Politika

Tilije čestitala Bečiću: Nadam se da ćemo moći da ojačamo parlamentarnu saradnju

Predsjednica Predstavničkog doma Belgije Elijan Tilije čestitala je predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću izbor na tu funkciju, ističući da je uvjerena da njihovi kontakti na parlamentarnom nivou predstavljaju važan element dobrih odnosa između dvije zemlje i da se nada se da će moći da ojačaju parlamentarnu saradnju tokom narednog mandata.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Skupštine, ona je istakla da se radujem susretu u bilateralnom kao i u multilateranom kontekstu, “čim budemo pobijedili krizu izazvanu virusom Covid-19, i vratili međunarodnu saradnju u normalne tokove.“

Bečić je u odgovoru naveo da je temelj dobrih bilateralnih odnosa Crne Gore i Belgije potencijal za dalji razvoj i intenziviranje sveukupne saradnje dvije države, sa posebnim naglaskom na potrebu unaprjeđenja ekonomskih odnosa u obostranom interesu.

“Cijeneći poseban značaj parlamentarne diplomatije, kao efikasnog načina za jačanje međudržavnih odnosa, želim da izrazim uvjerenje da će grupe prijateljstva između naša dva parlamenta kroz direktnu komunikaciju poslanika biti efikasan mehanizam za unapređenje postojećih odnosa. Sa iskrenom željom da odnosi naših država nastave uzlaznom putanjom, koristim priliku da se još jednom zahvalim i srdačno Vas pozdravim”, zaključio je predsjednik Skupštine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mongro
Gost
Mongro

Kad počnu školski raspusti ovaj neće znati da je škola zatvorena! On će ostati ko domar tokom sezone raspusta! Možda neko dođe i ponese školu?!

BečoTetrijeb
Gost
BečoTetrijeb

4 godine nijesi ulazio u Parlamenat prima platu i rilja sa naše grbače. Samo u zemlji čuda.

Send this to a friend