Politika

Tuzi od sjutra samostalna opština, nema mjesta euforiji

Tuzi

Tuzi će od sjutra konačno i zvanično dobiti status samostalne opštine. Sagovornici CdM-a kažu da je ovo važan datum za Tuzi sa više aspekata, ali i upozoravaju da nema mjesta euforiji.

Funkcioner Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj, za CdM ističe da Opština Tuzi ima sve uslove za bude opština predviđene Zakonom: teritoriju, stanovništvo, resurse i fiskalnu sposobnost.
 Uvjeren je da će Tuzi kao opština imati perspektivu budući da samostalnost podrazumijeva da građani i lokalna samouprava sami odlučuju o pavcima razvoja i drugim bitnim pitanjima.

“Pošto je opština servis i u službi građana siguran sam da će njima biti omogućeno da lakše, brže i efikasnije ostvaruju svoja prava. Takođe, moram naglasiti da i dosadašnji modeli opštine bili u funkciji bolje pripremljenosti za projekat punopravne opštine. Naime, u našu opštinu već je formirano nekoliko sekretarijata i službi, a takođe, i na nivou države, imamo nekoliko filijala koji veoma uspješno, već nekoliko godina, obavljaju svoju poslove i tako su u službi građana Tuzi i Malesije”, naglasio je Gegaj.

Prema njegovim riječima odmah se mora krenuti intenzivnije u jačanje administrativnih kapaciteta, nastaviti sa formiranjem neophodnih sužbi i da kroz fiskalnu i ekonomsku održivost dokažu da suodrživa opština.

“Pošto ekonomska održivost opštine traži sveobuhvatnu aktivnost u pravcu koordinisanja na svim nivoima, siguran sam da ćemo kao i uvijek do sada imati podršku Vlade Crne Gore koja je i bila predlagač u Skupštini Crne Gore, prije godinu dana, kada su usvojene izmjene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore gdje je predviđeno da Tuzi budu punopravna opština”, pojašnjava Gegaj.

Bez pune i prave lokalne samouprave, nema ni razvoja jednog mjesta, smatra funkcioner Demokratskog saveza Nikola Camaj. Zato, navodi on za CdM, veoma je važno što napokon ova vlast ispunjava jednu svoju davnu obavezu.

“Zato, jeste bitno što nakon skoro 30 godina neprekidnog angažovanja za samostalnu opštinu, izgleda možemo da odahnemo, što se tiče statusa. Ali, da li je to, to!? Mislim da mjesta za neku euforiju nema, jer nam se pravo da preuzmemo budućnost u svoje ruke daje nakon enorme centralizacije, nakon otimanja većine resusrsa, nakon promjene demografske strukture, nakon činjenice da dobar dio Malesije ostaje van ove opštine, te nakon instaliranja marijonetskih struktura i političkih parazita na vlasti! Jer, ako njome upravljaju elementi koji su se do posljednjeg daha angažovali da do osamostalenja ne dođe, i sve činili da dokažu da ne možemo opstajati kao samostalni, strahujem da će i ubuduće ti isti učiniti sve da dokažu kako su bili u pravu, i time se ugrožava razvoj ovog područja”, strahuje Camaj.

Iz svih ovih razloga, dodaje on za CdM, postoji opravdana bojaznost da je opština zakašnjela stvar za građane Malesije.

“Jedino promjena vlasti bi ulila nadu da će u samostalnoj opštini biti bolje građanima Malesije. Zato, mi ćemo naše radovanje ostaviti za nakon prvih izbora za Skupštinu samostalne opštine, a akcenat u našem radu ćemo staviti na pravičnom razgraničenju sa Podgoricom, na povraćaju resursa, te na uspostavljanju vlasti koja će biti servis građanima, a ne “džabalebaroša”, koji se samo okoriste o građane. Sve u svemu, ipak ovo je plod dugogodišnjeg angažmana svih nas, te hoću da se nadam da promjene neće biti samo na papiru, već da će doći do promjena koje daju šansu i Malesiji, a to se može desiti samo na sljedećim lokalnim izborima, koji prema zakonu bi trebalo da se dese u naredna tri mjeseca”, zaključio je Camaj.

M. Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realno
Gost
Realno

Konju nepismeni planaze i granicni prelazi nisu u vlasnistvu MZ Tuzi nego su drzavni, a da pumpi i nekih stovarista imate tu se slazem, ako je to mjerilo da se dobije opstina onda bi trebalo i Radanovici, Jaz, Nedakusi i jos puno MZ da dobiju opstinu. A sto se tice iseljenika davace vam taman kao i do sad, kao da… Više »

Relombard
Gost
Relombard

Je li*, golube jedan
Nemoj ti da brines, gledaj svoja posla i uzivaj
Jedino ako hoces da doniras opstini

Zabjelo!
Gost
Zabjelo!

Ja sam za to da sad proglasimo Republiku Zabjelo! I ta se prica odavno forsira, pa kad Tuzani dobise opstinu, sad moze i da se Zabjelo da postane Republika! Ip!

bodin
Gost
bodin

Sad kreće novo silovanje egalizacionog fonda. Nema što da se plaća porez, ima se u držvne fondove.

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

za neupucene 80% stanovnika tuzi i okoline cine malisori koji se ne mirisu nesto posebno sa albancima, i oni su katolici, 10% su muslimani, 8% su albanci, 2% su pravoslavci… tako da ste se dzabe poradovali o nekakvom otimanju teritorije srbelji jadni.. vidite vi sta ce vam bit sa presevom, leskovcem i bujanovcem.. haradinaja zovu predsjednice.. hahahahahhaa

car
Gost
car

KRALJ NIKOLA I Nešto mi se kiselo smeješ. Hahaha. Prvo samostalna opština , posle samostalna …

Dinosa
Gost
Dinosa

To je laž 60% čine islamske vjeroispovjesti.

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

usrecit ce se!!

milord
Gost
milord

srećno

Zvek zivi
Gost
Zvek zivi

Ocete opstinu Tuzi, a da vam Vlada i iseljenici daju pare….Kaaaaako ne. I ja bi tako no mi ne moze bit. Mislite iseljenicima pare padaju s nema pa nemaju dje u lagat no u Tuzi u koje nikad doc nece bez na odmor. Imaju oni dje s tim parama. A ni od vlade se nece mnogo ovajdit, ka sto i… Više »

Tuski
Gost
Tuski

Sto se ti sekiras ko ce dat sto i koliko,gledaj svoja posla i svako ima svoja prava,kad moze opstinu da ima Pluzina moze i Tuzi,zato svoja posla i bez komentara.

rajan
Gost
rajan

Da li ti znas kolike su Pluzine i od kad su opstina….znas li ti mrco da je moje selo vece od citave Malesije pa nije opstina…

Relombard
Gost
Relombard

Znas li sta znaci Malesija? Od Tuškog puta gdje pise Goodbye Podgorica pa do Bozaja, od 7 Malisorskih gora pa do golubovaca.
Stari crnogorci su pjevali: 7gora malisora osma crna gora

Окле
Gost
Окле

Видим да многи, намјерно или не, гледају овај догађај са неке економске стране. Ово је цијепсње ЦГ на албанске општине, да се разумијемо.

REPUBLIKA SRBSK
Gost
REPUBLIKA SRBSK

Nemoj tako, hoces dq ovi novi crnogorci zapjene to su njihovi veliki prijatelji.

Šefket Ramadani
Gost
Šefket Ramadani

Kakava simbolika, nezavisnost nakon 100 godina.

E VIVA TUZI

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Samo napred Tuzi ,bicete dogodine i glavni grad

Tuski
Gost
Tuski

Vise su bili culi za tuzi nega za glavni grad,ne znam dal se sjecas prije nekoliko godina kad se najveci biznis obrnuo u Tuzi,tad nisu znali za Podgoricu,al ako Bog da lagano do Danilovgrada

Rouz
Gost
Rouz

Aj @tuski prosetaj malo

Kotra političan
Gost
Kotra političan

Petnjica, Gusnje, Tuzi…narod je stoka a političari fukare. 600,000 stanovnika je PREDGRAĐE jednog iole razvijenog grada a mi ga dalje cijepamo na opštine. Pitate li se ko opštinu (troškove koje prave zgrada, ljudi) treba da plati, VI STANOVNICI OPŠTINE I CRNE GORE koji će egalizacionim fodnovima prelivati i prelivaju iz šupljeg u prazno dok nam namete budu povećavali. Glupi ste… Više »

Postovanje
Gost
Postovanje

Ljudi prodji te se opstina, jer opstina kao opstina na papiru ne pomaze nama gradjanima ni u povecanju plata niti penzija niti ovoj djeci da se skoluju. Kamo srece da se umjesto raspravljanja oko opstine pokupimo da nesto napravimo da nam ova CG konacno krene naprijed. To ne moze ni jedan narod u CG sam jediano zajedno svi. I cim… Više »

Crni
Gost
Crni

Dosli racuni na naplatu…

U prolazu
Gost
U prolazu

Jedva cekam da vidim proslavu.i vrijeme je da postane opstina i to se ceka skoro 30 godina.a C.Gora je jaka drzava i neka je sve manja i manja.to njoj ne prestavlja problem .

Barska Srbadija
Gost
Barska Srbadija

Crna Gora posta manja od Kosova ahahahhahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahh

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

beogradski pasaluk ce vam bit kao pola globusa pri onome sto ce vama ostati.. ne vezano za to sto cemo vam mi odvojit Vojvodinu nego cete zavrsit nedje malo oko cacka i oko kragujevca.. i mozete se zvati MALA SRBIJA.. a ne sjekiraj se ti za nas.. mi sa njima nikad nismo imali problem niti su nas kad napadali za… Više »

Nenad
Gost
Nenad

Srecno bilo i vama i nama u Podgorici, pa dako konacno smijenimo dps u Podgorici bez vasih glasova. I tako je Omere povezati Skadar i Tuze..A ne treba dokazaviti da su Albanci blizi Crnogorcima od Srba. To su Crnogorci vec dokazali i dokaziju svaki dan. Zato ce na sledecem popisu biti 60% Srba

Fakat
Gost
Fakat

Sad ide promjena mjesta prebivališta pred izbore… Ne boj se, biće njihovih glasova i dalje u PG. A izbori u PG i Tuzi paralelno – nikad. Baš zbog toga.

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

taj popis nemozete ostvarit ni u srbiji kad bi ga radili.. jer ste i tamo manjina!! veci dio od kosova preko cijelog juga i 15 hiljada albanaca sad imate u nisu, od crne gore do zlatibora su vam sve muslimani, vojvodina i pola beograda crnogorci, nesto madjara, roma ima 25% kao autotohni narod srbije .. tako da vas jedva 35%… Više »

car
Gost
car

KRALJ NIKOLA I Šta sve napriča o Srbiji samo zato što su Albanci ostvarili svoje pravo. I ostvariće oni još svojih prava veoma skoro, jedva čekam tvoju reakciju o Srbiji tada.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Neka je s srecom….Mislim da moze opstat ka opstina….ni ove druge nijesu bolje?

rajan
Gost
rajan

…sledeca opstina Ostros, Vladimir, Stoj…..

Šefket Ramadani
Gost
Šefket Ramadani

Svač, pa Fraskanjel

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

kad moze ona srbadija u pluzine imat opstinu sa 40 stanovnika mozete i vi!!

Omer -Tuzi
Gost
Omer -Tuzi

Tuzi su trebale i prije da dobiju opštinu jer po svom trgovačko-poljoprivrednom potencijalu su imale uslova mnogo više nego Petnjica, Gusinje …za koje su Tuzi Njujork!! Svi naši rođaci, prijatelji koji žive i rade u USA su jedva čekali ovaj dan …slično kao Crnogorci nezavisnost!.Sada imamo NAŠE Tuzi i svi Albanci širom svijeta će ulagati u naš grad. Insistiraćemo da… Više »

Srbsko Berane
Gost
Srbsko Berane

Bice opet Albanija Srpska!

lipovo
Gost
lipovo

Ne tako davno, mislio sam da je tzv. Velika Albanija – utopija. Da li ?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Albanci i zapadne civilizacijske vrijednosti ne mogu u jednu rečenicu.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Stara Podgorica

Vi i Albanci ste jedno pleme, koje dijeli samo jezik i ništa više.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

To su tvoji Mujo i ja to kazem

Šefket Ramadani
Gost
Šefket Ramadani

Za ovu rutu Tirana-Skadar-Tuzi-Podgorica su samo Tuzi nedostajali, samo se to čekalo. A ako ne bude išlo, mi ulažemo još i Stari Aerodrom.

Laik
Gost
Laik

Dobro je sto su jos u granicama Crne Gore pa nema mjesta panici,a i da ,,podju ,,steta velja

Šefket Ramadani
Gost
Šefket Ramadani

Đe se ima, tu se i rasipa

Milosh
Gost
Milosh

Dosao djavo po svoje.

REPUBLIKA SRBSK
Gost
REPUBLIKA SRBSK

Ako i treba sad neka ovi novi crnogorci jos pljuju po svemu srbskom

realno
Gost
realno

Kakva crna euforija kao da je Las Vegas , a ne opština koja ima samo pijacu, niko nebi ni znao da postoje za njih da nema one šatorske vasarske sprdnje

Relombard
Gost
Relombard

Samo pijacu? A 2 granicna prelaza, Plantaze su sve u Malesiji, 5 benzinskih pumpi, oko 7-8000 auta, restorani, lokali, vise desetine malih i velikih firmi ? O cemu vi pricate kad pojma nemate i niste upuceni

Acika
Gost
Acika

5 pumpi imaju. Hahah svako ispred kuce po jednu.

Bar -Baranima!
Gost
Bar -Baranima!

Tek će sad Tuzi da se razvijaju.U Tuzima živi pošten i vrijedan narod.Neka je srećna opština .

King
Gost
King

Druze plantaze su pripale Podgorici ako nisi zna,sve sto je valjalo je ostalo pri podgorici a to mozes da provjeris sjutra kad sretnes gospodu iz DPS -a pa i ih pitaj a granicni prelaz nema nista sa opstinom to je drzavno u Tuze ostaje samo da se zivi od poreza gradjana,tuga velika vjeruj mi,bez potrebe se odvajate i mislim da… Više »

Mira
Gost
Mira

Kad Zecani dobijaju opstinu? Ima ih vise no Malesija.Zecani nijesu imali koga dovoditi da glasaju za Dps. Cekajte Zecani nijeste nesto bili za Miga.😆😆😆

pero
Gost
pero

Pitaju Podgoricanina: ,,dje ces za vikend?”
On veli: ,,Tuda po Crnoj Gori da obilazim gradove”
– ,,Koje ?”
Idem,veli, do Tuza..

Velimir
Gost
Velimir

JOS SU VELIKE VRUCINE,
STOGA MOLIM OVE DUSEBRIZNIKE CRNE GORE STO BI JE SVU ZAPALILI,
DA OBAVEZNO IZMJERE PRITISAK I JAVE SE NAJBLIZEM DOMU ZDRAVLJA!

Brcki
Gost
Brcki

Srecna vi opstina,zaradili ste autonomiju kolko ste glasali za dps i kolko vam je obecavana,svi danas na cevape u Saraj

Rouz
Gost
Rouz

E propalo se

Velika Srbija
Gost
Velika Srbija

AHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAH ETO VAM GA NA! crnogorci napokon cete platiti za vasa zlodela i za izdavanje SRBSKOG roda i matice SRBIJE, albanija ce da vas osvoji metar po metar, u mesto da ste se ujedinili sa SVOJOM BRACOM SRBIMA sad ste sami i nema ko da vas zastiti od albanskog napada! Kako je Vojvoda Seselj rekao crnogorci su dokaz da smo… Više »

CG 1918 !
Gost
CG 1918 !

“sad ste sami i nema ko da vas zastiti od albanskog napada!” – kao sto ste i kosovo ?

PG4EVER
Gost
PG4EVER

Kako glup spin. Bjež trolu Milovski!

Lorenc
Gost
Lorenc

KAKO JE REKA VOJVODA ŠEŠELJ. KOJI JE INAČE HRVAT.

Barska Srbadija
Gost
Barska Srbadija

Ima nas dosta da se odupremo ovom crnogorstvu sto nam propagiraju, necemo se nikad predati! Zivjela Srbija i Srpski narod!

Branka
Gost
Branka

Ja nemam nikakve veze sa ovim crnogorcima ja sam srpkinja i ponosna. A ko o cemu no crnogorci o cojstvu i junastvu a srbima izdajnicki noz u ledja!!!

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

SVAKA CAST, AKO ZELE NEKA SE I ODCIJEPE.
STO OSTANE OD CRNE GORE PRIPOJICE SE SRBIJI.
TAJ SCENARIO NAS CEKA.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ CRNOGORAC

Griješiš CRNOGORAC, debelo griješiš.
Neće Srbija Crnu Goru i kad bi ova šćela, …….samo bez brige, straha i opterećenja.
Budite spokojni što se Srba i Srbije tiče, dobri moj CRNOGORAC !

Željko
Gost
Željko

@R. Srpska Najmanja i najljepša DRŽAVA u ovom dijelu Evrope, multikulturna, multietnička, nezavisna DRŽAVA Crna Gora! NIKADA više 1918. i NIKADA više srpska okupacija DRŽAVE Crne Gore!!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Molim te samo, bez patetike.

Bar -Baranima!
Gost
Bar -Baranima!

Tako je brate!

Montenegro
Gost
Montenegro

Podgorica odavno nema uticaj na tuzi, kuce u tuzima su sve visespratnice bez placenih komunalija ili bilo kakvih dazbina drzavi .Prije 3/4 gonine sam isao za albaniju vise sam vidio albanskih zastava na teritoriji tuzi nego na teritoriji albanije inace po zakonu isticanje tudjih zastava je krivicno djelo .

Jablan
Gost
Jablan

Kaznjivo je samo isticanje srpske zastave, a ostale mogu. To je Montenegro u XXI vijeku.

Omer -Tuzi
Gost
Omer -Tuzi

Ko je kriv Srbima što ne protestvuju zbog toga! Mi ističemo albansku zastavu a vi ne ističete zastavu Srbije nego trobojnice kralja Nikole a to je crnogorska stara zastava koji više nije u upotrebi.Uostalom to je između braće , pa činite što vam je volja!

Milosnik
Gost
Milosnik

Protestvovali smo dosta puta, ali vlast kaze da nije normalno da Srbin istakne svoju zastavu, a da je u redu da Albanac istakne svoju. Nemam ja nista protiv albanskih zastava,

Milosnik
Gost
Milosnik

samo mi smeta sto meni ne daju da istaknem zastavu naroda kojem pripadam. Pravim poredjenje da bi ukazao na nejednakost, nista vise. Neka vam je sretna opstina Tuzi! Valjda i Zeta i Grbalj postanu opstine uskoro.

Šefket Ramadani
Gost
Šefket Ramadani

Tako je, a vi ćete i dalje ignorisati zakon.

Šefket Ramadani
Gost
Šefket Ramadani

ne svih zastava, samo jedne

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Drzava bi tralala pomoc…novu opstinu finacijski…Sve dok ne stane na noge Sama…

Šefket Ramadani
Gost
Šefket Ramadani

ojacat joj noge, da lakse ode

Pjetro
Gost
Pjetro

ajde pa za koju godinu da se odjcepe :))) neka crna gora bude samo city kvart sa deltom (vlada takodje da predje u deltu:))))

miki
Gost
miki

Sasvim zasluzeno.
To je nas bratski albanski narod

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ miki

Ako nijesi ironičan miki, potpuno si u pravu.

Prle
Gost
Prle

Mi smo NATO sila , nemože nam niko ništa !

otovic-ch
Gost
otovic-ch

Neka im srecom srecu zeli, budzet ima da podjele narod ostane na cedulji……dok im vlada pomogne ka ostalim opstinama

otovic-zv
Gost
otovic-zv

Kako ce ih finansirata ima ljudi skapaju od gladi kao u rozaje hido muratovic ih obilazi pomoc im urucujei iz dijadpore.nevidim buducnost u samostalnu opstinu

Dinosa
Gost
Dinosa

Samo ste napravili vecu sirotinju u Tuzima!!!!sramno da se ocijepite bez glasa naroda,raspisite Referendum gospodo ako smijete

Patrijota pare
Gost
Patrijota pare

A dzaba vam je dukljani sto god im date i njima i bosnjacima, mrze vas i sve cekaju kako da vas zajebu sa funkcijama. Samo vi njima dajite sve sto hoce. A Srbima nista.

Zauber
Gost
Zauber

Sad ce “peglanje” pluseva i minusa.

Brđanin
Gost
Brđanin

A eto srbima srbija patrijoto, nemaju ođe što tražit

Ortas
Gost
Ortas

Dodji ti, slugo, da nas isceras

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Patrijota pare

Ma nije istina gospodine Patrijota pare.
Albanci i Bošnjaci svim srcem i dušom vole Crnogorce i Crnu Goru.
Opasnost prijeti od Srbije sa sjevera i od Republike Srpske sa zapada.
Oni se spremaju da izvrše napad na Crnu Goru, jednostavno su opterećeni Crnom Gorom i ne mogu da smisle i podnesu njenu nezavisnost.

Željko
Gost
Željko

@R. Srpska sarkazam i ironija sa vaše strane! Zaboravili ste i na nas Hrvate iz Crne Gore koji vole svoju DRŽAVU Crnu Goru!!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Ne moraš me persirati, a meni se čini da si i ti sarkastičan.
Ali na onako lukav i perfidan, tipično hrvatski način.

tuzi
Gost
tuzi

Kao prvo opstina je ne ustavno data kao drugo vecina građana je protiv opstine….ja bih volio da bude odrziva opstina mislim da se ce se napraviti velika sirotinja…ovaj tip opstine je bio najbolji za građane Tuzi!!!A vi gospodine Nikola Camaj imate najmanje da kometarisete jer tvoja proslos je ruzna i jako Tuzna,tebe i tvoga brastva sta ste napravili 90 godina… Više »

Mark
Gost
Mark

Sta su to napravili 90-tih Camaji u Malesiji ? Reci puno ime i prezime da znamo ko si botu

Detin
Gost
Detin

E sad neka se DPS nosi sa raznim teritorijalnim aspiracijama, samo da Srbe ne uvlači u to.

Montenegrino
Gost
Montenegrino

Kako ovi srbi paranoišu, ko im je kriv kad su izgubili sve opštine

Srbin
Gost
Srbin

Puštite nas na mir ako može. A ti danas u Tuzi, na proslavu. To je sve.

Malesija
Gost
Malesija

Jos malo pa cemo ostvariti san.

Boba
Gost
Boba

Sanjaj, ni pedalj Crne Gore, nikad, nikad vam dat necemo, znate nase gene dobro, postovanje za lojalnu bracu casne malisore, al san o velijoj albaniji…tu cete Crnu Goru zaobic,a s drugima kako ocete. Ostalo je u nama pradjedovskog ponosa ,sve manje Al dovoljno da ,sprijecimo svakog ko sanja da dosanja.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Boba

Sanjaj, ni pedalj Crne Gore, nikad, nikad vam dat necemo
—————————————————————————-
Pa evo, dali ste. I to ne pedalj.

Boba
Gost
Boba

Nek zivi bratska Republika Srpska

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Samo bez patetike, molim te Bobo.

Boba
Gost
Boba

Aj druze odmori malo s tripovima I paranojama. Evo ja sam Crnogorac Srbin Koji voli I RS I Srbiju,srcem I protiv priznanja Kosova I nato. Al mi smo prva priznata drzava na ovim prostorima Jos na berlinskom kongresu, moja majka je Crna Gora, I ja kao Srbin kad igraju Crna Gora Srbija cu navijat za Crnu Goru!!! Jer to je… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Boba Tvoje lično mišljenje je samo tvoje, ali kolektivno ste dobri moj Boba priješli crvenu liniju sa koje više nema povratka nazad, čak i kad bi šćeli. Dosta je bilo, Boba. Srbi su pogriješili i u ww1 što su primili neprijatelje u svoje redove, pogriješili i u ww2, što prihvatiše sa krvnicima svojim da žive. Za treću grešku više… Više »

Jagodica bobica
Gost
Jagodica bobica

Ti si jedan obican bot cija je uloga ovdje da podmece i izaziva svadju. Grama srpstva u tebi nema.

Bar -Baranima!
Gost
Bar -Baranima!

R.Šumska.Vrati se u jazbinu međedu.

Milosnik
Gost
Milosnik

Boba, vecina se u Montenegru odrekla pradjedovskog ponosa.

PG-CT
Gost
PG-CT

Albanci i muslimani polako ali sigurno ostvaruju svoje ciljeve,a mi većinski pravoslavni narod samo tonemo u svojoj državi….e nebilo nas….

PG-CT
Gost
PG-CT

Korak bliže pripajanju albaniji,ajde ako Bog da da to bude pa da vide gradjani koga su glasali tolike godine…..

Zauber
Gost
Zauber

Petnjica i Tuzi mogu, a Zeta i Grbalj ne mogu!? Autonomija za Boku!

Milosh
Gost
Milosh

Dosao djavo po svoje… Glasam godinama za DPS, da nam sacuvaju drzavu – a sad je prodadose…

Mozga bez
Gost
Mozga bez

“Glasam godinama za DPS, da nam sacuvaju drzavu” – sprdaš li se to?

Spaca
Gost
Spaca

Da državu sačuvaju oni koji je ponižavaju, i njihovi poltroni iz SD, BS, URA i DCG?! To su pijavice. Podrška za DF koji baštini vrijednosti istorijske CG!

Tuzanin
Gost
Tuzanin

A,KOME TO ODGOVARA SAMOSTALNA OPŠTINA,ODAKLE DA SE FINANSIRAJU PLATE,DOPRINOSI INFRASTRUKTURE I JOŠ MNOGA I MNOGA FINANSIJSKA IZDVAJANJ IZ OPŠTINSKOG BUDŽETA,ODAKLE STVORITI TOLIKO NOVCA,

Zauber
Gost
Zauber

Imaju Albanci novca, ne brini. Isti onaj kojim se finansirala UCK. Neka im je sa srecom! A i vama sa njima!

Aoo
Gost
Aoo

Znaci polako, ali sigurno stvara se davno planirana “zelena transvezala”! Kukala nam majka ko nas vodi!

Sarma
Gost
Sarma

Super. Sad je sastavljena jedinstvena teritorija: Ulcinj, Tuzi, Gusinje, Plav, Rožaje, Petnjica. Ovi naši im sami nacrtali granice – mozgovi.

Ćazim
Gost
Ćazim

A sad referendum!

Aoo
Gost
Aoo

Znaci polako, ali sigurno stvara se davno planirana “zelena trasvezala”! Ko nas vodi kukala nam majka!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Sarma Ulcinj, Tuzi, Gusinje, Plav, Rožaje, Petnjica. Ovi naši im sami nacrtali granice – mozgovi. —————————————————————————————————————— A stari Bar ? A dijelovi Pljevalja, Berana, Bijelog Polja, Podgorice i sl. ? No, to ja menje bitno. Bitno je da su Srbija, R. Srpska i “posrbice” nej veći neprijatelji Crne Gore. Od njih prijeti naj veća opasnos’ po crnogorsku milenijumsku državnost.… Više »

Brcki
Gost
Brcki

Marko hvalati na brizi ali ovo sto smo stvorili i imamo znat ce mo da branimo i prije svega dijelimo sa svim dobronamjernim gradjanima, mi smo samo trnutni cuvari i zemlje i vode,svoju energiju usmjeri i trosi na djecu i one sto volis,nikom umnom ne treba razdvajanje a po najmanje u malu Crnu goru gdje smo svi komsije i svojta.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Brcki

Imaš pogrešnu percepciju.
Gdje ti vidiš moju zabrinutost za vas ???

Željko
Gost
Željko

@ R. Srpska Budite korektni do kraja i napišite Pelagićeva- Republika Srpska, Bosna i Hercegovina jer vas “žulja” što za razliku od DRŽAVE Crne Gore, entitet Republika Srpska neće nikada biti DRŽAVA, nego samo dio DRŽAVE Bosne i Hercegovine! BTW Bio sam u tome dijelu, Gradačac, Orašje na Savi, Brčko, Odžak svi bogati gradovi a Pelagićevo najveća bijeda, ali “srbujete”… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Bogami Orašje je prazno.
Domaljevac od negdašnjih 5 ooo spade na 400 stanovnika.
Svi odoše, svi….

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Toliko im je lijepo da kad prođeš Bokom, Oštrom Lukom, Vidovicama, Matićima i sl. ( sela oko Orašja) možeš viđeti samo nekog starog đeda ili babu.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

A Brčko je većinski srpsko.
I kao Distrikt, a pogotovo grad.

MONAKO
Gost
MONAKO

Rampa i pituj igumane pu Albanije ako zelis
Bravo…Bas uznemirujuce u ovo vrijeme kada Albanija siri svoje granice..
Mozgovi nasi ..

BOKA KO
Gost
BOKA KO

Krenuse bogami…E sad slijedi zica da se postavi i rampa …Pasos ili licna karta pa u trgovinu u Tuzi…

Zauber
Gost
Zauber

Nije licna karta nego ljicna karta.

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Evo i ovi pričaju o nekakvom razgraničenju???

aleksandar4s
Gost
aleksandar4s

Sjutra opstina ,za 10 autinomija za 20 drzava za 30 velika albanija…i ostvari se san

Msse avetinjo
Gost
Msse avetinjo

Bice nama Srbi ponovo ‘”braca”””pri ovoj opstini…
Zivi bili pa vidjeli

Joko
Gost
Joko

tebe su vazda bili braća.

Stori
Gost
Stori

Meni vazda,i to s ponosom kazem.a ti se ponosi sa ovima iz tuzu,bas te iz dubine duse smatraju za svojega..lijepa bratska ljubav hahahha

Dokle više
Gost
Dokle više

Jasno, jasno… Srbi su krivi.

dokle?
Gost
dokle?

…dok je srpska posla u CG

Stori
Gost
Stori

S vama dukljanima nikad,to su vasa braca,glasali ste zajednicku drzavu,eto vam ih.meni nikad braca nisu bili, niti ce biti.i kad zapuca,fino svi puske u ruke pa da nas branite od njih na celu sa djecom ovih glavasa i glavnog vojvode!no smo takav jad da su nam u pg za 20 minuta,branili se ili ne

Adwes
Gost
Adwes

Sa dukljanima nikad braća, vama su braća Albanci i Hrvati. Sa Crnogorcima koji nijesu pljunuli na tradiciju i koji nisu antisrbi uvijek.

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Sa srbima vazda sa cetnicima nikad

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Zetatrans

Sa srbima vazda
———————-
Emocije nisu uzajamne, zato ne lupetaj.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Msse avetinjo Što se tiče nas Srba, nikakvog saveze a kamoli bratstva sa vama neće biti, čak i po ( možebit) cijenu totalnog uništenja od strane zajedničkog neprijatelja. To je sa naše ( srpske) strane, više od prinipa, to je sa srpske strane : ZAVJET ! Davno ste priješli liniju sa koje više nema povratka nazad, čak i kad… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ aleksandar4s

Ako misliš na 10, 20, ili 30 godina, slobodno podijeli sve godine sa 2.

Prc Prc
Gost
Prc Prc

Pocelo je pocelo

gledaš li
Gost
gledaš li

nije tako mi kosove

Send this to a friend