Politika

Tuzi do kraja godine samostalna opština

Halil Duković

Primjena izmjena i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji koji je izglasan u martu prošle godine, a kojim je omogućeno da Tuzi dobiju status samostalne opštine, počinje 1. septembra. Poslanik DPS-a Halil Duković ni najmanje ne sumnja da će Tuzi do kraja godine promijeniti status jer, kako navodi, ne može ništa da se dogodi da do toga ne dođe.

” Do neraspisivanja izbora može doći samo ukoliko Skupština Crne Gore izglasa neke izmjene zakona, a s obzirom na to da je poslednja sjednica prije avgustovskog odmora 23. jula i da na njoj nema te tačke dnevnog reda, a da je 1. septembar odmah poslije odmora nema zakonskog osnova da ne dođe do raspisivanja izbora. Zna se da izbore raspisuje predsjednik države i da to ne može biti učinjeno prije 1. septembra, a da li će biti 5., 10. ili 15. to je na njemu da odluči. U svakom slučaju, prije odluke bi trebalo zakazati konsultacije sa predsjednicima partija da se odluči o datumu izbora”, kazao je Duković, piše Dan.

On je naveo da je rok za održavanje izbora od 60 do 90 dana i dodao da je imati punopravnu Ošptinu Tuzi nešto najbolje što im se može dogoditi te da su tom cilju sve bliži.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Banovina ZETA
Gost
Banovina ZETA

Bogomi i Golubovci….Dosta ste Zetu pljackali i njeno slavno ime skrnavili….A ova drzava se zvala nekad ZETA sad Tuzi opstina mi prirepak

Nevazno
Gost
Nevazno

Nije se zvala zeta nekad se zvala DUKLJA

Velika Srbija
Gost
Velika Srbija

AHAHAAHAHAHAHHAH ETO VAM GA MONTENEGRINI, JEDVA SAM DOCEKAO TAJ DAN KADA CE VAM VASA MILA BRACA ALBANCI ODUZETI SVE! AHAHAHAHAH Umesto da ste ostali verni srbskoj naciji vi kreirate nepostojece dukljanske nacije i sad nema ko da vas brani! KMEEE KMEEE HELJP HELJP NATO BIG ALBANIA HELJJJJJPP NATOOO!! PLJIIIIZ!! Ali ne brinite, nakon sto nestanete od Albanaca opet cete se… Više »

Perast
Gost
Perast

Odbranićemo se mi sami,i veće smo nadjačali.Ipak smo mi vjerni pravoslavni narod,a Bog voli i pomaže pravedne.A ti se nemoj mnogo radovat,jer zlurade brzo stigne kazna.

Banovina ZETA
Gost
Banovina ZETA

@ Perast ko skime ahaaaaa Ko Cetinjani 1990 Nije ovo Srbija…Izmislili agresiju Srbije dase puske nebi latili,micise castiti ako ovakvu drzavu od bilo koga treba branit ni more slano nije

S.P.
Gost
S.P.

Ih koja opština će to bit.Nagrdiste nam ovu lijepu Crnu Goru.Nemamo što ostavit potomcima.Najloši vladari za ove zadnje 1000 godina.

Zainteresovani
Gost
Zainteresovani

Sve i da se formira potpuno je neodrživa, vrlo brzo će se vratiti pod skute Podgorice ..

Filozof
Gost
Filozof

Ako mogu Tuzi onda moraju i Petrovac, Sutomore, Lustica da dobiju opstinu. Mozda nemaju vise stanovnika ali sigurno imaju bolju infrastrukturu.

Miljes
Gost
Miljes

E kukala nam majka sa Opstinom ima da proklinjemo majcino mlijeko sto ojdosmo od glavnog grada

Iggi
Gost
Iggi

Moje misljenje je da vecina gradjana Malesije nije za opstinu,jer znaju sta ih ceka u tu novu Opstinu!!!!

Omer-Tuzi
Gost
Omer-Tuzi

Zar to nije gotovo, zašto se uopšte pominje nešto što je završeno…

joko
Gost
joko

VALA AKO JE IKO ZASLUŽIO TO SU TUŽANI.TOLIKE GODINE VRCAJU MED A NI PRSTE DA OLIŽU.

Send this to a friend