Politika

Tuzi ne smiju ucjenjivati Podgoricu

Nema potrebe da se ubiraju sitni politički poeni kada je u pitanju podjela imovine nego da je toj problematici potrebno prići sa namjerom pronalaženja realnog kompromisa u interesu građana i Tuzi i Podgorice, smatra Samir Adžović, odbornik SD u Skupštini opštine Tuzi, piše Dan.

On je istakao da za Socijaldemokrate, a i za njega lično kao nekog ko je obavljao funkciju sekretara za kulturu i sport i ko se bavi književnošću, veoma važan segment razvoja Tuzi mora biti unapređenje kulturne ponude u kojoj KIC Malesija treba da ima ključnu ulogu.

“U tom smislu, neophodno je što prije preuzeti ovu instituciju i krenuti još jače i bolje u afirmaciju bogatog kulturnog stvaralaštva građana Tuzi, ali i pružanja kvalitetnih gostujućih sadržaja. Takođe, moramo biti svjesni i činjenice da je zbog političkih nadmudrivanja i očigledno nedostatka političke volje sudbina ove institucije neizvjesna. Postavlja se logično pitanje njenog finansiranja od januara sledeće godine. To moraju da imaju na umu svi oni koji žele dobro Opštini Tuzi”,  kaže Adžović.

On ističe da je ukazivao na ogroman problem funkcionisanja ove institucije od početka naredne godine. On navodi će se za par mjeseci imati jasan odgovor na to što su najavljivali u toku kampanje zapošljavanje, a doći će do otpuštanja.

“Za Socijaldemokrate, dijalog i kompromis, a ne nikakva ucjenjivanja i isključivost su preduslov uspješnosti rješavanja i ovog i još mnogo izazova u funkcionisanju samostalne Opštine Tuzi. Tuzi treba da imaju odličnu saradnju i sa Podgoricom i sa ostalim opštinama, jer je takva saradnja jedna od neizostavnih karika građanske, multietničke i progresivne Crne Gore”, navodi Adžović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Sto ce nam Tuzi, briga nas ionako im je blizs Albanija.

Slavko
Gost
Slavko

Tuzi ste vi stvorilinsa DPSOM tako da ne izmisljaj gluposti sad.

Raskoljnikov
Gost
Raskoljnikov

Mogli ste malo stilski sredit ovaj tekst, a ne ste nabacali sve bez ikakvog reda.

Crnog. i Srb
Gost
Crnog. i Srb

Tuzi nece biti u Crnoj Gori, t nas tema ne interesuje.

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Oce li referendum za pripajanje Albaniji….srecan put

Gusar
Gost
Gusar

Odna ako ide Tuzi ide i Rozaje Plav,dio Berana,Bar i Ulcinj i sta ostaje saka jada,jada,Ja Da

Meho
Gost
Meho

Hahahaha

Afrika
Gost
Afrika

od Tuzi vam zavise glasovi za iduću godinu, tako da, mogu

Bokelj
Gost
Bokelj

Treba da sarađuju ali ne da budu privjezak Podgorici kao što je Sd Dpsu

Tonii montana
Gost
Tonii montana

Ako misle sebi dobro, moraju naći model za funkcionalnu i samoodrživu Opštinu, nikako da ih neko vuče kao parazita, kao što se vuče ova partija.

Milo
Gost
Milo

Neka ucjenjuju taman da vide ovi iz glavnog grada kako je drugim oostinama i predjelima kako su zapusteni zbog g.g.

Tomos
Gost
Tomos

Hahahahaha, ne smiju… polako…

brko mali
Gost
brko mali

Tuzi su se previse uzbicile, prave drzavu u drzavi, e pa ne moze tako iako vam je gospodar izgleda to obecao. Nika vratit na fabricko podesavanje i da ne pomamljuje narod

Naravno
Gost
Naravno

Tako je, Samire, iskljucivo ljudski dogovor moze da urodi plodom, a ucjene, macku o rep. Ovo je jedna zemlja, svidjelo se to kome ili ne, i tako ce ostati jer je TAKO BILO.

Send this to a friend