Politika

Teško da će popis biti ove godine

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je za Televiziju Pljevlja da će se popis stanovništva teško održati ove godine “jer za to treba dosta pripreme”.

“U Crnoj Gori ljude samo interesuje ko je ko vjere i nacije. Mislim da smo se dosta prebrojavali. Popis treba da bude kvalitetan i najvažnije je sve dobro isplanirati. Mi želimo samo da imamo tačne i provjerene podatke. Nadam se da će političari imati razumijevanja”, istakao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima i Srbija je odložila popis za sljedeću godinu, kao i da se popis ne vrši ni zimi ni ljeti nego s proljeća i jeseni.

“Mislim da prigovor Eurostata koji je upućen Monstatu dovoljno govori da i tu trebaju da dese određene promjene jer statistika ponekad zna da vas povede u pogrešnom smjeru. Mi želimo da imamo pouzdane, provjerene i tačne podatke. Da pokušamo ovog puta da simuliramo jedan dvostruki način rada – klasični koji se vrši i sa novim tenologijama koji bi na licu mjesta upisivali i probali da u nekom budućem vremenskom periodu, ako ne uredimo registre, možem to brže uraditi”, rekao je Krivokapić.

Krivokapić se nada da će politika i političari imati razumjevanje i da će popis biti izvršen na zadovoljstvo svih građana, a ne na zadovoljstvo jedne ili druge politike.

“Dovoljno smo se prebrojavali i treba osmisliti popis koji će biti kvalitetan i dati prave podatke”, rekao je on između ostalog.

Video: TV Pljevlja 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Houo
Gost
Houo

A da ako te maknu vise

NK CG
Gost
NK CG

A stici ce proljece, da ne gledamo ove pingvine vise!!!!

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

sto je problem apostole ….da se izvagamo ka ljudi …niste za velika djela spori bez znanja u realnom biznisu i vodjenju drzave ..uz koronu vi ste vece nepogoda za narod i drzavu

Građanin
Gost
Građanin

Gospodine Zdravko, poštujem Vas i podržavam. Tvrdim da kad bih ja bio premijer da ne bih ništa gore obavljao tu funkciju. Nadam se da osim beneficirane penzije niste više oštetili nas obične građane. Savjetujem Vam da uzmete jedno milion, ukupno sa beneficijama i ostalim…i da pustite mlade ljude da se bave državom. Hvala Vam za Spajića, ako ništa ostaćete upamćeni… Više »

onako samo
Gost
onako samo

Ovo je prst u oko DF-u.

Miki
Gost
Miki

Treba omogućiti dvojno državljanstvo

Milos
Gost
Milos

Sto stat na dva? Daj deset. Ustvari ne ja ocu da budem drzavljanin svake drzave sto postoji🤣

Send this to a friend