Politika

Tičić: Lokalna vlast u blokadi, ostavke čelnih ljudi jedino rješenje

Milan Tičić

Ako aktuelna lokalna vlast u Budvi ne uspijeva da zakaže sjednicu Skupštine, to znači da je vlast u blokadi i da je rukovodstvo opštine bez legitimiteta za vršenje vlasti, saopštio je predsjednik Opštinskog odbora DPS Budva Milan Tičić.

“Apsurdno je da se u takvim okolnostima pojavljuju predstavnici okrnjene lokalne vlasti, i da se hvale činjenicom kako su uštedjeli 6 miliona eura?! Naravno, logično je, da su određena sredstva ostala neiskorišćena, jer su institucije u blokadi i ne mogu obavljati svoju djelatnost”, pojasnio je Tičić.

Kako je naveo, raste broj zaposlenih po partijskoj osnovi i uvećava se “birokratski aparat u lokalnoj administraciji, dok Budva nazaduje”.

“Najveći gubitnici u ovoj situaciji su građani Budve čija su očekivanja iznevjerena. Možda na računima ima novca, ali svakako nema stručnog kadra, ali ni kvalitetnih projekata koji bi bili realizovani za dobro građana i crnogorskog turizma”, ocijenio je Tičić.

Ostavke prvog čovjeka Opštine i Skupštine, pojašnjava Tičić, i vraćanje mandata građanima Budve su, kako kaže,  “jedina poštena i odgovorna reakcija na krizu budvanske vlasti”.

“Sve drugo, predstavljalo bi pokušaj da se po svaku cijenu ostane na vlasti. No, poznajući ovu vlast, sigurni smo da će oni zarad svojih fotelja biti spremni da žrtvuju i grad i građane, kao i napredak i budućnost Budve, opštine koja je od kraljice Mediterana postala vašarište neukusa i kiča”, zaključio je Tičić.

Send this to a friend