Svetosavske liste.

Svetosavska konstatuje da pristojne zemlje, kakva je Italija, u kojima je pobijedila desnica, ne spore volju naroda. Nikome, unutar sistema i elita koje upravljaju državom, ne pada na pamet da proganja političke i diplomatske ”vještice” i urušava suverenitet Italije.

“Takvo nešto se, u cijeloj Evropi, jedino dešava u Crnoj Gori, u kojoj se, po nalogu američkih službi, progone domaći građani samo zato što je, u konkretnim slučajevima, pozitivan odnos prema Rusiji stvar domaćeg vaspitanja i generacijskog nasleđa”, navodi se u saopštenju.

Kkao su naveli, Crnu Goru je i nova vlast, koliko i ona DPS–ova, prikazala kao ekonomski neodrživu tvorevinu i državu na ivici bankrota, pa samim tim ne može, bilo čime, biti interesantna za špijunažu.

Zato, ističu, “građani Crne Gore treba da se zapitaju – da li zaista postoji pobjeda od 30. avgusta 2020. godine? Koliko je pomenuta pobjeda obesmišljena, čijim naporom i po čijem nalogu, mimo volje naroda”.

“Ako pobjeda i dalje postoji, šta se to promijenilo i čime je to nova vlast dokazala da je drugačija od prethodne? Izgleda samo u tome što je NATO poslušnija, servilnija i što ima namjeru da srpski i ruski faktor u Crnoj Gori prikaže kao krajnje remetilački. Ovom vrstom pritiska i hapšenja sve to radi, ”iznenada”, slučajno ili ne, ubjedljivo radikalnije od DPS–a”, zaključuju iz Svetosavske.

Send this to a friend