Politika

Ministarstvo javne uprave: U Budvi prekršeni Zakon i Statut

Budva

Nakon što je prije nekoliko dana 17 odbornika SO Budva od Ministarstva javne uprave zatražilo mišljenje povodom dvije sjednice lokalnog parlamenta iz Ministarstva je danas stigao odgovoru kom, između ostalog, navode da je predsjednik Skupštine postupio suprotno odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi i statuta Opštine Budva jer nije omogućio odbornicima da glasaju po podnijetim prijedlozima, odnosno da Skupština donese odluku u roku od 30 dana od dana podnošenja prijedloga za razrješenje.

U Ministarstvu podsjećaju da je taj rok imperativno utvrđen zakonskim i statutarnim odredbama.

“Zakonom o lokalnoj samoupravi, koji je sistemski u oblasti lokalne samouprave, odredbom člana 40. utvrđena je zakonska obaveza predsjednika skupštine da saziva skupštinu po potrebi i to najmanje jednom u tri mjeseca, po sopstvenoj inicijativi i između ostalih, kao i na zahtjev jedne trećine odbornika, koju je dužan da sazove u roku od 30 dana od dana podnošenja predloga,” navodi se u dokumentu.

Piše i da je odredbama člana 62 Zakona o lokalnoj samoupravi propisano da, predlog za razrješenje predsjednika opštine može podnijeti najmanje jedna trećina odbornika i da skupština o predlogu za razrješenje predsjednika opštine odlučuje većinom ukupnog broja odbornika, u roku od 30 dana od dana podnošenja predloga, piše u dokumentu Ministarstva  javne uprave.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Svjefol
Gost
Svjefol

Eto, svi se okomise na onog sto glumi predsjednika SO… a bas se uzivio u tu ulogu. Greote. Sad opet mora nazad, medju serpe i tiganje, da kuva….

Majkl
Gost
Majkl

I kone su konsekvence ???.Nikom nista.Nema krivicne odgovornosti a trebalo bibje biti,ili smjena lokalne samouorave ?

Jokso
Gost
Jokso

A kako u Podgorici nije prekrsen kad inicijativu za smjenu gradonacelnika skupstina nije cak ni u dnevni red stavila?! A vi rekli to je bilo ok? Sramno ponasanje

Pečičanin
Gost
Pečičanin

Sve rekoste samo ne rekoste koji su slijedeći obavezujući potezi za ispravljanje grešaka nastalih javašlukom aktuelne vlasti u Budvi.

Aproksimativno
Gost
Aproksimativno

I dobro, a sta sad , posto je sve to prekrseno? Kako dalje ?

Send this to a friend