Politika

U pripremi novi medijski rat protiv Crne Gore?

Illustration

Izraelsko-ruska „kombinacija”, predvođena kontroverznim Aronom Šavivom, koja je organizovala kampanju Demokratskog fronta za oktobarske izbore, ponovo se aktivirala ovih dana u pripremi novih pokušaja destabilizacije prilika u Crnoj Gori i već stvorila logistiku za pravi medijski rat protiv naše države, pišu Dnevne novine.

Sajtu EurAktiv, sa sjedištem u Briselu, Šaviv je, kako navode DN, već platio 25.000 eura, a za serijal tekstova protiv Crne Gore angažovan je Bugarin Georgij Gotev.

U toj novoj propagandnoj akciji pod rukovodstvom Izraelca Šaviva, u Crnu Goru je doputovao Bugarin Georgij Gotev, diplomata iz nekadašnjeg komunističkog bugarskog režima, sa ciljem da pripremi seriju tekstova koji bi bili plasirani preko sajta EurAktiv, sa sjedištem u Briselu, u kojima bi meta bila tužilačka istraga povodom pokušaja terorističkog akta 16. oktobra u Crnoj Gori, saznaju Dnevne novine.

Bugarin Gotev je „iznajmljen” za ovu priliku kao „ekspert” koji se osim diplomatijom bavio i novinarstvom, a sajt EurAktiv je naplatio od Šaviva 25.000 eura da bi plasirao seriju naručenih tekstova. Prema planu Izraelca, tekstove bi nakon objavljivanja na EurAktivu preuzeli i drugi mediji „iz njihove mreže” po Evropi.

Cilj nove izraelsko-ruske kampanje je, kako ističu DN, da se u evropskoj javnosti pokuša stvoriti slika da je teroristička prijetnja Crnoj Gori uoči oktobarskih izbora izmišljena i da bi se abolirali mogući saučesnici iz redova Demokratskog fronta.

Aron Šaviv, koji je prošle godine vodio kampanju DF-a, kada je postao svjestan da će izgubiti oktobarske izbore, a suočen sa velikim rizikom jer nje ispunio obećanja ruskim tajkunima koji su ga platili milionskim iznosima, već je oranizovao sličnu medijsku “diverziju”

On je, podsjetićemo, uoči oktobarskih izbora, preko izrealsko-američke firme “idt.net”. koja se bavi slanjem plaćenih SMS poruka svuda po svijetu, naručio i platio da se u nedjelju, 16. oktobra, na dan izbora, pošalje 50.000 tonskih poruka na brojeve telefona u Crnoj Gori, a kao klijenta je lažno naveo Vladu Crne Gore!

Namjera mu je, kako navode DN, bila da slanjem tih poruka poremeti izborni dan, izazove sukobe i poništenje glasanja, a da poslije istraga utvrdi kako je to, navodno, radila crnogorska vlada.

Šaviv je, takođe, angažovao i specijalni tim hakeraiz Izraela i Rusije koji su u vrijeme izborne ćutnje, a posebno na dan oktobarskih izbora napadali crnogorske portale koji nijesu bili pod njihovom kontrolom.

Sada je platio sajt EurAktiv i Georgija Goteva da pripreme novu diverziju protiv Crne Gore.

Prema saznanjima Dnevnih novina, Bugarin Gotev ovih dana završava svoju posjetu Crnoj Gori, a naručeni tekstovi pojaviće se na sajtu Eur Aktiv do kraja ovog mjeseca.

Inače, tema ruskog uplitanja u izborne procese u pojedinim državama je veoma aktuelna u Briselu ovih dana. O tome se raspravljalo i u Evropskom parlamentu, a posebno u svijetlu predstojećih izbora u nizu evropskih zemalja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Georgi Gotev
Gost
Georgi Gotev

This article makes the ridiculous allegation that Euractiv will wage a hostile campaign against Montenegro, before we published a single word… Lots of people know Euractiv, we have been around for 17 years, our prestige is high, and WE DON’T DO CAMPAIGNS. We are trusted for our BALANCED REPORTING. It’s true that I have been a diplomat under communism, but… Više »

Zeta Zemlja
Gost
Zeta Zemlja

Svaki iskreni pravoslavac bi volio da je ovo istina ali nije.Dosta je bilo uplitanje Amerike i Njemacke u izbore 30 god.se u CG nista ne moze rijesiti bez njih..malo,malo pa abasadori ovih zemalja nesto poruce.Hocemo Ruse jer ovo je pravoslavna zemlja,mada tesko da ce Rusi bilo sto ucinjet jer smo im uveli sankcije.I ne mogu da vjerujem da neko kom.moguce… Više »

Mojsije
Gost
Mojsije

Uvjerljiva medijska agresija na Crnu Goru uz punu angazovanost domacih pratagonista.Nadam se da smo dovoljno jaki da odolimo napasti.

mico
Gost
mico

Malo logike- Ako je ovo istina-zasto o tome vi pisete,a ne reaguju nadlezne sluzbe?
Ako ovo nije istina-a ocigledno nije,jer ne reaguju nadlezne sluzbe,onda se vi bavite laznim informisanjem ….

requiem
Gost
requiem

mico, mozda jesi napisao u formi koja izgleda logicna, ali reci da nesto ocigledno nije istina zato sto ne reaguju nadlezne sluzbe je nebulozna izjava. kada bi nadlezne sluzbe uvijek reagovale, ne bi bilo nijednog kriminalca u Crnoj Gori, a to si sigurno svjestan da nije istina.

Send this to a friend