Politika

Tuzi će imati počasnog građanina

Tuzi

Nacrt statuta opštine Tuzi je na javnoj raspravi do 14. maja, a njime je, kako piše Dan, predviđeno da Opština dodjeljuje i javna priznanja. Tako će Tuzi imati počasnog građanina, a dijeliće zahvalnice i Nagradu „15. decembar”.

Nacrtom se uređuju prava i dužnosti opštine i način njihovog ostvarivanja, poslovi i način odlučivanja stanovništva, organizacija i način rada uprave opštine, donošenje propisa, povjeravanje određenih poslova opštini, obezbjeđenja javnosti rada organa, finansiranje, oblik i sadržina simbola opštine, praznik, osnivanje i rad.

U nacrtu se ističe da Opština Tuzi obuhvata teritoriju utvrđenu zakonom kojim se utvrđuje teritorijalna organizacija Crne Gore, a granice se utvrđuju odlukom Skupštine. Opština slavi dva praznika 15. decembar – dan kada su Tuzi 1944. godine oslobođene od fašizma i 1. septembar – dan kada su Tuzi postale samostalna Opština. Opština Tuzi ima grb i zastavu, a pored upotrebe službenog crnogorskog jezika i pisma, u službenoj upotrebi su albanski i bosanski jezik i pismo.

Kako se dodaje, Opština Tuzi samostalno obavlja poslove lokalne samouprave koji su od neposrednog i zajedničkog interesa za stanovništvo. Imovinu Opštine Tuzi čine nepokretne i pokretne stvari, novčana sredstva, hartije od vrijednosti i druga imovinska prava, u skladu sa zakonom. Njom raspolaže Skupština Opštine Tuzi.

Opština obezbjeđuje prihode iz sopstvenih prihoda, Zakonom ustupljenih prihoda, egalizacionog fonda, budžeta Crne Gore, donacija. Opštini Tuzi se obezbjeđuju sredstva za obavljanje prenesenih i povjerenih poslova iz budžeta Crne Gore, piše u Statutu.

Centralna javna rasprava održaće se u prostorijama Skupštine 8. maja u 13 časova.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nagual
Gost
Nagual

Pripremaju teren za provokacije

Nenad
Gost
Nenad

A svi pricaju srpski…

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Otkud sad srpski Nenade?
Zar ne pričaju crnogorski.

Sto
Gost
Sto

Prvi počasni Rama!
A što da ne, kad su ovi naši dali Mesiću!

Roro
Gost
Roro

Kakvog iz OVK…neće književnika sigurno

Mrdak
Gost
Mrdak

Možete misliti koga će nam 15. decembra servirati kao zaslužnog građanina…

Eviva
Gost
Eviva

U pravu si… “mozemo misliti”.. npr Mark Gjonaj, clan savjeta grada NY kandidat za Congressman-a. J
edno je sigurno, tvog pipuna sigurno nece… (:

Danko
Gost
Danko

Volio bih da si u pravu ali mi se sve cini da ce bit Keljmendi ili nesto slicno!

Ljuma
Gost
Ljuma

Hahaha,mozda nekog iz srpskog rijalitija ili ove srpske pevaljje koje su pocasni gosti Budve,zato nam je moral na nivou.

joko
Gost
joko

,,Prema svecu i tropar,,…Ljuma!!
Ljepše i bolje treba zaslužit!!

Lipovo
Gost
Lipovo

Mora biti vecci od opsstine!

Send this to a friend