Politika

Telekonferencijski Samit CEI pod predsjedanjem Crne Gore zakazan za sjutra

Vanredni sastanak predsjednika vlada država članica Centralno-evropske inicijative (CEI) održaće se sjutra putem telekonferencije, u organizaciji Vlade Crne Gore i Izvršnog sekretarijata CEI, i u saradnji sa Regionalnom kancelarijom Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Na sastanku, kojim će predsjedavati predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, učestvovaće premijeri Albanije, Bugarske, Hrvatske, Moldavije, Sjeverne Makedonije i Ukrajine kao i drugi visoki zvaničnici iz zemalja članica CEI. Specijalni gosti će biti evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Oliver Varhelji, direktor SZO za Evropu Hans Kluge i predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Čakrabarti.

Na Samitu će, kako je najavljeno, biti razmotrene ekonomske i socijalne posljedice pandemije novog koronavirusa i razmijenjena mišljenja o mogućim mjerama za njihovo ublažavanje.

Šefovi vlada država članica CEI će usvojiti Zajedničku izjavu kojom se ističe značaj solidarnosti i posvećenost regiona jedinstvenom sagledavanju posljedica pandemije i zajedničkom djelovanju.

Send this to a friend