Politika

U Tbilisiju počelo proljećnje zasjedanje PS NATO-a

Proljećnje zasjedanje Parlamentarne skupštine PS NATO-a, u kojem učestvuje i crnogorska delegacija, počelo je danas u Tbilisiju, u Gruziji.

Članovi stalne delegacije Skupštine Crne Gore u PS NATO-a su Obrad Mišo Stanišić, Genci Nimanbegu i Tarzan Milošević.

Kako je saopšteno iz Skupštine, pažnja učesnika bila je usmjerena na informisanje o preduzetim aktivnostima na pripremi 63. godišnjeg zasjedanja PS NATO, koje će biti održano u Bukureštu u Rumuniji, od 7. do 10. Oktobra.

„Uslijedili su sastanak Stalnog komiteta, a potom Zajednički sastanak Interparlamentarnog Savjeta Gruzija-NATO i Stalnog komiteta, kojima je, po pozivu, prisustvovao Stanišić, šef Delegacije Skupštine Crne Gore u PS“, kaže se u saopštenju.

Stanišić se, kako se navodi, zahvalio državama članicama NATO koje su za godinu ratifikovale Sporazum o pristupanju Crne Gore Alijansi, i istakao da će pružena podrška značajno uticati na budući rad.

„On se zahvalio svim kolegama, članovima stalnih delegacija u PS, za pruženi doprinos Crnoj Gori za ulazak u elitno društvo kakvo je NATO“, saopšteno je iz Skupštine.

Zasjedanje u Tbilisiju, koje će biti nastavljeno sjutra, okupilo je oko 300 parlamentaraca iz 28 zemalja članica NATO-a iz Sjeverne Amerike i Evrope, kao i delegate iz partnerskih i zemalja posmatrača, u cilju razmatranja aktuelnih bezbjednosnih pitanja i nacrta izvještaja komiteta PS.

Send this to a friend