Politika

Trnovit put do nove vlade: Kako savladati negativne emocije

FOTO: Pobjeda

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je najavio da će do 23. oktobra predložiti mandatara za novi sastav crnogorske vlade. Gotovo je izvjesno da će mandatar biti lider koalicije Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić. Svih 41 poslanika nove većine u Skupštini Crne Gore je saglasno da univerzitetski profesor Krivokapić bude na čelu vlade. Međutim, na samom startu je već jasno da će pregovori o formiranju vlade, zbog različitih stavova, programa i prioriteta vladajuće većine koju čine tri koalicije Za budućnost Crne Gore, Mir je naša nacija i Crno na bijelo biti dugi i neizvjesni.

U prilog tome govori da je samo nekoliko dana nakon izborne pobjede trojne koalicije javnost svjedočila neslaganjima o tome ko treba da vodi resore bezbjednosti.

Demokratski front koji predvodi koaliciju Za budućnost Crne Gore smatra da njima koji su osvojili 27 mandata pripada da bude pripadnu čelne funkcije u sektoru bezbjednosti, dok sa druge strane koalicija Crno na bijelo okupljena oko Građanskog pokreta URA, čiji je lider Dritan Abazović, tvrdi da je za ekspertski koncept buduće vlade, kao i da na čelnim pozicijama u novoj izvršnoj vlasti ne treba da budu oni koji svojom djelovanjem dijele Crnu Goru i izazivaju negativnu emociju kod izvjesnog broja građana. U DF-u su u tom stavu GP URA prepoznali Andriju Mandića, Milana Kneževića, Nebojšu Medojevića i Marka Milačića.

Lideri DF-a smatraju da im je mjesto u vladi

Iz Pokreta za promjene koji je dio DF-a čiji je predsjednik Medojević su CdM-u saopštili da su zainteresovani za ona mjesta u Vladi koja će omogućiti realizaciju njihovih programskih prioriteta.

“Demontažu bolesnog totalitarnog sistema i demokratizaciju zemlje, kroz korjenite reforme. PzP će tražiti od mandatara samo onoliko udjela u vlasti koliko nam pripada na osnovu rezultata na izborima i volji birača. Nemamo nikakva uslovljavanja i nama su prihvatljivi svi kadrovski predlozi drugih koalicionih partnera. Vladu treba brzo formirati, pošteno i ljudski”, rekli su CdM-u iz PzP-a.

Od 27 poslanika koalicije Za budućnost Crne Gore PzP ima pet.

“PzP je od osnivanja prepoznat kao reformska kompetentna stranka koja ima jasan plan reformi o najvažnijim oblastima društva. Posebno smo isticali potrebu za radikalnom promjenom pogubnog modela ekonomskog razvoja i odbacivanje neoliberalnog koncepta, čišćenju zemlje od korupcije i kriminala i reformama u svim važnim sektorima”, istakli su iz PzP-a.

Kao punopravna članica IDU i ECR u stalnim su komunikacijama oko međunarodnih obaveza i intenziviranja reformi potrebnih za jačanje naše uloge u NATO.

“U direktnim razgovorima sa mandatarom upoznaćemo ga sa našim viđenjem prioriteta i ciljeva ove Vlade i sa našim interesovanjem za resore. Mandataru ćemo za svaku poziciju koju tražimo ponuditi kompetenetne i iskusne kadrove sposobne da sprovedu neophodne reforme”, poručili su iz Medojevićeve partije.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević je komentarišući Abazovićevu izjavu da on mora čuvati nacionalne interese Crne Gore i da ne može dozvoliti da srpskim političarima pripadnu MUP, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo vanjskih poslova, ANB i Ministarstvo pravde, rekao da je to njegovo je legitimno pravo.

“Vjerovatno je rješenje negdje između, ali zato i treba razgovarati”, smatra Knežević, ali je prošle sedmice iz Skupštine Crne Gore javnosti Crne Gore jasno poručio da vladu neće sastavljati Željko Ivanović i koncern Vijesti koji stoje iza Abazovićeve platform Crno na bijelo.

I sam Krivokapić je najavio da će pregovori o formiranju vlade biti dugi i iscrpni.

Konkretna rješenja se još uvijek ne naziru ali kako je u predizbornom i postizbornom periodu bilo evidentno miješanje Srpske pravoslavne crkve, mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija, Srbije, stizale su poruke i sa međunarodnih adresa, u vremenu koji slijedi pred Crnom Gorom su brojni izazovi, u kome će sigurno biti brojnih iznenađenja i neispunjenih želja.

Aleksandra Obradović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Normalno
Gost
Normalno

Ne bi glasa dobili Za budućnost Crne Gore da se znalo da će ova četvorica da ulaze u vladu i na bilo kakvu funkciju.Ne zna se koji je gori od kojeg i lažaviji od Mandića,Kneževića,Medojevića i Milačića.

Marko
Gost
Marko

Krivokapic kaze da je Presveta Bogorodica pobjedila na izborima pa valjda ce ona formirati i vladu.

Ana Obradovic
Gost
Ana Obradovic

😂😂😂😂

Daky
Gost
Daky

Pa jeste kad te samo fotelja zanima trnovit i te kako…

Djedo
Gost
Djedo

Krivokapic nece moci da nosi teret premijera.

Marko
Gost
Marko

Isto mislim. Ja mu dajem godinu.

ana
Gost
ana

E onda ce se Tek propasti

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Ko je to glasao df da nam vladu sastavljaju zdravko i dritan ? Ja sam glasao za mandica i ocekujem da udje u vladu ako ne udje necete nikad moj glas dobiti vise

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Kako ide boj na Kosovu, sveta Albanska zemlja 😂🤗

Leart
Gost
Leart

3 musketara iz dfa se poklase sa zdravkom i savjetnicima ,vlada se rusi iznutra a ni oformljena nije

Komita
Gost
Komita

Znajuci meda ne bi me cudilo da osnuje ministarstvo za istrazivanje okultizma i tajnih drustava

Liberal
Gost
Liberal

Bas ce da ekonomski oporavi drzavu ova vlada mandica i medojevica

Ivanka
Gost
Ivanka

Ovakvi diletanti kakvi su se okupili u toj njihivoj kolaciji, nisu se odavno nidje sastali. Pristustvovacemo istoriji kataklizme

Anita
Gost
Anita

Nova Vlada nema jadinstvo, i smo im je zajednicka mrzna i animozitet prema DPS-u

Gledam
Gost
Gledam

da, to im je i Plan i Program.

Marko76
Gost
Marko76

Ja sam siguran da ta Vlada nece trajati nikoliko, prvi problem kad izbije to sve puca

Piroska
Gost
Piroska

Zapadnjaci su stigli do zavrsnice u kreiranje Zapadnog Balkana kao civilizovanog, multietnickog i multivjerskog regiona, spremnog za uclanjenje u EEZ. Razbijena je Jugoslavija na 7 drzavica, sve su clanice NATO pakta ili sa bazama na svojoj tetitoriji, izuzev Srbije. Ali Srbija je opkoljena sa svake strane i nema sanse da se vise “kocoperi”. Srbija je sabijena uza zid a poslednja… Više »

MPT
Gost
MPT

Ovo je vazilo dok nijesmo okupirani krajem avgusta, od tada nasa vlast se ne vodi interesima gradjana Crme Gore vec interesima velike Srbije. A tebi ako to nije jasno i ocigledno ne znam sta drugo da kazem.

Sova
Gost
Sova

EEZ je, pretpostavljam, pokojna Evropska Ekonomska Zajednica?

Gledam
Gost
Gledam

dA, baš sam mu napisao, obzirom da daje recepte

Gledam
Gost
Gledam

Nije EEZ. Odavno je to EU !

Bernini
Gost
Bernini

Dogoviriti će ae ovi bez problema. Ovo je predstava za javnost.

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Oni su dogovorili davno. Al zalud, dok godj ima civilizovanog svijeta.

oooo
Gost
oooo

Ako su experti ovi na slikama, crno nam se pise.

Sara
Gost
Sara

Ako gospodin Djukanovic predlozi Krivokapica..klero-fasistu za mandatara…onda bi bilo bolje da napusti drzavu CG…!

Gledam
Gost
Gledam

Sara, na to ga obavezuje zakon.nije to po privatnoj volji ni odluci. Šta bi htjela vanredno stanje ? 😒

Svijest
Gost
Svijest

Negativne emocije? O čemu pričate! Pa većinom su izglasani ti negativci,i pustite ih da vladaju

Miko
Gost
Miko

Pustite, i crno nam se pise sa ovakvim expertima !!

Miki
Gost
Miki

Trideset godina nam je bilo kao bubregu u loju! Gore nam od dosadašnjeg neće biti!

Hurem
Gost
Hurem

Miki ne benavi ,da nijesi bio gladan ,zedan ?Sigurno imas auto vidim imas telafon samo se nemoj zalit da ne radis.Ja sa operisanom kicmom ,pokidanim ligamentima koljena mogu radit i zaradjivat i ne zalim se samo da je mir.E ne mozemo svi biti ministri i foteljasi.Ko je htio da radi uvijek je mogao naci posao i radit a ne kukat… Više »

Miki
Gost
Miki

Imam VII stepen stručne spreme i radim kao konobar. Treba li to da me čini srećnim i zadovoljnim?

Rzrv
Gost
Rzrv

Marketing, političke nauke što li?

Hurem
Gost
Hurem

Imam diplomu ekonomskog fakulteta pa sad vidi

Gledam
Gost
Gledam

probaj sam s malom firmom.Nađi neku nišu na tržištu, ekonomist si….

Gledam
Gost
Gledam

…svojom, privatnom firmom.Poduzetništvo. Ne zaposljeva država osim uhljebe

Gledam
Gost
Gledam

Misliš da će te Krivokapić&Co zaposliti ? uostalom , ako nisi politiolog ili sl., čudim se da nemaš posla

Snjeg
Gost
Snjeg

Oce budi siguran mnogo gore.

Rzrv
Gost
Rzrv

Crno bez bijelog.

POJK
Gost
POJK

E koalicioni partneri za tango je potrebno dvoje koji usaglasavaju svoje korake. A za kolo vise njih koji igraju po koracima onih koji znaju da igraju (ekspertima)

Radosav
Gost
Radosav

Je ne mogu da vjerujem da pojedini pisu kako ce na popisu biti vise Srba nego na predhodnom…To su po meni velike gluposti,pa zar ja koji sam se uvijek pisao kao Crnogorac a pritom uvijek glasao za opoziciju treba sad da se pisem kao Srbin? Necu i nikad ne bih…Postujem svaku vjeru i naciju ali ko god to uradi pljuje… Više »

prkosi
Gost
prkosi

Uskoro ce da te uce da je isto srbin ili crnogorac ali zbog sve opste situacije i srpstva ovaj put da se pises kao Srbin….vlast….crkva i svi mediji..i milioni …

Arlekin
Gost
Arlekin

DA. Lični primjer-ja sam Srbin, brat Crnogorac, rekoh mu da bi bilo nepošteno da se sad piše Srbinom. (sad vi navalite da je brat pametniji) 🙂

Sova
Gost
Sova

Može, može. Vidjećeš kako se vrši pritisak. Dosad su bili opozicija, pa je pritisak bio nevidjen. Šta će sada raditi? Mene je đevojka koja je popisivala pitala kojim jezikom govorim. Odgovorio sam da govorim crnogorskim jezikom. Odgovorila je: “Zar to postoji?” Nisam je prijavio, a poslije sam se kajao.

Njegoš
Gost
Njegoš

Expert rukoljuba, expert plagiranja, expert gluposti, … sve expert do experta u neexpertskoj vladi 😂😂😂😂

Kokot
Gost
Kokot

Vlada će biti formirana i trajaće dovoljno dugo da razmontira ovaj truli sistem koji je trajao 30 godina.Posle toga tek slede izbori.

Ultra Crna Gora
Gost
Ultra Crna Gora

Pa i meni se čini da brzo ,,Slede”

Srbin
Gost
Srbin

Treba srbi da budu zadovoljni, za pocetak ukinuti onaj nakaradni zakon o veroispovesti, demontirati dps i pohapsiti za pocetak najkrupnije lopine, uzeti im imovinu i prodati, da se ima za plate i penzije!
Sledece godine je popis pa da se vidi ko sve zivi i ko ima pravo glasa.
Tek onda pristupiti ponovnim izborima.
Listracija pre toga!

Njegoš
Gost
Njegoš

Znači srbine prvo od krećete id spc rista dake davidovića carevića miška perovića … kad njih pohapsite biće para za plate i penzije za tri godine!

Brat
Gost
Brat

Kokote, po uzoru Srbije i Rusije, misliš, je li?

Miki
Gost
Miki

DPS je napravio velike greske u zadnjih godinu dana. Jednu za drugom. I sad imamo sto imamo. Vidjecemo za ovu vladu. Sve govori da ce biti turbulentno. Popis je tu. Sve govori da ce brij Srba biti puno veci. Ima dosta kojima je biti Srbin uvijek bila rezervna pozicija.

Harmljng
Gost
Harmljng

@Miki, kratko i precizno. Nažalost si u potpunom pravu za mediokritete koji po potrebi prelijeću i to je karakterna osobina dikela našeg naroda koja odslikava sve što u našem društvu ne valja tj od čega sve negativno kreće. Oni sami nijesu svjesni svog nečoještva koje ostavljaju u nasljeđe svojim potomcima, istog onoga koke su naslijedili od svojih predaka. Dosadašnja vlast… Više »

Mrki
Gost
Mrki

kako je mogla dosadasnja vlast da radi na toj emancipaciji kad su isti oni prije toga bili velikosrbi

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Haha,vele da promjene loš režim,da operu šporke ruke,glibavom vodom,ali viđeće narod brzo ko tu vodu donosi?

Kadi
Gost
Kadi

Džabe krečite Drpsovci. Nova vlas je brza i efikasna. Nakon prošlih ukradenih izbora Drpsu je trebalo mnogo više vremena da izberu predsjednika skupštine i imenuju mandatara, a sad je to bilo za tili čas. Marković je prošli put skoro 2 mjeseca sastavljao vladu, a ustvari je sastavio od onih doživotnih uhljeba.

Festadjun
Gost
Festadjun

A lijepoga ste izabrali hahahahahahaha

Istina
Gost
Istina

Ti mora da se hranis prekrupom.

Sestra
Gost
Sestra

Uljepša mi dan 😂😂😂😂😂😂😂

POJK
Gost
POJK

Promijenite izborni sistem pa da se glasa za pojedince i onda ce Medojevic i ostali vidjeti koliko naroda njega podrzava. A onda neka po broju glasova vide svoju poziciju. Svjestan da veliki broj pravih intelektualaca sa integritetom nece biti prepoznati kao dobra rjesenja od strane naroda ipak smatram da je takav sistem pravedniji od ovog dje se pojedinci kriju iza… Više »

Sasa
Gost
Sasa

Rukoljub,ljubim ruke ,hahaha ,e ko ovo izmisli…

Markoza
Gost
Markoza

Dogovor je prividan. I ako do njega dodje kratkog je daha. Neprirodna je ova koalicija uz to vaznost i apetiti porasli tako da dok se ne pojavi neko novo lice sa stavom sa znanjem sa jasnom vizijom i licnost koja stremi moze i hoce da ispravno i u korist naroda radi. Do tada trpimo ovo ludilo koje traje godinama.

Raki
Gost
Raki

Nema od vlade nist…ovaj krivokapic kao neka nevjesta…same se smije a pojma nema o nicemu….becic i abazovic jedino sposobni i iskreni ali uzalud

Pljevlja
Gost
Pljevlja

Abazovic iskren i sposoban,za sta?? Da mu risto kaze sta treba da radi ,jeli?? Toliko o njegovoj sposobnosti ,glaso sam za njega ,ja i moja porodica i nikad vise u zivotu !!!!

POJK
Gost
POJK

Pljevlja pa za kojeg ces iskrenog i sposobnog glasat ubuduce. Ajde nas prosvijetli. Mislim ko se brzo kaje da ima puno vise vremena da mnogo gresaka napravi.

Radosav
Gost
Radosav

Nisi ti Pljevlja glasao za njega niti iko tvoj…
Ti si DPS zaokruzio 10000000%…
Cim pljujes Amfilohija sve je jasno…
Znao si od pocetka da Dritan nece sa DPS-om i da se zalaze za promjenu zakona o vjeroispovijesti pa sad ne znam sto ti smeta kod njega?

cetinje
Gost
cetinje

Prica o expertskoj Vladi koju je zagovarao Abazovic da bi pridobio sto vise glasaca definitivno pada u vodu,kako rece Abazovic nedavno u Skupstini “ja govorim istinu i ja sam od rijeci” jesi Abazovicu da bi ti pozavidio i Baron Minhausen.

mrkela
Gost
mrkela

Srbi uzeli vlast nad Crnogorcima i sada pozivaju Crnogorce da budu mirni i dobri i da slušaju !

mrkela
Gost
mrkela

Crnogorci ne brinite za pola godine će vas četnici popisivati pa će vam oni saopštiti koliko je njih a koliko vas ! Srpska crkva na terenu već kune ko se ne izjasnio kao Srbin !

Rozaj
Gost
Rozaj

Medojevic spijunirao Crnu Goru godinamo po stranim ambasadama, e sad on hoce ne celo te drzave

Erins
Gost
Erins

Ovdje je jedino bilo očigledno da je Milo Đukanović agent NATO, kao i dobar dio ministara DPS

Rozaj
Gost
Rozaj

Bolesnijih od ovih gore na slici ne postoji, njima cetvorici treba strogo zabraniti pristup vladi

Haoss
Gost
Haoss

Ma kakav pristup Vladi, njima treba zabraniti na oči da nam se pojavljuju 😂

Sloboda
Gost
Sloboda

Nista ne razumjeh. Milo ce predloziti vjerskog fanatika Krivokapica? Dok iza Abazovica stoje pro srpski orjentisani ljudi i njihovi mediji?

Bijela
Gost
Bijela

EKSPERTSKU vladu su obećali narodu pa da vidimo. Ako slažu na izbore ponovo. Dosta je što su podvalili ovoga Klekoljuba, ne može više

Minig
Gost
Minig

Na sledeće izbore DF će sa Demokratama bez problema osvojiti vlast

POJK
Gost
POJK

Nadam se da zbog ovih “problematicnih” nece ponovo izgubiti normalan narod koji ce biti nadglasan od onih koji toboze biraju manje zlo od dva postojeca.

mrkela
Gost
mrkela

Podjela plijena ! Opoziciju čini 30 partija sve to treba namiriti !

Podgorica
Gost
Podgorica

URA je vec poklekla, ostace upamceni kao Marko Dakovic i slicni

POJK
Gost
POJK

Brzo donosis zakljucke pa ces se na tenane kajati.

Snjeg
Gost
Snjeg

Ura je Budvu unazadila .

Send this to a friend