Politika

Trijumfovale na kvizu o EU: Rožajske srednjoškolke putuju u Brisel

Rožajske gimnazijalke Almasa Husović, Semina Kalač i Aiša Kalač nagrađene su putovanjem u Brisel pošto su pobijedile na TV kviza Eumetrija.

Rožajske srednjoškolke su pokazale izuzetno znanje o Evropskoj uniji i procesu pristupanja Crne Gore EU, a drugom mjestu su bili cetinjski gimnazijalci David Vuković, Jovan Cebalović i Đorđije Proroković. Treće mjesto osvojila je ekipa bjelopoljske gimnazije, koju čine učenici Iva Kljajević, Elma Mušović i Luka Bulatović.

Kviz je, uz podršku Kancelarije za evropske integracije, Ministarstva sporta, Ministarstva prosvjete, Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, EU Info centra i UNDP-ja realizovao Centar za građansko obrazovanje (CGO). U kvizu su učestvovale ekipe 20 crnogorskih srednjih škola.

Glavni pregovarač Aleksandar Drljević razgovarao je danas sa finalistima kviza i poručio da je evropska budućnost Crne Gore zagarantovana uz mlade generacije koje su spremne da upoznaju EU i prošire svoje vidike.

„Učenici su tokom takmičenja pokazali ogromno znanje, ne samo što se tiče procesa EU integracije, funkcionisanja država članica i institucija EU, već i opšte znanje i kulturu, kao i da poznaju različitosti na kojima počiva EU. Oduševljen sam činjenicom da imamo mlade generacije koje su spremne da upoznaju EU, da prošire vidike. Sa ovakvim generacijama naša evropska budućnost i perspektiva su zagarantovani“, poručio je on.

Glavni pregovarač je naveo da mladi predstavljaju populaciju koja će u najvećoj mjeri osjetiti prednosti članstva Crne Gore u EU.

„Kroz komunikacionu strategiju pokušavamo da približimo evropsku priču i ideju svim ciljnim grupama. Zasigurno je da su učenici, odnosno mladi, ciljna gupa koja nam je veoma važna“, dodao je Drljević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
titan
Gost
titan

Sto brze cekaju ih fotelje

Bravo
Gost
Bravo

Bravo bravo za Rozajke. Vazda je sa sjevera pamet bila bistrija nego u vamo nize. Odma da dodjete u Pg. Kad se vratite iz Brisela

Send this to a friend