Politika

U Tivtu skoro 12 hiljada birača

Tivat

Broj osoba u biračkom spisku za lokalne izbore u Tivtu je 3. februara iznosio 11.702, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova. To je 181 građanin više u odnosu na birački spisak po kome su održani izbori 15. aprila 2018. godine, kada je u Tivtu 11.521 osoba imala pravo glasa.

Iz MUP-a su saopštili da uvid u birački spisak građani mogu ostvariti lično, na šalterima Filijale za građanska stanja i lične isprave Tivat, od ponedjeljka do petka u terminu od osam do 14 čsaova, uz važeću ličnu kartu ili pasoš.

Kako ističu, prilikom neposrednog uvida, birač može zatražiti promjenu podataka upisanih u birački spisak.

“Birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me. Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa. S obzirom na to da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine u kojoj ima prijavljeno prebivalište”, kažu u MUP-u.

Dodaju da građanin zahtjev za promjenu adrese može podnijeti i lično, na šalterima Područne jedinice/Filijale za građanska stanja i lične isprave Ministarstva unutrašnjih poslova, u opštini u kojoj ima prijavljeno prebivalište.

“U birački spisak upisuju se državljani Crne Gore koji imaju biračko pravo, a nakon donošenja odluke o raspisivanju izbora i lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan izbora, prema mjestu prebivališta”, poručuju iz Ministarstva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Danilo
Gost
Danilo

A na litiju ih 20000 ???

Piksi
Gost
Piksi

U pravu si Danilo, mozda se potence

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

E da mi je kukavcu zakučiti stan u Porto MNE

Send this to a friend