Politika

Trio Fantastikus sporazum posmatran sa vremenske distance

Piše,

NVO Montenegro International

Prvi sporazum koji su potpisali članovi tri „velike“ koalicije oličeni u Krivokapiću, Bečiću i Abazoviću u prvoj tački kaže: „Da će nova demokratska vlast u Crnoj Gori odgovorno sprovoditi sve međunarodno preuzete obaveze, jačati i unaprijeđivati saradnju sa NATO savezom, ubrzano, potpuno i posvećeno realizovati sve reforme neophodne za punopravno članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji.“

Pa su čvrsto uvjeravali da će „nova demokratska vlast“:

  • „izvršiti potpunu depolitizaciju“
  • „poštovati Ustav Crne Gore“
  • „neće sprovoditi revanšizam“
  • „sve zakone donositi u skladu sa evropskim standardima“
  • „omogućiti učešće u vlasti manjinskim partijama“.

Da kratko analiziramo što je sve, po tačkama, realizovano od sporazuma „nove i uz to demokratske vlasti“?

Nulta tačka sporazuma je NATO. Da, Crna Gora se obavezala ugovorom, koji se ne može poništit. Kako „troprstofantastični“ to tretiraju? Kad ne može Muhamed brijegu, može brijeg Muhamedu. Prevedeno na njihov tečni srpski: Kad ne može CG iz NATO može NATO iz CG.

Danas se čuje da je najavljeni famozni i uz to fatalni „koordinator svih službi bezbjednosti“, a sad poznatiji kao „potpredsjednik vlade“ – Abazović, iskoordinisao postavljenje izvjesnoga Radula Čovića za VD direktora Obavještajno bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane. Radule Čović je, po riječima bivšeg ministra MUP Konjevića, u štabu NATO-a u Poljskoj, počinio teže prekršaje sa NATO dokumentima, te vraćen (ne zna se gdje) – odmah.

O svemoćni gejmčejndžeru Abazoviću, nije valjda da nijesi znao ove detalje? Nesumnjivo relaksirano koordiniraš najvažnijim državnim resorima. Bravo, bravo, mlađani doktore i uz to nauka. I da, u pravu si, NATO-u stvarno može dosaditi vaše špijanje majčici Rusiji, između ostalih. Makijaveli zar ne? Cilj opravdava sredstvo, cilj je izaći iz NATO, alat za to je – Abazović.
Dakle, „nova i uz to demokratska vlast“, ukratko:

Izvršava deopolitizaciju – ISTINA, ganja svakoga iz bivše vlasti da mu uruči otkaz.

Poštovanje Ustava Crne Gore su iskazali “poštovanjem” kvoruma na sjednici Skupštine Crne Gore, tokom glasanja za izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti dok ih je u sali bilo četrdeset i jedan digitalni. Dakle 40.

Revanšizam? http://www.rtcg.me/vijesti/politika/306237/vlada-smijenila-sav-kadar-albanske-liste.html  Upoznajte se sa „nerevanšizmom“ iz izjave pripadnika manjinskog naroda, koji po tački 5. „sporazuma“, trebaju da učestvuju u vlasti? Nije ovo jedini primjer a i neće biti.

Sve zakone donositi u skladu sa evropskim standardima? Živa istina. Potpisali su da će na taj način donositi ZAKONE ali ne i IZMJENE ZAKONA! Tako da to što su izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti usvojili bez javne rasprave, bez konsultacija sa Venecijanskom komisijom, bez kvoruma i sa poslovnikom koji je predmet posmatranja na Ustavnom sudu, nije predmet potpisanog sporazuma.

Vidjeti kritiku pod tačkom 3.

Na unutrašnjem planu idilično. Bečić ne dozvoljava raspravu na temu Srebrenice u Parlamentu, Abazović na slijepo koordinira najosjetljivijim resorima, Krivokapić se probudi i viče na prosvjetne radnike sa govornice. Na vanjsko-političkom planu satirično. Da nije ničega drugoga, samo ovo bi bilo dovoljno da EU kaže “Mejbi smo nešto pobrkali…Or something”.
Svaka sličnost „sporazuma“ sa „plakatom“ je namjerna.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lium
Gost
Lium

Imate li vi imena ili se krijete ispod Montegero International imena?

!!!
Gost
!!!

Igraju se vatrom!Sad je valjda svima jasno da hoce da nas pretvore u srpsko-rusku koloniju.Bojim se da su se malo preigrali.Cekamo…

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

laku noc crna goro do neke nove energije

Send this to a friend